החמים באו לביקור

MASHY BOSTON

New member
החמים באו לביקור ../images/Emo4.gif ../images/Emo60.gif ../images/Emo4.gif

גם החמים/הורים הכי טובים...יכולים לשגע פילים !!! לשים אנשים בוגרים עם ההורים שלהם באותו הבית למשך שבועיים (פלוס מינוס), זה מתכון בטוח להתעצבנויות. יש אנשים שבאים לבקר ומכיוון שהם שונים מאתנו...אנחנו מתעצבנים. יש אנשים שבאים לבקר וחושבים שהגיעו לאכסנייה... שיבשלו בשבילם, ינקו אחריהם וכו'... יש אנשים שבאים לבקר את הדודים העשירים באמריקה ומצפים שנודה להם שבכלל באו, נזמין אותם למסעדות ונשלם עבורם על הכל... (לא מספיק שחסכנו להם לשלם על מלון)... יש אנשים שלא יודעים להתארח... מתעקשים לקנות את האוכל של עצמם (ולא לאכול ממה שיש)... מתעקשים לשלם גם עבורכם בכל מקום ובשום אופן לא מוכנים שתשלם עבורם (יותר טוב מהסעיף הקודם, אך עדיין מעצבן). ההורים של שחר פה בביקור של שבועיים והם מהסוג האחרון... הם באמת אנשים טובים/חמים/מקסימים, אבל אני כבר משתגעת ועברו רק 4 ימים !!! בדרך כלל הם מארחים אצלם וקשה להם להתארח אצל מישהו אחר. זו פעם ראשונה שיוצא לי לארח אותם (ולא כמו בארץ לשעה) ואני חייבת להגיד, זה ממש קשה. הם מוציאים את כל הכייף שבלארח. לקראת בואם, בישלתי הרבה שיהיה להם אוכל בייתי (הם דתיים ולכן בשר הם לא יכולים לאכול בחוץ) אבל אני אאלץ לזרוק את כל מה שאני לא אוכל לאכול בעצמי, לזבל. על היום הראשון, עצרנו שנייה בסופר לקנות ככר לחם (כי נגמר). הם ישר קנו חצי סופר (שיהיה...) אפילו אם לא צריך וזה סתם סותם את המקרר. כמובן שהם אוכלים רק את האוכל שהם קנו או הביאו (בכניסה לארצות הברית החרימו להם רק חצי). בקיצור... עוד שבוע וחצי... תחזיקו לי אצבעות שאני אחזיק מעמד. אמנם בדרך כלל כשחיים בארץ, ההורים/חמים לא מגיעים לגור איתך בבית לשבועיים. הם באים לשעה/שעתיים והולכים. אבל אולי מי שגר רחוק מההורים יזדהה איתי...

odeia

New member
יש חברה שעושה מישלוחי אוכל עד

לארץ? אני אשמח לקבל את מה שאת לא רוצה
אין מה לעשות הרבה חוץ ממלמוד מזה, שפעם הבאה לא מכינים ליותר מיום יומיים כל פעם. אולי תשאלי אותם למה הם לא אוכלים את האוכל שלך, אולי משהו מפריע להם וזה בר פתרון.

MASHY BOSTON

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo60.gif

המשלוח הבא יוצא בדצמבר.
וכל ההתנהגות שלהם זה מתוך כוונות טובות, כדי לא להעמיס עלינו. אבל זה עדיין מעצבן.

pepperony

New member
בטח שמזדהה איתך

החמים שלי מתגוררים בחו"ל ויגיעו בתחילת יולי ל - חודש! חמותי היתה אצלנו במשך חודש אחרי הלידה - אני חייבת לאמר שאני מורידה את הכובע בפניה - היא עזרה לי ה-מ-ו-ן והייתי באמת עצובה כשהיא נסעה, אבל זה בכ"ז קשה ומלחיץ לארח זמן רב כ"כ בני משפחה. אני כבר בלחץ מהביקור הזה - בכ"ז זה לא כמו אחרי הלידה שלא ציפו ממני להרבה. בנוסף לזה זו תקופה לחוצה מאוד - אנחנו מסיימים שיפוצים ונעבור לבית חדש 5 ימים לפני שהם יגיעו - לא רוצה שהם ימצאו אותנו חיים עם ארגזים. הדרך שלי להתמודד עם זה שפתאום בבית שלי אומרים לי מה "כדאי" לי לעשות ואיך..הוא להשתדל ואני מדגישה "להשתדל"
להגיד כן לכל דבר או כמו שחמי אמר פעם לבן הזוג שלי בצחוק שאני מאוד נחמדה, אומרת לחמותי כל הזמן סי.

