הטור היומי - האחד עשרה בנובמבר

p a l o m a

New member
קיבלתי עכשיו את הלינק המצ"ב../images/Emo140.gif

באדיבות ה דרומי... http://www.egged.co.il/main.asp?lngCategoryID=720

חברות התחבורה הצבורית

בתחילה היתה בתל אביב חברה שנקראה "המעביר" לימים החליפה אותה חברת דן. החברה הזו היתה חברה עירונית שהובילה נוסעים ברחב הער בלבד. היתה חברה אחרת שנקראה "דרום יהודה" ואותה חברה קיימה קווי הסעות לראשון, נס ציונה,רחובות, באר טוביה וכו'. כאשר אגד - שהיתה חברת הסעות ארצית - התאחדה עם "שחר" שהיתה חברה חיפאית, הצטרפה גם דרום יהודה. ולכן חשבו לקרוא לחברה החדשה "אשד" ראשי תבות של: אגד-שחר-דרום יהודה.ומאז אגד מפעילה את הקווים שהיו נחלתן של שלשת חברות אלה. המקשר היתה חברה ירושלמית.לפני מלחמת ששת הימים התאחדה חברה זו עם אגד. ומאז פועלת אגד גם בירושלים. זקני המקשר עד היום מורטים שערות ראשם, זקנם וגבותיהם מרוב צער על צעד זה. שכן אילו היו ממתינים עד אחרי המלחמה הרי שהנתח של המקשר בחברת אגד היה גדול יותר. בינתיים קמו לאגד חברות מתחרות. בעיקר בערים. בבאר שבע, נצרת, יש חברות עירוניות. לעיר ביתר עלית יש חברה משלה. גם למודיעין יש חברה צבורית אחרת.

../images/Emo24.gif בוקר טוב חברים

איזה כייף לקרוא אתכם על הבוקר. זו בדיוק היתה מטרתי בטור הזה, שכל מי שיש לו מה להוסיף לטור מהרקע האישי שלו - או מזכרונות העבר, ישתף גם אותנו בחוויה ועל כך יבורך. כרגע חזרתי מהים וממש נהניתי לקרוא את תגובותיכם, ואת זו של אפי במיוחד. אכן מעט אירועים למגינת לבה של פלומה. על אירוע נוסף שהיה ויתרתי, מקומו עמוק עמוק באדמת המוקטע'ה ולא בפורום החביב שלנו (טיף טיף אין דרערד). איך החזרתם גם אותי לימי הילדות, ימי אש"ד - אגד שחר דרום-יהודה (כמדומני). ואז נזכרתי בחצי הגרוש שהיה מקרטון - תרומה למגן דוד, זוכרים? ואיך שיגענו את הנהגים ושילמנו את דמי הנסיעה באותם חצאי גרושים, נו שוין. לגבי מקורות לשמות השונים אני מציע לפנות בשאלה לפורום תחבורה ציבורית, יש שם ידענים מדהימים, והם בודאי יענו לכם. אני פשוט רץ להתקלח והחוצה לעיסוקי. נתראה אחה"צ. שיהיה לכולנו יום שכולו רק טוב, השמש כבר מחייכת, בשמי התכלת.

shkedud

New member
בוקר טוב פורום, מיכה - איפה צולמה

השקיעה היפה הזו? ממש רעיון יפה הטור היומי שלך. תמיד כף להשכיל - הרי במה אנו מוֹתָרים מן? באיזה ים היית, ומה אתה עושה בים בחורף? (סתאאאאאאם|
ולכל השאר אני מאחלת יום שכולו טוב. הסופ"ש שלנו סופסוף כאן, יביא עלינו רוגע ומנוחה

emmy5

New member
11/11מקומי בקונצרט ../images/Emo6.gif

מקום קבוע כבר כמה שנים , לא קשה לזכור 11/11

maxima

New member
ממי ...חשוב לזכור....זה יהיה

חלק מההסטוריה של עם ישראל...

../images/Emo51.gif שקדוד

ולשאלותיך: התמונה צולמה מתל-חדיד. הייתי בים התיכון
- בחופי הרצליה. ובחורף כאשר יורד גשם, אנחנו מכניסים את הראש עמוק לתוך המים כדי לא להרטב

אפי 7

New member
המבדיל בין קודש לחול

המושפרת מתוך השורות. אביב וכל אחד מאתנו: במילה גמלאות מסתתרת המילה גמול - זהו הבונוס של החיים. כשאדם מגיע לגמלאות - ישנן בידו אפשרויות רבות. לשבת בבית - להסתובב לאשה (אם יש) בין הרגליים ולקטר. או להיות קשוב לעולם הפתוח היום בפני כל גמלאי - והאינטרנט מלא בכל טוב מידע על נושא זה. גם ישנן הרצאות נפלאות בתחום. ולמה בכלל להבדיל בין קודש לחול - העשייה העשירה יכולה להיות הן ביום יום והן בשבת והן בחג. בכל עת עושים את שמתאים באותו רגע לאדם. אלוהים נתן לנו את השבת - ששה ימים תעבוד ובשבת תנוח. בגמלאות ששה ימים תנוח ובשבת תנוח. איך אומרים - הכל פתוח והרשות נתונה - כל אדם אחראי (למעט תנאים סביבתיים) למעשיו, לרצונותיו, לחשקיו, ובכלל. האמת: רוח ההתנדבות עם נכנסה לנפשו של אדם - יבורך - וישנם תחומים רבים להיכנס אליהם בנושא זה. בכל עיריה ישנה מחלקה מיוחדת העוסקת בכך. (דוגמית) - שנים השתתפתי בסדנת תיאטרון לחובבים מבוגרים. היה שם גבר כבן 80 ששיחק נפלא - ובאותו זמן גם הוציא לאור ספר מחוויותיו בנערותו. כך שזה לא משנה שבת או יום יום - משנה מה עושים בכלל. צהריים נעימים אפי

מנורה

New member
אפי הסבר מלמד וראייה מפוקחת../images/Emo45.gif

אכן יש הבדל בין גבר לאישה ובין אנשים ללא בן זוג ולאנשים עם בן זוג שעדין עובד. אישית נהנת מכל רגע הגשמתי חלומות ואין לי זמן להשתעמם בכלל לא מכירה את המילה הזאת היות וכשיש לי זמן אני עם עצמי וחברי המקסימים ה
ים כל שינוי זה איך אני מתיחס למצב החדש שאני נתון בו ואם איני יכול לשנות את המצב כי זאת עובדה מוגמרת מחשת את הדרך להנות מכל רגע והיום האפשרויות רבות. השמים הם הגבול
לגימלאים החדשים ובדרך

emmy5

New member
מנורה ,מאחלת לך הרבה הרבה שנים יחד

יש הבדל מאוד גדול בין אישה לגבר ..בין בודד לבן אדם עם ילדים ,משפחה ..יש הבדל בין אדם לאדם לפי הכנסה החודשית שלו ...כל דבר ,זקוקים לכסף .. ימי שבת וחגים ,זקוקים למשפחה , לחברים ,לבן זוג .. כל עוד בן אדם עובד , יש לו תעסוקה וגם אנשים מסביב לו .. אבל המצב מלמד ..בגדול .. חייבים ללמוד להיות חברותי , ולקפוץ על כל דבר שיכול לתת תעסוקה וספוק .. מי שמכיר אותי , מבין אותי .. למדתי להיות ז...,LOL

למעלה