הטרדות באסאמאס

Princess Lotta

New member
הטרדות באסאמאס

יש בחור שמטריד אותי באסאמאס. דחיתי אותו בעבר. זה היה לפני כמה חודשים ועדיין אחת לכמה שבועות הוא 'נזכר' בי, שולח הודעות מטרידות, מעליבות, בכמויות. חלק מההודעות מתייחסות לגוף ולמראה שלי, כוללות הצעות ורמיזות מיניות והתייחסות לאקטים מיניים. רציתי לדעת האם הדבר נופל בקטגוריה של 'הטרדה מינית', או שזה 'לא נחשב הטרדה מינית ' כי זה 'רק' באסאמאסים כמו שכתבו לי בפורום אחר. התקשרתי לחברת סלולאר אמרו לי שאי אפשר לחסום את המספר מיצירת קשר עתידית ושאני אפנה למשטרה. בעבר היו לי קשרים במשטרה והגשתי תלונה ואף הוצאתי צו הרחקה נגד בחור שהטריד אותי. זה היה סיוט ביורוקרטי ואישי. רציתי לדעת אם זה כאמור נופל בקטגוריה של הטרדה מינית ואם יש מה לעשות עם זה בכלל (אין לי כסף לעו"ד חשבתי שאולי אפשר לפנות לגורם מסייע באוניברסיטה) תודה

תשובה

הטרדה מינית הינה, בין היתר: (3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות; (4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות  במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות; (5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית; (6) הצעות או התייחסויות כאמור בפסקאות (3) או (4), המופנות למי מהמנויים בפסקאות המשנה (א) עד (ז), בנסיבות המפורטות בפסקאות משנה אלה, גם אם המוטרד לא הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות או בהתייחסויות האמורות: (א) לקטין או לחסר ישע – תוך ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול, ואם טרם מלאו לקטין 15 שנים – גם בלא ניצול יחסים כאמור, ובלבד שהמטריד אינו קטין; (ב) למטופל, במסגרת טיפול נפשי, בריאותי, רפואי או פארה-רפואי – תוך ניצול תלות של המטופל במטפל; בפסקת משנה זו, "טיפול נפשי" – כהגדרתו בסעיף 347א לחוק העונשין; (ג) לעובד במסגרת יחסי עבודה, ולאדם בשירות במסגרת שירות – תוך ניצול מרות ביחסי עבודה או בשירות; (ד) לתלמיד בכיתה י"ב, י"ג או י"ג, שאינו קטין, תוך ניצול יחסי מרות בלימודים; (ה) לתלמיד או לסטודנט, הלומד במוסד המקנה השכלה עיונית, דתית או מקצועית לבוגרים (בחוק זה – מוסד להשכלה לבוגרים), תוך ניצול יחסי מרות בלימודים; (ו) למשתקם כהגדרתו בחוק זכויות לאנשים עם מוגבלות המועסקים כמשתקמים (הוראת שעה), התשס"ז-2007, במסגרת תעסוקה – תוך ניצול יחסי מרות בתעסוקה או ניצול תלות; ( ז) לאדם – תוך ניצול יחסי מרות או תלות, במסגרת הדרכה או ייעוץ של כהן דת או של מי שמתחזה להיום כהן דת או של אדם הידוע או המציג את עצמו כבעל סגולות רוחניות מיוחדות.

המשך תשובה

נראה לכאורה כי מדובר בהטרדה מינית. קל וחומר לאור ההיסטורייה אשר תיארת. בנוסף יש במעשים בכדי להוות לכאורה הטרדה במצעות מתקן בזק. הרעיון לפנות לאחת הקליניקות נראה לי סביר.

תשובה

ברור שמדובר בהטרדה מינית.לא חייבת להיות הטרדה באמצעות מעשים מיניים.המלצה שלי תפני שוב למשטרה.אם בעבר פנית בנושא.הרי יש רישום מתועד על כך במשטרה.לאחר חקירתו הוא יורחק ממך לתקופה קצרה.לאחר מכן תוכלי לפנות לבית משפט להוצאת צו הרחקה לתקופה יותר ממושכת.

למעלה