החלטות מועצת תנועת הצופים

החלטות מועצת תנועת הצופים

שהייתה ביום ראשון-שני שעברו.... אז אם מעניין אתכם החלטות של "תנועה בלי אידיאולוגיה" אתם יכולים להכנס... בצד ימין יש החלטות מועצת התנועה הנ"א... זה שם. אתר מועצת התנועה

מעורבות פוליטית בצופים

אל תהיה ציני. תנועת הצופים היא תנועה בלי אידיאולוגיה, אבל היא גם לא מתיימרת להיות תנועה שכזו. מה המשמעות של ה"פילוג"? לא ראיתי הרחבה על זה. האם לצופים מותר להפגין נגד בעלי ההון ושלטון התאגידים בחאקי? לפי מה שאני יודע על שבט הצופים בראש העין, אין בכלל מודעות בצופים לנושאים כאלה, שלא לדבר על נקיטת עמדה. בהחלטות שם מוזכרים הרבה הפערים בחברה הישראלית. האם קיימת בצופים למידה על בעיות חברה וכלכלה? מצפה לתגובה, גור קן ראש העין קן בתנופה!

קודם כל קיימת למידה על בעיות

לי בכיתה ח´ הציגו גם "אמריקניזציה" בתור בעיית מוקד... (זאת סתם דוגמא אל תתפס בקטנות). דבר שני המועצה הייתה ביום ראשון... וכן... שכבה בוגרת שמחליטה לצאת ולהפגין נגד בעלי ההון יכולה.... לפי ההחלטות החדשות... אלון.

ועוד....

מוזכרים שם גם המון פערים בנושא של חינוך... של שוויון הזדמנויות לחינוך, מה שאין (בביתר עילית 5% זכאים לבגרות, בהרצליה יותר מ50%), שעל זה כן התנועה באה לשפר ולתקן וגם מוזכר שם דוגמאות לאיך... בקשר ל"פילוג" אני הצבעתי נגד כי זה באמת לא ברור... אבל דמוקרטיה או מה? ואתה לא יכול לשפוט החלטות שבוע אחרי שהן הוחלטו כי תהיה בטוח שלא כל התנועה שמעה עליהן עדיין.... אתה יכול להגיד שלדעתך אפילו עכשיו לא תראה צופים בצמתים, אבל זו רק דעתך... אתה לא יכול לשפוט לפני מעשה...

זכאות לבגרות

אם לא ידעת אלון, ביתר עלית הוא ישוב חרדי קיצוני (ובלי שום קשר הוא נמצא בשטחים הכבושים, דבר האסור על פי אמנת ז´נווה הרביעית). כמו מרבית הישובים החרדיים בישראל גם שם לומד אחוז קטן ביותר מהאוכלוסייה בזרם החינוך הממלכתי וזה מוביל לאחוז הנמוך של הזכאים לבגרות.

צודקת, עכשיו שאני יודע את זה

אני יכול להיות בטוח שלכל ילד לא משנה מאיפה הוא יש אותו סיכוי לקבל תעודת בגרות ואין מה לעשות בנידון...

ברוך הבא.

