אתה צודק. זה לא ממש סיפור...אני כבר לא זוכר פרטים, אבל בשעתי החלפתי צילינדר של רב-בריח (וגם אחד של medeco) בדלת פלדה ללא בעיות מיוחדות, ואני לא בעל ידים טובות או ידע של ממש. החלק הכי מאתגר היה פירוק הידית עד שמצאתי את החריר בצד המוסתר שלה, זה שמאפשר לדחוף את הפלטה מלפנים. משם ואילך , למיטב זכרוני, הכל היה פשוט וכלי העבודה היחיד היה מברג.
לאחרונה החלפתי מנעול בדלת רב בריח שבה קיים מנעול משונן. לפירוק הידית של הדלת יש 2 ברגי אלן בשתי הידיות בצידן התחתון. צריך רק לאתר את מפתח האלן המתאים ולשחרר. גם הרוזטה שבצד הפנימי של הדלת מחוברת בעזרת 2 ברגי אלן ב-180 מעלות מהאחד לאחר. משחררים אותה ואז מגלים עוד רוזטה פנימית, שעליה מורכבים 2 ברגי אלן עבים. ברגים אלה מקבעים את הרוזטה החיצונית, שמגינה על הצילינדר מפני פריצה מבחוץ. חילוץ הברגים הללו משחרר את הרוזטה החיצונית ואת הפנימית כאחת. לאחר מכן, משחררים את הבורג שמחזיק את הצילינדר בחזית הדלת ואז הוא יוצא ללא כל בעיה. אבל בזה זה לא נגמר...
מי שמכר לי את הצילינדר הביא לי צילינדר שהיה ב-2 מ"מ ארוך מהמקורי ולכן לא יכולתי להדק את הרוזטה החיצונית... מנהל המפעל (ירדני/אסטרון), הזמין אותי למפעל (למזלי, נסיעה של כ-20 דקות ולא יותר [באזור התעשייה בר-לב]). הגעתי לשם עם הצילינדר ועם הרוזטה. חרט של המפעל פירק את הרוזטה וחרט את הבפנוכו שלה כך, שהוא איפשר עוד קצת חופש לצילינדר. חזרתי הביתה והרכבתי וראה זה פלא: הכל הסתדר.
אבל כן... בלגן. התעסקות ומזל שהיה לי עם מי לדבר, גם אם הדבר היה כרוך בנסיעה "מיוחדת".
ולמה התעקשתי להישאר דווקא עם הצילינדר הזה ולא לבקש אחד אחר קצר יותר?
2 סיבות..
1. נדמה לי שבעל המפעל טען שזו מידה 'סטנדרטית' מבחינתו ואין לו את המידה המדויקת שנזקקתי לה.
2. היה מדובר בצילינדר שהותאם עבורו מפתח מאסטר, שהתאים גם עבור צילינדר נוסף שהותקן באותה דירה. אז ברור שרציתי להישאר עם סט המפתחות שהזמנתי.
רק סביר להניח, שאילו רכשתי את המנעול בחנות פרטית, לא היה לי עם מי לדבר, או שהייתי צריך להזדכות על המוצר ולחפש אחד אחר. לך דבר ללאמפה.