MASHY BOSTON

New member

זה בדיוק הקטע. שבבית שלי אומרים מה לעשות... ואיך... וכו'.

מה שיש לי להציע

(למרות שכשחמתי באה לשעה היא מוציאה אותי מדעתי...) אולי עדיף בעצם לרכז את כל השעה שעתיימים לשבועיים ברצף ואז שנה שקט?
בקיצור:א. תרפי,אל תרצי לארח...קבלי את מה שיש,אל תתרגזי מאוכל... ב.דברי,לא אלינו,אליהם-תגידי שבשלת וטרחת והתחשבת בצרכי הכשרות ושאת לא מבינה למה הם לא אוכלים משלך...

אחותי חיה בניו זילנד קרוב ל 12 שנה

ושההורים שלי היו באים להבקר היא הייתה אומרת: "אני אוהבת את ההורים שלי אבל שלושה שבועות רצוף?" תנשמי עמוק. אולי תציעי להם לנסוע לאיזה טיול של יום יומיים? אולי יון אחד הם יכולים להשאר ואז אתם תצאו לבלות. תנסי להוציא את הטוב למרות שאני יודעת שקשה.

MASHY BOSTON

New member

אני מבינה את אחותך. טיולים ליומיים, לא בא בחשבון, הם הציעו, אבל לא הסכמנו שהם יעשו את זה. הם באו בסך הכל לשבועיים והמטרה העיקרית היא לבלות קצת עם תמרי, שהם לא ראו חצי שנה.

MASHY BOSTON

New member

כשזה טיפין טיפין, לא מרגישים את זה. כשזה מרוכז, זה קשה. ונראה לי שאני באמת אתחיל לקחת הכל בקלות יותר. ו"להתארח" לשבועיים בבית שלי.

שיפסלה

New member
מזדהה מאוד

למרות שגם ההורים וגם החמים לא גרים בחו"ל אלא לא רחוק - אין כמו ביקור של שעתיים וללכת. אני חושבת שאת צריכה לדבר איתם. בצורה הכי מנומסת (או הכי מגעילה) לשפוך הכל על השולחן וליישר את ההדורים. עכשיו. לפני שתשתגעי. אם צריך מתווך, אז איפה הבן שלהם בעסק? תחזיקי מעמד
ואם לא מצליח לך לדבר איתם, אז תוציאי עלינו. בשביל זה אנחנו כאן

MASHY BOSTON

New member

גם את שחר זה מעצבן שהם לא נותנים לו לארח אותם. הוא כבר כעס עליהם על זה והם מנסים להשתדל קצת יותר.

אויי זה קשה ../images/Emo122.gif

אפילו שאצלי הם מגיעים מקסימום לכמה שעות (עוד לא יצא לנו לארח אותם לשבת) זה תמיד מוזר לי. אני מרגישה תמיד צורך לדאוג לאיזושהי "תכנית אמנותית"... צורך שקצת ירד מאז שדרורי נולד (ומספק את כל התוכנית האמנותית ויותר מזה) חמותי מגיעה אלינו פעם בשבוע, ושומרת על דרור, אבל אז בד"כ אנחנו פשוט לא נפגשות. (היא מגיעה אחרי שאני יוצאת ונוסעת לפני שאני חוזרת. מהפעמים הבודדות שאנחנו כן נפגשות, קשה לי (כמה מגעיל שזה ישמע) שהיא מנסה לארח אותי בבית שלי. כלומר לדאוג לי שאנוח בזמן שהיא תשמור על דרור או תכין אוכל או כל דבר אחר. שבועיים? לא נראה לי שהייתי עומדת בזה בחיים. אבל אפשר לנסות לנשום עמוק, ולדעת שכבר עברתם חלק, ועוד מעט זה יגמר. וזה גם בטח טוב לתמרי לפגוש את סבא וסבתא, וזו נקודה שתמיד מעודדת אותי כשנמאס לי להיות אצל ההורים/חמים. בהצלחה ושבת שלום

