הטור היומי - כ"ח בפברואר

שירז7

New member
מיכה, את המקומות שאתה מזכיר

בקרנו שם בטיולים הבאים שלנו משך השנים הבאות. השחקנית דליה לביא (לווינבוק? כמדומני) בת שבי ציון, שקירק דאגלס גילה בזמן שהוא התאכסן בבית דולפין בשבי ציון, וראה אותה בבריכה של המלון, ושלח אותה ללמוד משחק באחת ממדינות אירופה הצפונית, (אולי שבדיה? שכחתי) הייתי רואה אותה תמיד בנהריה כאשר גרנו שם, גבוהה, שחומה קצת למרות המוצא הייקי שלה, ויפהפיה.

deebeebee

New member
זכות קדימה לאבא שלי

שהגיע לאילת במלחמת השחרור, כאשר היא היתה עדיין אום-רשרש ולא ביקר בה שוב עד אמצע שנות התשעים ונדהם מההבדל.

שירז7

New member
כוחותינו יצאו למבצע בשתי זרועות

חטיבת הנגב מהפלמ"ח שהלכו מעבר לגבול בשטח סיני כדי לקצר את הדרך, והם התחרו בגולני שהלכו דרך הערבה, והפלמ"חניקים ניצחו, למבצע קראו: "מבצע עובדה" אני הייתי מוצבת בבי"ח צבאי בבאר שבע וסיפקנו לכמה מהפלמ"חניקים צמר גפן כדי לתחוב לאזניים, אבל לא היה צורך בזה כי המקום נכבש כמעט בלי יריות פרט להתנקשות קלה עם כוחות ירדנים. ואז הונף דגל הדיו בידי ברן, אברהם אדן, וההיסטוריה ידועה.

deebeebee

New member
אנקדוטה שסיפר לי אבי

זכור לאבי שהבדואים התפעלו מהג'יפים שלהם ושאלו אותם- "שו האדא? (מה זה?) אז אחד החברים הרים את מכסה המנוע ואמר לבדואי שבפנים יש ארבעה גמלים. אז הבדואי שאל ברצינות- "ואיפה הם מחרבנים?"

5EDEN50

New member
מיכה אילת הינה כמו ארץ אחרת קסומה

בנופה היחודי אני זוכרת כשהיינו נוסעים לאילת מקימים אוהלים ונהנים ממרחבי הטבע המופלאים, ומיופי הנוף הפתוח אך ריבוי בתי המלון והמגורים שינו את יופיה הטבעי והפכו את אילת היום למקום תיירותי יפה אך לא כמו של פעם. היו זמנים.....

נכון עדן, אבל מי שזוכר את אילת

של פעם, לא יכול שלא להתרפק על העבר. החופים השקטים והנקיים, איפה הם היום?

5EDEN50

New member
גם שינוי פני ים המלח על ידי יבושה

לצרכים מסחריים פגם בעושר יופיה החלומי של ים המלח של פעם שאני יכולה רק להתגעגע איליו ושינוי כל המקומות היפים על ידי גדרות מכוערים ,וקיוסקים, ודברים דומים אין ספק שהורסים את יופי הטבע בישראל אך כנראה שזה מחיר הקידמה? וגם על זה הייתי מתווכחת! כי לו היה זה בידי הייתי זועקת: " ע צ ו ר !"

5EDEN50

New member
נכון! ואת יודעת מה דאבאבה? גם אם

יגרמו תופעות מעין בולענים כתוצאה משוד מתמשך של עשרות אלפי טונות קרקע מים המלח וכתוצאה של ייבושו לצרכי מסחר ואי זרימת מי הכינרת איליו. וחילחול מי התהום הממסים את המלח. ואני מאמינה שגם הנזק שהינו מעין בולענים שבעצם כבר התחילו לפעור באדמה , הם עשויים גם להיות תופעות טבע מעצימות ביופים ו א ז שוב ידי האדם...

deebeebee

New member
עדן!!!!!!אני קוראת אותך לסדר!!!!

די בי בי די בי בי די בי בי כעת חזרי על כך מאה פעמים. מחר את מתייצבת בחדר המנהלת!!!!!!!!!!1

5EDEN50

New member
די ביבי או אני מצטערת מה עשיתי לניק

שלך.את יודעת שהניק שלך בצרפתית פירושו התינוק : כמובן BEBE אם אני זוכרת טוב .אל תדאגי יותר בקשר לזה מבטיחה מעכשיו: ד י ב יבי !!!!!

p a l o m a

New member
דיבי..חהחהחהחה../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif כמה זמן לקח

עד שהחברים פה התרגלו לניקי... עד שגם אני יצאתי עם כמה סימני קריאה לסדר.. ומאז הכל בא על מקומו בשלום....בסוף תראי שיהיה בסיידר...

deebeebee

New member
החופים השקטים והנקיים

הולכים לאיבוד בכל פעם ש'יזם' מביא אליהם את ה'קידמה'. יש ארצות המחוקקות חוקים, וגם מקפידות לישם אותם, להגנת החופים. הלואי עלינו.

shuli5558

New member
חומר מעשיר על "דוש" (ויקיפדיה)

אדם מעניין ומיוחד. הפליא בקריקטורות באלגניות וכשרון רב. נפטר, הפסדנו.

p a l o m a

New member
אין ספק שה"מאפיה ההונגרית"

הוסיפה ומוסיפה לנו פלפל ומלח לחיינו... וחבל שלא התרחבו שורותיה.. הם שלושתם דוש, קישון ז"ל, ויבדל לחיים ארוכים יוסף טומי לפיד העשירו ומעשירים את עם-ישראל (וגם את העולם)...

יוליקה

Member
מנהל
קריאל גרדוש ז"ל

חבר קרוב של משפחתי. היה חבר בית"ר בבודפשט שם הכיר את אבי. כשאבי ניפטר כתב דוש מאמר לזיכרו במעריב. השחקנית טובה פרדו היתה בת זוגו בשנותיו האחרונות.

אנימו

New member
ובתו של דוש -דניאלה בחרה וערכה יחד

עם תלמה אליגון אנתולוגיה של סיפורי ילדים בשם "100 סיפורים ראשונים" המעוטרים בציוריו של דוש ומהווים נכסי צאן ברזל של סיפורי הילדים והוקראו הלוך ושוב לילדים, בשנות השמונים.

p a l o m a

New member
הבריטים בהודו.. נפגשנו בהם

בסרט הנפלא "היהלום שבכתר".. הסרטים ההיסטוריים והרומנים ההיסטוריים - מהם למדתי הרבה יותר מאשר בכל שעורי ההיסטוריה של המורה בינה המשעממת והמרדימה...
ככה הם נראו בהודו (מבחינתנו הם נראו כמו "החייל האמיץ"...
)

למעלה