הטיסה הארוכה בעולם

• פותח הנושא g86
  • פורסם בתאריך

g86

New member
הטיסה הארוכה בעולם

קראתי פעם כתבה על טיסת הנוסעים הארוכה בעולם שהחלה ביוני מסינגפור לניוארק. הייתי בטוח שטסים מעל האוקיינוס השקט אבל היה כתוב שבד"כ סינגפור אירליינס עושה נחיתת ביניים באמסטרדם. אז רציתי לשאול, מסינגפור לניו-יורק, יותר קצר לעבור באוק' השקט או דרך האוק' האטלנטי???

eagle701

New member
ברור שיותר מהר זה לטוס דרך האוקיאנו

האוקיאנוס ולא לעבוד דרך אסיה וכל אירופה...

YHS

New member
ברור? למי?

שום דבר לא ברור עד שלא בודקים על המפה. קח גלובוס וחוט ומתח חוט בין שתי הנקודות. מצא דרך איפה עובר החוט הכי קצר. כי פשוט לא הבנתי מה זה "לטוס דרך האוקינוס". ספר לנו מה מצאת.

vuv

New member
ניוארק זה...

עיר בניו ג'רסי, שם נמצא השדה השלישי בגודלו באזור, והלניו יורק וניו ג'רסי יש אותה רשות לנמלים...

גם זה לא מדוייק

קח חוט ומדוד את המרחק הכי קצר אבל כך שיצא על מעגל גדול (מישור שחותך את כדוה"א דרך המרכז)

YHS

New member
מארק - זה מדויק מאד מה שאני אומר!

(אתה מתקן לובה?) חוט על גלובוס, בין שתי נקודות הוא בדיוק מעגל גדול! והוא הכי קצר.

לא מדויק בכלל!

חוט על הגלובס בין שתי נקודות, אם הוא מתוח, הוא קו ישר ומעגל גדול. אבל הוא לא הכי קצר! יש שנים כאלו, אחד קצר ואחד ארוך...

YHS

New member
נכון יש שניים

שניהם יחד יוצרים את המעגל הגדול. אני מניח שיש פה כמה בפורום שהבינו שהתכוונתי לחוט הקצר יותר.

ישה, אנא אל תטעה את חובבי התעופה

מה שמארק כתב נכון. קו (חוט) המחבר בין 2 נקודות על גלובוס הוא לא המרחק הקצב בינהם אלא אם הוא על קו המשווה או על קו אורך. רצוי שהילדים כאן בפורום לא "יתקלקלו". קח 2 נקודות רחוקות מעט ואם יש לך גלובוס גדול ומדוייק ותראה כי החוט יתקצר אם תמשוך אותו כלפי מעלה (בחצי כדור הארץ הצפוני). לדוגמא.: מישראל לניויורק. קו ישר עובר את כל ים סוף וחוצה את האטלנטי כמעט ישר. קו קצר (מעגל גדול) עובר צפונית לאירופה דרך גרינלנד ומשם יורד לניויורק. ככה גם טסים כי זה הרבה יותר קצר.

YHS

New member
אני לא טועה. אתה מטעה.

חוט המחבר בין שתי נקודות על הגלובוס הוא הקצר ביותר (כמובן, כמו שכתבתי למיקי - הקצר שבין השניים). ואני מוכן לתת גם לך הרצאה על מפות, סוגי הטלים והבדלים בין השלכות שונות.... עכשיו לך ונסה על גלובוס

noyfb

New member
אם לא שינו את כללי הגיאומטריה , אז

ככה : 1. יש עוד "מליון" מעגלים גדולים ע"פ הכדור , שאינם קו המשווה ואינם קוי אורך. 2. חוט מתוח על גבי גלובוס, תמיד תמיד יהיה קטע ממעגל גדול. 3. גם חוט שמתוח בין שתי נקודות הנמצאות ע"ג אותו קו רוחב , לא יתלכד עם קו הרוחב אלא [ בחצי הצפוני] יטווה קשת שתתרחק צפונה מקו הרוחב , כחלק ממעגל גדול. חוט ע"פ כדור לא ממש יודע הייכן מתחו אותו והוא נוהג זהה בכל פעם. 4. בד"כ מתבלבלים בגלל שיטות ה"הקרנה" של המפות השונות, מרקטור מרקטור הפוכה ,פולרית ואחרות. אין קשר בין מה שמתחולל ע"ג מפה לבין מה שקורה אם מבצעים ניסוי ע"ג גלובוס. 5. כל הנאמר מתעלם כמובן מן העובדה שהכדור שלנו אינו כדור בכלל. "... בייסיקס ווטסון, בייסיקס".

מארק, ישה צודק! תבדוק

אתה מבלבל בין מפה מעוותת וסרגל, לבין גלובוס מדויק וקו "עקום" שהוא בגאומטריה של כדור ישר (הקו הכי קצר בין שתי נקודות, בהגדרה). אני בספק אם בדקת על גלובוס אמיתי את הנושא. לא על מפה בבקשה!!!

על גלובוס מיקי.. על גלובוס

ואני מוכן להראות לך בהרצליה על גלובוס אמיתי. ואם אני טועה, אשמח (בכל הרצינות) להבין איפה.

YHS

New member
אם תרצה, ניפגש

ותקבל הרצאה מלאה על מפות, גלובוסים, השלכות והטלים. המחיר שלי 200 דולר לשעה.
אבל אתה יכול לקפוץ גם ללעדן, אני ממליץ עליו. הוא הרבה יותר זול. אני בטוח שהוא יגיד כמוני
.

למעלה