החלפתי ניק לרגע כי אני רוצה בבקשה

החלפתי ניק לרגע כי אני רוצה בבקשה

לשתף אותכם בבעיה/דילמה שלי ולשאול בעצתכם או דעתכם בענין . אז ככה ,אני אמא לילדה בת שנה ו-9 חוד' לפני יומים גילתי שאני בהריון (ממש לא מתוכנן -הכלל בגלל שתי גלולות שפיספסתי ...)ואני בדילמה נוראית מצד אחד אני חושבת לעשות הפלה כי אני לא עובדת כרגע אני אמורה להתחיל עבודה חדשה באמצע אוגוסט אחרי הרבה זמן שחיפשתי ,המקום החדש לא יודעים שאני בהריון ,אז ישנה אופציה להתחיל ואחרי חודשיים להתוודות על ההריון בטענה שלא ידעתי על קיומו שהתקבלתי ,ולקוות שלא יפטרו אותי , מצד שני -אם יפטרו אותי מי יקבל אותי למשרה חדשה עם בטן ,וכמובן קיימת הדילמה של הפרש הגילאים ,הבת שלי תיהיה בת שנתיים וחצי שאני אלד,שזה הפרש ממש קטן,השיקול הכלכלי לא עומד פה למבחן. בעלי הטיל עליי את ההחלטה הוא אמר שהוא בעד הפלה ,אבל מה שאני אחליט הוא יתמוך בי ויהיה מאושר. אני לא מבקשת שתחליטו במקומי רק רוצה לשמוע עוד דעות... מקוה שתוכלו לסייע לי להחליט תודה

משוש30

New member
תשמעי מניסיון של חברה השאלה

היא האם את רוצה את ההריון. אם כן תגשי לבוס בעבודה. תגידי לו שגילית עכשיו שאת בהריון ולמרות שאת יודעת שזה מסכן את העבודה שלך ולמרות שאת ממש בשבועות הראשונים, החלטת לגשת אליהם ולהיות גלוית לב איתם. ואת רוצה לדעת אם זה מסכן את מקום העבודה שלך. אם הבוס הוא אדם נורמלי רב הסיכויים שהוא יגיד שאין בעיה. ממילא את בגיל הפיריון ואם לא עכשיו אז תהיי בהריון עוד שנה זה באמת משנה? ואם הבוס הוא חרא אולי לא ממש כדאי לעבוד שם? לרב בני אדם מגיבים באופן חיובי על כנות ומעריכים את זה מאד, זה גם מוסיף לאמינות שלך. בכל מקרה זה מה שאני הייתי עושה. בהצלחה במה שתחליטי

לא נראה לך שאולי כדאי לי קודם

לנסות להוכיח את עצמי לפחות בחודשיים הקרובים ורק אח"כ (שהוא יראה כמה אני טובה )לספר לו ,עכשיו יהיה לו מאוד קל לותר עליי ,הוא לא מכיר אותי בכלל,ויש עוד מועמדים לתפקיד שהוא יכול לקחת במקומי

חושחושה

New member
אם אפשר, שתי שאלות:

מתאים לך עוד תינוק בעוד 9 חודשיים? מדוע בעלך בעד הפלה? אם לא בא לך לענות, כי זה אישי מידי, זה גם בסדר. אני יכולה רק לספר על עצמי, שבמתכוון רציתי הפרש גדול בין ילדי, פשוט כי אני מכירה את עצמי ואת בן זוגי, וזה היה יכול להיות נורא נורא קשה לשנינו. בהצלחה בכל מה שתחליטו.

בעלי בעד הפלה בעיקר בגלל שזה

בא לו בהפתעה ,וההפרש גילאים נראה לו קטן מידי ,אך הוא יעמוד לצידי בכל החלטה שאבחר.התשובה לשאלה אם בא לי תינוק קשה לי להשיב כי נראה לי שזה כרוך בהמון קשיים וויתורים ולא יודעת אם בא לי לעשות את זה עכשיו ,מצד שני זה תמיד יהיה כרוך בויתור וגם את ההריון הראשון לא תכננתי ובמשך הזמן אהבתי אותו (וכמובן שאני מאוהבת בילדה שלי ). אני בדילמה נוראית

sipi1

New member
לגבי העבודה - אני מסכימה עם משוש30

זה קרה לי פעמיים בעבר - פעם בתחילת עבודה חדשה, ופעם אחרת חודשיים אחרי תחילת העבודה (לא באותו מקום, כמובן...) ובשתי הפעמים ההודעה המפתיעה התקבלה בהבנה וזכיתי להערכה על הכנות ולא למכתב פיטורים. הנקודות שאת העלית - שנתיים וחצי זה לא הפרש קטן כל כך. את כותבת בעצמך על הריון לא מתוכנן שנגמר באהבה גדולה - אולי הבלבול שלך כרגע משקף את החששות יותר מאשר חוזר רצון לילד נוסף. תנסו לשקול האם ההריון הוא אכן "לא רצוי" או רק "מפתיע", ילד שהגיע יותר מוקדם ממה שתיכננתם, ואולי כך יהיה לכם קל יותר להגיע להחלטה.

