היבט מגדריות ופרסומות

vixen5287

New member
עולם הפרסום

כרגע אני נקראת לגזרים, כי אני לומדת פרסום וחייבת להגיד שאני ממש אוהבת את זה, ומה שהכי כואב לי שהדבר הכי פופלרי הוא הדבר הכי נמוך בפרסום.
אנשים שרוצים למכור מוצרים שמדברים על סגנון חיים, יוצרים תמונות לא ראליות ושאיפות שלא יכולות להתקיים.
בפועל עולם הפרסום מאוד מוגבל מבחינה חוקית וסביר להניח שכל הדימויים שהיו בסרטון הם ממגזינים למבוגרים בלבד, כאלה שילדים לא נחשפים אליהם.
לגבי האלימות, פה נשאלת השאלה הלא פשוטה, האם האומנות מחכה את המציאות או להפך, כמו השאלה על מה בא קודם הביצה או התרנגולת.

אני נגד הדימויים הלא ראליים שנוצרים, מצד שני, הפרסומות לא יצרו את הברבי ואת המיני סלאטס, כלומר בובות הברץ'.
והתנ"ך....בפרק השלישי כבר יש רצח, ועוד לא התחלנו לקרוא.

אלימות היא הטבע האנושי, והעולם לא מושלם, נכון שהפרסומות לא עוזרות, אבל אני בספק שן מקור הרוע.

snoopytush

New member
אז ככה

את צודקת שלא כל מקור הרע בעולם הוא בפרסומות יש עוד גרומים
עם זאת אי אפשר להתעלם מהשפעתן.
בדרות שכיום יש הרבה יותר מיניות מאשר למלש בסדרות הישנות יותר
ואני בהחלט חושבת שזה משפיע על הצופים.
בנוסף ילדים קטנים שנחשפים לתכנים כאילו מופשעים הרבה יותר
בקלות ממבוגרים.

vixen5287

New member
כשאני ואתה גדלנו

היה לנו את משפחת קוסבי, אריזה משפחתית והנסיך המדליק מבל אייר שלא כמו היום יש את "אחת שיודעת" ו"שקרניות קטנות" ו"יומני הערפד" שמעודדים קיום יחסי מין בגיליים 13-17. לא יודעת עד כמה ילדים מושפעים ביחס למבוגרים וזאת כבר בעיה של חינוך למה שההורים חושפים את הילדים שלהם. שלא נדבר על רמת הטמטום של הדברים "התקינים".

מה לעשות שהדמוקרטיה פרצה את כל הגבולות גם של הסקס. הצנזורה מינימלית. לדעתי, חצי מהסדרות האלה צריך לאסור, גם על טמטום וגם על שידול קטינים.

snoopytush

New member

lily kane

New member
אני לא חושב שהסדרות האלו נוראיות

כמו המורדים שהיה בזמנו
וכול הגזענות המכוערת שרואים בראלטי
כל היפה והחנון

דבר אחד באמת מטריד אותי ב"שקרניות קטנות" וזה הלגטמציה שניתנת שם ליחסים בין קטינה ומורה

vixen5287

New member
הם לא נוראיות כאשר

רואים אותם אנשים בגילינו, אחרי צבא ועוד כמה שלבים מתקדמים בחיים.
אבל אם רואות אותן ילדות בנות 13-17 כן הן מזעזעות. הן לומדות שצריך להתלבש צמוד ומיני. מכנסי דפוק אותי הן אחד הדברים שאני רואה הכי הרבה על בנות ברחוב, ללא קשר למשקל או צורת גוף, ולפעמים את רואה מכנס במידה 38 ושאר המידה של הגוף עד 44 פשוט נשפך ממנו מכל הצדדים, שמזעזע בזכות עצמו.

וסדרות ראליתי זה הנמוך שבנמוך. אין שום פרטיות, כל אחת עכשיו ככוכבת תכנית ראליטי, ילדים בארה"ב מתאדים מכתבי התאבדות וניסיונות התאבדות ברשת.
הן מתעדות את הצמן מקיימות יחסי מין במצלמה של הטלפון, ועוד דברים שעדיף לא לציין. אני דווקא מאוד מתגעגעת לצנזורה.

snoopytush

New member
הזכרת לי סיפור עצוב של מתבגרת

שכתבה משהו ואז הציקו לה בפייס הבריונות המשיכה והעתיקה עצמה מהסביבה
הוירטואלית לבית ספרה. הכתם נשאר וההצקות המשיכו ללוות אותה לכל בית
ספר אליו הלכה. לבסוף היא התאבדה

