``החתונה השערורייתית``

``החתונה השערורייתית``

אתמול התקיימה חתונה שעוררה סערה רבה. חתימות רבנים, פשקאווילים, הפגנות- מה לא עשו כדי למנוע אותה. מבלי להכנס לפרטים הצהובים, מה לדעתכם מקום התערבות ההורים בעניינים כאלו? ומה עם הם מונעים מחששות אמיתיים? כמה מקום אתם נתתם לדעת ההורים בשיקול שלכם?

פרטים? איזה?

בגדול- הם לא בדיוק הכירו בדרך המקובלת. הוא גרוש. היא רווקה (השמועות אומרות שהייתה מאורסת לאחר). אומרים שהוא שבאבניק ברמות (במילים עדינות) ועל רקע זה היו גם גרושיו. היא בת של מליונר אמריקאי שחושש מסחיטות- כך אומרים. בקיצר, הרבה צהוב.... אבל השאלות שלי היו ברמה הרבה יותר עקרונית ולא ביחס למקרה הספציפי.

דברים שרואים מכאן לא רואים משם..

אני אישית בטוח כי במדה והייתי מקבל אז את דעת הורי.. הרבה דברים היו נראים אחרת היום..

אני מכירה סיפור דומה....

שהזוג התחתן בלי ההורים של הבחורה, אבל עדיין זה לא היה עם הפגנות ודברים כאלה מוגזמים!! אני רק יודעת שההורים שלה איימו שהם יהרסו את החתונה, והאולם היה מוקף בצוות אבטחה, והיום?!?!?! הם הורים מאושרים לתינוקת מדהימה, ווהורים של האישה בקשר הכי טוב שיכול להיות אי פעם.... אז מה הם הרוויחו מכל הבלאגן?! כל העיר דיברה עליהם... הילדה התחתנה עם תרומות מהאולם, שימלת כלה מגמ"ח, פאה- בהנחה משמעותית. ולדעתי, אם ישאלו אותם היום הם לא בדיוק היו חוזרים על הטעות שעשו כשניתקו את הקשר עם הבת!!!! לא שווה כל המריבות!!! הילד שלך תמיד ישאר הילד שלך ולא משנה מה הוא יעשה, ועם מי הוא יתחתן!!! אבל עדיין, כל מקרה לגופו....

"ולא משנה מה הוא יעשה, ועם מי הוא יתחתן!"../images/Emo35.gif

בואי נקח את זה עד הקצה- חתונה עם עבריין? חתונה עם מישהו שאת חוששת שיהיה בעל מכה? "חתונה" שלא כדת משה וישראל- רפורמית/אזרחית/ כהן עם גרושה, עם גוי/ה, עם בני אותו מין ל"ע ? אני שואלת, לא מחווה דעה...

candy77091

New member
בעולם שלך יש רק שחור ולבן הא?

העיתונים מלאים רכילויות אני לא בטוחה בשום דבר שכתוב שם באמת עליו ועליה.

דווקא בגלל שהעולם שלי מורכב

נקודות הקיצון שהעלתי למחשבה הם מצבים מהחיים של הסובבים אותי, והדילמות בהחלט מורכבות. לא משהו שמוכר לך, הא? מה הקשר לרכילויות בעיתונים לא הבנתי, לא מטריד אותי מה האמת בספור ההוא הספציפי, ואני מאחלת להם רק טוב...

candy77091

New member
יש קיצוניים בכל מקום אבל אני לא לוקחת אותם ככ

לל. רכילויות בעיתונים-הם מקצינים כל סיפור ולכן אני לא בטוחה עד כמה הפרטים שם היו מדוייקים ונכונים אם תסתכלי בווינט על הטוקבקים תראה שיש כאלה שאומרים שהם מכירים את המשפחה של החתן או הכלה וכל אחד מספר שם דברים סותרים וכן גם בעוד מקומות ברשת כמו היידפארק.