שלום רב, קודם כל אני רוצה להגיד שזה שצופים נכנסים לפורום זה מצויין, יוצר דיון בריא וצריך לעודד את זה. חוצמזה, מועצת התנועה זה באמת מאורע משמח בתנועת הצופים, אך מאורע שהיה צריך לקרות מזמן. ההחלטות שהוחלטו במועצה צריכות להוות בסיס לשינוי גדול ומאסיבי בתנועת הצופים. אני בהחלט מסכים עם מה שחברי עומר אמר, בנוגע לזה שחניך עני בתנועה שיוצא לטיול,נתקל שם בשבטים אחרים שמרשים לעצמם לקנות אוכל של עשירים. חוסר השיווין בצופים מורגש בכל מפעל תנועתי. כל שבט רוכש לעצמו ציוד כמה שהוא יכול להרשות לעצמו ויש הנהגות יותר עשירות מאחרות. השבטים וההנהגות בתנועת הצופים צריכים לזכור שהם חלק מתנועה אחת. חייבים להנהיג שיטה שונה בצופים, אשר תאחד ותשווה את כל ההנהגות והשבטים שבהם אחד לשני. גור חברי, האידיאולוגיה של תנועת הצופים היא אידיאולוגיה שלא קוראת לשינוי, מורכבת מערכים אוניברסלים שכמעט כולם מאמינים בהם, אבל בכל זאת היא קיימת. מי כמוך יודע שהתנועה כן מחנכת ילדים קטנים וכן משפיעה עליהם. החינוך שהחניכים מקבלים, תלוי במדריכים שלהם ובמידת האכפתיות שלהם מאידיאלים מסויימים, אבל זה בדיוק אותו הדבר בנוע"ל. בנוגע ל"פילוג", כן יש מקום להגיד שלא תינקט עמדה ולא יעשו מעשים במקרה שתהיה התנגדות מאסיבית בתנועה כי אחרת התנועה היא לא תנועה אלא סתם גוף המאחד כמה מסגרות וקטנות. בנוסף, צריך להיות דייקנים יותר ולהחליט מהו פילוג, מכיוון שההחלטה כמו שהיא עכשיו נתונה לפרשנות עצמית ולא תמומש כך. לסיכום התגובה הארוכה, מועצת התנועה היא התחלה נפלאה לשינוי ערכי בתנועת הצופים, יש לדאוג שההחלטות ורוח האידיאלים שנשבה במועצה תגיע לכל השבטים, וכל חניכי התנועה יפנימו אותם. בנוסף, כמו שאמרתי, צריך להמשיך את התהליך שהתחילה המועצה. חזק ואמץ.

אתה סתפ זיין שכל ../images/Emo69.gif

מה? דבר ראשון, מה כל כך טוב בזה שצופים נכנסים לפורום?! זה פורום של התנועה, אם כל כך חשובה לך הדברות בין התנועות, תקים פורום חדש! בקשר למועצת תנועה בצופים, זה לא דבר כזה נדיר והיה גם לפני שנתיים ועוד הרבה פעמים. ותנועת הצופים היא חד משמעית תנועה לא אידיאולוגית. היא כן תנועה בעלת בסיס ערכי כלשהו, אך לא אידיאולוגי! ההגדרה של אידיאולוגיה הוא שאיפה לאידאה, כלומר מצב מושלם ושונה, ולכן תנועה אידיאולוגית חייבת לקרוא לשינוי. אידיאולגיה לא קשורה רק במדריכים. היא גם קשורה לרעיונות שהתנועה מאמינה בהם.

אמורה להיות כל שנה

אבל למעשה האחרונה הייתה לפני 4 שנים... ואם אתה חושב שתנועת הצופים לא קוראת לשינוי... אתה לא באמת מבין על מה אתה מדבר... לא שחשבתי קודם שאתה מבין על מה אתה מדבר... כי אין לך מושג וחצי מושג מה הולך פה... ועם אנשים כמוך באמת אין מה לדבר, מה עוד שלא תקפתי אלא קראתי מה אנשים כותבים פה על צופים, פרסמתי משהו שהוחלט ורציתי לראות תגובות... כל הודעה שאני משאיר פה אני רק מצטער עוד יותר ואם יהיה לי את הכח רצון זאת גם תהיה האחרונה שלי, כי כמו שמישהי מפה אמרה לי כולם פה באמת עוסקים באוננות רוחנית.... לא חסרים פה אנשים שמדברים המון יודעים קצת ועושים כלום. אלון.

ועוד 2 נקודות חשובות...

1) פילוג משמעותו לא איסור של מישהו להביע דעה שמישהו אחר לא מסכים איתה... אלא להביע דעה שעלולה לפגוע במישהו אחר מהתנועה ... אם אני מביע דעה אחת, וחבר שלי לתנועה מביע דעה מנוגדת לגמרי... בנושא פוליטי לדוגמא, זה מצוין, זה ידידי, פלורליזם... 2) דוגמא לשינוי שאם היית קורא מועצת התנועה הזאת בלבד (לתנועה יש עוד פרספקטיבות של שינוי) קוראת אליו הוא מתן שוויון הזדמנויות בחינוך לכל ילדי ישראל... בין אם זה לנסות לשנות משהו במערכת, או להכנס בעצמינו לעסק... אחרונה באמת... אלון.

אלון, תגובה לא מתנשאת לדבריך

אלון מאשדוד שלום, קודם כל, אני לא חושב שאנשים כאן באמת לא רוצים לדבר וסתם תוקפים אותך. אני יכול להגיד לך שלפחות אני באמת שמח שיש כאן אנשים מבחוץ לדבר איתם, למרות שאחרים חושבים שאתה לא צריך להיות כאן. שנית, אמרת שאני לא מבין על מה אני מדבר, אז רציתי להגיד לך ששנה שעברה, הדרכתי בצופים, הייתי בן-אדם די פעיל בשבט ("עוגן" ראש-העין), השתתפתי במזכירות הארצית (לא זוכר את השם המדוייק) אשר תפקידה היה להפעיל בחזרה את מועצת התנועה והועדה המתמדת, אז קצת אני כן יודע. אתה אומר שתנועת הצופים קוראת לשינוי, אני אשמח אם תגיד לי לאיזה שינוי היא קוראת. אני העברתי שנה שלמה פעולות לילדים בשכבת "עופרים" בצופים, ומההכרות שלי עם ערכי הצופים והתפיסה הערכית שלה, היא לא קוראת לכל שינוי מהותי בחברה - שוב, תקנני אם אני טועה. לבסוף, האנשים בפורום מנסים לנהל רב-שיח שאיך שאני רואה אותו, הוא באמת ברמה ואין בו מקום להתגוננויות, התקפות, התנשאויות ועלבונות ציניים. אשמח לשמוע ממך, שחר.

גור אצלנו גם כך!!!

תנועת הצופים אצלנו בדיוק אותו הדבר ואין לי מה להוסיף כי אמרת הכל ונכון!!!!! שלך. רעות

אידיאולוגיה מסוייגת

ההחלטות שהועלו במועצת תנועת הצופים אומנם נראות משמעותיות ורציניות אולם הן תלושות מן המציאות. ראשית כל הסעיפים על מעורבות חברתית נכונים וצודקים אולם אין שום התייחסות לחינוך אליהם, כלומר תנועת הצופים למעשה קורא לחניכיה לצאת ולמחות ללא למידה של הנושא. תנועת הצופים הנה תנועה אשר מפחדת לאבד את חניכיה לטובת רעיונות, א-פוליטית קוראים לזה זאת אומרת אנחנו עומדים במקום ומסתכלים על עצמנו בהתעלמות מוחלטת מהסביבה, למה? כי אז אולי נדחה חניכים שלא יסכימו. הצופים פונים לשכבה מאוד מסוימת למעט מקרים בודדים הצופים מתרכזים בפעילות בקרב השכבות העשירות (תל אביב, סביון, רמת גן וכד´) זו דוגמה לאותה התעלמות. "העיסוק בנושא זה [מעמד החינוך בישראל] נגזר מהתפיסה הערכית של תנועת הצופים הקוראת למימוש שיוויון ההזדמניות" באמת? האוכל לכל טיול אינו חלק מהמוצע על ידי התנועה במסגרת המפעל כל שבט, קבוצה, שכבה אחראים על אספקת המזון על פי יכולת הכלכלית. השבטים היותר עשירים יוכלו לעמוד באוכל מפואר ויקר אולם השבטים הפחות אמידים יאלצו לקנות לעצמם את האוכל הצנוע ולהזיל ריר בעודם רואים את חבריהם לתנועה נהנים מהנאות החיים. למחנה עצמו מגיע כל שבט עם ציוד משלו וכמובן שאוטונומיה כלכלית שניתנת לכל שבט יוצרת פערים אדירים וכרגיל לשבטים העשירים ולפחות עשירים אין את אותה הזדמנות לזכות בפרס היוקרתי שמוענק לשבט שבונה הכי מהר, הכי גדול... (מעבר לכך הרעיון שעומד מאחורי המחנה הוא שיתוף פעולה אולם הוא מוסב בעזרת התחרויות האלו לתחרותיות). "שבטי התנועה יתנו מענה לקהילה בתחומים שונים, ההפעלה תעשה על ידי מדריכי ופעילי השבט,בליווי וסיוע גורמים חיצוניים אם ידרשו, וכל זאת ללא פגיעה בפעילות השבטית" או במילים אחרות - "מותר לכם לתרום לחברה אבל רק אם זה לא יפגע במספר החניכים בשבט" תודה באמת, החוסר מחשבה על מטרות השבט מובילה לכך שהשבט הופך לבייביסיטר ואחד מאבני היסוד של קיום תנועת הנוער, המעורבות החברתית, נעלם.