מה היה הפער המתוכנן בין 1 ל - 2 ?

את צריכה לתת את הדעת לכמה גורמים:
מה היה התכנון המקורי שלכם לגבי פער בין הראשונה למס' 2? אם תכננתם פער של 3 שנים או קצת יותר, נראה לי שהפלה לא רלבנטית.
בנזוגך - עד כמה הוא מעורב ושותף בגידול הילדה? אם הוא אכן מעורב, פעיל ולפחות חלק ניכר מהטיפול בתינוק חדש ייפול עליו, נראה לי שיש להתייחס בכובד ראש לדעתו בעניין, למרות שהשאיר לך את ההחלטה. ילד נוסף גורם לזעזוע במערכת המשפחתית/זוגית ועדיף להיות שלמים ואחידים עם ההחלטה.
עבודה - איכשהו הגורם הזה לא נראה לי משמעותי. רוב הסיכויים, שאם תהיי הוגנת, תדווחי על ההריון די בהתחלה ותבטיחי להשתדל לתפקד לשביעות רצונו של המעסיק, לא יפטרו אותך (אולי אני נאיבית, אבל אם יפטרו אותך בגלל זה - אולי באמת לא כדאי לעבוד שם). מה אני הייתי עושה? - אנחנו תכננו פער של 4 ש' לפחות, כך שאם אני הייתי במצבך יתכן והייתי שוקלת הפלה. כל לידה מטלטלת אצלנו את המערכת. לא חושבת שהייתי שורדת פער של שנתיים וחצי בין הילדים, אבל זו אני ואת מכירה את עצמך ואת הכוחות שלך טוב יותר ממני או מכל אחת אחרת. בהצלחה בכל החלטה שתקחי.

lulyK

New member
כרמיתתתת,

יכול להיות שאתם מהאנשים שפשוט לא מתכננים הריונות? את ההריון הראשון לא תכננתם, הפעם רק שכחת 2 גלולות........ אולי ככה זה אצלכם. קודם זה קורה, ואח"כ נשאר רק למצוא איך לחיות עם זה בשלום
.

ישבנו ודיברנו עשינו דיון מעמיק

בעד ונגד ההריון הזה,והגענו למסקנה שהדברשהכי מפריע לבעלי זה שאני מתחילה עוד שבועיים עבודה חדשה ,ואני מתחילה אותה בשקר ,העבודה הזאת היא מאוד טובה (חב' הייטק מוכרת שמשלמת לי משכורת יפה ),ובמידה ויפטרו אותי ובהנחה שבמשך ההריון אני אעבוד עבודות מזדמנות (כי אף אחד לא ייקח אותי כעובדת קבועה שאני בהריון )אז הוא טוען שחבל על השנה הזאת שמתבזבזת לי שבמקום לפתח תקרירה אני יקפיא אותה לשנה (עד שהתינוק יהיה בן 3 חוד' ויהיה עם מטפלת ).אז כדאי לחכות לפחות חצי שנה שאני אסתדר ואתביע את חותמי במקום ואז להתחיל לנסות שוב. אני מסכימה איתו אבל אין לי בעיה להקריב כרגע ת'קרירה לטובת עוד תינוק, אני רוצה את ההריון הזה ,אני מפחדת שבמידה ויפטרו אותי אני אחשוב אחרת , הוא טוען שאני לא צריכה לחשוב עם הרגש אלא לשים אותו בצד.ושהוא יקבל כל החלטה שלי גם אם הוא לא מסכים איתה . אני "אתבשל" עם ההריון הזה עוד כמה ימים ואעדכן אתכם איזה החלטה נפלה המון תודה לכולן.

משוש30

New member
בכל זאת ממליצה בחום להתייעץ עם הבוס

את יכולה לדעתי ממש לשטוח בפניו את הבעיה ולהגיד שאת חושבת על הפלה כי העבודה כל כך חשובה לך. יש סיכוי לא קטן שתופתעי לטובה. לא יהיה חבל לגלות אחרי ההפלה שבעצם הם לא היו רואים בזה שום בעיה?

