הטבלה לא משקרת: אנחנו במקום השלישי. מהסוף

אני מכיר עשרות....

בתחום השייט, שוויתרו על להיות "ספורטאי -מצטין" או כל תואר אחר בצבא אחרי שהבינו את מה שבוסקילה טוענת, ויש שהיו מצטינים בצבא, ומיד אחרי זה פרשו לחלוטין ואפילו לא רוצים לאמן את הדור הצעיר, מסיבות כלכליות.
מי שנשאר בסביבה, רק המשוגעים!
אם המדינה רוצה ספורטאים ברמה, שתשלם!
אנשים צריכים לחיות ממשהו?!

אתה מצחיק,

אם ככה,
אז רק מורים שכל תלמידיהם מקבלים 100 צריכים לקבל פנסיה?
רק עובד מפעל שמצליח לעבור את התפוקה הממוצעת בכל יום צריך לקבל פנסיה?
או שאולי רק קופאית שמצליחה לקבל מעל ל... 1000 לקוחות ביום תקבל פנסיה?

ואל תגיד לי שזה לא אותו דבר. בשביל הספורטאים הספורט זה המקצוע. פנסיה לא צריכה להיות תלויה בהישגים, אלא בעבודה. ואת העבודה- הם עושים.

מזל שלא זכינו גם בזה במקום הרביעי

וואו, הטבלה הזאת ממש טרגית... (ושאלה)

לאוסטריה. זה משקף את האולימפיאדה הנוכחית, פחות טובה למדינות עם מסורת ספורטיבית (אוסטריה, שבדיה ואפילו קנדה, שזכתה בעיקר בארד) ויותר טובה לסינים שלוקחים הכל.
מישהו יודע מתי הנבחרת האולימפית בכדורגל מתחילה את המוקדמות לריו? אם אני לא טועה, היא הייתה ממש קרובה בעבר להגיע לטורניר האולימפי (לעומת נבחרות כדור אחרות)

dardor

New member
אאל"ט אין מוקדמות לנבחרת הכדורגל

זה נקבע לפי ההצלחה של הנבחרת הצעירה (U21) באליפות אירופה שלפני האולימפיאדה, כלומר באליפות אירופה לנבחרות צעירות 2015.

זו אגב הסיבה שבהתאחדות לכדורגל נלחמו עם דנמרק לארח את יורו 2011, בשביל שלנבחרת שלנו יהיו סיכויים יותר גבוהים לסיים ב-4 הראשונות שהיה יכול להבטיח העפלה לאולימפיאדה. בסופו של דבר קיבלנו את אירוח 2013 שלא קובע שום דבר לאולימפיאדה.

trilliane

Well-known member
מנהל
הטבלה משקרת ובעיקר מטופשת ומיותרת

מלכתחילה רוב הספורטאים שנשלחו לא היו בטווח המדליות וזה היה ידוע, בפרט שחלקם לא עמדו בקריטריון ונכנסו על בסיס כרטיס חופשי. היו לנו פחות מעשרה ספורטאים עם סיכוי למדליה, וככה זה בספורט: לא תמיד מנצחים. נדמה לי שזה היה שלונסקי שאמר ב"עושים ספורט" האחרונה שאם נשווה את ישראל לתלמיד במבחן, אז זה לא שהוא תלמיד של 90–100 אלא יותר 60–65 והפעם יצא 57. אנחנו לא מעצמת ספורט וידענו את זה (ומי ששגה באשליות זבש"ו) אז טבלה כזו לא מחדשת דבר אלא סתם מנגחת ספורטאים שעבדו קשה וייצגו את ישראל בכבוד ולא מגיע להם כל הרפש הזה.

