הידין הזה..

שרונסקי

New member
לפני 20 שנה

היינו במפגשים זוגיים, שנבעו מאיזה עבודה משפחתית. השעה היתה מוקדמת והוא היה שם יד על העיניים מדי פעם, ופשוט צונח לו, ואני כמו פראיירית במקום לתקוף אותו - כמו כל אחד מהמטופלים, לא העזתי להגיד כלום. חוץ מזה הוא היה חרא. לא ממש עשה משהו. ובעניין הקואליציה, זה היה לי במקרה אחר, כאמור, מישהי שהייתי שורפת אותה. אחרת היתה אנמית לחלוטין ולפני יותר מ- 10 שנים הבנתי שאת העבודה הטובה אני אוכל לעשות בעצמי, וכך היה. בקיצור, בנושא של מטפלים זוגיים, רובם לא משהו, ואת זה אני אומרת ממקום שאמור להמליץ לפעמים ואני לא יודעת על מי, מרוב שאני לא סומכת על מטפלים בזה.

סלינוש

New member
וואלה יופי...

נרדמים, תוקעים גרעפסים, למה לא??? הכל טוב ויפה, לא בשעת טיפול. איזה מביך זה בטח להיקלע למצב כזה, אותי זה היה נורא מביך. אגב, גם אני בטח לא הייתי מעירה. דווקא עכשיו כשמדברים על זה, הייתה לי מטפלת (ששנאתי שנאת מוות, עד היום!!), שהייתה ככה "מנקרת" לי מול הפרצוף. עוצמת עיניים ופקחת. על בסיס קבוע. והיא גם אכלה לי פעם אחת בפגישה. (אממ, מה את חושבת שאת עושה?? גם ככה יש לי בעיות עם אוכל!טוב היא הייתה חולת נפש אמיתית, היא סיפור בפני עצמה), אבל בגדול, יש הרבה מטפלים שעושים דברים לא לגיטימיים, וזה פיכסה.

דווקא הייתי ממליץ על המטפל שלנו

לשעבר כמובן... בכל מקרה, תהיי בטוחה שאישתי תקפה אותו :) אני יותר חננה. או שהתקיפות שלי פחות מפורשות.. לדעתי אין כמו עבודה עצמית, מטפל יכול רק לכוון או לעודד... לא ליגרום לטיפול עצמו להיות הדבר העיקרי בחיים.

j e t l a g

New member
כמה אלימות

גם כשראובן הראה סימני התפרקות רציניים לקראת יציאתו לגמרי משליטה כשכולו רעד במזיגת המים , ידין רק החליף הילוך והאיץ והאיץ, היה פשוט קשה לראות את זה. האלימות של ידין היתה חריפה בהרבה מהאלימות הפיסית שראובן הפגין.

שרונסקי

New member
נכון , אבל מה שמותר למטופל אסור

למטפל, ואלימות פיסית על אחת כמה וכמה, בעיני

ברור! לעומת זאת..

.. אם ראובן היה תוקף אותו מילולית בלבד זו יכלה להיות תגובה הולמת. נראה לי רק קדוש היה נשאר שווה נפש לאחר התקפה בוטה + מעקב של מטופל. האם בכלל אפשר להמשיך טיפול לאחר מכן במציאות?

שרונסקי

New member
מסובך, אבל אפשר

מדברים על מה שהיה. ראובן מתנצל על התקיפה, מספר שאכן הוא בתקופה קשה. מוחה נגד הבירור פרטים ומדבר על מקומות שהם לא לגיטימים בעיניו, מדבר איתו על כך שלמרות שהוא לא מושלם, ולמרות שיש לו את המשברים שלו, הוא חושב שהוא יכול לעזור לו. יכול להיות שאפילו הוא צריך להסביר קצת את הרעיון הפסיכולוגי שמאחורי ההעברה , באופן כללי, לא במקרה של ידין, שהוא יבין מאיפה באות השאלות ומדוע הצורך במטפל 'אובייקטיבי ונייטראלי' (בגבול, לא מושלם) ואז עובר לחלק של ידין - הצורך שלו לסרס ולהתקיף בצורה כזו בוטה ומנסה לפתח את זה. אומר שחלק מהעניין זה לראות איך חיים אחרי התקפה כזו, ולא רק מתים ושוברים כלים

