הידועה בציבור שאלה למומחים

מצב
הנושא נעול.

שלום רב אני מקיים קשר עם מגורים משותפים בביתה של בת זוגתי. קשרינו כוללים חלוקה כלכלית בהוצאותינו מלבד תשלומי המשכנתא של בת זוגתי לה הדירה שייכת. אנו מתגוררים יחד כשנה ועשרה חודשים. האם אני נחשב ע"פ חוק כידוע בציבור שלה ? האם היא שותפה לרכושי על אף היותינו מתגוררים בדירתה ? במידה וכן ? מהם ההשלכות המרכזיות הראויות להתייחסות על מנת שלא להסתבך. בברכה חיים דיין

האם מישהו מכם נשוי לאחר ??

שלום רב אני מקיים קשר עם מגורים משותפים בביתה של בת זוגתי. קשרינו כוללים חלוקה כלכלית בהוצאותינו מלבד תשלומי המשכנתא של בת זוגתי לה הדירה שייכת. אנו מתגוררים יחד כשנה ועשרה חודשים. האם אני נחשב ע"פ חוק כידוע בציבור שלה ? האם היא שותפה לרכושי על אף היותינו מתגוררים בדירתה ? במידה וכן ? מהם ההשלכות המרכזיות הראויות להתייחסות על מנת שלא להסתבך. בברכה חיים דיין
האם מישהו מכם נשוי לאחר ??

ידועים בציבור

ידועים בציבור
מאחר שאתם חיים תחת קורת גג אחת ומקיימים משק בית משותף, אתם נחשבים כידועים בציבור. מבחינת ענייני הרכוש, על ידועים בציבור חלה חזקת השיתוף על פיה כל הרכוש הנצבר במהלך החיים המשותפים משותף. ניתן לסתור את חזקת השיתוף אם מוכיחים העדר כוונה לשתף, וניהול אורח חיים של הפרדה רכושית. על מנת לחסוך התדיינויות משפטיות ממולץ לערוך הסכם חיים משותפים שיסדיר את כלל העניינים בינכם. לגבי ירושה - אם אינכם נשואים לבני זוג אחרים, אתם יורשים זה את זה כאילו הייתם נשואים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה