החליטו לשכוח מגלעד שליט

עממיקו

New member
החליטו לשכוח מגלעד שליט

מתוך העיתון היום: ישראל מודיע למצרים שהמו"מ לא יחודש בתחילת מאי בקהיר. הטענה: הם "בוחנים מחדש" את המצב לי ממש נמאס מהסחבת המעצבנת והמתישה הזו ומרגיש לי כאילו מאז שעברה ספירת 1000 הימים פשוט עזבו את הנושא ולאף אחדד (בטח שלא בתקשורת) לא איכפת יותר וזה סתם היה קוריוז. מישהו יודע מה קורה היום מבחינת הדיבורים? מה הייתה ההתקדמות האחרונה? כמה עופר דקל הספיק לפני שסיים את תפקידו

dariayaari

New member
לא מאמינה שמישהו יודע,

וגם מי שחושב שיודע בטח לא יודע. אבל האמת היא שזה מזה לא חשוב!!! כי שוב, ממשלות ישראל לא נותנות מתנות ככה סתם, לחגים. ראשי ממשלות ישראל פועלים מתוך לחץ עליהם. כשאין לחץ, אין עשייה. והלחץ צריך לבוא בראש וראשונה מהמשפחה עצמה. נכון, לא הגיוני, אבל מאד מציאותי.

sivan24k

New member
המדינה יכלה לטפל בזה בזמן...

אבל יש מסביבנו פוליטיקאים, אז מה ציפיתם? הכל אפשרי אם רק רוצים מספיק חזק... כדאי שהממשלה תעשה משהו מהר - לפני שיהפכו אותו לרון ארד

חוזרים לחזר על פתחיהם של שועי-עולם

ב'מעריב' של יום שישי 24.5.2009 נמסר (בעמ' 5) שנועם שליט ימריא בתחילת-השבוע הזה לארה"ב כדי לפגוש שם את ג'ורג' מיטשל (שהיה בישראל רק לפני שבועיים) ואולי את הילרי קלינטון, במאמצים לגייס את ממשל אובמה לטובת שחרורו של גלעד. בדרכו - כך כתוב - יבקר נועם שליט גם ב'ארמונו' של נשיא צרפת סרקוזי, כנראה כדי להזכיר לו את הבטחתו ההיא שלא יניח את נושא גלעד שליט עד שגלעד ישוב הביתה. גם מוזכר שם בידיעה שבמשפחת שליט קבלו בהתרגשות את הענקת 'אזרחות הכבוד' של מיאמי, פלורידה, ארה"ב לגלעד. ב'סרט' הזה של נסיעות סביב הגלובוס כבר היינו בשנה ה ראשונה אחרי שגלעד נעלם ברצועת-עזה. מה נשתנה ? רק מנין הימים.

GIOVANINI

New member
חושב שצודקים מאוד הקפאת המו"מ כעת

אני יתחיל בזה שאני רוצה גלעד יחזור הביתה אמן אמן אמן ואם זה היה הבן שלי אח שלי קרוב משפחה מדרגה 1 חבר הייתי עושה כל שיחזור את גבעתיים ר"ג ת"א ועוד. אבל ראש ממשלה והממשלה צריכה לעשות שיקול רציוני ולא רגשי וכרגע המחיר הוא כבד מדי , מחבלים שצריכים שאסור לשחרר. מה גם שהגיע הזמן לעצור הכל ולתת לחמאס להתבשל בלחץ של המשפחות שלהם בעזה וכל עוד אנחנו נראה חלשים ונרצה להגיע להסכמים בכל מחיר ימשיכו החטיפות ולכן לצערי אנחנו כמדינה שוב אני מדגיש מדינה לא המשפחה שאינני מאשים אותם בכל ניסיום לגייס את התקשורת ואת כולם למען גלעדת אנחנו המדינה חייבים להיות קשוחים. ונקווה שגלעד יחזור כמה שיותר מהר

יש לשחרר כל מחבל שהחמאס מעוניין בו

אסור ששם של מחבל מסויים יהיה המכשול. אפשר לומר "לא" בשביל לגרום לחמאס לקבע רשימה מסויימת ולא למשוך ולהעלות את המחיר כל הזמן, ואפשר לדרוש שתמנע מאסיר משוחרר מסויים כניסה למקומות מסויימים (היינו, לגדה). אבל אסור ששמות יהוו מכשול. מעבר לכך, אין שום סיבה להאמין שהקפאה תוביל להורדת המחיר, זה מעולם לא קרה. את החמאס לא מעניינים האסירים עצמם, מעניין אותם ההישג, וככל שממשלת ישראל תסרב יותר זמן כך הוא יתעצם כאשר לבסוף היא תסכים. לאחר מבצע עופרת יצוקה היה להם אינטרס לבצע את העסקה במידי בשביל לייצר הישג כלשהו, אלא שהאימבצילים האופורטוניסטים של אולמרט במקום לסגור עסקה החליטו להתעסק בהורדת המחיר. הנאום של אולמרט היה אולי המעשה הכי זוועתי והרסני שביצע בכהונתו (וזה לא שחסרים כאלה), ושם את ביבי, שתמך בביצוע עסקה, בבעייתיות רצינית. איך ישכנע את חבריו מימין שעסקה שאולמרט אמר עליה שהיא מעבר לקווים האדומים שלו היא דבר שצריך להעביר? נסיונות החטיפה לא נפסקו, למרות שעבר כל הזמן שעבר והם לא קיבלו כלום. אין שום סיבה להאמין שסגירת עסקה תגביר את נסיונות החטיפה, וככל שהדבר יהווה הישג גדול יותר לחמאס ככה יהיה להם פחות צורך להסתכן ואז להתחיל שוב להתעסק בזה. אני לא מוכנה להיות קשוחה, לא על חשבון חיי אדם ולא על חשבון ערכי שלי ושל החברה בה אני חיה. אני גם לא חושבת שאנחנו צריכים להחזיק את המחבלים האלה אצלנו בכלא, ואשמח אם יזרקו את כוווולם לפח זבל של עזה (ואפשר גם כמה אסירים בטחוניים "שלנו" לשלוח לשם, בשביל שלא יגידו שמפלים מחבלים יהודים).

האשמים בזה זה רק אתם

ללחוץ על הממשלה לשחרר אסירים במקום ללחוץ עליה להרעות את התנאים שלהם ושל תושבי עזה ולשחרר את גלעד בכח זה מה שהביא את החמאס לדרישות הלא הגיוניות שלו שהמדינה לא יכולה ולא צריכה לעמוד בהם. אתם רוצים התקדמות? תתחילו להאשים את החמאס שחטף את החייל ולא את המדינה.

הממשלה יכולה וצריכה לעמוד בהן.

הרעת התנאים של האסירים, ופגיעה בתושבי עזה, לא יחזירו את גלעד. לא חי.

המדינה, בניגוד למשפחת החייל החטוף

ושאר הלוביסטים שלה, צריכה לחשוב לפי השכל ולא לפי הרגש תוך כדי מתן דגש על ביטחון כל אזרחי מדינת ישראל ולא רק על חייו של חייל אחד. שחרור כמויות גדולות של אסירים במיוחד אסירים כבדים עם דם על הידיים משמעו פגיעה באזרחי ישראל אחרי שאותם אסירים יחזור לעסוק בטרור. שלא לדבר על כך ששחרור אסירים מכשיר את הקרקע לחטיפות נוספות. ואז מה תגידי לאמא הבאה שהחייל שלה ייחטף? תוכלי להסתכל לה בעיניים כשהסיבה העיקרית לכך היא זה ששוב נכנעו לטרור ושיחררנו אסירים? אז כן אולי גלעד שליט לא יחזור מזה חי, אבל מתישהו החגיגה הזאת של ארגוני הטרור חייבת להיפסק. מראש, עוד מהחטיפה הראשונה היינו צריכים להכריז על אחת משני האפשרויות הבאות: או שאתם מקבלים אסיר אחד תמורת חייל אחד (ומדובר באסיר בדרג זוטר ביותר שכן הם חטפו רב"ט ולא את הרמטכ"ל) או שאנחנו נפגע באסירים שלכם שנמצאים אצלנו, נטיל עליכם עוצר, נפסיק לכם את החשמל ואת המים ומה לא, ואם גם זה לא יעזור אז נצא למבצע צבאי עד אשר או שהוא יוחזר הוא שתחטפו מכה כואבת מאוד שתגרום לכם לחשוב פעמיים לפני שתחטפו לנו מישהו. אבל מה שבטוח לא תקבלו זה מאות אסירים (ואחרי זה הם עוד יבכו לנו על חוסר פרופורציות בכמות ההרוגים אצלהם לעומת אצלנו כשהם בעצמכם קובעים שחייל אחד שלנו שווה מאות ואף אלפי פלשתינאים. אז איפה פה החוסר פרופורציה?). תאמיני לי אחרי כל זה פשוט לא ישתלם להם לחטוף לנו חיילים. ואם הם יחטפו ויסכימו לתנאים החדשים אז גם הרווחנו.

../images/Emo6.gif כן כבוד שר הבטחון והרמטכ"ל!

אה, אופס, שר הבטחון והרמטכ"ל סבורים כי אין שום סיכון משמעותי בהיענות לדרישות החמאס כפי שהן. אבל מה הם מבינים בכלל, הפושטים האלה. טוקבקיסטים לשלטון!!! אני אגלה לך סוד, אבל אל תספר לאף אחד, זה רק בינינו, נסיונות החטיפה לא נפסקו מאז ההצלחה ההיא. אפילו שהם לא קיבלו בינתיים שום אסיר. אני אגלה לך עוד סוד, לא כל העוסקים בטרור אצלנו בכלא, גם לא רוב. בעוד שאלה שאצלנו כבר שנים מנותקים מהשטח והזיקו משמעותית לטרור בעודם מוסרים מודיעין, יש פעילי טרור ש"עוסקים בטרור" ברגעים אלו ממש. מה אתה אומר, שנכניס את כל עזה והגדה לכלא הישראלי ליתר בטחון כי היי, גם מי ששם שעדיין לא שונא אותנו בטח ישנא בעתיד? על חשבונך, דון רוטשילד? האם אתה מציע את עצמך להתחלף עם גלעד שליט? כי אם תעשה את זה, אני מבטיחה לדרוש שתשוחרר רק אחד תמורת אחד. אה, מה קרה, אתה גבר-גבר רק על חיים של מישהו אחר?

מעניין..

עד כמה שזכור לי המדינה סירבה להצעה בגלל הסיכון שכרוך בשחרור אותם אסירים. אז לא יודע על איזה "שום סיכון בטיחותי" את מדברת... רוצה לדעת עוד משהו? גם בעסקאות שכן בוצעו, שוחררו אסירים שסיכנו את המדינה, הבעיה היא שחייבים לעשות איפשהו ויתורים אם עושים עסקה. אז יש כאלה שמסכנים יותר ויש שפחות אבל כולם בסופו של דבר מסכנים. נסיונות החטיפה לא נפסקו בגלל שהם עדיין חושבים שישראל תיכנע ותשחרר אסירים כי כמעט בכל חטיפה שהייתה עד היום זה מה שקרה בסוף עם כל הקשיים. לא שמעת וגם החמאס לא שמע הצהרות מאף גורם במדינה שאנחנו לא ניתן להם אסירים או שאנחנו נתקוף אותם בחמת זעם מבלי לדבר בכלל על החלפת שבויים. ההיפך, עד היום מדברים על זה שמוכנים לשחרר אסירים, הבעיה היא איזה אסירים זה הכל. וכן, לא כל אסיר אצלנו הוא פעיל טרור, אבל מאלה שהחמאס רוצה לשחרר הרבה מהם דווקא כן, וברגע שתשחררי אותם הם יחזרו לעסוק בטרור ויהפכו למסוכנים לביטחון אזרחי ישראל. בקשר לכל השאר בעזה, מה לנו בלהחזיק את כולם אצלנו בכלא? אם מצליחים לתפוס מישהו כדי להשיג מידע אז תופסים, אם לא אז הורגים. ואם מי שנתפס ידוע שהוא הרג חייל או אזרח ישראלי אז אחרי שמוציאים ממנו את המידע מוציאים אותו להורג. פשוט וקל. אם לא היו מבזבזים עליהם כל כך הרבה משאבים כמו לימודי תואר טלוויזיות אוכל טוב חוגים שונים ומה לא אז הם לא היו עולים למדינה כל כך הרבה (אני בטוח למשל שלגלעד שליט אין את כל זה. במיוחד הזכויות ביקור). אבל את כאילו לא מספיק לך פעילי הטרור שפועלים כבר עכשיו, את רוצה להוסיף להם עוד כמה ככה להגביר את האש למה לא אם כבר אז כבר. שלא לדבר על זה שרובם היו מוצאים להורג בכל מדינה שמכבדת את עצמה ולא יושבים בכלא. לבוא ולהחליף את עצמי בגלעד שליט זה יהיה סתם מטומטם, אבל אני מבטיח לך, שאם יקרה יום ואני אחטף בו, אני אכעס מאוד אם ישחררו יותר מאסיר אחד תמורתי. את יודעת מה? אני אפילו אכתוב את זה בכתב ואתן לעורך דין שיראה את המכתב למדינה ביום שזה יקרה. וכנ"ל לגבי כל בן משפחה או חבר שאני מכיר. ואנא ממך, לא התנשאתי מעליך ולא דיברתי בטון מזלזל, אז חסכי ממני את כל הערות המיותרות האלה. זה לא מכובד. וגם קצת לא מנומס.

כן, האושיה הבטחונית אהוד אולמרט קבע

כי מדובר בסיכון אסטרטגי מן הדרגה הראשונה למדינת ישראל. 125 אסירים מחורבנים אסירים מחורבנים שיושבים אצלנו בכלא (כי 325 הוא כבר היה מוכן לשחרר) הם סיכון אסטרטגי בטחוני, מה, לא ברור? אולמרט אמר. אז מה אם ברק ואשכנזי אומרים ההפך? מי הם בכלל? מה הם מבינים מהחיים שלהם אלה? סתם פקידים. לפני שאתה מדבר על מה ששמעתי או לא שמעתי, ומה שזכור לך או לא זכור לך, צא מתוך נקודה שכל דבר שאתה יכול לשמוע אני כן שמעתי וכמו כן, שלא הרבה דברים זכורים לך. אולמרט תקף אותם, ואת החיזבאללה, בחמת זעם. אולמרט אמר שלא ינהל מו"מ בכלל, ושלא יפסיק את מלחמת לבנון השניה ואת מבצע גשמי קיץ עד שהשבויים הרלוונטיים יוחזרו. אחרי זה, הוא גם אמר שלא נורא אם ישבו עוד קצת או פחות קצת בשבי. ד"ש מהצנון!