והכל התחיל מהפייסבוק

snoopytush

New member
את יודעת

בחלמות תחתונים מסמלים פרטיות במדיה נכנסים לאנשים
לתחתונים

vixen5287

New member
עוד דבר קטן על פרסום

פרסום הוא תלוי דמוגרפיה. אי אפשר להתעלם מהאנשים שאליהם הוא מופנה או התקופה שבה הוא פורסם.
נניח, השוביניזם של שנות החמישים, דימוי "החלום האמריקאי" נראה לנו כאבסורד, אבל אתם שוכחים דבר מאוד חשוב.
זאת תקופה מאוד קשה, אחרי מלחמה מאוד קשה שהתנהלה שנים. הגברים שלחמו בה חזרו חצאי בני אדם פיסית ונפשית, הגבר איבד מהכוח שלו ומהמעמד.
נשים לעומת זאת קבלו העצמה מאוד גדולה, הן עבדו במפעלים לייצור נשק, זנחו את השמלות והפכו לכוח הכרחי במלחמה.
אבל המלחמה נגמרה ו...? דברים היו צריכים לחזור למקומם. הגברים היו צריכים לקבל העצמה, רק כי להם לא באמת היתה אותה. ואיך עושים את זה?
אז הנשים היו צריכות לחזור למקומן הנשי. לאוטופיה של עקרות בית ואמהות לילדים.
ובאותה תקופה היתה הרבה מאוד אלימות כלפי נשים כי הפסיכולוגיה לא היתה מפותחת, וגברים מוכי הלם קרב, היו מוציאים את זה על המשפחות שלהם.

ולגבי העליות למינהן בהתעללויות בנשים, אני גם חושבת שאנשים חיים בסרט, כל הדברים האלו היו תמיד, הדבר היחיד שעולה זה הדיווחים על כך שזה קורה ומודעות הציבור. פעם כולם הכירו את כולם ואם היית מכה את אישתך בסתר וחבר שלך היה שוטר, היו מעלימים עין, או אם אנסת מישהי היו נותנים לך כיף כי אתה גבר.
ויש גם מקרים קיצוניים אחרים, לדוגמא יש לי שכנה שיומם ולילה צועקת על בעלה, בלי הפסקה, משהו מטורף, אם יבוא היום והוא יחנוק אותה, אני לא אתפלא, כמה בנאדם יכול לסבול באמת? שישי בשש וחצי בבוקר היא מעירה אותי בצרחות שלה, חזרתי אחרי משמרת לילה רוצה לנוח והיא עם הצרחות שלה, דיי באמת, לא שקט אף יום בשבוע אני כבר מוכנה לחנוק אותה.

snoopytush

New member
לא חושבת שזה מחייב העצמה שכזאת

ניתן לעשות העצמה בדרכים אחרות לא רק על ידי הקטנת השני.
אני דווקא בהחלט חושבת שהמדיה משפיעה על אלימות כלפי נשים.
בפורנו הקלאסי שמעתי שרמת האלימות הייתה הרבה יותר קטנה
ונשאלת השאלה מדוע אחוזי האלימות עלו בצורת המדיה הזו?
ויש הרבה השפלה של נשים במין שיצא לי לראות בסדרות טלויזיה
והחפצה אינסופית בטוח שזה משפיע.

vixen5287

New member
יש פה יותר מידי עירבובידה

מדיה זה משהו אחד
פרסום זה משהו אחר.

האם המדיה משפיע על התנהגות האנשים? ללא ספק!!! הטלר גרם למדינה שלמה לבצע רצח עם! למה??? כי הוא ידע להשתמש במדיה, חד וחלק.
מדיה, זה המימד שבו המידע מדווח, טלויזיה, אינטרנט, רדיו או הדפסה.
פרסום הוא רק חלקיק מאותו מידע שמועבר אלינו והוא מתפרס על כל המדיות. ויש לנו נטיה משום מה להאשים אותו.
אני בכלל הייתי מדייקת ואומרת שאם כבר פרסום האופנה, שהוא רק שבריר בתוך כל עולם הפרסום, הוא זה ששוביניסטי במיוחד.

לגבי סרטי פורנו, זהו מידע נוסף שעובר במדיה טלויזיונית. ולמה הפורנו נהיה יותר אלים? פשוט מאוד, כי הוא נהיה יותר נגיש.
פעם היה אסור! פורנו נעשו בסתר ובשושו למרות שזאת תעשיה של מיליארדים מהרגע שהמציאו אותה. אבל כיום, בלחיצת כפתור יש פורנו בבית.
ולמה הוא יותר אלים, כי סף הגירוי שלנו מאוד השתנה. אם פעם לראות את הציץ של השכנה היתה חוויה, היו ציצים מפלסטיק באינטרנט לא מענינים אף אחד...
נוסף על כך, פורנו מתרכז בקיצוניות והעצמה של כל מין, גבר גדול יפה ושרירי - שולט על המצב, אישה סקסית ורכה היא הכנועה....למה? כי אם זה יהיה הפוך סביר להניח שזה לא יצליח. וחוץ מזה פורנו הוא דווקא מהמקומות שמעודדים תדמית נשית בריאה, למה? כי לאישה צריך להיות גוף ובשר ותחת כדי שהיא תיהיה יפה וסקסית, ולא קרש גיהוץ עם עצמות כמו האופנה. ורוב ההחפצה של נשים במין היא כי, הן אוהבות את זה, או רוצות להיות פופולריות בואו לא ניהיה תמימים.

והטענה שלי היא שהעולם לא השתנה, אנחנו פשוט שומעים על זה הרבה יותר, יש יותר מדיה, יותר נגישות למידע ואנחנו פשוט מודעים לאלימות עכשיו יותר מאשר היינו קודם. למה פרסום אופנה מנצל אלימות כלפי נשים כדי לקדם מכירות? שאלה טובה, ודבר ראשון צריך לשאול את עצמינו. כי אם זה לא היה עובד, זה לא היה ממשיך.

לגבי העצמת הגבר בארה"ב שאחרי המלחמה. קל לנו לשבת בבית ולשפוט מה הם עשו לא בסדר. בפועל אני לא חושבת שזה בא על חשבון הקטנת הנשים, אני בכלל חושבת שתפיסת העולם ההוא בעיננו כיום היא מאוד מעוותת. אני אישית חושבת שהיו בו את הצדדים הטובים שלו. גברים היו נשארים במשפחה ודואגים לנשים ולילדים שלהם, הם היו מספקים פרנסה והיה קצת כבוד בנוכחות שלהם. כיום גברים עושים מה שהם רוצים, עוזבים אישה זקנה משדרגים בדגם יותר צעיר זורקים את הילדים לכרישים. הכל כל כך אגואיסטי ומנופח ופוזה. נשים נחשבו לחלשות? אולי, אבל בפועל רוב הנשים הן כאלה, חלק מהעדר, קמצוץ הנשים החזקות באמת, פרצו החוצה.
אז היתה צנזורה, סטנדרטים ומה מקובל, היו חוקים, גבולות וערכים, היו אין לנו כלום, הערכים עפו מהחלון, הגבולות והחוקים נפרצו וכל אחד נאחז בחופש הדיבור. - בולשיט!

snoopytush

New member
הסכמתי איתך לגבי חלק מהטענות

כן היום האגו אכן חוגג ...
לגבי המדיה...מויקי
"אמצעי תקשורת הם ערוצים שונים המשמשים לתקשורת המונים, ובאמצעותם מועבר מידע לציבור הרחב. כינוי מקובל נוסף לאמצעי התקשורת הוא מדיה, כינוי שהגיע לשפה העברית מלטינית דרך האנגלית, צורת הרבים של מדיום.

אמצעי התקשורת כוללים את האמצעים הבאים:

עיתונות כתובה
רדיו
טלוויזיה
אינטרנט
שלטי חוצות: משמשים לפרסומת."
פרסומות הם בהחלט מדיום. ופרסום הוא לא חלקיק. נכון שפרסומות הן קצרות אבל
הן בכל מקום. הטלויזיה מופצצת בפרסומות הן גם מעטרים כל ירחון ובל נשכח את שלטי החוצות
אי אפשר לברוח מהן... לכן לדעתי השפעתן קיימת

vixen5287

New member
ללא ספק לפרסום יש השפעות

בשביל זה הוא קיים, להשפיע עלינו, לגרום לנו צרוך.
אבל האם בשלטי חוצות האלימות המדוברת הזאת נמצאת?
האם בערוצים משפחתיים היא נמצאת?
הידעתם שפרסומות שמכילות מידע עם סקס ואלכוהול משודרות בשעות ספציפיות בלבד ובהן אין גישה לילדים לתכנים שלה?
רוב הפרסומות שרואים בטלויזיה הן למוצרים שבכלל לא קשורים לסקס באף צורה. מה האגיס? מילקי? שוקו קרלו? הוא אולי מבצעים בחצי חינם? איפה פה האלימות המדוברת הזאת שהיא בכל מקום?

snoopytush

New member
מזמן לא צפיתי בפרבומות מישהו מתנדב לנדב

לויקסאן דוגמאות לפרסומות לא חינוכיות ומיניות שמשודרות
בשעות העירות של הילדים?
מי מרים את הכפפה?

vixen5287

New member
אתם מוזמנים לנסות

כמו שאמרתי, יש חוקים ממשלתיים מאוד ברורים בכל מה שקשור לפרסום.
חברות שעוברות על החוקים האלה, הפרסומות שלהן מורדות מהאוויר.
פרסום הוא דווקא ממקורות המידע הבודדים שהם מבוקרים.
מה שכן, שהפרסומות שנמצאות ביוטיוב לא מצונזרות כלל. נפלאות האינטרנט.

ליזי133

New member
לגבי המשפט האחרון

יש לי הרגשה כאילו את גרה בבנין שלי. הייתה לנו שכנה בדיוק כזאת. למרות שעכשיו התחלפו השכנים בדירה הזאת, וזה יותר נחמד.

lily kane

New member
אני לא מסכים

אני חושב שהאישה הזו לא בסדר נפשית
והיא צריכה טיפול ולא חניקה

ברור לי מאיפה הכעס נבוע אבל אף אחד מאתנו לא יודע מה היא עברה

vixen5287

New member
לפי זה שהיא צועקת

"אתה מזיין אחרות ולא אותי" אז אני יכולה לנחש איזה טיפול או מה היא רוצה

למעלה