החלפת העבירה על דו"ח חניה

assi211

New member
החלפת העבירה על דו"ח חניה

שלום, חניתי ברחובות ברחוב שבו יש 3 שלטים אחד מתחת לשני על אותו עמוד: 1. P לבן על כחול 2. החניה מותרת עם 2 גלגלים על המדרכה בלבד 3. החניה מותרת לתושבי הרחוב בעלי תו בלבד קיבלתי דו"ח חניה מהעיריה על: חניה עם 2 גלגלים על המדרכה ברחוב בו החניה מותרת. ברור שיש כאן סתירה לשלטים: הבעיה היתה שחניתי במקום אסור (אין לי תו), ולא שחניתי עם 2 גלגלים על המדרכה, כפי שמורה התמרור. השאלה: אם אני פונה ליועמ"ש העיריה, ומצביע על העובדה שקיבלתי דו"ח על עבירה שלא ביצעתי, האם מותר להם להחליף את עילת הדו"ח לעילה של חניה ברחוב בו החניה אסורה (אותו גובה קנס) או שהם חייבים לבטל את הדו"ח? חיפשתי בתקנות העיריה ולא מצאתי תשובה לזה. אשמח אם תוכלו לעזור.

אלבה

New member
הם יכולים לשנות את העבירה

עד לפתיחת המשפט אם יהיה.

assi211

New member
איך הם יכולים להחליף

את העבירה? הרי זה כמו לתת דו"ח בדיעבד? אין אפשרות לעשות את זה רטרואקטיבית? וגם אני לא בוחר ללכת למשפט אלא אם כן אני אדע שיש לי קייס. כרגע מדובר רק בפניית ערעור ליועצת המשפטית של העיריה.

אלבה

New member
יכולים, בעיקר אם אתה מודה

בעבירה אחרת. התובע רשאי לתקן או לשנות את כתב האישום ללא הסכמתך.

assi211

New member
תודה אלבה. עו"ד קוזניץ - שאלה:

אני לא מבין - לא מדובר פה בכתב אישום וגם לא בתובע. מדובר בקנס ובדיני תעבורה. ואין כאן מה להודות בעבירה זו או אחרת, הקנס כבר ניתן על ידי הפקח. אפשר לטעון שבלתי אפשרי לעבור עבירה כזו ברחוב עם שילוט כנ"ל, ואין מה להתייחס לגבי האם חניתי או לא ברחוב הזה. אז השאלה נשארת: אם אני פונה לעיריה ומצביע על הסתירה בין השילוט לבין העבירה שבגינה ניתן הקנס, האם חובה עליהם לבטל את הקנס או שהם יכולים להחליפו רטרואקטיבית בעבירה אחרת? אבל ההערה שלך אלבה מעוררת עוד שאלה - אם הולכים על ברירת משפט - מה הסיכוי ששופט תעבורה יבין את הסתירה ויבטל את הקנס? שוב תודה רבה על העזרה, ועל מהירות התגובה. אני אשמח אם בנוסף לתשובתך תוכל להפנות אותי לסעיפים הרלבנטיים בקובץ החוקים/תקנות הרלבנטי שאוכל להעמיק בעניין. חג שמח.

אלבה

New member
קנס הוא כתב אישום

ובעיריה יש תובע שתפקידו בין היתר לקרוא את המכתבים של מקבלי הדוחות ולהחליט אם לבטל את הדוח או לא. ווזה שפקח נתן לך דוח לא אומר שביצעת את העבירה- יש לך זכות להישפט ושם להודות או לא להודות.

אלבה

New member
ובאשר לשופט

הוא ישאל אותך אם היה לך תו חניה או כרטיס חניה, ואם תענה לו שלא הוא ירשיע אותך בעבירה הזאת. כדי שזה לא יקרה אתה צריך להכריז שהנאשם בחר לשמור על זכות השתיקה, ולדבר כאילו אתה הסניגור של עצמך ולדבר על עצמך בגוף שלישי.

תשובה

assi211 שלום, גם בדיני תעבורה מגישים כתבי אישום במקרים הנכונים. המדובר בעבירת קנס וניתן עקרונית לבטל את העדו"ח ולהגיש דו"ח אחר במקומו כל עוד לא עברה תקופת ההתיישנות (בעברית תעבורה ההתיישנות לעבירת קנס היא שנתיים מיום ביצוע העבירה). מלבד זאת אני מצטרף לתשובתו של אלבה.

אלבה

New member
מה פתאום שנתיים?

ההתיישנות היא אחרי שנה אחת בלבד.

נשמט משהו

ה הנוסח המלא של התשובה: שנה מיום ביצוע עבירת קנס, או, בעבירת קנס שהיא עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, ובעל הרכב הוכיח כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיף 27ב לפקוד התעבורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה למשפט או הודעת תשלום קנס, למי שנהג ברכב אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.

assi211

New member
תודה. אשמח לתשובה על השורה התחתונה שאדע מה לע

שות. תודה ושבת שלום.

מותר לשאול באיזה רכב מדובר?

התמרור המתיר חניה עם שני גלגלים על המדרכה מתיר זאת אך ורק לרכבים שמשקלם הכולל המותר אינו עולה על 2200 ק"ג. אם הרכב שלך שוקל יותר (דהיינו- רכב מסחרי כלשהו)- זוהי סיבת קבלת הקנס.

assi211

New member
תודה. שורה תחתונה:

אם אני מבקש משפט, אומר שהנאשם בוחר בזכות השתיקה, ומדבר בגוף שלישי. האם בהתחשב בתמרורים המוצבים ברחוב, ובקנס שניתן על "חניה במקום המותר לחניה אולם עם שני גלגלים על המדרכה", האם התובע בעיריה (אם אני פונה קודם אליו) או השופט (במקרה שהפניה לתובע לא עולה יפה) יכולים לתת לי קנס על חניה במקום אסור או לא? כאמור, אני אדבר בגוף שלישי, כלומר אני לא מודה בכלום. ועוד שאלה - האם הם בכל מקרה יבטלו את הקנס שכבר ניתן מחוסר התאמה לתמרורים? זו שאלה אחת. שאלה שניה נוגעת להתיישנות - איך והאם אפשר לנצל לטובתי? אשמח לקבל תשובות על 2 השאלות. ושוב - תודה לאלבה ולעו"ד קוזניץ על תשובותיכם המאירות עד כה. מעכיר אווירות: יש לי פרייבט, כך שאין הגבלת משקל. וגם לא היה הגבלת משקל בתמרור. ובכל מקרה תודה על עזרתך.

לא כ"כ הבנתי אותך- לא משנה.

לגבי התמרור: התמרור עצמו מגביל חניה עם שני גלגלים על המדרכה לרכב עד 2200 ק"ג- הוא לא צריך לכלול כיתוב על כך או תמרור נלווה עם כיתוב על משקל הרכב (ניתן לבדוק בלוח התמרורים). לענין עצמו: אם קיבלת קנס על חניה עם שני גלגלים על המדרכה במקום בו מוצב תמרור המתיר זאת- תצא זכאי במשפט. אם החניה ברחוב מותרת רק לדייריו, ואתה אינך נמנה עליהם, הרי שמדובר בעבירה אחרת לגמרי, והקנס עליה שונה, בהתאמה. שורה תחתונה- אם קיבלת קנס על עבירה שלא ביצעת- אין עילה להרשעה.

למעלה