אולמרט לא קבע זאת לבד

הוא קיים ישיבה עם כל השרים וכל גורמי הביטחון ומלבד אשכנזי וברק כולם קבעו שהמחיר גבוה מדי (כולל כל שאר גורמי הביטחון). על ברק לא הייתי סומך גם עם חוברת צביעה של ילדים ואשכנזי מדבר יותר מהרגש מאשר מהגיון (עובדה שכל גורם בטחוני אחר קבע שזה מסוכן ביחד עם השרים עצמם שלחקלם יש רקע בטחוני). ניסיון העבר מלמד שאסירים כאלה ששוחררו חזרו להרוג אז הם לא כל כך "מחורבנים". לגבי הפסקה השניה שלך. אולמרט יצא למלחמה מהרבה סיבות. הוא בכלל לא דיבר על מו"מ. היו הרבה סיבות אחרות למה הוא יצא למלחמה הזאת על אחת כמה וכמה שהוא כבר ידע שהשבויים רוב הסיכויים מתים כבר (ואישור רשמי על כך הוא קיבל חודש אחרי זה). כנ"ל לגבי "גשמי קיץ", החטיפה הייתה רק קש ששבר את גב הגמל אחרי פעולות טרור רבות של החמאס. הוא לא יצא לשם רק בשביל לשחרר את שליט. איך את מצפה מבן אדם לנהל מו"מ בזמן שהוא מתקיף אותם צבאית? חח.. אבל גם אם דיבר על מו"מ או לא דיבר וגם אם אמר שלא ינהל שום דבר עם אף אחד, מה בסוף קרה? גם הוא מהר מאוד התקפל ושחרר אסירים במקרה אחד או ניהל מו"מ במקרה אחר. ולכולם היה ברור שזה מה שיקרה, גם לכל בר דעת שגר בישראל וגם לחמאס ולחיזבאללה. מה את חושבת, שהם מטומטמים? שהם פשוט קמים בבוקר ומחליטים לחטוף חייל? מדובר פה בתכנון מבצע במשך הרבה זמן שבו כל פינה אפשרית סגורה כדי שלא יקרה שום מצב שבו הצבא יצליח להחזיר את החייל. אם אולמרט היה חכם היה יושב בשקט ולא עושה מו"מ עם אף אחד בכלל (במיוחד לא על גופות של חיילים תמורת אסירים חיים!!) ושם סוף לחגיגת החטיפות הזאת. כמו שאמרתי, או שהם מקבלים אדם אחד תמורת אדם אחד, או מבצע צבאי כדי לתת בראש (ואם יתמזל המזל אז גם למצוא את החייל למרות שזה כמעט בלתי אפשרי או שהם ישחררו אותו לבד מה שגם כמעט חסר סיכוי). כל דבר אחר זה פשוט טמטום. ד"ש מהדלעת!

מיהם כל אותם גורמי בטחון?

עליהם אתה סומך עם חוברות צביעה? הם לא מדברים מהרגש? או שאולי היות וכבר פורסם בעבר שהם אינם מתנגדים לשחרור כל אסיר מהרשימה לרצועת עזה, הם לא באמת קבעו שהמחיר גבוה מדי אלא שהדבר צפוי לחזק את החמאס ברחוב הפלשטיני, מה שאומר, פגיעה ביעד האסטרטגי המטופש שאולמרט הציב - מיטוט משטר החמאס? מעניין לי את קצה האגן הימני שהם יחזרו לעסוק בטרור. אתה יודע, בזמן המלחמה, כשהיו אזעקות אצלנו, לא עניין אותי בשיט אם מי שירה את הטיל, או מי ששלח אותו, או מי שגייס אותו מהרחוב, או מי שפיקד על הזרוע או המרפק שלו ישב או לא ישב בעבר בכלא הישראלי. את התוצאות, זה לא משנה כהוא זה, אבל אם אתה טוען שאלמלא שוחרר אותו האסיר הקטיושה לא הייתה נורית אני חושבת שמוטב יהיה אם במקום להתווכח בפורום הזה תקנה לעצמך כמה חוברות צביעה טובות לגיל הרך. מה שאולמרט עשה היה בדיוק מבצע צבאי לתת להם בראש (כמה חבל שבדרך גם לנו כאב הראש), ושהם יחזירו את החטופים ללא מו"מ כתנאי להפסקת המבצע. אתה צודק, לכולם ברור היה שזה מה שיקרה, ולכולם, במיוחד לחמאס, גם ברור שכל עוד יצליחו לשמור על גלעד שליט במקום החזקתו חי וקיים, ישראל תשלם את המחיר ותשחרר בדיוק את האסירים שהם הכי חושקים בהם גם אם לא לשטחי הגדה המערבית. רק אתה, ואולמרט, מתעקשים להמשיך להיות מטומטמים.