אידיאולוגיה כבולה בשלשלאות

ההחלטות שהועלו במועצת תנועת הצופים אומנם נראות משמעותיות ורציניות אולם הן תלושות מן המציאות. ראשית כל הסעיפים על מעורבות חברתית נכונים וצודקים אולם אין שום התייחסות לחינוך אליהם, כלומר תנועת הצופים למעשה קורא לחניכיה לצאת ולמחות ללא למידה של הנושא. תנועת הצופים הנה תנועה אשר מפחדת לאבד את חניכיה לטובת רעיונות, א-פוליטית קוראים לזה זאת אומרת אנחנו עומדים במקום ומסתכלים על עצמנו בהתעלמות מוחלטת מהסביבה, למה? כי אז אולי נדחה חניכים שלא יסכימו. הצופים פונים לשכבה מאוד מסוימת למעט מקרים בודדים הצופים מתרכזים בפעילות בקרב השכבות העשירות (תל אביב, סביון, רמת גן וכד´) זו דוגמה לאותה התעלמות. "העיסוק בנושא זה [מעמד החינוך בישראל] נגזר מהתפיסה הערכית של תנועת הצופים הקוראת למימוש שיוויון ההזדמניות" באמת? האוכל לכל טיול אינו חלק מהמוצע על ידי התנועה במסגרת המפעל כל שבט, קבוצה, שכבה אחראים על אספקת המזון על פי יכולת הכלכלית. השבטים היותר עשירים יוכלו לעמוד באוכל מפואר ויקר אולם השבטים הפחות אמידים יאלצו לקנות לעצמם את האוכל הצנוע ולהזיל ריר בעודם רואים את חבריהם לתנועה נהנים מהנאות החיים. למחנה עצמו מגיע כל שבט עם ציוד משלו וכמובן שאוטונומיה כלכלית שניתנת לכל שבט יוצרת פערים אדירים וכרגיל לשבטים העשירים ולפחות עשירים אין את אותה הזדמנות לזכות בפרס היוקרתי שמוענק לשבט שבונה הכי מהר, הכי גדול... (מעבר לכך הרעיון שעומד מאחורי המחנה הוא שיתוף פעולה אולם הוא מוסב בעזרת התחרויות האלו לתחרותיות). "שבטי התנועה יתנו מענה לקהילה בתחומים שונים, ההפעלה תעשה על ידי מדריכי ופעילי השבט,בליווי וסיוע גורמים חיצוניים אם ידרשו, וכל זאת ללא פגיעה בפעילות השבטית" או במילים אחרות - "מותר לכם לתרום לחברה אבל רק אם זה לא יפגע במספר החניכים בשבט" תודה באמת, החוסר מחשבה על מטרות השבט מובילה לכך שהשבט הופך לבייביסיטר ואחד מאבני היסוד של קיום תנועת הנוער, המעורבות החברתית, נעלם. לסיכום, הסעיפים האידיאולוגים הללו מאוד כבולים בשלשלאות ודי מגבילים עצמם הם גם נשמעים כמצע של מפלגה שתוכל להצדיק עצמה לפי המצע דרך פתחי מילוט שיצרו בעת ניסוחו.

