החלפת צילינדר - רב בריח. על ידי מנעולן. אם אקנה צילינדר רב בריח בעצמי. האם התשלום יהיה זול יותר?

GoldenEyes

Well-known member
כי המנעולן רק ירכיב אותו ,ולא ישתמש במשו שהוא קנה
יש מחיר ביקור של המנעולן
לרוב , אלה , כשהם צריכים למכור לך צילינדר, ברור שגם עליו יגזרו קופון
אתה צריך לשים לב , אם החלק הפנימי זה שמסובב את המנעול של הצילינדר הוא לשון או גלגל שיניים.

רכות מפנקת

Well-known member
התחבטתי בעבר בשאלה דומה. הגעתי למסקנה שעדיף לשאול בהתחלה מחיר כולל הכל. כמו כל לקוח רגיל.
לא להזכיר שיש לך מנעול.
לאחר מכן לשאול וכמה זה יעלה לי אם כבר יש לי מנעול חדש, באריזה? אחרי ששמעת את המחיר.
שלא יקרה מצב שתשאל, ותקבל את אותו מחיר שהיה עולה לך על מנעול המסופק על ידו.
הם לרוב לא אוהבים את זה- אבל מה לעשות, חוקי, מותר. אין פה שום דבר לא בסדר או לא חוקי. זכותך לגמרי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יש ים של מנעולים (אפילו מתוצרת רב בריח או מולטילוק) יש ירדני, זולים יותר ויש כמובן תוצרת חוץ שחלקם יקרים מאד.
אז קודם תעשה חקר שוק, איזה צילינדר אתה רוצה לרכוש, תעשה את החושבים, איזה הוא הבטיחותי ביותר עבור דרישותך וכיסך, ואז תברר עם מנעולן, מחיר לרכישה + הרכבה ו/או מחיר "רק" עבור הרכבה. כשאתה מזמין מנעולן שגם יספק את הסחורה וגם ירכיב, יתכן גם שתקבל הנחה כלשהי במחיר.
והאמת שכעת אני בעצמי מתלבט...
מולטילוק? DORMAKABA? וואלה. יקרים אש. והדגמים השונים?
טוב. אני לפחות אדע להתקין בעצמי, אז נותר רק להזמין את מה שייראה לי ב"רגע הנכון".

האמת שרציתי להכניס את הקישור הזה ואיבדתי אותו. בתחתיתו יש טבלה לפי איכות המנעולים ודירוגם.

נערך לאחרונה ב:
יש ים של מנעולים (אפילו מתוצרת רב בריח או מולטילוק) יש ירדני, זולים יותר ויש כמובן תוצרת חוץ שחלקם יקרים מאד.
אז קודם תעשה חקר שוק, איזה צילינדר אתה רוצה לרכוש, תעשה את החושבים, איזה הוא הבטיחותי ביותר עבור דרישותך וכיסך, ואז תברר עם מנעולן, מחיר לרכישה + הרכבה ו/או מחיר "רק" עבור הרכבה. כשאתה מזמין מנעולן שגם יספק את הסחורה וגם ירכיב, יתכן גם שתקבל הנחה כלשהי במחיר.
והאמת שכעת אני בעצמי מתלבט...
מולטילוק? DORMAKABA? וואלה. יקרים אש. והדגמים השונים?
טוב. אני לפחות אדע להתקין בעצמי, אז נותר רק להזמין את מה שייראה לי ב"רגע הנכון".

האמת שרציתי להכניס את הקישור הזה ואיבדתי אותו. בתחתיתו יש טבלה לפי איכות המנעולים ודירוגם.
נצל"ש.שלום משה.איך יודעים אם צריך להחליף רק את הצילינדר או את כל המנגנון של מנעול הפלדלת.אצלי פתיחת המנעול הולכת קצת "קשה" ולא חלק.האם צריך להחליף רק את הצילינדר או את המנגנון כולל הצילינדר ?תודה. אני מתכוון לכך שכאשר אני פותח את הדלת פלדלת עם המפתח אז חלק מסיבוב המפתח הולך מעט קשה ולא חלק.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נצל"ש.שלום משה.איך יודעים אם צריך להחליף רק את הצילינדר או את כל המנגנון של מנעול הפלדלת.אצלי פתיחת המנעול הולכת קצת "קשה" ולא חלק.האם צריך להחליף רק את הצילינדר או את המנגנון כולל הצילינדר ?תודה. אני מתכוון לכך שכאשר אני פותח את הדלת פלדלת עם המפתח אז חלק מסיבוב המפתח הולך מעט קשה ולא חלק.
מצל"ש... שאלה טובה. במערכת יש כמה מרכיבים:
1. מנגנון הנעילה, שהוא די מורכב, יקר יחסית וצריך לדעת להחליף. למנגנון יש מספר זרועות ואם מוט אנכי נופל, יש קושי לא קטן להחזירו למקומו.
בד"כ כדאי להשכיב את הדלת לפני הפירוק וזה עוזר. וכן. במקרה של החלפת מנגנון נעילה, כדאי להיעזר באיש מקצוע.

2. הצילינדר עצמו. הצילינדר הוא מנגנון די פשוט. כולה, מסתובב בעזרת המפתח. אבל כן. גם צילינדר נשחק ועלול לעשות צרות. קודם הסברתי איך מפרקים את הצילינדר מהמערכת, ואם תפרק אותו, אתה תרגיש אם הוא מסתובב בקלות, אם יש לו חופש או שהוא אולי מגמגם בתנועתו. אבל לא הייתי ממהר לפרק.
בכל מקרה, כן הייתי מנסה להסיר את הרוזטה הפנימית וכן הייתי בודק, האם הברגים הפנימיים שמהדקים את הרוזטה הפנימית אל החיצונית לא חופשיים. חופש כזה עלול לגרום לצילינדר "לעמוד על העוקם" וזו עלולה להיות בעיה. וכן. הידוק הברגים הוא פשוט ויעיל. חשוב רק לצטייד בסט מפתחות אלן ראויים.

3. המוטות. די בכך שהדלת שקעה טיפה והמוט האופקי האחורי או המוטות החזיתיים לא יושבים בול מול החורים שבמשקוף. חיכוך של המוטות בחורי המשקוף יפריע מאד לתנועת המנעול. ואם יש גם מוט תחתון, שנכנס לחור ברצפה? כיום משתדלים שלא להיעזר במוט זה, כי לכלוך שמצטבר בחור שבאריח תוקע אותו. אז מה עושים?
א. מתחילים את כל הבדיקות קודם כל במוטות. לא בצילינדר ולא במנגנון. רק אחרי זה עוברים לצילינדר ולמנגנון כדבר אחרון.
ב. בודקים אם יש מוט תחתון ודואגים לנקות היטב את החור שבאריח אם קיים כזה. וכן. אם תנקה היטב את החור, סביר שהכל יסתדר בכיף.
ג. אם יש מוט תחתון, לא תוכל "לשחק" בנעילה ופתיחה אם הדלת אינה סגורה, כי אריחי הרצפה לא יאפשרו זאת אלא אם הדלת נפתחת החוצה. אבל אם אין מוט כזה, אתה תוכל לנעול ולפתוח את המנעול גם אם הדלת פתוחה. כך תדע, האם הדלת הפתוחה מאפשרת תנועה טובה של המנעול (ואז הבעיה היא כנראה בהתאמה לחורים שבמשקוף), או שתחוש בקשיים בהפעלת המערכת גם כשהדלת פתוחה, ואז... סביר שיש בעיה כלשהי במנגנון הנעילה או בצילינדר.
ד. סביר שאם הדלת שקעה, היא גם תתחכך ברצפה ואת זה גם תחוש, גם תשמע וגם תראה קשת של סימן על האריחים. טיפול בשקיעה דורש ידע או מומחה.
ה. אם תחוש קשיים בנעילה גם כשהדלת פתוחה (במידה שניתן לנעול אותה כשהיא פתוחה), תתחיל בבדיקת הרוזטות כפי שכבר הסברתי.
ו. אם הרוזטה החיצונית מהודקת היטב, נסה לפרק את הצילינדר ובדוק אותו כשהוא בידך.
ז. אם הכל "טוב", נסה לשמן את המנגנון (תנעל, תשמן בעדינות את המוטות ככל שתוכל ותשחק שוב ושוב בנעילות ופתיחות עד שהשמן יחדור לתוך המנגנון. לפעמים זה עוזר.
ח. והכי גרוע, אם לא ילך? כדאי שתקרא למנעולן.

