תשובה
תקין זה בטוח שלא.
עבירה פלילית ייתכן, בכפוף לכלל הנסיבות והבנת מכלול הנתונים.
להלן מידע קצר לעיונך:
סעיף 3 לחוק למניעת הטרדה מינית בסעיף קטן 5) קובע כהטרדה מינית :" התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית".
בע"פ (תל אביב) 43822-03-15 - מעין קליין נ' מדינת ישראל, אוזכרו הדברים שלהן אשר עשויים לסייע לך להבין קצת יותר:
"...בסעיף 3 של דברי ההסבר נאמר כי ההתנהגויות המהוות הטרדה מינית אסורה חולקו לשלוש קטגוריות כשהעבירה כנוסחה בחוק בסעיף 3(א)(5) (בהצעת החוק- היתה במסגרת ס"ק (4) והיתה בדיוק באותו נוסח) שייכת לקטגוריית ההתנהגויות שבאופן אובייקטיבי ומעצם טיבן מהוות הטרדה מינית, ללא תלות במיהות הנפגע ובתגובתו, וכך נאמר:
"הסעיף המוצע מפרט את סוגי ההתנהגויות השכיחות המהוות הטרדה מינית. ההתנהגויות המנויות בסעיף הן משלושה סוגים. חלקן הן התנהגויות שליליות מטבען ותגובתו של האדם המוטרד אינה יכולה להכשירן (פסקה (1) לעניין סחיטה באיומים; הסיפה של פסקה (3) לעניין מעשים מגונים; ופסקה (4) לעניין ביזוי והשפלה). חלק אחר של ההתנהגויות נאסרות רק כאשר האדם שאליו הן מופנות רואה בהן הטרדה ולאחר שהוא מראה למטריד כי ההתנהגות אינה רצויה לו.. התנהגויות נוספות אסורות בשל ניצול יחסי כוח בין המטריד למוטרד".
עינינו הרואות כי המחוקק קבע שאמירות כגון אלה הרלוונטיות לענייננו הן כשלעצמן שליליות מטבען ומהוות הטרדה מינית ללא קשר "לתגובת האדם המוטרד". כך ראו את עמדת הפסיקה כי עבירת ההטרדה המינית בהתאם לסעיף 3(א)(5) לחוק נבחנת על פי אמת מידה אובייקטיבית, קרי, בדיקת תוכן האמירות ואופיין ללא תלות בשאלה כיצד חש מי שאליו הופנו האמירות: "...כבר נקבע בפסיקתנו כי בעבירה זו (בהתאם לסעיף 3(א)(5)- א.נ.ח) נבחנת התנהגות האדם המטריד על פי אמת מידה אובייקטיבית. משקבענו כי ההערה או ההתבטאות הינה בעלת אופי מיני מובהק המתייחסת לאיבר אינטימי בגופה של המתלוננת, וככזו היה בה כדי לבזות את המתלוננת ולהשפילה, אין קיומה של העבירה מותנה בתחושתה הסובייקטיבית של הנפגעת".