החיים, והתכנון למה שאחריהם...

debby12

New member
מנהל
החיים, והתכנון למה שאחריהם...

לאחרונה נהרג בן משפחה שלי באופן מפתיע. הבלגן שהשאיר אחריו גורם לי להתבייש על כך שעוד אין לי ולישן לצידי צוואות מסודרות. אז אנחנו בדרך לדאוג לזה...

אשמח לשמוע מבעלי נסיון (בהכנת צוואה, לא בעלי נסיון בלמות
) - יש איזה משהו חשוב במיוחד שכדאי לשים לב אליו? עשיתם TRUST? למה כן או לא?

לדעתי אין לנו איזה משהו מי יודע מה מסובך. אנחנו נשואים באושר
מזה 20 שנה
. לא היה לנו גרוש וחצי ביחד כשנשאנו. יש לנו רק ילדים משותפים (למיטב ידיעתנו...) - כלומר אין בתמונה ילדים מנישואין אחרים.

ההתלבטות העיקרית שלנו זה את מי למנות כאפוטרופוס (גארדיאן) של הילדות במידה ושנינו נעלה בסערה השמימה ביחד בעודן קטינות (טפו טפו חמסה מלח שום בצל)

אין לנו שום משפחה שגרה בסביבה. וזה נראה לנו תיק כבד מדי להפיל על חברים.

אשמח לכל תובנה מנסיון... [נלך לעורכ/ת דין - יש לי בעבודה ביטוח עניינים משפטיים שכולל צוואות]

ובינתיים, קחו לכם רשימה חביבה שראיתי בטמקא השבוע שנראית לי מתאימה לנושא:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5604436,00.html
 

xbuffalomen

New member
צריך עוכר דין שמודע ויודע לטפל במקרים

של אזרחות כפולה (אם האפוטרופוס אינו חי בארה"ב זה קושי שצריך לפתור) . לא פחות חשוב מצוואה זה הספר final exit ... ואז מתכננים מזווית ראיה שונה ורלוונטית לא פחות ... רק אומר
 

debby12

New member
מנהל
תודה

לא חשבתי על זה. אני מניחה שהתכוונת לאזרחות כפולה של האפוטרופוס (ולא של המנוחים)

לתחושתי - ועכשיו יש לי נסיון מעשי טרי - חשוב שהמוציא לפועל של הצוואה/אפוטרופוס יגור בסביבה. זה משהו שקשה-עד-בלתי-אפשרי לעשות מרחוק.

תודה על הקישור לספר - לא היכרתי אותו. מעניין שמצוין בתיאור שהכותב כתב אותו "מנסיון אישי"
[הוא התאבד וחזר כדי לדווח?]. שלא נדע
.

https://www.amazon.com/Final-Exit-P...=1570721141&sprefix=final+exit,aps,150&sr=8-1
 

Midriff

New member
עורך דין שמטפל בדברים כאלה

ידע ליעץ נכון, ולשאול את השאלות הנכונות. בד"כ צוואה גם תכלול הוראות של כל אחד מכם על הטיפול בו אם הוא מאבד יכולת לתפקד והאם להחיות או לא במצב סופני וכו'.
לגבי הילדים מה שאנחנו עשינו, יש משמורת זמנית של חברים מקומיים, עד שהמשפחה מהארץ שקיבלה משמורת תגיע. הוא גם ייעץ לנו להפריד את מי מקבל את המשמורת על הילדים מול מי מקבל את ניהול הכספים - מה שיבטיח את טובת הילדים בשאיפה.
מה שהוא אמר שלמרות שהילדים גם אזרחים אמריקאיים, באופן כללי אם יש משפחה שרוצה את הילדים בתי המשפט פה ילכו על זה, וזה שהם ממדינה אחרת לא אמור להיות בעיה.
 

debby12

New member
מנהל
תודה רבה


נשמע הגיוני להפריד את הכסף מהמשמורת.

את יודעת מה גיל ה"בגירות" של ילדים לעניין הזה - האם זה 18 (כמו בארץ) או 21?
 

