החייזר מאחיהוד

דניאלה66

New member
החייזר מאחיהוד

אני זוכרת לפני כמה שנים את פרשת החייזר מאחיהוד , מישהו יודע מה גידלו כל בדיקות המעבדה בעניין ?
תודה

עמוס 2cv

New member
שלום לכולם ,אני כבר הרבה שנים חבר בעמותה

וחקתי באופן אישי אנשים שראו דברים שלא היה להם הסבר ,(לפחות להם)
ובדרך כלל כן מצעתי הסברים למה שהם ראו
וגם הייתי באחיהוד וראתי איפו שהם מצאו את "החייזר " גודלו היה בארך כ-20 סנטימטר
אומנם כבר לו היה מה ליראות ,אך לפי האסברים שלהם זה היה איזה עובר של איזה חייה
וזה הכל .
אך נכון שחלק מהסיפורים לא היו לי הסברים.
אני אישית "מעמין "שיש חיים חוץ מאיתנו וההוכחה זה אנחנו בעצמנו ורוב לדברים שאנשים רואים יש הסבר
אך מה עם למה שאין הסבר?

AsAf2810

New member
אני מניח שהוא התכוון

לעמותה הישראלית לחקר עב"מים וחיים חוץ-ארציים.
שיתקן אותי אם אני טועה...

Tiger Steve

New member
החייזר מאחיהוד

מה שנשאר ממנו נשלח למכון לרפואה משפטית ועבר את כל הבדיקות האפשריות. המסקנה היא שזה כנראה עשוי מחומר שלא מוכר על כדור הארץ.

לא הצליחו לקבוע אם זה סינטטי או לא סינטטי והצליחו לקבוע שזה לא אורגני ולא אי אורגני. בכדור הארץ יש רק חומרים אורגניים וחומרים אי אורגניים ולא אמור להיות קושי לקבוע מה זה מה..

בחדשות אמרו שזה היה חתיכה של קאקי למרות שיש עדות מצולמת של שוטר שראה את זה קופץ ומתפוצץ באוויר.

אייני

New member
תוכל לפרט לגבי הקביעה הזאת?

לא ידעתי שבכלל ישנה אפשרות כזאת ל"לא אורגני ולא אי אורגני". למיטב ידיעתי, אורגני זה פשוט אומר שיש בו אטומי פחמן ומימן, לא אורגני אומר שאין. הפכים מוחלטים מבחינה לוגית... אם כי אני מודה שבכימיה אף פעם לא הייתי טוב במיוחד כי זה פחות עניין אותי, אז אשמח להסבר

Tiger Steve

New member
קלעת בול!

בכדור הארץ מוכרים רק חומרים אורגניים וחומרים אי אורגניים. אני כמוך יודע מה זה אורגני. אני לא יודע מה זה אי אורגני. לא בטוח שזה ההגדרה של כל השאר. אחרת זה באמת היה לא הגיוני.

אם יש חומר שאינו זה ואינו זה, אז מאיפה הוא הגיע??

איני מדען ואני לא מבין את כל הדו"ח של צוות המחקר של המכון הפתולוגי אבל לפי מה שהבנתי ממי שמחזיק במסמך ומבין עניין שהמשמעות היא שזה לא מכדור הארץ.

הם הוסיפו גם שלא ניתן לקבוע אם זה סינטטי או טבעי. שזה גם מעניין. אלה קביעות שאמורות להיות פשוטות כשמדובר בחומרים מוכרים. מה ההסתברות שנמצאה תגלית חדשה בעולם הכימיה על המדרכה בישוב בנוי?

אייני

New member
גרמת לי ללכת ולבדוק את זה עכשיו

ולהפתעתי גיליתי שדווקא זכרתי מעולה... מצאתי ב3 מקומות שונים באינטרנט שההגדרה של חומר אי-אורגני היא בדיוק כמו שזכרתי. (כאשר אחד הוא מקור חינוכי, הספרייה של מט"ח - ככה שהסבירות שם לטעות היא נמוכה).

הנה המקורות:

http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=7373

http://www.school.kotar.co.il/kotarapp/index/Chapter.aspx?nBookID=76259392&nTocEntryID=76312553

http://he.wikipedia.org/wiki/תרכובת_אי-אורגנית

אז באמת שאני רואה שככל הנראה צדקתי - ולא ייתכן שום דבר שהוא גם אורגני וגם אי אורגני - לפי חוקי הלוגיקה הפשוטים (ואני לא מדבר אפילו על חוקי הפיזיקה, חוקי הלוגיקה).
מה שאומר אחד מהשניים - או שאתה מצטט את המקור שלך באופן שגוי, או שהמקור שלך אינו אמין.

תוכל לצרף את המקור וכך נראה מה מהאפשרויות נכונה?

אייני

New member
סליחה, תיקון טעות

*לא ייתכן שום דבר שהוא גם לא אורגני וגם לא אי אורגני

Tiger Steve

New member
ניסיתי

תפוז יצר מזה לינק שבור.

אני אנסה עוד פעם מאוחר יותר.

למעלה