ראש אמ"ן, ראש השב"כ וכד'..

וכן עליהם אני סומך שהם לא מדברים מהרגש כי החלטה ללכת מהרגש זה לתת את כל מה שיש לנו בשביל חייל אחד והחלטה מהראש זה לחשוב על כל המדינה. וברור שחלק מהשיקולים זה גם עד כמה זה מחזק את החמאס ברחוב הפלשתיני, הרי אם זה מחזק את החמאס זה ממשיך את הטרור ואף מגביר אותו. ובלי קשר, מה מטופש ביעד כמו מיטוט החמאס? הדבר אפשרי לביצוע בלי שום בעיה בכלל. כל מה שצריך לעשות זה לתת את ההוראה שפשוט לא ניתנה עד עכשיו. אותך אולי לא מעניין שהם יחזרו לחזור בטרור, אני בטוח אבל שאת מליוני אזרחי ישראל האחרים זה מעניין ועוד איך מעניין. אולי לך יש משאלת מוות אני יודע... כדאי לך לדבר על זה עם פסיכולוג זה מקרה די קשה. אני לא אומר שאז לא יהיו בכלל קטיושות אבל בעקבות האסיר הזה ששוחרר תהיה אחת יותר ממה שהיו לפני, ויהיה מחבל אחד יותר שירה לעבר כוחות צה"ל, ויהיה מחבל אחד יותר שינסה להסתנן לארץ ולבצע פיגוע. אז אם המצב גם ככה קשה ומסובך, למה לעזאזל להוסיף לזה? איפה נמצא פה ההגיון? אולי שכחת אותו במקלט בזמן שהתחבאת מהקסאמים. הבעיה של אולמרט שהוא פחדן בן פחדן בדיוק כמו קודמיו והתקפל מהר מאוד. מה שהוא עשה להם זה לא לתת בראש זה ללטף אותם קלות ולחשל אותם עוד יותר. מה שלכולם ברור עכשיו צריך להפוך ללא כזה ברור וזה אומר להפסיק כל מו"מ ולהכריז שמהיום והלאה ישראל מפסיקה להיכנס למו"מים למיניהם ואם לתת בראש אז באמת לתת בראש ולא הבדיחה שהייתה במבצע האחרון. אם אנחנו מתעקשים להיות מטומטמים (כשחצי מדינה לפחות מאחורינו דרך אגב) אז את מתעקשת להיות חסר כל שכל לגמרי. באמת שאני לא מבין את ההגיון שלך, זה משהו שצריך לתרום למדע כדי לחקור אותו ולהמציא תרופת נגד שחס וחלילה זה לא יתפשט.

אה, החלטה מהראש זה לחשוב כמוך

ואילו גורמי בטחון שסבורים שאין כל טעם בהחזקת אסירים אצלנו לאורך שנים, כאלה מכהנים וכאלה בדימוס, כמובן מדברים מהרגש. לא יכול להיות שאתה (לא ידלין, לא דיסקין, כי הם לא אמרו את זה - אתה) לא מוכן לשחרר מאות בעבור אחד (כל מה שיש לנו... הלוואי וזה היה נכון, לצערי יש עוד הרבה ואנחנו משלמים על כך) כי "למה מה קרה, מי מת, לא נכנע לטרור"? נההה מה פתאום. הרי בשביל לדבר מהרגש, צריך, בראש וראשונה, שיהיה לך רגש, שכן בשביל לא להבין, בראש, את המחיר שבהעברת מסר כמו "אנחנו בוחרים ביודעין ובקור רוח להקריב שבוי חי", כנראה הכרחי להיות חסר מימד הרגש ההופך את הסתכלות עולמך לצרה מזו של נמלה. אין זה תפקידה של אומה לקבוע עבור אומה אחרת מי ינהיג אותה. משטר החמאס איננו העסק של ישראל כלל, העסק של ישראל הוא רק שלא יפגעו בה. האמת היא שראש השב"כ טוען כי החמאס לא רק שלא יורה כרגע על ישראל, אלא גם מונע ירי. אז מעבר לכך שעכשיו ודאי בעיניך גם דיסקין רגשן וזכאי לחוברות צביעה מסדרת לבבות, אין לנו בכלל אינטרס למוטט את משטר החמאס.

