הטלה למרחק של 100 מטר.

אוריא

New member
אז מה../images/Emo35.gif השתכנענו../images/Emo35.gif

אז מה? התשכנענו? הבנו? אני חושב שכדאי לסכם פה מעט מה שאני למדתי. בכדי להטיל רחוק אנחנו צריכים: 1. חכה ארוכה וגמישה. 2. משקולת בתחום הכתוב על החכה. 3. חוט קל ככל שניתן. 4. טכניקה נכונה. המרחק שאנחנו חושבים שאנחנו זורקים ומטילים נראה לנו ארוך ביותר מ50% אחוז ממה שהוא באמת. המרחק שאנחנו מטילים הוא בערך 60-70 מטר. כדאי לקחת את זה בחשבון כששמים חוט לא?

rondadon

New member
רגע רגע, לפני הסיכום...

לא מתחשבים בזב בחוט שממלאים ברולר!!! אנחנו מגיעים למרחקים כאלו רק בגלל שהתוף שלנו גדול מכיל 200 (במקרה שלי 320) מטר וחוט ומלא עד הסוף....בזב צריכים להתחשב!

באילת לא צריך מרחק

באילת הרבה מהדגים והגדולים דווקא מגיעים די קרוב לחוף כך שאין צורך בהטלה רחוקה.. שיטת הבלון ידוע לותיקי ים התיכון אבל זאת בתנאי שיש לנו מזרחית.. אצלכם באילת רוב הזמן צפונית ולכן זה קל.. אל כל פנים זריקה רחוקה טובה בעיקר לדייג מחוף או לצורך ז´רזור.. אבל באמת מה חשוב המרחק... חשוב לנו יותר מה עם הדגים.. אותם אנחנו מחפשים.. שיהיה בהצלחה לכולנו

seafox

New member
אם אתה מחפש דגים גדולים באילת

אתה לא זורק עם רולר. גם שיטת הבלון נכחדה כבר. פשוט יוצאים עם סירה.

ohad האחד

New member
אני תלאביבי אבל תשמעו משהו....

לפני שנה הייתי באילת בחופשה לקחתי איתי חכת רולר פשוטה. הלכתי למרינה וראיתי אחד עם תתלתלים ועם שני רולרים שנראה לי דג עם פיתיון מבשר ועם משקולת הוציא דגי דניס ועוד כמה סוגים 30-40 ס"מ. והוא זרק קרוב... יהנו ליד הסירות.אני דגתיעם בצק ודגתי דג 1 קטן והיו אכילות. אז לא צריך לזירוק 100 מטר וכפי שלייזר אמר שבגני צרלס כלור יש דגים גדולים מספיק במרחק של 7-8 מטר. אוהד@

seafox

New member
את אותו הדבר אפשר גם עם בוס

ואפשר גם מתחת לאף עם.....נכון,ניחשתם נכון.הסגנון האהוב עליי.חוט! :)

daviel

New member
ציוד טוב=מרחק../images/Emo160.gif

שלום לכולם. הייתי רוצה להוסיף משהו בנושה המרחק, משהו שלא הזכירו פה הרבה... וזה הציוד. יש ציוד שמיועד להטלה רחוקה. הציוד הזה מיוצר במיוחד בשביל מה שנקרא Surf casting או Beach casting, ולצערי בארץ לא מוכרים הרבה ציוד טוב, ואם כבר מוכרים משהו שווה, אז זה עולה פי-1000 ממה שזה עולה בחו´´ל
. מה שחשוב במקל למשל, זה חומר ומבנה של המקל, חומר, גודל ומשקל של הטבעות (כמה שהטבעת קלה יותר, ככה הנידנוד של המקל נפסק מהר יותר אחרי ההטלה), הטבעות הכי טובות הם טבעות Fuji(יקרים מעוד). כמובן שרולר זהו פרט לא פחות חשוב, הרולרים הטובים ביותר אלה רולרים עם שפולה גדולה-Daiwa Emblem XA או Shimano Ultegra XT למשל. חפשו את הרולרים האלה ברשת, ואתם תראו מה ההבדל בין רולר רגיל לרולר להטלה למרחקים...למקל הכי יקר של דייוה למשל, יש יכולת הטלה מעל 200 מטר(!!!), ואתם מדברים פה על 100 מטר... טוב, המקל הזה (Tournament X) עולה 620דולר
, אבל כמובן שיש זולים יותר. לסיכום הייתי רוצה להגיד שהציוד הזה מיועד רק לדייג עם פיתיון חי או מת, לז´רז´ר איתו פשות כבד מדי, ולזרוק רפלות ופיתיונות קלים אחרים פשוט בלתי אפשרי. בברכה.

קצת על תיקון שגיעות נפוצות

א.. לידיעה... בארץ לא נכון שהציוד יקר יותר מאשר בחו"ל . לעיתים קרובות ההפך הוא הנכון.. אך בחו"ל כאשר ישנם דיילים.. סיילים למניהם ניתן למצוא הוזלות רצניות בארץ.. לדוגמא רולר מיצל 498 פרו ללא קשת נמכר בכ600 עד 650 ש"ח מול מחיר באירופה כ170 יורו.. גרמניה.. צרפת.. אירלנד.. אוקומה AV80 6 לגרים 350 ש"ח מול מחיר אירופי 99 יורו.. מקל דאם 4.2 מחיר חדירה לארץ 150 עד 160 שקל מול 70 יורו בוס טינניום ליאון 7 מטר בארץ 460 ש"ח מול 110 יורו רולר פאן 8500 ארה"ב בארץ 780 ש"ח בארה"ב בחנות גדולה לדייג 149 דולר אז אצלנו כאן בארץ נכון שזה הרבה הרבה כסף אבל אנחנו לא יקרים יותר

paluta

New member
באירופה הכל יקר - פנה לארה"ב

שם המחירים זולים בהרבה מהמחירים בארץ סדר גודל של שליש מחיר וכאשר יש sale אז עוד פחות ביפן המחירים בשמיים אבל המבחר אין סופי

זרזור

אני דג הרבה זמן אבל אף פעם לא בזירזור: מישהוא יכול להסביר לי משהו? אני רואה שיש בזרזור קרסים - האם צריך לשים שם גם פתיון? או שהדג בולע את הקרסים תוך כדי האטרף על הזרזור גם אם הקרס בלי פתיון? אגב בתל אביב גם הולך עם זרזור?

למעלה