הטלגרם במחשב נעלם לי באופן פתאומי, האם יש מה לעשות?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה לכם

אנסה לעשות סדר

נכנסתי מהקישור שצירפתי
ושם כשבחרתי את האופציה של הגירסה לווינדוס, היו לי 2 אופציות בשביל להתקדם בתהליך, או לקבל אסמס במספר הסלולרי שאיתו נרשמתי בעבר לטלגרם ואז לקבל באסמס קוד בשביל להמשיך במחשב, או אופציה לסרוק את הבר קוד, מה שדורש התקנה של הטלגרם בסלולרי.
בחרתי באופציה של לקבל קוד באסמס, כך עשיתי בעבר בפעם הראשונה שהתקנתי טלגרם במחשב, אך זה לא שלח לי את הקוד באסמס, אין לי מושג למה, זה היה מוגדר לישראל, הקשתי את המספר המלא, וכן ללא ה-0 בהתחלה, וזה לא עזר. כך שהאופציה הזו לא עבדה משום מה.
התקנתי בסלולרי את האפליקציה של טלגרם, ואז סרקתי את הקוד, ומיד עלה במחשב הכל כפי שהיה בעבר.
וכעת מהתשובות אני מבין שבעקרון אני יכול למחוק את הטלגרם בסלולרי ומה שיש במחשב ימשיך לפעול בלי קשר לסלולרי.

תודה
ושוב בדוק בכלל אם הSMS שלך במכשיר תקין הבעיה לא אצל טלגרם היא אצלך . אולי תצטרך SMS ממקומות אחרים וזה לא יעבוד. כדאי לברר את זה מול הספקית

arseny92

Well-known member
מנהל
היו לי 2 אופציות בשביל להתקדם בתהליך, או לקבל אסמס במספר הסלולרי שאיתו נרשמתי בעבר לטלגרם ואז לקבל באסמס קוד בשביל להמשיך במחשב, או אופציה לסרוק את הבר קוד
ושוב בפעם השלישית, ביישום למחשב או בכל יישום אחר אשר אינו האפליקציה הסלולרית, כניסה דרך SMS לא תפעל (גם אם כתוב שאפשר) כי טלגרם מצפה שכבר יש לך גישה לחשבון דרך יישום מחובר אחר כדי להקליד את הקוד ממנו, ולא מ-SMS.
כאשר אין גישה קיימת מאף אפליקציה, חייבים לבקש SMS דרך האפליקציה הרשמית בטלפון, וגם אם זה אומר לחכות שעה עד קבלת SMS כי מוצג טיימר לפני שליחת SMS (כי מצופה שתקליד מגישה דרך יישום קיים).
בחרתי באופציה של לקבל קוד באסמס, כך עשיתי בעבר בפעם הראשונה שהתקנתי טלגרם במחשב, אך זה לא שלח לי את הקוד באסמס, אין לי מושג למה
כאמור, כך היה בעבר, ביטלו לפני שנה. כעת לקבל קוד SMS ניתן רק באפלקציה בטלפון.
התקנתי בסלולרי את האפליקציה של טלגרם, ואז סרקתי את הקוד, ומיד עלה במחשב הכל כפי שהיה בעבר.
כלומר בעצם עשית את כל מה שנכתב כאן, נכנסת ב-SMS בסלולר ואז פתחת חיבור ליישום נוסף (היישום במחשב) באמצעות קוד אישור מהאפליקציה הסלולרית.
וכעת מהתשובות אני מבין שבעקרון אני יכול למחוק את הטלגרם בסלולרי ומה שיש במחשב ימשיך לפעול בלי קשר לסלולרי.
לאחר יום, הסר את הכניסה הפעילה של הסלולר בהגדרות האבטחה של חשבון הטלגרם, כפי שנכתב קודם. מדוע? כי גם אם תגדיר סיסמת כניסה נוספת לחשבון הטלגרם (אימות דו שלבי), אם הטלפון שלך ייגנב, והגנב יתקין את האפליקציה המחוקה שוב מהחנות בעודו עדיין מחובר לחשבון גוגל, הסנכרון של גוגל יזהה תוכן קיים של האפליקציה בדרייב ויטען אותו יחד עם האסימון של הכניסה שלא נותקה דרך יישום אחר, וכך יוכל לקבל גישה לחשבון הטלגרם שלך, ולכן חשוב לוודא שלא יהיו כניסות פעילות מיותרות בהגדרות האבטחה של החשבון.

שים לב שאם תבצע יציאה מהחשבון (log out) באפליקציה במחשב (בשונה מסגירה ופתיחה עם הכניסה השמורה הקיימת), תיאלץ לבצע את כל הסיבוב עם התקנת האפליקציה בטלפון שוב.