במקרה הזה? כן.

נכון שהם היו מוכנים לשחרר אסירים מסויימים, אבל אפילו להם היה גבול. אני אומר שאפשר היה למנוע את כל זה מלכתחילה בזה שעוד מהחטיפה הראשונה אנחנו אלה שהיו קובעים את התנאים ולא המחבלים. מאחר ולא עשינו זאת עלינו לצערנו להקריב קורבן כדי להגיע למצב הזה. אז אם זה לא יהיה גלעד שליט זה יהיה חייל אחר אבל מתישהו זה יהיה חייב להיפסק. ברור שיהיו כאלה שיראו זאת בתור הקרבת שבוי חי (שלא בטוח שהוא חי בכלל אבל שיהיה) אבל הרבה גם יראו בזה אי כניעה לטרור והצבת חוקים חדשים בשטח למען טובת הכלל גם אם זה על חשבון שבוי חי. כל מה שאני אומר אני לא אומר בצורה מכנית וחסרת כל רגשות. כל זה נאמר בלב כבד מאוד ומאוד חורה לי כל מה שקורה עם גלעד שליט אבל זו לא הדרך שבה אנו אמורים לפעול עם כל הקושי ועם כל הרגשנות. את קוראת לפשלתינאים אומה? הם בסך הכל מתנחלים קטנים שמתעלקים לנו ולכל האזור בנשמה. איזה אומה ואיזה נעליים. אין כזה דבר בכלל עם פלשתיני, כל הערבים שם הם ערבים מצריים או ירדנים או סורים. כל הקיום שלהם עוסק בלפגוע בישראל ואת אומרת לי שאין זאת עניינינו? החמאס כרגע בהגדרתו הוא גוף שהמטרה הראשית שלו היא השמדת ישראל אז האם פגיעה בחמאס לא קשור בכלל להגנה עצמית? תגידי לי, איזה פטריות לעזאזל את אוכלת?! חחחח.. ואוי כמה שאת תמימה, את לוקחת מצבים שאת כנראה לא מצליחה להבין ועוד מנסה לעקוץ אותי במילים שלי. החמאס לא יורה ומונע ירי על ישראל? ברור שהוא עושה את זה!! הוא עושה את זה כי זה משרת אך ורק את האינטרסים שלו! כדי שיהיה לו שקט והוא יוכל להמשיך להתחמש ולהתחזק כך שבמערכה הבאה כשימאס לו לשבת בשקט המכה תהיה כואב פי 2 מהמכה הקודמת כמו שהמכה הקודמת הייתה כואב פי 2 מזאת שלפניה וכן הלאה והלאה (והם כמובן ימציאו איזה תירוץ עלוב להאשים את ישראל בזה שהיא התחילה קודם) עד שאת תקבלי טילים שיגיעו לך לכל הארץ ולא רק בדרום. ואת אומרת לי שאין לנו בכלל אינטרס למוטט את המשטר של החמאס? ואוו, כאילו, כבר הבנתי שיש לי פה עסק עם ילדה קטנה אבל עד עכשיו לא תיארתי לעצמי עד כמה קטנה... זה פשוט מדהים אותי שרשום לך גיל 23 בכרטיס של תפוז (אם זה הגיל האמיתי שלך).

הם מוכנים לשחרר את כוווולם

המחלוקת טמונה במיקום אליו ישוחררו האסירים. אני בעד להקריב אותך כקורבן בשביל שזה יסתיים

למעלה