אני לא דוגל בגישה הדיפלומטית
אני לא מרגיש שום מחוייבות להתחשב ברגשותיו של בנאדם כזה...אפילו אם מדובר בבן משפחה. מה שאומר, שאני צריך לעשות מה שגורם לי להרגיש טוב. יש אנשים שאומרים שלחיצת יד, וחיוך מנומס שם סוף לשיחה עם אותו טרול. ובכך גם חוסך ממך את העצבים המיותרים שבדיון מעמיק עם קיר בצורת בנאדם, ומוסיף לך כמה שנים טובות. לי אישית, הגישה הזו לא מתאימה. בישראל, מקובל לחלוטין להכנס אחד בתחת של השני. באופן כללי, ישראלים חושבים שיש להם זכות מלאה לא רק לשאול הכל,אלא גם לקבל תשובה מלאה ומפורטת. אם אני מחייך בדיפלומטיות כדי לסיים שיחה עם טרול, זה מפריע לי. אני ממש מרגיש שיצאתי סמרטוט. לא מספיק שהוא חושב שיש לו זכות מלאה לפגוע או להציק (במקרה הטוב), עכשיו אני, הצד הנפגע צריך להתנהל בעדינות כדי שחס וחלילה לא אפגע ברגשותיו של אותו טרול? מה עוד? אולי אני גם צריך להתנצל בפניו? סלח לי אדון טרול שאני לא רוצה ילדים... ובמיוחד על כך שאני מאמין שזה עניין פרטי שלי. אוי אני כ"כ מתבייש... (כמובן שזה אינדבדואלי. אני רק מתאר את ההרגשה האישית שלי...) אני לא יוזם שיחות על הנושא עם אנשים כאלה, פשוט כי אין טעם. כמובן שבנדיבותם הם תמיד מנסים לדבר איתי על זה, ואני תמיד אומר להם מיד בטון אסרטיבי -"מה זה עניינך?" חלק נותנים לי מבט עקום של איזה-חוצפן-איך-הוא-מעז-לדרוש-פרטיות?! אבל הם לא אומרים כלום,כי בעצם אין להם מה לומר מאחר שזה באמת לא עניינם. חלקם לפעמים מסמיקים ממבוכה. הם פשוט כ"כ רגילים לאנשים שמגיבים לשאלות חודרניות מסוג זה בכניעה... בכל מקרה את צריכה להגיב בצורה שמספקת אותך. אין מדריך "101 חוקים להתמודדות יומיומית עם טרולים"... אם להתעלם זה מה שעושה לך את זה-שיהיה לך לך לבריאות. זה בעצם העיקר כאן,הבריאות הנפשית שלנו. "בלי ילדים את לא באמת אדם"...ממש פנינה... how do they come up with this stuff??