@ירון מקשקש שים לב שהוא כבר נכנס, ה-SMS פועל, אבל כאמור, רק אם נכנסים באפליקציה הסלולרית:

שים לב (האפליקציה במחשב):
1637024630282.png
וכאשר בוחרים Send code via SMS:
1637024777257.png
כניסה דרך QR או קוד שהתקבל בטלגרם, משמעותה שכניסה ליישום נוסף מתאפשרת רק אם יש כבר גישה מיישום כלשהו, כולל כניסה פעילה בטלפון. כניסה באפליקציה בטלפון מאפשרת לבקש SMS לכניסה. אם אין אף כניסה, אתה נעול מחוץ לחשבונך וחייב להתקין בטלפון [או לדמות טלפון או טאבלט עם האפליקציה הסלולרית] בכדי להיכנס.

נערך לאחרונה ב:

danieli90

Member
בדקתי שאני מקבל SMS ממקומות אחרים, כך שהבעיה היא לא במכשיר שלי, אלא משהו אחר לא ברור. אבל כאמור התקנתי בסלולרי ואז עשיתי סריקת ברק קוד וכך יש לי במחשב.

מה הסיבה שהתקנת טלגרם במחשב זה לא כמו כל אפליקציה שמותקנת במחשב ובכדי להסירה יש צורך להסיר ידנית מהתוכניות?
הרי מה שקרה לי זה שבטעות מחקתי מתיקיית ההורדות את האפליקציה, אבל במה זה שונה מכל אפליקציה שאני מוריד למחשב ולאחר שאני מתקין אני יכול למחוק את הקובץ מתיקיית ההורדות כי האפליקציה מותקנת במחשב?

אני כמובן מדבר על טלגרם בגירסת התקנה במחשב.

תודה רבה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בדקתי שאני מקבל SMS ממקומות אחרים, כך שהבעיה היא לא במכשיר שלי, אלא משהו אחר לא ברור. אבל כאמור התקנתי בסלולרי ואז עשיתי סריקת ברק קוד וכך יש לי במחשב.

מה הסיבה שהתקנת טלגרם במחשב זה לא כמו כל אפליקציה שמותקנת במחשב ובכדי להסירה יש צורך להסיר ידנית מהתוכניות?
הרי מה שקרה לי זה שבטעות מחקתי מתיקיית ההורדות את האפליקציה, אבל במה זה שונה מכל אפליקציה שאני מוריד למחשב ולאחר שאני מתקין אני יכול למחוק את הקובץ מתיקיית ההורדות כי האפליקציה מותקנת במחשב?

אני כמובן מדבר על טלגרם בגירסת התקנה במחשב.

תודה רבה
לא ברור..לא תמיד ניתן להבין במחשב מה קורה . יש גליצ'ים יש מקריות שמחקת פה והייתה תקלה שם..כל עוד הכל סידרת והכל עובד אין אינדיקציה לבעית חומרה ממשיכים הלאה

arseny92

Well-known member
מנהל
ההבדל בין גרסה עם אשף "התקנה" (אשר יוצר את תיקיית הטלגרם ב-user\appdata\roaming ורושם רישום יישום כך שזה נחשב ליישום שמופיע בתוכניות)
לבין גרסה ניידת portable אשר ניתן לשמור בכל תיקיה וברירת המחדל זה הפעלה (חילוץ תוכן) ישר בתוך התיקיה שבה הקובץ נשמר, כך שאם מוחקים את התיקיה, היישום מוסר
ויש גם גרסה אשר זמינה בחנות האפליקציות אשר מתקינה גם כן לתיקיה יעודית אחרת וגם מופיעה בתוכניות

danieli90

Member
ההבדל בין גרסה עם אשף "התקנה" (אשר יוצר את תיקיית הטלגרם ב-user\appdata\roaming ורושם רישום יישום כך שזה נחשב ליישום שמופיע בתוכניות)
לבין גרסה ניידת portable אשר ניתן לשמור בכל תיקיה וברירת המחדל זה הפעלה (חילוץ תוכן) ישר בתוך התיקיה שבה הקובץ נשמר, כך שאם מוחקים את התיקיה, היישום מוסר
ויש גם גרסה אשר זמינה בחנות האפליקציות אשר מתקינה גם כן לתיקיה יעודית אחרת וגם מופיעה בתוכניות

תודה רבה גם על ההסבר המפורט בתגובה הקודמת.
רק אציין כשבהתקנה במחשב הוא אפשר לי את האופציה של לכתוב מספר טלפון ולקבל קוד, והקשתי את מספר הנייד, אבל בפועל לא נשלח לשם קוד.
אם ביטלו את האפשרות של קבלת קוד באסמס בשביל התקנה במחשב, מוזר שהוא מאפשר למלא מספר טלפון לצורך שליחת הקוד.

למה הכוונה בלהסיר את הכניסה הפעילה בסלולרי בהגדרות האבטחה של חשבון הטלגרם?
אפשר לעשות את זה גם מהמחשב?
בהגדרות אבטחה יש שורה "שלוט על החיבורים במכשירים האחרים", ויש 2 אופציות מתחת לזה, ססמה מקומית ואימות דו שלבי.
בזה צריך לבחור/לשנות?