בלי להתנשא נראה לי שאת קצת חדשה בעניין הזה של

אהדת ספורט. ככה זה אצל אוהדים. הספורטאים מתחרים והאוהדים מנתחים, מהללים (בנצחונות) מקטרים (בהפסדים) ומשווים לאחרים. מי שבוחר בספורט ייצוגי צריך להיות מוכן גם לזה בגבולות הסביר כמובן (ואגב הספורטאים שלנו ובעיקר אריק זאבי ולי קורזיץ זוכים בסך הכל לאהדה ציבורית עצומה אז אני לא חושב שאפשר לדבר כאן על רפש). אף כדורגלן לא מתפלא כשאוהדי הקבוצה שלו מאוכזבים וכועסים כשהקבוצה שלו במקום האחרון גם אם בתחילת העונה הם היו בין המועמדים לירידה. כשאתה הורה והילדים שלך לא הצליחו במשימה כלשהי פחות ממה שהם קיוו אתה מחבק אותם ומעודד אותם וגאה בהם בלי שום קשר לתוצאה. אוהדים הם עם קצת יותר תובעני, מה לעשות.

אשר לטבלה - ראשית הכשלון יכול להתייחס גם לעובדה שרוב הספורטאים שנשלחו לא היו בטווח המדליות - גם זה סוג של כשלון של הספורט האולימפי הישראלי שהוא לא הביא לאולימפיאדה מספיק מועמדים למדלייה. מעבר לזה גודל המשלחת הוא כן אינדיקציה כי כל המדינות שולחות ספורטאים על פי קריטריונים בין לאומיים וישראל עוד מחילה קריטריונים מחמירים. אשר למטפורה של שלונסקי - אתה תמיד מצפה ובדרך כלל גם מוצא בכל כיתה, גם אם זה בית הספר הכי נחשל עם הילדים הכי היפראקטיבים או מוזנחים או מחוסרי תנאים, ילד אחד בכיתה שיהיה תלמיד מצטיין למרות הכל. וגם בכיתת הפדלאים הכי גדולה שבה כולם שונאים ספורט, שמנים וחסרי קוארדינציה והמורה להתעמלות בחופשת מחלה ארוכה, תמיד תמצא את הילד האחד שיהיה מצטיין בספורט. וכך ברוב המשלחות בסדר גודל שלנו (וגם אצלנו בחמש האולימפיאדות הקודמות) היה את התלמיד האחד הזה שמתעלה ומביא מדלייה ואצלנו לא. ולכן יש קצת הרגשה שבאמת אפשר לסגור את בית הספר.

doron62

New member
כשאתה בונה על התלמיד האחד הזה אתה בצרה אמיתית

כי פעם הוא מצליח ופעם לא 100% הצלחה.זאת הבעיה שיש לנו כיתת מפגרים (ושאף אחד לא יקפוץ-אני לא מבקר את הספורטאים).כל זמן שלא נשפר את התשתית מהיסוד ולא נרחיב את בסיס הפרמידה.נמשיך להגיע לאולמפיאדה אם מקסימום 5-6 ספורטאים שביום טוב יכולים אולי לקחת מדליה .ואז לפעמים אחד לוקח ולפעמים לא....

אף אחד לא ישקיע בשיפור התשתית

אין לספורט האולימפי פוליטיקאים שמייצגים אותו ושיילחמו עליו ולכן הוא לא יקבל שקל אחד נוסף. לימור לבנת אולי תצליח להשיג תקציב לשיפור ההנצחה של חללי מינכן אבל היא לא תביא אפילו שקל נוסף לספורט ההישגי כי זה לא ממש מעניין אותה ואין אף אחד אחר בממשלה שזה מעניין אותו כהוא זה. אף אחד גם לא ינסה להביא תקציב ממקורות אחרים (למשל הסטת כספים מהטוטו או מהלוטו כפי שנעשה בבריטניה) פשוט כי זה לא מעניין אף אחד ברמה הפוליטית. כל מה שאפשר לקוות זה שבטעות יצמח לנו איזה ספורטאי שלמרות הכל יצליח להביא מדלייה והוא גם יעלה את המודעות לספורט הספציפי שלו (כמו שקרה עם יעל ארד והג'ודו).

