בינתיים לא ידוע על משהו לא נכון בתורת הקוונטים
היכן שיודעים לרשום את המשוואות שלה.
פירוש העולמות המרובים לא סותר את תורת הקוונטים. הוא פירוש שלה.
יש פרשנויות לתורת הקוונטים שמציעות פתרון לפרדוקס, אבל הבעייה היא שלא ניתן להוכיח ולא להפריך אותן. אחת מהן היא פירוש העולמות המרובים. פרשנות אחרת גם הזכרתי.
למעשה, את ניסוי החתול של שרדינגר ניתן לעשות, אבל זה לא יספק תשובה לפרדוקס, כיוון שאין לנו דרך לדעת את נקודת המבט של החתול. רק את נקודת המבט של האדם שמודד. אבל מנקודת המבט שלנו, אם תחליף חתול חי או מת בניסוי (כדי לא להרוג באמת חתול) ב- מטרה שכדור (מאקרוסקופי) פגע בה או לא פגע בה, אז מדובר בניסוי שתוצאותיו תואמים את תורת הקוונטים.
כל מכשיר/מערכת מדידה, למעשה הופך תופעה מיקרוסקופית לתופעה מאקרוסקופית, ועל ידי כך מאפשרת לנו לראות מה קרה בתחום המיקרוסקופי. ההבדל בין "החתול של שרדינגר" לניסוי רגיל, הוא שבמקום שהתנהגות החלקיק מפעילה מעגל חשמלי, שמציג לאחר זמן מה, נתונים על המחשב, היא מפעילה אקדח שיורה בחתול לפני שהאדם פותח את הקופסה. מה שעושה את ההבדל לפרדוקס, הוא שבעוד שלמטרה, אין (כנראה) מודעות עצמית, ולכן אין לנו בעייה קונספטואלית עם מצבים מעורבים, אנו מניחים שיש לחתול מודעות עצמית.
השאלה היא בעצם היכן מתבצעת (אם בכלל) קריסה של פונקציית הגל. דה-פקטו מנקודת מבט של מי שמודד, יש קריסה של פונקציית הגל לתוצאת המדידה, כי לפני המדידה פונקציית הגל תארה מצב שבו יש התפלגות סיכויים לתוצאות השונות, ואחרי המדידה, היא מתארת מצב שתואם את תוצאת המדידה.
איינשטיין האמין בדטרמיניזם, ולכן עד סוף ימיו עבד על תיאוריה שתסביר באופן דטרמיניסטי וקוזלי את תורת הקוונטים. כיוון החשיבה הזה של תיאוריות קוזאליות, ודטרמיניסטיות, שבהן קריסת הגל קשורה בעצם לידע שלנו ולא למשהו אובייקטיבי, התנגשה עם אי שוויון בל שהתגלה רק לאחר מותו של איינשטיין ושהוכח נסיונית.
בינתיים עוד לא הוצע הניסוי שתוצאותיו סתרו את תורת הקוונטים (תורת הקוונטים זה יותר מאשר משוואת שרדינגר שתקפה רק במקרים מסוימים). כאשר איינשטיין והסטודנטים שלו, פודולסקי ורוזן) הציעו את הניסוי של שזירה קוונטית (פרדוקס EPR) הוא היה בטוח שהתוצאות של הניסוי יסתרו את תורת הקוונטים. איינשטיין טעה. התוצאות תאמו את תורת הקוונטים. עדיין מדובר בהצעה שלימדה אותנו הרבה על המשמעות של תורת הקוונטים, גם אם לא סתרה אותה.
גם בניסויים שבדקו את אי שוויון בל, לכאורה תורת הקוונטים לא היתה הגיונית, אך הניסויים ואי שוויון בל הראו התאמה מלאה.
ניסויי המחיקה הקוונטית הראו מוזרות עוד יותר גדולה לניבואים של תורת הקוונטים, ועדיין תוצאות המדידה תאמו את תורת הקוונטים.
המקום היחיד שבו יש התנגשות בין תורת הקוונטים ובין תיאוריה אחרת שהוכחה, זה ההתנגשות בינה ובין תורת היחסות הכללית. בד"כ זו לא בעייה פרקטית כיוון שברמה של חלקיקים בודדים כוח הכבידה כל כך חלש שלא ניתן למדוד אותו.
גם אז אנחנו לא טוענים שהיא נסתרה, אלא שיש בעיה לאחד בין התיאוריות. כלומר, אנחנו לא יודעים איך לתאר את הכבידה במסגרת תורת הקוונטים. זה אומר שהיא לא תיאוריה שלמה. לא שהיא נסתרה.
עקרונית אפשרי שתתגלה מתישהו סתירה בין הניבואים של תורת הקוונטים לתוצאות ניסיוניות, ואז, או שנעדכן את תורת הקוונטים כך שהיא תחשב כקירוב שתקף רק היכן שהוכחה.