הטלה למרחק של 100 מטר.

אוריא

New member
הטלה למרחק של 100 מטר.

אהלן, לפני כמה ימים היתה פה הודעה בנושא רולרים. באחת התגובות אני טענתי שאף אחד לא מצליח להטיל למרחק של יותר ממאה מטרים. לעומת זאת היה מישהו שאמר שהוא עשה זאת ויותר מפעם אחת. למרות שאני לא קונה את הדברים, אני מוכרח לשאול איך אפשר להטיל למרחקים כאלה? האם מישהו ממש מדד לאיזה מרחק הוא מטיל?

ביקשת? קיבלת!!

קודם כל נתחיל עם נתוני יצרן. כל חכות ההטלה מ-3.4 עד 4.5 לפי נתוני יצרן (ואני לא מתכוון לזבל) עוברות את ה 150 מטר בקלות מה שצריך זה חכה טובה המיועדת להטלה למרחק מחברה טובה ובאורך המצוין למעלה רולר spinning או spin/cast טוב עם שפולה רחבה וגבוהה חוט גמיש ברמה גבוהה (לפחות 10 א"ג למטר) כמה שיותר דק ומשקולת בערך במשקל הממוצע שכתוב על החכה (אולי קצת פחות) זה הכל וזה מעיף רחוק מאד נ.ב. זהירות על היאכטות במרינה בקפריסין

לייזר

New member
הטלה למאה מטר+ לכולם

בעבר כתבתי וכותב שוב השיטה הכי בדוקה .וזה עשינו כשכולם סיפרו סיפורים ליזרוק על החוף ולספור צעדים .

אוריא

New member
חכה. אולי..

אהלן לייזר, זה גם מה שאני חשבתי, אבל חכה רגע. אולי יש למישהו איזו שיטה שאנחנו עוד לא שמענו עליה. חכה גמישה היא הכרח. משקולת שהיא בתחום המומלץ גם זה הכרח. חוט שהוא לא עבה מידי כלומר לא כבד מידי על מנת לא להוריד במרחק, זה די ברור. יש עוד משהו ?

rondadon

New member
צורת הטלה...

הטלה מעבר לראש היא הכי רחוקה... מהצד (אני הכי אוהב אותה) קצת פחות...

paluta

New member
הגורם המשמעותי - צורת הטלה והשפיץ

השפיץ של החכה חייב להיות גמיש , גמישות השפיץ מוסיפה עד כדי 25 אחוז יותר טווח בעת ההטלה, - אולם שפיץ גמיש מידי לא מסוגל לשאת בעומס משקל הדג ולכן טיב ואיכות החכה הם שם המשחק ההטלה הרצויה להשגת מירב הביצועים של מרחק הינה הטלת "פטיש" ממש כפי שמנחיתים פטיש גדול משקל על משטח המונח לפניך מי שחושב שהוא יכול להטיל למרחק של 100 מטר ויותר שינסה לעשות זאת על חוף ים ושימדוד את אורך החוט שהטיל - אני מסופק אם מתוך 10 נסיונות יצליח בנסיון אחד סיפורי דייגים הם הגוזמאות מס, 1 אחרי סיפורי גברים על נשים ולהיפך רק נסיון של שנים והתאמת הציוד יובילו אותך ליכולת הטלה של 100 מטר ויותר

אוריא

New member
טוב אז לא מאה.

טוב אני מבין שניפצנו איזה מיתוס או שניים. אבל אם לא מאה מטר, כמה? מישהו פעם מדד?

rondadon

New member
אני...

במגרש מאחורי הבית שלי. חוט 0.40, ז´רז´רה 35 גרם, מקל 3 מטר + תוף מלא עד הסוף בזריקה מעל הראש (או כמו שכונתה, פטיש) זרקתי 38 מטר. (38.34 אבל מי מדייק?!) פשוט כשזורקים בים זה נראה רחוק יותר.

למה זה נראה לך בלתי הגיוני

א. דע לך נערי.. יותר מפעם אחת וביחוד כשיש מזרחית טובה. משקולות קליע כ100 גרם לוקחת את החוט למרחקים כגון אלו..ברור שיש לא מעט פעמים כאשר אין תנאים אופטימלים שמרחקי הזריקה .. הם כ60 עד 80 מטר ברוח צפונית למשל זה קשה יותר ובמערבית מלאה זה בכלל לא סימפטי.. אבל כמו שאמר כאן לייזר באחת התשובות נסה זאת בחוף לא מיושב במתרחצים תן הטלה יפה וחלקה מקל 4.5 בעל גמישות טובה רולר עם שפולה גבוהה. חוט מלא עובי 45 .. ואז ידידי תראה כמה זה קל להשליח למרחק רב וללא מאמץ מיותר..זוית ההטלה הטובה ביותר הינה 45 מעלות קו רקיע/ ים... כאשר המשקולת נמצאת כ30 ס"מ מתחתית טבעת עליונה.. נ.ב בקשירת שני קרסים על חוט מוביל מפסידים מרחק זריקה..היות ושני הקרסים יוצרים זנב הפונה לצדדים..