Midriff

New member
אבל את עדיין יכולה להגדיר

שאת מרבית הכסף הם מקבלים נגיד בגיל 21 ועד אז האחראי על הניהול של הכספים האלה יתן להם קיצבה חודשית למשל
 

xbuffalomen

New member
למיטב ידיעתי ועוכר הדין שלי

ההצהרה הזו - "זה שהם ממדינה אחרת לא אמור להיות בעיה" - פשוט לא נכונה. מספיק שישראל (או כל מדינה אחרת) יוכרזו כאיזור סיכון הילדים ישארו בארה"ב בגלל טובתם. הייתי בודק את הנושא באלף עיניים - אצלינו רשום ישראל , ללא תלות במצב הביטחוני
 

Midriff

New member
באופן עקרוני אתה צודק

אבל בשביל שזה יקרה המערכת הסוציאלית צריכה להתנגד שהילד ילקח ע"י המשפחה האוהבת ושיעבור ל"מערכת". ברור שזה אפשרי, אבל יחסית לא סביר
 

debby12

New member
מנהל
תודה. לגבי הרשום "ישראל"... [עוברת מהמעשי לפילוסופי]

למיטב זכרוני הבן שלך הוא בן עשרה (15? משהו כזה?) שנולד וגדל בארה"ב.

כלומר הוא מעולם לא גר בישראל. 2 מחשבות

1) לאור הנסיבות הנ"ל, איך מרגיש לך כל כך בטוח שאתה רוצה שהוא יעבור לישראל אם תעלה בסערה השמימה באופן בלתי צפוי?

2) בגיל זה לא ראוי לתת גם משקל לרצון שלו? [נראה לי שהילדות היו שונאות את זכרי אם הייתי שולחת אותן בצוואתי לגור בישראל]

אני שואלת ברצינות, לא בהקנטה. עד שהעלית את זה בכלל לא חשבתי על הנושא של משמורת על ידי מישהו שגר בישראל כאופציה. וגם עכשיו לא נראה לי שהייתי בוחרת בזה - לאור שתי הנקודות הנ"ל
 

Midriff

New member
שאלה טובה

(לא יודעת אם כיוונת אלי או לאיש הבאפלו אבל יש לי ילדים בגילאי העשרה). עשינו את הצוואה כשהילדים היו מאוד קטנים, היום כשהילדים גדולים אני מניחה שזה יהיה שונה.
עדיין עם זה שיש לנו חברים מאוד קרובים לא הייתי חולמת על להפיל עליהם את האחריות להורות לילדים שלי, בעוד שאני יודעת שהאחים והאחיות שלנו יעשו את זה על הצד הטוב ביותר שהם יכולים. היום כשהילדים גדולים יחסית אני כן יכולה לראות מצב שבו בן המשפחה שלנו 'עובד' עם הילד על הפתרון האופטימלי (שאולי כולל השארות בארהב אצל חברים קרובים למשל).
 

xbuffalomen

New member
ההחלטה על ישראל תקפה רק לעוד שנתיים

אז ימלאו לו 18 - אחרי זה יוכל לעשות ככל שיחפוץ... אני ספק אם ישראל - על אף ששתי אחיותיו מתגוררות שם - תהייה הבחירה שלו. כל המגבלות הללו יוסרו בגיל 18 אז לא יזדקק לאפוטרופוס ויוכל לעשות עם הכלום שנוריש לו מה שהוא רוצה
 

xbuffalomen

New member
אופס ... רק עכשיו שמתי לב כמה לא לעניין

התגובה שלי אלייך

אז ככה - ההחלטה לגבי ישראל התקבלה בגלל אחיותיו(אז כולן התגוררו בישראל) ורצונו שלו (אז הוא היה בן 10 והוצגו בפניו האפשרות הזו או אצל דוד שלו בכדי שיבחר - בחר בישראל ) אני מניח שהיום היה בוחר באחות שגרה בקנדה. לגבי האם אני רוצה שיגור בישראל - ממש לא אבל בזמנו זו הייתה אפשרות. ותוך כדי - קבענו פגישה אצל עוכר הדין לצורך עדכונים ...
 