uma cuica

New member
אנשים לצערי לא מבינים את הפוטנציאל שטמון בזה

ולכן לא ישקעו בזה כי זה 'רק מדליה'

doron62

New member
אני כאמור לא מדבר על השקעה ישירה במדליה

אלה על השקעה בבסיס האנושי.הרחבת והעמקת החינוך הגופני.טיפוח קבוצות נוער וילדים.עידוד הספורט העממי בכלל כדי שליותר אנשים הספורט יהייה חשוב יהייה חלק מאורך חיים.כל זה כאמור תהליך ארוך שגם אני מטיל ספק בהתכנות שלו בגלל שאף אחד לא מתכנן כאן לטווח שמעבר לאף זה לא מוכר בקלפי.

doron62

New member
אם כך אז אן מה להיות מאוכזב

כי בשיטה הזאת פעם פוגעים ופעם לא.ודרך אגב כשדברתי על תשתית התיחסתי בעיקר לתשתית אנושית.ילדים נוער ספורט המוני.רק אם נרחיב כאמור את בסיס הפרמידה אז גם הצמרת תהייה9 יותר רחבה ואז ההסתברות להצלחה תגדל

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה טועה
אני אוהדת ספורט אולימפי כבר שנים

אבל אני לא אוהדת כדורגל, וכשאתה מדבר על "אהדת ספורט" כל הדוגמאות שלך הן מכדורגל והן ממש לא רלוונטיות לענייננו. לא ראיתי אנשים מדביקים תמונות של אריק זאבי באלבום, תולים על הקיר פוסטר של לי קורזיץ וקונים צעיף בצבעי המדים של אלכס שטילוב.
בספורט יחידני זה לא עובד כך. דווקא כשאתה הורה מותר לך להתאכזב מהילד שהשקעת בו. כשמדובר בספורטאי שאף אחד לא שם עליו זין במשך 4 שנים ופתאום כולם משליכים עליו תקוות למדליה – לא.

היה טור ב"הארץ" של שלומי ברזל "למה תקשורת הספורט הפסיקה לבקר והתחילה לחבק?" ושם גם הוא השווה לכדורגל (כנראה כי זה קל) אבל פשוט לא רלוונטי, ושמחתי לקרוא את שלל הטוקבקים שהבהירו לו זאת. קרא את שלוש התגובות הראשונות, הן מבהירות היטב את המצב. גם בהמשך רוב הטוקבקיסטים הבהירו לכתב שהם ממש לא בראש שלו. האם גם הם "לא מבינים באהדת ספורט"?

לא יודעת כמה אנשים כאן יכולים לומר זאת, אבל אני כ"כ אוהדת ספורט שכשולריה מקסיוטה פתחה פרויקט לגיוס תרומות (כבר ביזיון שספורטאי אולימפי נאלץ לעשות זאת בישראל) והציעה למכירה בגדי גוף ושלל מזכרות בניסיון לקושש כמה ג'ובות (למרבה הצער לא הצליח לה; לסרגי ריכטר הציע יותר, ושוב, זה ביזיון ששניהם הגיעו לזה מלכתחילה) תרמתי לה 50 ש"ח ומבחינתי זה המון (אני לא מרוויחה הון); לרוב אני לא תורמת לאף גוף כי אני לא בעשירון שיכול להרשות לעצמו לתרום, ועדיין דווקא כאן זה ריגש אותי וזה היה חשוב לי לנסות לעשות משהו עבורה. התעמלות היא הענף האהוב עליי ביותר (צפיתי בו לראשונה באולימפיאדת סיאול ונדלקו לי העיניים; בגיל 11 גזרתי כתבות על דניאלה סיליבש האלופה מרומניה ותייקתי בקלסר) וחשבתי לעצמי שאם אני יכולה לשמח אותה, זה ישמח גם אותי לצפות בה ולדעת שעזרתי במשהו, גם אם בקטנה. אז לכאורה דווקא לי הייתה סיבה גדולה יותר להתאכזב כשהיא נפלה במוקדמות, יותר מהרבה אנשים שהשמיצו אותה ולא השקיעו בה שקל; ולמרות זאת היא לא אכזבה אותי, ברור לי שעבר עליה יום קשה והזדהיתי איתה, עם תחושת ההחמצה, כאבתי את כאבה וכתבתי לה רק הודעות עידוד בפורום השכן (לפי מה שאמרה בריאיון נראה שהיא קראה אותן וזה משמח אותי).