מאיפה אתה יודע שלא מלמדים

את זה?! הכוונה בלא יפגע בשבט זה אומר שאם מחליטים לפתוח מועדונית להכנת שיעורי בית בשבט... ואין אנשים שיפעילו אותה... אז לא יפתחו אחת... אין לי מה לריב איתכם כי אתם לא באמת מקשיבים... על הגרעינים השונים של התנועה שפותחים\מחזיקים שבטים שמעת? יש איזה 15 קומונות של רעים, 4 של תמורה,ועוד המון אתרגריסטים.... אתה לא באמת יודע מה הולך פה... בהנהגת דרום לדוגמא אין את אותם שבטים מסביון ותל אביב.... יש שבטים ממצפה רמון, מאופקים, מקרית מלאכי, מירוחם, דימונה, שדרות, קרית גת... נוער עובד ולומד יש שם? מממ מעניין... אז יש שבטים בהנהגה מעומר ומיתר... אז לא לשלוח לשם צופים כי הם עשירים? וגם בתל אביב יש שבטי דרום... איזה הפתעה!!!

זאת לא הנקודה

קודם כל אני רוצה להבהיר משהו, לא אמרתי שאין שבטים באיזורים פחות אמידים אמרתי שהצופים מתמקדים באיזורים עם אוכלוסיה עשירה. אבל זאת לא הנקודה, הנקודה היא שהצופים לא יכולים לשאוף לשוויון עם כמויות הכסף האדירות שזורמות שם ועם העצמאות הכלכלית שניתנת לכל שבט, כלומר שלשבט שחניכיו הם בני העשירונים העליונים יהיו הרבה יותר אמצעים "לחנך" מזה שממוקם באיזור פחות טוב. חוץ מזה ההסתייגות הזאת מהתערות בחברה והמרדף אחר הקונצנזוס, הפחד להביע דיעות שהן לא נחלת הכלל ודברים כאלו הם מה שמורידים את ערך תנועת הצופים כתנועת נוער. תנועת נוער נועדה לשנות ולהשפיע ולא ללכת עם הזרם ולהיות נכונה.

התגובה

תנועת הצופים הציבה לעצמה בשנים האחרונות את המטרה של פיתוח איזורי שוליים ורוב השבטים שנפתחו בשנים האחרונות נפתחו בישובים שנגדיר אותם כ"פחות עשירים" מסביון (עירות פיתוח ושכונות ) מועצת התנועה אמורה להביא לשינוי ולעשיה בהתאם להחלטות שהוחלטו בה. התנועה נמצאת היום בתהליך של היערכות של אחרי המועצה (הקמת מזכירות ארצית צעירה) טוב מתחיל לי שיעור אז אני אמשיך מאוחר יותר... יש לך ד"ש מרעות און מפרדסיה (היא לומדת איתי) חזק ואמץ עמית

ההמשך...

חוץ מזה, אתם יודעים להצהיר על עצמכם כתנועה מלאת אידיאלים אבל דיברתי עם אנשים שלכם (לא עם בן אדם אחד וגם לא עם שניים) שאולי בפורומים תנועתיים יתנהגו על פי הנורמות של התנועה אבל רבים מהם יוותרו עליהם ב"אזרחי", אולי לפני שאתם יוצאים בהשמצות תעשו בדק בית לעצמכם ותיבדקו האם אתם מגיעים לכל חברי התנועה שלכם או שרק הפנאטים חים את האידיאולוגיה. ועוד משהו, בתור תנועה שממומנת ע"י ההסתדרות, עצרתם פעם לחשוב האם ההסתדרות היא באמת כל כך סוציאליסטית? אומנם יש בה הרבה סוציאליזם אבל תחשבו על כך שהרבה פעמים היא תילחם למען וועדי העובדים החזקים (הנמלים, בזק, חברת חשמל, מקורות) כלומר היא תילחם למען המונופולים שמונעים שגשוג מהפועל בחברות הקטנות. סתם נקודה למחשבה... חזק ואמץ עמית שמש שבט תמיד- צופי קדימה

למעלה