תודה רבה

arseny92

Well-known member
מנהל
רק אציין כשבהתקנה במחשב הוא אפשר לי את האופציה של לכתוב מספר טלפון ולקבל קוד, והקשתי את מספר הנייד, אבל בפועל לא נשלח לשם קוד.
אם ביטלו את האפשרות של קבלת קוד באסמס בשביל התקנה במחשב, מוזר שהוא מאפשר למלא מספר טלפון לצורך שליחת הקוד.
מה לא ברור מהתמונות בהודעה הקודמת?
לא ניתן לקבל קוד SMS בכניסה דרך יישום שאינו האפליקציה הסלולרית.
הקשת מספר טלפון לצורך קבלת קוד אשר מגיע לחשבון הטלגרם, שיש לך גישה אליו דרך יישום שכבר מחובר. אם אין גישה כזו, אז הדרך היא להיכנס דרך האפליקציה הסלולרית.
למה הכוונה בלהסיר את הכניסה הפעילה בסלולרי בהגדרות האבטחה של חשבון הטלגרם?
אפשר לעשות את זה גם מהמחשב?
בהגדרות אבטחה יש שורה "שלוט על החיבורים במכשירים האחרים", ויש 2 אופציות מתחת לזה, ססמה מקומית ואימות דו שלבי.
בזה צריך לבחור/לשנות?
הכוונה אל "שלוט על החיבורים במכשירים האחרים" בכניסה דרך היישום במחשב.
הכנס להגדרות דרך היישום במחשב והסר את החיבורים האחרים מלבד זו "הנוכחית" (היישום במחשב) ומלבד אלו אשר ברצונך להשאיר. החיבור בסלולרי ינותק ואז ניתן בבטחה להסיר את האפליקציה מהטלפון מבלי שאסימון כניסה זה יסונכרן בהתקנה מחדש של האפליקציה דרך החנות.
שימוש באופציה הזו מהאפליקציה הסלולרית תנתק את החיבורים האחרים אשר נחשבים מנקודת המבט של האפליקציה בטלפון, כלומר מהנייד בכניסה מחוברת ניתן לנתק את החיבור שלך של יישום המחשב, ולכן חשוב לנתק חיבורים מיותרים שאין בהם צורך אם המשתמש לא משתמש בהם (כי כתבת שאינך רוצה את אפליקציית הטלגרם בסלולרי).

בסיסמה מקומית ואימות דו שלבי אין צורך אם אין ברצונך לבטח גישה לחשבון על ידי שיטות אלו:
רק ציינתי תרחיש אפשרי של שימוש בחשבון הטלגרם שלך לא על ידך, כאשר יש חיבורים מיותרים - חיבור אשר נותר מחובר יחשב מחובר בהסרה והתקנה מחודשת מהחנות (בהינתן שסנכרון מצב האפליקציות מגוגל פועל) ללא קשר אם מוגדר אמצעי הזדהות נוסף בחשבון הטלגרם (אימות דו שלבי).

סיסמה מקומית - הגנה ליישום הנוכחי - דרישת סיסמה בכל פתיחה מחודשת של יישום המחשב בלבד ובו בלבד ובמחשב זה בלבד ובתיקית ההתקנה שהותקן אליו בלבד (להלן "היישום הנוכחי" ו-"מקומית"), בלי דרישת סיסמה זו במכשירים אחרים אשר דרכם נכנסים לחשבון טלגרם זה.

אימות דו שלבי - הגדרת בקשת סיסמה נוספת בכל כניסה מחודשת לכל אפליקציה ויישום חדש לחשבון טלגרם זה. כלומר - אימות דו שלבי כמו באתרים ושירותים אחרים אשר מאפשרים הגדרת אימות דו שלבי (כניסה בסיסמה ואישור דרך קוד SMS או קוד שמופיע באפליקציית אימות), אבל משום שבטלגרם הכניסה מתבצעת דרך קוד אימות או SMS (באפליקציה הסלולרית), אז הדו שלבי הוא הפוך, כלומר דרישת סיסמה אחרי הזנת קוד האימות שמגיע לשיחות בטלגרם או כניסת QR או SMS באפליקציה ניידת. כלומר ללא ידיעת סיסמה לא ניתן יהיה להכנס לחשבון גם דרך SMS באפליקציה ניידת שתותקן מחדש במצב מסך הכניסה לחשבון.
שים לב שאם אתה מגדיר סיסמת אימות דו שלבי זו, אך לא מגדיר כתובת דוא"ל לשחזור, אז במקרה ואם אתה תשכח את הסיסמה הנוספת שהגדרת, לא תוכל לאפסה ללא מחיקת החשבון אם לא ייתרו לך אפליקציות פעילות עם גישה אליהן. לאפס סיסמת דו שלבי אשר נשכחה ללא קיום כתובת דוא"ל שחזור ללא מחיקת חשבון ניתן אך ורק כאשר אתה כבר מחובר ליישום כלשהו ויש לך גישה לחשבון שם (בוחרים שינוי סיסמת דו שלבי, במסך השינוי בוחרים נשכחה, מאשרים ב-SMS ואז לאחר שבוע זמן מאשרים ב-SMS שוב בעוד באפליקציה זו עדיין נשארים מחוברים).

למעלה