MASHY BOSTON

New member

זה מה שמעודד אתי, שתמרי תכיר קצת את הסבא והסבתא שלה. הם ראו אותה פעם ראשונה כשהיא היתה בת שלושה וחצי חודשים ועכשיו פעם שניה (תמרי בת 10 חודשים).

MASHI כלכך מוכר לי ועדיין טרי..

לפני כשבועיים הורי באו אלינו (גרים בחו"ל) ל-10 ימים אני חשבתי שאני מתפוצצת....על אותו הענ יין שהם רצו לשם על הכל ...!!!!מסעדות על הדלק באוטו על מברשת לשיער ....כן כן אבא שלי לא הפסיק להודיע לי שהוא משלם...ממש תחושה שלי מתוך חוסר ביטחון עצמי שלו ...(קצת עצוב אפילו) אז הודעתי לו מסעדות עליכם כל השאר עלינו...כי זה היה באמת בלתי נסבל אמא שלי לא הפסיקה לחטט ולשאול שאלות אפילו פולשניות ביותר כמה בעלי מרוויח... אני כלכך מזדהה אין לך מושג כמה!!!! בפעם הבאה שהם יציעו אני מתכווונת להגיע להם תודה רבה תצטרכו לחכות לביקור שלנו.!!!! זה היה ממש נמאס כרגע אני ובעלי בתקופת "שיקום" מנסים לחזור לעצמינו ...וזה קשה וזה נכון מאוד אומנם 10 ימים בלבד אבל כל השנה לפנינו היא בלעדיהם ובלעדי כל המשפחה הנוספת.

MASHY BOSTON

New member

מגיע גם לכם הרבה
על ההתמודדות שלכם. אני מקווה שאנחנו לא נצטרך תקופת "שיקום".

new mermaid

New member
לגבי החמים: לנשום עמוק ו...להנות!

גם אבא של בעלי כזה, קונה ומשלם, ולמדתי להרפות כי הוא אמר לי דבר נחמד "אני רוצה לראות אתכם נהנים מהירושה! לא שתשתמשו בה אחרי שאמות..." לגבי האוכל: אולי תקפיאי? לדעתי אפשר כמעט הכל, אולי חוץ מירקות עמילניים. בכל מקרה, הזמן עובד לטובתך

MASHY BOSTON

New member

הזמן אכן עובד לטובתי. עוד שבוע ויומיים. יהההההה.

ולי אבא שלי אמר...

הצענו להם שאנחנו נזמין אותם למסעדה אחת בלבד מתוך הרבה שהלכנו..."כשאתם תהיו במצב שלנו (מבחינת כסף) אז נדבר..."

לגמרי מבינה

גם אני בחו"ל וגם אלי מגיעים ההורים שלי לביקורים ארוכים. רק מה, זה יכול להיות יותר גרוע ממה שאת מספרת. אצלי ההורים הם מהסוג ההפוך- "המתארחים". אנחנו משלמים על הכככלללל. כולל כל היציאות למסעדות, בילויים, כניסות לאתרים וכו'. זה כל כך מביך. בעלי ואני צוחקים על זה והוא לא נותן לי הרגשה רעה, ועדיין זה מביך בפניו. ככה שנראה לי עדיף המצב אצלך. אבל תמיד אצל השכן נראה יותר טוב, לא? בכל מקרה, תנסי לאהוב אותם על זה שגדלו לך את האהוב שלך, תקחי אויר ותכיני טבלת יאוש. גם זה יעבור...

MASHY BOSTON

New member

אכן, החמים שלי פחות נוראיים מסוג ה"מתארחים". אחותי היא מהסוג הזה. זה אכן מביך, גם אם צוחקים על זה.

למעלה