הטרדות

הטרדות

אשמח לקבל עיצות לגבי בעיה שיש לי לאחרונה. כבר כמעט שנה אני מקבלת טלפונים מטרידים לנייד שלי ממספר חסוי. מתקשרים ומנתקים. הטלפונים האלו יכולים להגיע גם ל-80 פעמים במהלך שעתיים ביום שבת (!!!!!!!!) ואני ממש לא מגזימה. אני יודעת ממי השיחות מגיעות ופניתי למשטרה אך שם לא נעשה דבר. האם יש עיצה כיצד ניתן להפסיק את ההטרדות אלו? תודה.

תשובה

ניתן להגיש תלונה למשטרה בגין הטרדה באמצעות מתקן בזק ולחדד שהנושא ממש בלתי נסבל בכמויות ובשעות. ככול שיש לך חשוד שאת "...יודעת ממי השיחות" בספק באם אותו/ה אחד/ת מתקשרים ממקום שניתן לקשר אותו אליהם. האם למשל אותו מטרידן מתקשר דווקא מביתו? או ממקום עבודתו? או מהנייד שלו? מה קורה אם עונישם לאותצו מטרדן? האם מדבר? האם משאיר הודעות? ברמה הפרקטית ואם הדבר אפשרי ניתן לחשוב על החלפת מספר טלפון. מצד שני יש לכך מחיר אישי רב. אולי על ניתוק טלפון בשעות הלילה ועוד. באם המשטרה לא תחקור צריך להפעיל לחץ ואף להגיש ערר על סגירת התיק.

מספר שאלות נוספות ברשותך

יש לי חשוד במעשה אך אינני יודעת מאיפה הוא מתקשר כי המספרים חסויים (סביר שמהנייד שלו(. ניסיתי לענות אך הוא מצלצל לצלצול אחד או שניים ומנתק. לא משאיר הודעות. בלילה הטלפון על שקט ולכן זה לא מפריע אלא רק בשעות היום. זהו טלפון ששייך לעבודה ולכן לא ניתן להחליפו לצערי. האם חוקר פרטי יכול לעוזר? האם אני או המשטרה יכולה לדרוש מחברת הטלפון הסלולי לא להעביר אלי שיחות ממספרים חסומים? הגשתי תלונה אך המשטרה לא חוקרת ולא עושה כלום בעניין. תודה

תשובה

לדעתי חוקר פרטי לא יוכל לעזור באמצעים חוקיים אלא אם יצליח להוציא ממנו הודאה כי אכן מבצע זאת, למשל באמצעות נערת פיתויי כזו או אחרת וגם אז הוא תמיד יכול לטעון שהתרבב וכו'. עדיין צריך לשקול עלות מול תועלת. לדעתי יש ללחוץ על משטרת ישראל לבצע חקירה יסודית ובמסגרת החקירה ככול שיש לך חשוד אז יוכלו לבדוק את המספרים אשר מופיעים על שמו (וזה בקשר לשאלתי מהיכן הוא מתקשר) ואם הוא מתקשר מהם אלייך. כל זה נעשה באמצעות צו של שופט ובאופן חוקי. האפשרות היותר יקרה (מבחינת המשטרה) הינה לבצע בדיקה של כל השיחות שנכנסו אלייך לנייד, למשל באותו יום הטרדה מסויים בשבת. מדובר באפשרות יקרה שכן צריכים לסרוק את כל מספרי הטלפון הקיימים במדינה. ככול שמדובר בהטרדה בלתי פוסקת, ואת מוזמנת לתעד זאת, המשטרה צריכה להשקיע בכך משאבים. לגבי חסימת השיחות למספרים חסומים. אני לא בקיא ברזי הטכנולוגיה של חברות הסלולר אך לתשומת ליבך שכל טלפון רגיל עם מספר חשוף יכול להפוך לחסוי לצורך ביצוע השיחה המטרידה. למשל ברשת מסויימת פשוט עושים #31# לפני המספר שאליו מחייגים.

למעלה