הטיהור האתני של רצועת עזה נמשך במלא המרץ

ריקי זו אני

Well-known member
ביני לבין עצמי חושבת שתושבי עזה צריכים להיות מאוד מאוד... אופטימיים, מכמה סיבות;
1. עשרות אלפי ואולי מאות אלפי עזתים עזבו את עזה לצמיתות (בשלב זה), אחר שהעבירו לשלטונות מצרים -.5,000 $ לראש עבור שימוש בטרמינל מצרי..., וזה אומר שישאר בידי העזתים יותר ויתר שטח לבניה עבור עצמם... ואם עוד ועוד עזתים יעבירו למצרים את הסך... ישארו ברצועה רק תפרנים... מה שיוריד דרסטית את מחיר העבודה... בבנין.
2. אם מדינת ישראל תחליט לישב ברצועת עזה מחדש את גוש קטיף ההיסטורית, כפר דרום נצרים ועוד הרי פרנסת העזתים תובטח לשנים רבות. כשלא נשכח שכיום להבדיל... מעסיק ישראלי חייב בתשלומי פנסיה, ביטוח לאומי שכר מינימום ועוד...
לכך נוסיף כמובן שעזתים יוכלו לקנות חפיסות סיגריות ב -.30 ₪ ולא -.1,000 $ לחפיסה אחת כיום...

אם מדינת ישראל תחליט לישב ברצועת עזה מחדש את גוש קטיף ההיסטורית, כפר דרום נצרים ועוד הרי פרנסת העזתים תובטח לשנים רבות. כשלא נשכח שכיום להבדיל... מעסיק ישראלי חייב בתשלומי פנסיה, ביטוח לאומי שכר מינימום ועוד...
לכך נוסיף כמובן שעזתים יוכלו לקנות חפיסות סיגריות ב -.30 ₪ ולא -.1,000 $ לחפיסה אחת כיום...
מספיק להתנשא,אל תדאגי יעזרו להם בלעדינו.

נצא מעזה והם יסתדרו שם כבר.

כוכבית מצויה

Well-known member
אין שום טיהור אתני.
הריסת הבתים נעשית ללא תלות בשאלה למוצאו האתני של בעל הבית אלא רק בגלל המיקום והשימוש שנעשה באיזור בבתי אזרחים.

הפרבולה1

Well-known member
אין שום טיהור אתני.
הריסת הבתים נעשית ללא תלות בשאלה למוצאו האתני של בעל הבית אלא רק בגלל המיקום והשימוש שנעשה באיזור בבתי אזרחים.

אבל בשורה התחתונה יש פה טרנספר של ערבים והריסת מקום מגוריהם , כך שבפועל יש פה טיהור אתני , ואני לא חושב שאנו צריכים להתנצל על זה , פשוט אין לנו ברירה אחרת.

הפרבולה1

Well-known member
ממש יש,אתה פשוט מפחד ממנה.

לצאת ולא לחזור לעולם.

לשכוח מהמקום הזה עד שלא יהיו נחמדים אלינו.

אם הם יורים? לירות חזרה ולהרוג הרבה.
נכון אני מפחד ממנה כי היא נכשלה , הם ירו עלינו וירינו חזרה , לפעמים ירינו הרבה מאד ( כמו בצוק איתן ושומר החומות) וראינו לאן זה הוביל.

מה שאני כן מסכים שאם בכל זאת ניאלץ לצאת מעזה ( נגיד בגלל עסקת חטופים ), יש להתנתק לחלוטין - אין יותר מעבר כרם שלום!

הם ירו עלינו וירינו חזרה , לפעמים ירינו הרבה מאד ( כמו בצוק איתן ושומר החומות) וראינו לאן זה הוביל.
אני מדבר על תגובה קבועה.

מה שביבי עשה בעזה זה נתן לסיר לחץ לגלוש ואז יצא במבצע להוריד את הלחץ.

כמו שביו"ש - מנקים קבוע עם חיל רגלים ככה אפשר ורצוי לנקות קבוע בעזה עם תותחים.

זה מהווה גם עונש לאזרחים שהם משתפים פעולה עם מי שיורה.

כוכבית מצויה

Well-known member
אבל בשורה התחתונה יש פה טרנספר של ערבים והריסת מקום מגוריהם , כך שבפועל יש פה טיהור אתני , ואני לא חושב שאנו צריכים להתנצל על זה , פשוט אין לנו ברירה אחרת.
בפועל יש הריסת בתים של כלל התושבים, זה לא טיהור אתני.

בפועל יש הריסת בתים של כלל התושבים, זה לא טיהור אתני.
זה סוג של נקרא ככה,הגירסה המדוללת.

קודם כל הרגו איזה 40 אלף,חלק גדול מהם אזרחים.

חוץ מזה מי שלא הלך לעזה הדרומית חוסל.

אז אפשר לומר שהאזור טוהר מעזתים.

בנוסף אין תוכניות להחזיר אותם כרגע למקום.

למעלה