נערך לאחרונה ב:
תודה משה על ההסבר המקיף.לי יש חור בריצפה שאחד המוטות נכנסים אליו.אנסה לנקות אותו ואם לא יעזור אנסה לפתוח ולראות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בטבלה יש כמה מנעולים עם כרטיס שכפול אבל ללא בקרת שכפול. איך אחד יכול להיות ללא שני?
יש מנעולים שגם את שכפול המפתחות לא מבצעים עבורם בארץ (ויש זמן המתנה), ויש כאלה שיש להם תחנות שיכפול בודדות תחת פיקוח. הכל עניין של מחיר.
בסופו של דבר, פורץ עם מקדח טוב יפרוץ גם את ה"מיוחדים והמיוחסים". זה רק עניין של זמן ושל רעש. כשתכולת הבית "שווה", הפורץ יתאמץ או שיחפש לעצמו פתרון כניסה נוח יותר (סורג רופף למשל). ואם לא? הוא אולי יעדיף את בית השכן.
מה שנכון זה, שככל שהמנעול יהיה קשה יותר לפריצה, כך הפורץ יחפש דרך אחרת שתוביל אותו אל תוככי הבית או שיוותר על הפריצה.
כבר שמענו על פורץ שעקר את הדלת יחד עם המשקוף, כשהדלת עצמה נותרה נעולה בתוכו [ואז הוא כתב על הדלת: "מה את דואגת? יש פלדלת"]*.

* אולי הדבר מלמד עד כמה חשוב המיגון למתקיני הדלתות. אותם מעניין להרכיב ולהסתלק מהמקום כמה שיותר מהר. אז הם יורים כמה מסמרים לקיר, אבל כשמדובר בקיר בלוקים או איטונג? אין כל קושי להפריד את המשקוף מהקיר, אלא אם בעל הבית דאג לבטן היטב את המשקוף לאחר התקנתו [מעטים עושים זאת]...

צלינדר עולה בין 50 ש"ח ל300 ש"ח . תלוי מה מותקן בדלת. ללכת לחנות לפרק את הישן. לא ימכרו לך ללא הבאת הישן. שיראו את הדגם . שווהה כול המאמץ לסוך אולי 50 ש"ח

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
צלינדר עולה בין 50 ש"ח ל300 ש"ח . תלוי מה מותקן בדלת. ללכת לחנות לפרק את הישן. לא ימכרו לך ללא הבאת הישן. שיראו את הדגם . שווהה כול המאמץ לסוך אולי 50 ש"ח
לא מדויק. יש דלתות עץ, שבהן פירוק הצילינדר כרוך בפתיחת בורג אחד, אבל יש דלתות פלדה שבהן הפירוק אינו משחק ילדים. מדובר במנעולי הגלגל וצריך לדעת לפרקם.
נכון. לצילינדרים שונים יש מידות שונות, אבל עם זה אפשר להתמודד. וכמובן... יש דרגות מיגון שונות למנעולים השונים ועל כן יש גם מנעולים שעלותם היא כ-2,000 ש"ח

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ממש לא מדויק. קודם כל, נכון. מחירי הצילינדרים בטמבוריות באמת נעים סביב טווח המחירים שציינת, אבל אם תיכנס לחנות של מנעולן, אתה תופתע לגלות גם צילינדרים שמחירים עובר את ה-1000 ש"ח. אלה כמובן מנעולים מתוצרת חוץ, עם הגנה רצינית מפני פריצות ושבירת הצילינדר עצמו, שכן לצילינדר רגיל יש נקודת שבירה שבקלות ניתן להתגבר עליה. וכן. אלה גם מנעולים עם הגנה מפני העתקת מפתחות. אז למי שכל הפרטים הללו חשובים, דע כי מחירי המנעולים היותר מוצלחים מגיע לרמות מחיר הרבה יותר גבוהות מ-300 ש"ח כפי שציינת.

וגם לגבי "לא ימכרו לך ללא הבאת הישן. שיראו את הדגם"? זה לא מדויק. עשרות צילינדרים רכשתי ללא דוגמאות, ורק פעם אחת "נפלתי" בגלל הפרש של 2 מ"מ. וגם אז, העניין טופל והצילינדר הותקן בהצלחה מלאה.
אז כן. ברור שאם אתה בא להתקין צילינדר לשון בדלת מעץ, כל מידה של צילינדר תתפוס, למעט העובדה שחלק מהצילינדר יבלוט פנימה או החוצה.
אבל במידה שיש לך מגן צילינדר (אפשר להתקין כזה גם בדלת מעץ), הצידה החיצונית חייבת להיות מדויקת. ובדלת פלדה עם צילינדר גלגל, הדיוק הזה חשוב עוד יותר.