ברור, לכן הסתייגתי ../images/Emo13.gif

ואמרתי "אומרים ש..." כמעט כל משפט. כי ברור לי שכל המיינעסים למיניהם מנפחים כיד הדמיון הטובה עליהם
ושוב, את לא חייבת לענות כמובן, אבל השאלה שלי לכולם נשארת בעינה, מה דעתכם על האמירה כאילו- זה הילד שלך, ולא משנה מה הוא עושה ועם מי הוא מתחתן- תקבל את זה. באמת? תמיד? ומה לגבי המקרים המיוחדים שהזכרתי? למי כבר יצא להתמודד ועם איזו סיטואציה?

candy77091

New member
לדעתי המשפט נכון

אפילו אם הילדה שלי תתחתן עם ערבי אני עדיין חושבת שהיא הילדה שלי ואני חייבת בחינוך שלה והיא זקוקוה לתמיכה שלי.אני חושבת שכל אחד יכול לטעות וזה לגיטימי ושלומדים מטעויות.אני כמובן אייעץ רק בתור עצה טובה אבל בלי לכפות או להכריח כי אני לא מאמינה בכפייה מכל סוג שהיא.ולדעתי כאן נבחן החינוך הדתי/חרדי שלנו.האם אנחנו באמת מחנכים או שאנחנו מאלפים את הילד איך שטוב לנו.וקראתי כתבות של פסיכולוגיים דתיים בנושא הזה.ככל שאתה מפגין שאתה לא מוכן לקבל א תדעת הילד שרק אתה יודע מה טוב לו הילד פחות ירצה לקבל את דעתך ויתרחק ממך אם זה מה שהורים רוצים לגרום אז שיבושם להם. אם הוא יתחתן בחתונה רפורמית או משהו שהוא לא לרוחי אנ אסביר בצורה הכי יפה שאני יכולה שזה נוגד את האמונה שלי ואת דרך חיי,אבל לא מתנתקים מילדים רק בגלל שהם עושים או עשו טעות.זה לא חינוך.

מסכימה איתך מאוד

לא מנתקים קשר כמובן, אבל בפועל- תהיי נוכחת ב"חתונה" כזו או לא? תסכימי לארח אותם כזוג? <אני לא סתם חופרת, ככל הנראה, אם לא יארע נס, בשנים הקרובות נמצא את עצמנו חייבים להחליט בשאלה כזו, בתור מישפוחה קרובה מאוד>

candy77091

New member
תשמעי,תראי..

יש מקרים לכאן ולכאן. ההורים שלי גם היו נגד החתונה שלנו, וגם אנחנו הכירנו לא בדרך הרגילה ,אז מה?העניין הוא שלא הקשבנו להם.והם השלימו עם זה.כיום בעלי מקבל מתנות מאמא שלי היא קוראת לו "הבן שלי" מזמינה אותו לבוא לאכול צהרים אצלה בלעדיי ,כשהוא בחופשה מתקשרת אליו אם היא צריכה איזה טובה (לקחת את הילדים לאן שהוא או לקנות לה משהו) והכל מצויין .אז כל המסביב הוא בולשיט. מצד שני בן דוד של בעלי התחתן כולם אמרו לו שזה לא מתאים לו ,כולם התריאו שזה לא מה שהוא צריך לעשות והוא לא שמע אליהם אחרי כמה שנים הם התגרשו. עוד סיפור הבת של רב מאוד מפורסם באיזורינו התחתנה ובעלה היה מכה אותה ונולדה לה ממנו בת והיא התגרשה ממנו.הרב הזה הוא רב גדול שכאשר מגיע אליו משהו הוא יכול לספר לו על עברו ועל עתידו ושאלו אותו איך זה שאת עתיד בתך לא צפית?לא ידעת שיהיה לה בעל כזה נוראי אלים ?הוא אמר ידעתי אבל אז הילדה -X לא הייתה נולד ולא היה לה התיקון שלה. כך שאל לנו להתעסק בדברים הללו.דברים שצריכים לקרות יקרו ודברים שלא ההורים ימנעו כל אחד הוא שליח מאיתו יתברך. אין לך ערבות לשום דבר בחיים.

שרונס21

New member
אני כמעט ובטוחה מי זו בת הרב.

תמיד עניין אותי לשמוע מה היתה תגובת הרב, ולא היה שייך לשאול אותו ישירות. (אנחנו בקשר עם הרב הזה). אגב, אותה בחורה למדה איתי בסמינר וידוע לי שהיא נשאה. מגיע לה את כל הטוב... ועוד משהו, נכון זה כיף שיש קשר בין הבעל לאמא שלך??

candy77091

New member
כיף מאוד.לא צריך כל דבר לעבור דרכי..

ואני שמחה ש/הם מסתדרים יופי כמו שבעלי שמח שאני מסתדרת עם אמא שלו מצויין..

למעלה