החלפת מסלול בפוליסת ביטוח מנהלים

מצב
הנושא נעול.

victorbar

New member

לאחרונה נודע לי כי ישנם מסלולים אשר נותנים תשואה גבוהה יותר עבור פוליסת ביטוח המנהלים שלי (מסלולי השקעה יומיים ב"מגדל"), אולם מסוכנות הביטוח נאמר לי שמעבר למסלול אחר (ללא משיכת הכסף) מותנה בהסכמת המעביד - השאלה היא האם יש זכות למעביד למנוע ממני לעבור מסלול בפוליסת ביטוח המנהלים אשר רשומה על שמי בכספי התגמולים ובכספי הפיצויים ?

שיר ורד

New member
הפוליסה היא בבעלות המעסיק

לאחרונה נודע לי כי ישנם מסלולים אשר נותנים תשואה גבוהה יותר עבור פוליסת ביטוח המנהלים שלי (מסלולי השקעה יומיים ב"מגדל"), אולם מסוכנות הביטוח נאמר לי שמעבר למסלול אחר (ללא משיכת הכסף) מותנה בהסכמת המעביד - השאלה היא האם יש זכות למעביד למנוע ממני לעבור מסלול בפוליסת ביטוח המנהלים אשר רשומה על שמי בכספי התגמולים ובכספי הפיצויים ?
עד לסיום יחסי עובד מעביד וקבלת מכתב שחרור לכספי הפוליסה. תוך כדי תקופת העבודה, לא ניתן להפריד בין כספי תגמולים לכספי פצויים ולהעביר רק את כספי התגמולים. אם הפוליסה כוללת כספים ממעבידים קודמים, ניתן לפנות לחברת הביטוח ולבקש להעביר כספים אלו למסלול אחר.

victorbar

New member
תודה על התשובה - אבל ...

עד לסיום יחסי עובד מעביד וקבלת מכתב שחרור לכספי הפוליסה. תוך כדי תקופת העבודה, לא ניתן להפריד בין כספי תגמולים לכספי פצויים ולהעביר רק את כספי התגמולים. אם הפוליסה כוללת כספים ממעבידים קודמים, ניתן לפנות לחברת הביטוח ולבקש להעביר כספים אלו למסלול אחר.
תודה על התשובה - אבל ...
האם בעלות על פוליסה לא תופסת רק לגבי הוצאת הכספים ? הרי אינני רוצה להוציא את הכסף מחברת הביטוח אלא להעביר אותו בתוך אותה החברה למסלול השקעה אחר. בקרן השתלמות אין לי בעיה לעבור לחברה אחרת או למסלול אחר באותה חברה כל עוד למעסיק יש הסכם עם החברה - אז למה זה שונה לגבי ביטוח מנהלים ? שאלה נוספת - אם הייתי רוצה לפתוח פוליסה חדשה בחברת ביטוח אחרת - אני צריך לבקש את האישור של המעסיק ?

שיר ורד

New member
לפי מה שידוע לי גם בקרן השתלמות

תודה על התשובה - אבל ...
האם בעלות על פוליסה לא תופסת רק לגבי הוצאת הכספים ? הרי אינני רוצה להוציא את הכסף מחברת הביטוח אלא להעביר אותו בתוך אותה החברה למסלול השקעה אחר. בקרן השתלמות אין לי בעיה לעבור לחברה אחרת או למסלול אחר באותה חברה כל עוד למעסיק יש הסכם עם החברה - אז למה זה שונה לגבי ביטוח מנהלים ? שאלה נוספת - אם הייתי רוצה לפתוח פוליסה חדשה בחברת ביטוח אחרת - אני צריך לבקש את האישור של המעסיק ?
לפי מה שידוע לי גם בקרן השתלמות
אינך רשאי לקבוע את הקרן אליה יועבר הכסף ללא אישור המעביד. אומנם ישנן הוראות חדשות החל מ 3/4/05 המגמישות את היכולת לעבור בין קרנות, אך לפי מה שקראתי עובד שכיר שמעבידו מפריש עבורו כספים לקרן מסוימת לא יכול להחליפה ללא הסכמת המעביד גם לאחר שינויי התקנות. אם הכסף מופקד לקרן רבת מסלולים (כמו קהל מסלולים), חלק מתנאי הקרן הם האפשרות להעביר ממסלול למסלול. ישנן אומנם אפשרויות להעברת הכספים שנצברו מקרן לקרן (למשל במקרה של איחוד קרנות ), אך אין בכך כדי להשפיע על הקרן אליה יועברו ההפקדות השוטפות. תוכנית ביטוח מנהלים שונה מקרן השתלמות בכך שיש חשיבות לרציפות , ולכן לא ניתן להפריד בין כספים שנצברו בתוכנית (ואותם לנסות להעביר) לבין הפקדות חדשות(שיהיו מופקדות גם הלאה בתוכנית הביטוח הנוכחית) ולכן ודאי שלא ניתן להעביר ללא הסכמת המעסיק. אתה יכול לפתוח כמה פוליסות שאתה רוצה, אך אם אתה רוצה שהכספים המופרשים ממשכורתך (שלך ושל המעסיק) יועברו לפוליסה החדשה שפתחת אתה זקוק לאישור המעסיק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה