החיים, והתכנון למה שאחריהם...

vinney

Well-known member
לtrust יש יתרון משמעותי מאוד על הצוואה

trust לא עובר דרך probate.
&nbsp
אני לא עורך דין וכו, אבל למיטב הבנתי זה נותן מספר יתרונות משמעותיים:
&nbsp
חסכון בעלויות - תלוי במדינה, probate יכול להיות עסק יקר
חסיון - probate עובר דרך בית משפט ולכן הכל זה public record, כולל מי מקבל מה וכמה. זה גם חושף את ההון שהיורשים מקבלים לכל העולם, וגם חושף את היורשים לקרבות ירושה ויריבויות. עם trust - רק הexecuter יודע בדיוק מי מקבל מה, ואולי היורשים עצמם.
זה חוסך מריבות - בtrust בדרך כלל מפרטים הרבה יותר מצוואה על מה ואיך וכמה ומתי.
זה מקל על ניהול נכסים - הכל בשם הtrust, שני בני הזוג הם הtrustee, וזה מאוד מקבל (למשל רק בן הזוג אחד יכול להיות מעורב בעסקת נדל״ן עבור הtrust).
זה מסתיר בעלות על נכסים (במקום שהשם שלכם יהיה בכל האינטרנט יחד עם הכתובת שלכם ועוד פרטים - רק הtrust מופיע).
&nbsp
מנסיוני זה לא יותר יקר, ולמרות שאין ולא מתוכננים לי ילדים - עשיתי trust מכל השיקולים האלה.

xbuffalomen

New member
ונגיד שכל זה נכון ... אז מה ?!

אני שואל מתוך עמדה של בור מוחלט... ואם ידעו כמה נכסים יש לך - אז מה ?
אחרי מותי - שיריבו על הפרורים , למי איכפת ? שהרי עם על זה לא יריבו ימצאו משהו אחר לריב עליו ... מקל על ניהול הנכסים - אני מניח שאדם שיש לו מספיק נכסים יש לו כסף לשכור נישהו שיטפל בהם ... מפורט יותר מצוואה - תדאג לצוואה מפורטת ... באמת מתוך עמדה של טימטום אני שואל

vinney

Well-known member
שיקול שלך כמובן, מה שחשוב לך

אם אין הרבה פירורים אז גם לא יריבו. אם יש הרבה אז פתאום כולם רוצים חלק מהעוגה - עו״ד עושה לך probate על אחוזים, כל הנזקקים מתחילים להזכר שהנפטר הבטיח להם משהו, כל הילדים מתחילים לריב על מי השפיע עלייך איך בכתיבת הצוואה (או אי כתיבתה), וכל הנוכלים יתחילו להציק לילדים או לנסות לקבל משמורת.
&nbsp
צוואה מפורטת בעצם מקימה trust לאחר המוות, והestate מתנהל כtrust. ההבדל הוא שהצוואה מקימה trust פומבי שעובר דרך כל המערכות הציבוריות וחשוף לעניי כולם - וגם עולה הרבה יותר יקר ליורשים כי התהליך אישור מורכב יותר ודורש הרבה יותר השקעה.
&nbsp
לך ההבדל הוא לכל היותר כמה מאות דולרים, וההבדל במהלך חייך הוא בעיקר סמנטי (מהעבר להטבות של אנונימיות יחסית בניהול נכסים שאולי אין לך). אז למה לא?

vinney

Well-known member
אגב, עוד משהו לזכור

אם יש חשבונות משותפים - הם יוקפאו ברגע שלבנק ייודע שאחד מהבעלים נפטר. אם כל החשבונות בנק שיש לך הם חשבונות משותפים עם בן/בת זוג ואחד מכם נפטר - אתה עלול להשאר בלי שום גישה לכסף שלך עד שהprobate יסתיים. זאת עוד בעיה שliving trust פותר.

debby12

New member
מנהל
תודה רבה לכל העונים על התשובות המחכימות

הפגישה שלנו עם עורכ/ת הדין (זה משרד - אין לי מושג את מי יקצו לנו שם) היא רק ביום שישי ה-25 בחודש. בינתיים ננסה לא למות.... אשמח לחלוק תובנות מחכימות לאחריה

בינתיים הקשבתי לפודקאסט בנושא היום בנסיעה האינסופית לאסוף את רקדנית הבית מהחזרות ל"מפצח האגוזים" ולמדתי ש:

* כדאי גם לנקוב באפוטרופוס ומוציא/ה לפועל חלופיים, למקרה שאלה שבחרתם בהם קורה משהו
* כדאי לציין איזה סידורי הלוויה רוצים אם יש עדיפות (אני מעדיפה לא לתפוס חלקת אדמה בעולם שהולך ונהיה צפוף גם ככה)
* כדאי לחשוב אם יש מטרות צדקה כלשהן שרוצים לצ'פר

והערב ערכנו דיון קצר עם בכורתנו ואמרנו לה שאחרי גיל 21, המוציאה לפועל תהיה היא

שלא נדע

placid1

New member
למה שהיא לא תהיה המוציאה לפועל מגיל 18?

אצלנו כשהילדים היו צעירים הם היו אמורים לעבור לחברים טובים. מרגע שהבכורה חגגה 18, היא נבחרה (כמובן בידיעתה) להיות המוציאה לפועל וגם האפוטרופוסית לצעירים. כיוון שלא מדובר בתינוקות או פעוטות, וכלכלית הם מסודרים, העול לא גדול מדי (פרט לעובדה שהם יהיו יתומים, כמובן). כשדיברנו איתה על כך היא מיד הבהירה שהיא רוצה שהם יהיו איתה ושהיא תדאג להם.

debby12

New member
מנהל
שאלה טובה - הנה קו המחשבה שלי...

נכון שבגיל 18 הבכורה תהיה בגירה באופן חוקי אבל:

1) עדיין יהיה לה נסיון חיים מועט;

2) היא תהיה בשנה הראשונה שלה בקולג', ולא הייתי רוצה ש"תיק" כבד שכזה יפריע לה בלימודים, ועוד כאלה שעולים הון תועפות כך שלא פשוט לעשות שוב אחר כך [נכון - בגיל 21 היא תהיה לקראת שנה רביעית. אבל שנה רביעית היא לא הראשונה]

אני חושבת שלהוציא לפועל ידרוש הרבה שעות וניירת ואנרגיה נפשית וכו' - גם אם אין לנו עסקים חובקי עולם.

3) אמא שלי לא מאוד מבוגרת, חדה כתער ובעלת נסיון חיים - אז נראה לי (ולה - זה מה שהיא הציעה) שבחמש השנים הקרובות אפשר לסמוך עליה. כמובן שיש חלופה ראשונה וחלופה שניה במידה ודברים משתנים

למעלה