זו בעיניי אהדת ספורט אמיתית, אהדה של הספורטאים על עצם בחירתם ועל הישגיהם, אהדה שאינה תלויה בדבר. להיות גאה בספורטאים שמייצגים אותי גם אם הם לא חוזרים עם מדליה וגם אם היה להם נאחס דווקא ברגע האמת. לדעת לשמוח בשמחתם ולהתבאס איתם בצערם, אבל לא להאשים אותם או לכעוס עליהם כי הם אלה שעבדו קשה יום יום והם רצו בזה יותר מכולנו יחד.

לגבי הכתבה, אין ספק שיש כאן כישלון ספורטיבי ברמה המדינית. זו בדיוק הנקודה: אנחנו לא מעצמת ספורט. אבל בכתבה הזו מאשימים את המשלחת וזה חורה לי. זה לא ה"מה" אלא בעיקר ה"איך".

לגבי תמונות של אריק זאבי באלבום

היה מישהו שהגיע לנתב"ג עם שלט בגדול של איזה שלושה מטר על שלושה עם פירוט כל ההשגים שלו בכל האליפויות. האם זה היה בנץ שלנו? אגב אם יש צעיף בצבעי המדים של שטילוב אני אשמח להזמין.

אהדת ספורט שאינה תלויה בדבר זה בהחלט קונספט חדש.

trilliane

Well-known member
מנהל
הכנת שלטי תמיכה לאירוע נקודתי זה מקובל

ועדיין, זה לא מתקרב בכלל לרמת הכדורגל. יש חנות מרצ'נדייז של מכבי חיפה בגרנד קניון. כל החנות בירוק לבן, זה מטורף...
זו תעשייה שלמה!

שטילוב התחרה בכחול-לבן, אני בטוחה שתצליח להשיג צעיף כזה (בחורף) עם קצת רצון...

רק אם כתוב עליו אלכס שטילוב

כך שכולם יבינו במה מדובר כשהוא יתנפנף מהמכונית בדרך לאליפות ישראל בהתעמלות

BentzWatchJudo

New member
תקשיב טוב

אתה פשוט מתנשא!
שיהיה ברור אני לא שלך ולא שלנו ולא רוצה שום קשר איתך.
די חבבתי אותך לפני המשחקים האולימפים ועם כל תגובה שלך אני מחבב אותך פחות.
זה לא אני עם השלט בנתב"ג.
לשמחתי במקרה של זאבי התגלתה ישראל היפה כך שממש לא הרגשתי צורך להגיע בעצמי לנתב"ג או אפילו לנסות לברר מתי אריק זאבי נוחת.
בדף הספורטאי של אריק זאבי בפייסבוק היו לפני יום הקרבות שלו פחות מ- 2,000 חברים וכעת יש 14,000 חברים.
פוסט שאריק פירסם יום אחרי הקרב זכה למעל 43,000 לייקים ו- 2,600 תגובות תומכות.
התרומה הקטנה שלי (ולא עשיתי דבר בשביל זה בשבועות האחרונים) היא שסירטון קרב הגמר של זאבי מאליפות אירופה האחרונה הפך בשבועיים האחרונים לסרטון ה-3 בפופלריות (והפופלרי ביותר מבין הסרטונים שלא מערבים אי לחיצות יד ופוליטיקה) בערוץ ג'ודו ישראלי ביוטיוב שתחזקתי בשנה וחצי האחרונות (ומופיע בחתימה שלי) ושכל מי שמעוניין יכול לראות חלק ממה שעבר על אריק זאבי ושאר הג'ודאים הישראלים בתקופה הזאת ולהבין שאולימפיאדה זה לא חזות הכל.

JonJon9

New member

אני רואה שאצלך ספורט אולימפי זה משהו רגשי, וגם אצלי זה ככה.

וגם אני תרמתי לולריה

בדיוק כמוך 50 ש"ח כי פשוט אין לי אפשרות ליותר (והייתי רוצה לתרום לה יותר).
כל כל כאב לי הלב לראות אותה בתחרות..

למעלה