אפרת12

New member
גם אני בעד להודיע עכשיו

ודרך אגב - היה סיפור לפני איזה שנה של מדענית (אם אני לא טועה) שהתקבלה לעבודה ואז נכנסה להריון - וביטלו את החוזה שלה. היא תבעה וקיבלה פיצויים יפים, כך שאת אפילו מגובה משפטית, כנראה. אבל לא זו הכוונה שלי - הכוונ השלי היא שבאמת הרבה פעמים מעסיקים מקבלים את זה הרבה יותר טוב משאנחנו מצפים.

galiaS

New member
נשמע לי שהשיקול המרכזי שלך הוא

איך יקבלו את זה במקום העבודה. אני היתי אומרת להם את זה לפני התחלת העבודה. קשה לי להאמין שהם יחזרו בהם (במיוחד אם את אומרת שהם חברה רצינית), ואם כן- טוב שלא הלכת לעבוד שם. לא היתי מתחילה מקום עבודה ואז אומרת שגיליתי בהפתעה מוחלטת שאני בהריון.

galiaS

New member
"מתחילה מקום עבודה" ../images/Emo5.gif. תסלחו לי

על העילגות.

מסכימה עם הבנות

התחלתי עבודה חדשה וכמה ימים אחרי זה גיליתי שאני בהריון, כולם אמרו לי לא להגיד מילה לבוס ולחשוף את זה רק בעוד חודשיים שהוא כבר לא יכול לפטר. חשבתי עם עצמי והחלטתי לספר לו, הוא קיבל את זה מאוד יפה והפתיע באותי "נו אז מה". לא משנה שאחרי חודשיים התברר לי שהגעתי למקום הכי זוועתי בעולם וברחתי משם לבד...

lulyK

New member
מסכימה מאד.

אם את גם יודעת מראש שלא תרצי חופשת לידה של יותר מ-12 שבועות, מה הבעיה פה בכלל? (הם קבלו אותך "למרות" שיש לך פעוטה בבית, כנראה שאין להם בעיה עם אמהות).

אלינה12

New member
מה שאני חושבת

מצד אחד להגיד אחרי חודשיים זה לתת לו הרגשה שרימית אותו. אני מכירה בנות שהתקבלו בהריון לעבודה או נכנסו להריון חודש-חודשיים אחרי שהתחילו לעבוד (אני בעצמי להריון ראשון נכנסתי אחרי 3 חודשים עבודה ולא פוטרתי), אבל שמעתי גם על כאלה שנכנסו להריון על התחלה ופוטרו ברגע שהודיעו. מצד שני, לפי חוק את יכולה לספר לו עד חודש חמישי. לגבי להשאיר הריון או לא. מנסיון מר אני אגיד לך שהפלה זה דבר מאוד קשה מבחינה נפשית. אני לא הייתי רוצה לעבור את זה שוב.

אני אשתדל להתנסח בעדינות

ואם זה לא מצליח לי, אני מתנצלת מראש.אני מאד נגד הפלות כל עוד את רוצה ילדים בחייך. הפרש של שנתיים וחצי בין ילדים הוא קשה אבל בהחלט אפשרי. הגדולה כבר מבינה, והקטנה (קטן ?) קטנה. להפלות יש השפעה על פוריות, כזו או אחרת, תלוי ברופא המבצע ובגוף שלך. הפלה יכולה לפגוע ברירית הרחם. ההרחבה המלאכותית של צוואר הרחם יכולה לגרום לבעיות בעתיד להחזיק את ההריון. יש לזה השלכות. לכל התערבות חיצונית יש השפעה, אפילו לגלולות. אצלי, למשל, גלולות דפקו את העסק והיה לי קשה להכנס להריון עם יהב. מקום העבודה ? כמו שזה בא, יגיע אחר. גם אני מחפשת עבודה בנרות, ורק עכשיו מצאתי (יהב כבר בן 15 חודשים). מה הייתי עושה במקומך ?הייתי מתחילה את העבודה, ובעוד חודש מספרת על הפנצ'ר. אם את יכולה לסחוב בלי שיראו עד אזור החגים, אז בכלל טוב. תבטיחי מה שאת מתכוונת לקיים וזהו. אם הם יזרקו אותך, אז באמת חבל, אבל לא נורא. זה מה שאני הייתי עושה. בכל מקרה, שיהיה לכם בהצלחה !

נונינקה

New member
מסכימה איתך מאד לעניין ההפלות

אבל הייתי מספרת כשר עכשיו ומה שיקרה הוא שיקרה - הכל לטובה.

למעלה