דווקא קראתי ספר מעניין

בנושא של דוגמא אישית - שכן אמורה להיות. הספר "הפילוסוף והנזיר" מציד דיאלוגים אמיתיים בין אב לבנו, האבא - פרופסור לפילוסופיה, מהחשובים שיש כיום באקדמיה, והבן - הפך להיות נזיר בודהיסטי. יש בינם כמובן הרבה חוסר הסכמה, אבל על דבר אחד הם הסכימו, כיום בפילוסופיה המערבית אין דוגמא אישית, כלומר יכולים להיות מצבים שאכן קרו בארץ, שדוקטור לפילוסופיה של המוסר, מכה את אישתו (אני מאמין שאתם מכירים את המקרה). וזאת לעומת הפילוסופיה המזרחית, שהמורה (או הגורו) האמיתי מהווה מקור השראה, בין השאר מעצם התנהגותו ואמות המידה שלו (הדלאי למה למשל). בתרבות המערבית הדבר גורם לאיזושהי ציניות כשאשר יש פעם בין מה שאומרים למה שעושים, כלומר אפשר לדבר גבוהה גבוהה, אבל אין ערך לדברים שאותו אדם אומר כי זה לא בא ממקום אמיתי אלא ממקום של - לחשוב על דברים באוויר.

בפועל סיכוי קטן מאד שהטיפול היה..

.. מצליח להשתקם. נקווה שזה יצליח בסדרה. הצלחתם - הצלחתנו

j e t l a g

New member
סולחה בין ראובן לידין

התנצלות עמוקה וכנה צריכה לבוא משני הצדדים לפני שימשיכו בטיפול,אחרת זה נראה כחסר סיכוי לחלוטין. יש לי הרגשה שהיחסים בינהם רק ילכו ויתעצמו, וראובן יגיע עם ידין להתפתחות מאוד רצינית. (יציאתו מהארון...?)

DAN1EL

New member
אני חייב לציין ../images/Emo97.gif

שכשראיתי את "ללכת על המים" חשבתי שליאור אשכנזי שחקן מזעזע. ומאז הסדרה אני די שיניתי את דעתי, כנראה שבכל זאת יש בו משהו כי הוא לגמרי מצליח לגרום לצופה לשנוא אותו. היום פשוט שנאתי את הדמות הזאת.

עדיין לא ראיתי את ללכת על המים

אבל להערכתי ליאור אשכנזי הוא אחד מטובי השחקנים בארץ. מלבד הסרט הנ"ל הוא גם השתתף בסדרה המקורית "חדר מלחמה" שם הוא משחק מצויין וכן עשה הצגות רבות וביניהן All my sons. בכלל, אפרופו ניסיון תעסוקתי של שחקנים, שימו
לכך שאיילת זורר לגמריי השתלטה לנו על המסך לאחרונה- כל יום א' היא בטיפול (וגם ביום ב'- אמנם לא פיזית אך היא שם...) ולאחר מכן היא ב"פלורנטין" (גם בערוץ 3) ויותר מאוחר בערוץ 22 גם היא מופיעה (יחד עם ליאור אשכנזי) ב"חדר מלחמה".... כמה יופי כל ערב.... אתם זוכרים אותה עוד מיימי "עניין ל זמן"...? כבר אז צפיתי לה עתיד ורוד בתור שחקנית..

*

זה חלק מטיפול. בדר"כ מטופלים מוציאים את האגרסיות שלהם בטיפול. זה נמנה כחלק מהסיבות לכך שפרט מחליט ללכת לטיפול

סלינוש

New member
כן, ידין הזה

חסר תועלת, בלתי נסבל, מעצבן ברמות עולם. (ובלי קשר לליאור אשכנזי יש אף כמו של מאי הקטנה, שימו לב) אני לא חושבת שראובן היה צריך לסבול את ההתנהגות הזו. יש גבול. גם בתוך טיפול. וידין היה דוחה, אלים ונוראי. איזו חוצפה הייתה לו ככה ללכת ולעשות עליו בירורים, לפרטי פרטים, אין לו שום זכות. אני נורא נעלבתי בשביל ראובן. מה לעשות, ככה זה בטיפול. המטופל חושף פרטים והמטפל לא. ככה זה - לא מתאים לו לידין - שילך הביתה שלו. זה מה שראובן היה צריך להגיד לו ברגע שהוא התחיל להתנפל עליו. באמת, מעניין איפה עובר הגבול, עד כמה מטפל צריך לסבול, את האגרסיות של המטופלים שלו, את ההתקפות של המטופלים. כי אין ספק לדעתי שהייתה פה חציה ברורה של הגבולות, מצד ידין ובעקבות זה מצד ראובן.

דג שמש

New member
רק אני ממש מחבבת את ידין?

ליאור אשכנזי משחק מצויין, אבל גם ידין לא רע בעיני

כן רק את :)

סתם, הוא יכול להיות מצחיק, ואני יכול להזדהות עם הכאב שלו שמביא אותו להיות בתחרות עם כל העולם!

גם אני מחבבת אותו

הוא בעיני הדמות הכי עמוקה. הדמות שלטפל בה זה האתגר הכי גדול. כל כך הרבה סודות יש שם מתחת למעטפת ולמשקפי הדיסטנס של הטייס. וגם כל כך הרבה כאב.

למעלה