אוריא

New member
אני אסביר.

קודם כל, כשאתה כותב נערי, כשבעוד שבוע וחצי בערך אני חוגג 29, אז עשית לי את היום. אחלה מחמאה.
ועכשיו לענין. זה לא בדיוק שזה נראה לי לא הגיוני. אני פשוט יודע מה זה מאה מטר. על הקרקע זה נראה המון המון. מה שאני שואל בעצם אם זה רק נראה לנו שאנו מטילים למרחק של 100 מטר בים או שזה באמת ככה? כמה מתוך זה נכון, וכמה מתוך זה הגזמה? כל מה שנכתב פה, הפנה את תשומת ליבי לכמה דברים, אני מקווה שעזר לעוד אנשים.

paluta

New member
והרי מדידה שנעשתה הבוקר

ביקשתי הבוקר מדייג רולר וותיק להטיל על החוף ( משקולת 60 גרם ללא קרסים) ואז מדדנו - המרחק היה במדוייק 63 מטר ו20 ס"מ הוא עשה זאת פעמיים שוב והמדידות היו פחות או יותר סביב ה 60 מטר הדייג אמר לי שהוא תמיד חשב שהוא מעיף לפחות 100 מטר כי יש לו חוט של 300 מטר על השפולה ולכן המסקנה של הדייג שמול הים המרחקים נראים אחרת

סרגוס

New member
זריקה

אבא שלי ואני זרקנו חות של רולר ואבא שלי בלי מאמץ זורק חופשי 40 מטר עם משקולת של 50 גרם

אוריא

New member
הופה והופה....

פלוטה יקירי, אחלה בדיקה. אני מניח שעל הקרקע ה-60 מטר הללו נראים אחרת. מענין איך מדדתם את זה. אתה יכול לפרט באיזה ציוד השתמשתם? באיזה אורך המקל? איזה סוג? מה עובי החוט וכולי.. התוצאות הללו מפתיעות? יש שחושבים אחרת? הרבה שאלות יש לי היום...

paluta

New member
הציוד והמדידה

הציוד הינו: רולר של אוקומה avenger av 80 - עם ראש אלומיניום (יש לו גם ראש מפלסטיק) בעל 6 לאגרים אם איני טועה חוט מונופילמנט קוטר 0.40 מקל - אורך 3.6 מטר תוצרת שייקספיר - דגם לא יודע אבל אני זוכר שרשום עליו 100 - 250 גרם הטלה ב 45 מעלות אחרי ההטלה החכה הועמדה בניצב על משענת ומדדנו מבסיסה עד המקום שהחוט הגיע עם מד מרחק של בנאים (שמודד עד 120 מטר)שקיבלנו בברכה מדייג אחר שהיה שם מעניין שהרבה דייגים באו לראות ולהתרשם מהמדידה וכמעט כולם נדהמו מהתוצאה שכן כולם חשבו שהם מטילים למרחק רב יותר וכפי שציינתי מול הים כנראה קיימת תחושה של מרחב

seafox

New member
מרחקים אסטרונומים בשבילי.

אני חושב שאני לא מגיע ל60 מטר אול אפילו לא ל50...מצד אחד חבל,מצד שני,אני לא הולך לדוג במקומות שאני צריך יותר מזה בכל אופן...אתם יודעים,באילת הכל קטן :) אבל בכל מקרה גם ציוד הדיג שלי לא הכי מרשים. מקל 2.75 אני חושב,עם רולר אוונג´ר.חוט 40 אני חושב כמעט מלא.אבל גם העופרת בה אני משתמש לא כ"כ גדולה אבל אני מסתפק בה. דוד שלי מגיע למרחקים יפים אבל לו יש ציוד בן פרוצה (נמנע מלהגיד מילים יותר גסות בשביל שלא תימחק הודעה=]) אבל בכל מקרה 60 מטר זה מספיק אם רוצים יותר משתמשים "בבלון" לא? או שהסגנון לא מקובל בים התיכון בגלל שהוא סוער בדר"כ או בגלל סירות?

HelloweeN

New member
אתה אילתי ?

ספר איזה דגים אתה תופס שם? פתיונות וכו´.. תפרט קצת. (מותר בכלל לדוג באילת?)

seafox

New member
אני אספר בדיוק מה יש ומה אין ו-

אוריא דיבר איתי בקשר לזה וזה יבוא בקרוב מאוד.

rondadon

New member
מדידה 2

החלפתי לז´רז´רה של 60 גרם... וזרקתי איתה 52.47 מטר... בזריקה מהצד. נ.ב אני מודד עם מטר של 3 מטר ופשוט מתקדם כל הזמן.... אני אול זה מזייף במטר-שתיים

למעלה