Ani15

New member
סתם מחשבה

שאינה מבוססת על שום ידיעה כלל:
בהנחה וויתרתם על האזרחות הישראלית שלכם, ולכן לקטין אין אזרחות ישראלית, ובהנחה שבישראל עולה שלטון דתי-גזעני בנוסח לא-משנה-מי-אבל-הוא-מאוד-בלט-בבחירות-האחרונות, שמבטל את חוק השבות (חילונים? טפו!) וסוגר את השערים להגירה , מה קורה אז עם הקטין שהוריו ציוו על מעברו לישראל?
 

placid1

New member
מה הבעיה?

דואגים שיהיה לו רישום פלילי כלשהו ואז הדלתות לישראל ייפתחו לרווחה......

וברצינות, רוב הישראלים שעזבו אינם תושבי ישראל, אבל לא ויתרו על אזרחותם ולכן גם ילדיהם אזרחים ישראלים. קשה לי לראות מצב שבו ישראל תוותר על עוד נפש יהודיה רכה גם אם השלטון יהיה יותר גזעני מהיום. והאמת היא, שאם יהיה כל כך רע, אולי בכלל עדיף לאותם יתומים שיימצא להם פתרון מחוץ לישראל.....
 

iris mom of two

New member
קודם כל, תנחומי

לנו תמיד היתה צוואה.
אחותו היתה הגארדיין, אבל זה כבר לא רלוונטי כי שניהם בגירים. אבל אם לא היתה לנו את אחותו, כן הייתי בודקת עם חברים קרובים. כאלו שאתם יודעים שאוהבים את הילדים שלכם. הרי לא תשאירו אותם בלי כסף לטפל בהם. במיוחד אם יש לכם גם בטוח חיים. אחרת, אוצו רוצו לעשות בטוח חיים...
היום כששניהם בגירים, אחיו, שהוא גם היועץ הפיננסי שלנו, הוא האקסקיוטור. יש לנו צוואה שמפרטת מתי הכספים ישוחררו להם לחלוטין, עד אז הם יהיו בטראסט. יש גם פסוק שאומר מה יקרה אם כולנו נמות.
היחיד שלא ממש דאגתי לו זה הכלב, ובאמת אני צריכה לשאול חברים שלנו אם הם יקחו אותו, במקרה שייקרה משהו לכולנו. אחרת זה שיירש את השאר יירש גם את הכלב (שזו ממילא היתה האופציה השניה שלי לכלב ממילא, ולכן לא עשיתי כלום).
לפי מה שהבנתי trust צריך לעשות רק כשיש הצדקה לכך. זה גם יקר, יותר יקר מצוואה פשוטה, בהרבה.
 

Boston Guy

New member
אנחנו עשינו בזמנו טראסט בגלל שהיינו בעלי גרין קארד

כלומר - לא הייתה לנו עדיין אזרחות של ארצות הברית.
הוסבר לנו אז שיש ענייני "מס ירושה" שחלים על אנשים שאין להם אזרחות אמריקאית וחיים בארה"ב, ואינם חלים על אנשים שיש להם אזרחות ארה"ב.
וכמובן - הצאצאים שלנו היו אז פעוטות, ולכן היה הצורך באפוטרופסים וכיוצ"ב.

המצב שלנו היום שונה לגמרי - אנחנו בעלי אזרחות ארה"ב כבר כמעט 20 שנה, הבת שלנו כבר בגירה והבן כמעט (עוד כמה חדשים... הזמן עף).
למען האמת - הגיע הזמן לעשות רביזייה של צוואות ומה שקשור בהם - יפוי הכח שנתתי בזמנו לאימא שלי לא ממש מועיל כיום, יען כי היא כבר לא איתנו.
זה עוד משהו על ה TO DO LIST שמתארכת והולכת...
 

iris mom of two

New member
אז ת הצוואה האחרונה

עשינו כשהצעיר היה בן 18, בשלב שלכם חיכינו עד היומולדת שלו. וגם עברנו דירה באותו זמן.
אבל היות ושניהם היו בקולג' ולא ידענו איך הם יתנהלו פיננסית היה ברור לנו שטראסט, כשאח של בעלי ינהל להם את הכספים. אני סומכת עליו בעיניים עצומות, הוא תמיד יחשוב קודם כל על טובת הילדים אותם הוא אוהב.
לנו הדברים האלו היו יותר קלים כי כן היתה משפחה בארה"ב.
 
למעלה