הטור היומי - י"ז בנובמבר

הטור היומי - י"ז בנובמבר ../images/Emo48.gif

אירועים היסטוריים: 1820 - קפטן נתנאל פאלמר (Nathaniel Palmer) הוא האמריקאי הראשון שמגיע ליבשת אנטארקטיקה 1869 - נפתחה תעלת סואץ כמעבר בין לאומי בין הים התיכון לאוקיאנוס ההודי 1945 - תחילתם של משפטי נירנברג. נולדו: 1755 - מלך צרפת לואי השמונה עשר, 1936 - המשוררת דליה רביקוביץ (נפטרה 2005) נפטרו: 1918 - הפסל הצרפתי אוגוסט רודן. 2002 - אבא אבן - דיפלומט, השגריר הראשון של ישראל באו"ם ופוליטיקאי.

אנימו

New member
הטור היומי-../images/Emo41.gifואבא אבן היה טיפוס

מיוחד בנוף שלנו והעברית שלו - יחודית . עכשיו לא זוכרת דוגמא. אולי מחר אזכר. ורודן = האדם החושב

bimbo.

New member
אבא אבן - לא רק העברית שלו היתה

מצוחצחת למהדרין, אלא גם הערבית והאנגלית היו באותה רמה.

דרדרית

New member
אבא אבן- יחידי בדורו... גם היום

יכולה עדיין לראותו בעיני רוחי עם המשקפיים העבות <בתמונת שחור לבן כי לא היו אז בצבע..> ולשמוע את קולו המיוחד בשפה שכילדה כמעט לא הבנתי ממנה דבר....

שמעתם את הבדיחה?

מורה ללשון בבית הספר הריאלי הלך לים והלך לטבוע. הוא החל לצעוק הושיעו! הושיעו! הושיעו!, אבל אף לא התייחס אליו, פשוט לא הבינו אותו. למזלו עבר בחוף בדיוק אבא אבן, קפץ למים והציל את הטובע, כי רק הוא הבין את המילה "הושיעו"

boaz31

New member
הושיעו נא-כך זה במקור ומקשה

להבנת הקריאה---זה תיקון קל אך עברית אמיתית המציינת בקשה לעזרה

כן, בת גלים

אנשי הצוות הוחזרו ארצה לאחר שחרורם, במעבר שנקרא "בית שביתת הנשק" שנמצא ליד חניון נביה מרעי וליד אנדרטת "החץ השחור" בנגב המערבי. הבניין שופץ לאחרונה.

אגב, מכת המדוזות שפוקדת אותנו

בדרך כלל בקיץ, מקורה מתעלת סואץ, המשמשת להן כמעבר. הבעיה הגדולה היא שהמדוזות השקופות האלה הולכות ומתרבות בקצב מדהים, כיון שהן אינן אנדמיות לאיזור הים התיכון, ואין להן אויבים בסביבה הזו, וזה חלק מהנושא של "הפרת האיזון בטבע". כידוע יש בטבע איזון, וכאשר הוא מופר, סובלים מכך אותם שגרמו להפרת האיזון - אנחנו בני האדם. כידוע, הטבע נוקם, ונקמתו מי ישורנו?

emmy5

New member
מיכה תודה ולאוהבי אומנות../images/Emo126.gif

AUGUSTO RODIN

אנימו

New member
מישהו מהפורום הנכבד ביקר אי פעם

באנטרקטיקה? אני הגיעתי מקסימום עד למשטח הקרח במטולה
לא בטוחה שיש דמיון......
וגם שם הסתפקתי בצפיה בגולשים.....כי אם הייתי עולה על המשטח היו אוספים אותי בחלקים....(אני מאוד "ספורטיבית"....)

maxima

New member
במטולה ההייתי מספר פעמים

באנטרקטיקה.....אולי בגילגול הבא...

נֵנָה

New member
הייתי במוזיאון רודן בפריז פעמיים

יש שם יצירות מדהימות וביניהן גם יצירות נהדרות של תלמידתו-אהובתו של רודן קאמיל קלודל. פסל האדם החושב נמצא בחוץ בגן שבכניסה כמו גם פסלים גדולים אחרים. זוכרת במיוחד את הפסל "יד אלוהים" וקבוצת הנשים המרכלות על הספסל. מוזיאון חובה לכל מי שמבקר בפריז. כמובן שהכי מומלצים הם מוזיאון הלובר ו ד'אורסיי (האהוב עלי במיוחד), אבל חשוב לבקר גם במוזיאון פיקאסו ורודן וכן מומלץ לבקר במוזיאון האדם שבטרוקדרו רק ששם חשוב שתהיינה לכן רגליים טובות והרבה זמן... ולמי שיש מספיק ימי ביקור, כדאי לבקר בז'יברני, אחוזתו של מונה... אוף, כמה שאני מתגעגעת לפריז היפה, ביקרתי בה כבר 4.5 פעמים, אבל חושבת שלא כל כך נעים לבקר בה בימים אלה, ולאו דוקא בגלל מזק האוויר... נו טוב, לא עכשיו, כדאי לחכות לאביב...
מי שזקוק למורת דרך בפריז, מוזמן לפנות אלי, מוכנה לעשות זאת תמורוחת כרטיס טיסה ומלון...

למעלה