החרדים לא ילמדו את תוכנית הליבה!

רוני13

New member
סתם לידע כללי...

כל עורך דין צריך ללמוד גמרא,שהיא בעצם מעמיקה במה שכתוב במשנה,לפני שהוא פונה למקצוע. אתה עדיין חושב שאין מה לעשות עם זה?

antreprize

New member
כן.

אז מה עם כל עורך דין צריך ללמוד גמרא? אני בטוח שהם יכולים להסתדר טוב מאוד בלי זה.

רוני13

New member
אני אחזור אלייך עם תשובה אח"כ...

אני רוצה לוודא עם אבא שלי-הוא בעל הניסיון(הוא עו"ד).

יותר חשובים לדעתך

על כן בבוא היום תלמד את ילדייך שלך את המקצועות הללו, השאר לשאר אזרחי ישראל את הזכות ללמד את ילדיהם כראות עיניהם, תתפלא, אך יש אנשים שלהסתובב בעולם ו"חיים מגוונים" לא נמצאים כשאיפות ראויות וכפי שאתה לא רוצה שהדתיים יכפו את תפיסת עולמם עלייך, על תכפה עליהם את תפיסת עולמך

antreprize

New member
לא לדעתי, הם יותר חשובים לכל מי שרוצה

הזדמנויות בחיים ולא רוצה שיקבעו לו מה הוא יהיה בעתיד עוד לפני שהוא נולד. אני לא מבין למה אתה כל כך אטום, אתה חייב להבין שלהורים יש זכות לחנך את ילדיהם לפי הדרכים שלהם, אבל יש חומר מינימלי, שכולם צריכים לדעת אותו כדי שלכולם יהיהיו הזדמנויות ואפשרויות שוות, עם לימודי גמרא אי אפשר לעשות הרבה, עם מתימטיקה ואנגלית אפשר לעשות את הרוב. אני לא כופה כלום על אף אחד, היחידים שכופים הם החרדים.

אז אתה מכריח הורים ללמד את ילדיהם

שפת נכר או לא? אם התשובה היא כן, אז אתה במילים אחרות -כופה- עליהם את החינוך שלך אם לא, הרי שזה לא עניינך מה הם לומדים, ומה הם לא לומדים הזדמנויות שוות ואפשרויות שוות יש רק באגדות, מי שלומד שלוש יחידות ומי שלומד חמש הרי סך האפשרויות שלהם שונה מאוד

S h a y D u

New member
../images/Emo45.gif

- - יונתן בן שאול - היית חסר כאן בתקופה האחרונה... הצטרף לפורום הליכוד.. !

antreprize

New member
שפת הנכר הזאת, יותר חשובה מהעברית,

שלמרות שהיא השפה שלנו, אין לה שום שימוש מחוץ לגבולות מדינת ישראל. אם צריך לוותר על שפה כלשהי, אז הכי כדאי לוותר על העברית שהיא שפה חסרת תועלת. לדעתי, אסור לכפות על הורים מה ללמד את ילדיהם ומה לא ללמד אותם, חוץ מאת המינימום ההכרחי שכולם חייבים ללמוד כדי שלכולם יהיו הזדמנויות שוות. תסכים איתי שלילד חרדי שיודע רק תורה אין מה לעשות בעולם החרדי, מה יקרה אם בגיל 25 וחמש הוא יחליט שלהיות מהנדס תוכנה זה היעוד שלו? הוא יצטרך ללמוד חומר שילדים ביסודי יודעים, זה משפיל, זה קשה, וזה עוד יותר קשה בשבילו כי ההורים שלו יושבים עליו שבעה, ומה זה אומר? זה אומר שאין לו ברירה ושהוא חייב להשאר חרדי בניגוד לרצונו. מתימטיקה ואנגלית כולם חייבים לדעת כי אם לא כולם ילמדו את זה, אז עדיף לנו כבר לבטל את הדמוקרטיה בישראל כי אם לא נעשה זאת, הבורות תעשה זאת. נכון, למי שלומד יש יותר הזדמנויות ממי שלמד 3 יחדות, אבל למי שלמד 3 יחידות יש הדמנויותף, למי שלא למד מתימטיקה אף פעם אין הזדמנויות.

"אסור אבל מותר"

החלטיות במיטבה ניסיונך הכושל להבין נעוץ בכך שאינך מצליח לראות יותר מנקודת מבט אחת, אתה רואה רק את שלך בשבילך המיעט ההכרחי הוא אנגלית וחשבון, ובשביל מוישל'ה זה גמרא ומשנה, מי צודק? בשבילך הכרחי שיהיה לך נכס לימודי שתוכל להשתמש בו בעולם הזה, ובשביל מוישל'ה חשוב העולם הבא, מי צודק? לכל מה שאתה אומר אני יכול לתת תשובה הפוכה, אתה דואג לחרדי שירצה להפוך למהנדס בגיל 25, מי עם החילוני שירצה להיות רב בגיל 25, לו אתה לא דואג, אתה לא חושב איזה פיגור יהיה לו בלימודי קודש, זה לא מעניין אותך אבל יש אזרחים בארץ הזאת שזה מעניין אותם, אז הפשרה צריכה להיות, לא אתה תכפה על משה ולא משה יכפה עלייך, שום דבר, בשום נושא, בשום זמן כי כשאתה דורש לכפות משהו על מישהו, אתה נותן לו את הזכות לכפות משהו עלייך

antreprize

New member
אני מבין נקודות מבט של אחרים.

כמובן שאני צודק, כי כמו שכבר נאמא, עם גמרא ומשנה, אי אפשר לעשות כלום, אבל עם מתימטיקה ואנגלית אפשר לעשות הרבה, חוץ מזה שהילדים החרדים יפגעו מהפסקת הלימוד של מתימטיקה ואנגלית, גם מדינת ישראל תיפגע מזה(היא תיפגע יותר מהחרדים, והחילונים יפגעו יותר מכולם). אין לי בעיה עם מוישל'ה, הוא יכול ללמוד גמרא ומשנה ועוד ספרים חסרי תועלת כמה שהוא רוצה, אבל רק בתנאי שהוא לא פוגע באף אחד, ולצערי הרב, בגלל הכפייה הדתית, כשמוישל'ה לומד גמרא, האזרחים הלא פרזיטים של המדינה משלמים את החשבונות שלו. הפשרה צריכה להיות שמוישל'ה ילמדד מתימטיקה ואנגלית כי ככה משרד החינוך קבע(וד"א, הרצון לבטל את הלימודיםהאלו בה מהרבנים שפוחדים לאבד מכוחם ולא מההורים החרדים). אם ננהג בדרך שאתה מציע, נאלץ לבותר על הכפייה הדתית, מאחר והסיכוי שהחרדים יוותרו על הדבר ה"חשוב" הזה הוא אפסי, הסיכוי שמשרד החינוך יפסיק ל"כפות" את לימודי המתימטיקה והאנגלית צריך להיות אפסי.

למעלה