ועוד קטנה: קיים צילינדר "פרפר", כזה שמתוך הבית אין צורך להשתמש במפתח, כי יש לו פרפר שבעזרתו ניתן לנעול את הדלת. יתרון? אין מצב שתשאיר מפתח תקוע בדלת, ואז בן בית שיחזור מאוחר, לא יוכל לפתוח את הדלת מבחוץ.
ויש עוד יתרון. רב בריח פיתחו צילינדר פרפר כזה, שאם גנב מותיר מפתח שבור מבחוץ ואתה תקוע בבית, אתה יכול לתת מכה על הפרפר והוא דוחק את המפתח החוצה.

לא מבין למה היתכוון המשורר בכתוב . הבנדם מנסה לחסוך 50 ש"ח בקנייה עצמית של צלינדר . איפו הזמן נסיע דלק .
בתקופת התקנת הצלחות. היו לקוחות אומרים לי . אני יקנה את הצלחת . כמה תעלה לי התקנה ?
עניתי . אתה רוצה לחסוך. אני רוצה להרויח . זה לא הולך

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא מבין למה היתכוון המשורר בכתוב . הבנדם מנסה לחסוך 50 ש"ח בקנייה עצמית של צלינדר . איפו הזמן נסיע דלק .
בתקופת התקנת הצלחות. היו לקוחות אומרים לי . אני יקנה את הצלחת . כמה תעלה לי התקנה ?
עניתי . אתה רוצה לחסוך. אני רוצה להרויח . זה לא הולך
בחיאת קרמר. כל חנות טמבור גדולה מחזיקה מלאי של מנעולי צילינדר מסוגים שונים. נכון. בד"כ לא את היקרים שביניהם, אבל אם תתעקש, תוכל להשיג גם את הליגה הגבוהה יותר. עובדה שהישגתי כשחיפשתי.
ושוב, בדלת עץ, אין שום בעיה להחליף צילינדר, וגם נער בן 15 יוכל לעשות זאת ללא כל בעיה.
בדלת פלדה, הסיפור מורכב יותר, אבל גם הוא אפשרי. בכל מקרה, מי שרוצה לחסוך, צריך שיהיה לו מעט חוש טכני וידיים טובות.
הרכבת צלחת זה כבר סיפור מורכב יותר, ומצריך כנראה גם מיוד מתאים.
ראיתי כיצד הטכנאים של יס מתקינים, אבל מעולם לא ניסיתי "להתחרות" בהם. הצלחות בהן אני מתעסק הן צלחות לאכילה ותו לא.

הייתי רוצה להחליף מנעול בדלת כניסה לבית. איך אני יודע אם זה לשון או גלגל שיניים? חוץ מהםירוק של שני הברגים (כשהדלת פתוחה) להוציא את הישן להכניס את החדש , זה יותר מסובך? תודה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הייתי רוצה להחליף מנעול בדלת כניסה לבית. איך אני יודע אם זה לשון או גלגל שיניים? חוץ מהםירוק של שני הברגים (כשהדלת פתוחה) להוציא את הישן להכניס את החדש , זה יותר מסובך? תודה
אם זו דלת עץ זה כנראה מנעול לשונית. אם זה דלת פלדה, זה שיניים. בדלת פלדה זה חתיכת פרויקט לפרק. בדלת עץ זה רק בורג אחד, לא 2 ולא 5. אחד. נקודה. אבל צריך לסובב קצת את המפתח כדי שהלשונית תהיה מול החור של הצילינדר. בד"כ במצב רגיל, הלשונית באופסייד.

אם זו דלת עץ זה כנראה מנעול לשונית. אם זה דלת פלדה, זה שיניים. בדלת פלדה זה חתיכת פרויקט לפרק. בדלת עץ זה רק בורג אחד, לא 2 ולא 5. אחד. נקודה. אבל צריך לסובב קצת את המפתח כדי שהלשונית תהיה מול החור של הצילינדר. בד"כ במצב רגיל, הלשונית באופסייד.
תודה

SicTransit

Active member
אני כבר לא זוכר פרטים, אבל בשעתי החלפתי צילינדר של רב-בריח (וגם אחד של medeco) בדלת פלדה ללא בעיות מיוחדות, ואני לא בעל ידים טובות או ידע של ממש. החלק הכי מאתגר היה פירוק הידית עד שמצאתי את החריר בצד המוסתר שלה, זה שמאפשר לדחוף את הפלטה מלפנים. משם ואילך , למיטב זכרוני, הכל היה פשוט וכלי העבודה היחיד היה מברג.

למעלה