הידעתם ? `גט` בתנ``ך - יוק !

הידעתם ? `גט` בתנ``ך - יוק !

בכל התנ``ך כולו לא מופיע צירוף האותיות `ג-ט`! והדבר אומר דרשני !!!

יוסי ר1

Active member
גט = ספר כריתות

לספידומטר שלום. אכן, תופעה מעניינת, שלא הבחנתי בה לפני כן. עם זאת מושג הגירושין וודאי היה קיים, בין אם ב'שילוחי' אברהם את נשותיו, בין אם ב'שילוחי' משה את ציפורה אשתו, ועוד. אני מניח , ושווה לבדוק זאת שהמילה גט אולי ארמית - כדאי לברר. על כל פנים בתנ"ך הגט הוא ספר כריתות: ישעיהו נ' א' "כֹּה אָמַר ד', אֵי זֶה סֵפֶר כְּרִיתוּת אִמְּכֶם אֲשֶׁר שִׁלַּחְתִּיהָ, אוֹ מִי מִנּוֹשַׁי, אֲשֶׁר-מָכַרְתִּי אֶתְכֶם לוֹ; הֵן בַּעֲו‍ֹנֹתֵיכֶם נִמְכַּרְתֶּם, וּבְפִשְׁעֵיכֶם שֻׁלְּחָה אִמְּכֶם".

אכן, זוהי מלה ארמית.

בספר דברים (כד, א) מתרגם אונקלוס את "ספר כריתות" - "גט פיטורין". אולם בכל זאת ניתן להיאחז בעובדה הנ"ל כרמז סמוי נגד הגירושין...

" גט " = ראשי תיבות ../images/Emo26.gif גמר טוב

" גט "
גמר טוב

יוסי ר1

Active member
גמר טוב

יש כניראה מריבות, שהטוב היחיד בהן, הוא כשהן נגמרות...

בוא תשמע דבר עצום וניפלא ../images/Emo70.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

" ההלכה " אומרת ש-כאשר בני זוג " רבים " אז אחד מהם צריך לעזוב את הבית ל-כמה ימים כדיי ש-שניהם יתגעגעו אחד אל השני בחזרה ! .

היהדות לא אוהבת גירושין ../images/Emo70.gif../images/Emo18.gif

צריך לעשות הכל כדיי לא להגיע למצב של גירושין ! , מקסימום לפניי החתונה צריך לבדוק טוב ! , טוב ! , אם בני הזוג באמת מוכנים כדיי להגיע אל החתונה . אני ראיתי דבר עצום וניפלא ב-יהדות ש-לא קיים אצל אף דת אחרת ! . היהדות רוצה ש-הבני זוג יתחתנו גם מ-בחינה רוחנית ! ו-גם ! מ-בחינה חומרית ! ( גוף לגוף ! ) , " יחסי מין " ב-יהדות זה דבר ש-אמור להחליף את החתונה ! .

פלגיה

New member
מה שיפה זה שהאופציה של הגירושין

קיימת, להבדיל מהנצרות הקתולית שלא מאפשרת אותה, והבודהיזם שטוען שגם לאחר המוות של הבעל לא נפרדים.

חייבת להיות אהבה 100 אחוז נטו !

לפי היהדות אסור לאדם לשכב עם אדם אחר אם הוא לא אוהב אותו מ-הלב
ולא היתחתן איתו לפניי זה ! . ככה שחייבת להיות גם השלמה חומרית של הגוף וגם השלמה רוחנית ! , כלומר חיבור של 2 נשמות לשם שמיים ! .

shushu10

New member
לפי היהדות מותר לגבר נשוי לשים כסוי

, ללבוש בגדים שונים למען לא יכירוהו,ללכת לעיר רחוקה מביתו, ולמצוא "אהבה" שאולה, דהיינו לצורך סיפוק היצר המיני. הנושא עתיק יומין אבל איכן ואיך זה כתוב בהלכה? לי זה נשמע אבסורד גם אם נקח בחשבון שהבעל חוזר הביתה, בד"כ, ובזה אולי נמנע בדיעבד פרוק המשפחה (ועוד ענינים...)

פלגיה

New member
כאן את טועה

מה שתיארת ממש אסור על פי היהדות. הציטוט בגמרא ממנו נלקחה האמרה הזאת, משמעותו שאם כבר הוא חוטא, לפחות שיסתיר את זה ולא יעשה בריש גלי. זה בפירוש אסור. זה גם לא מונע פירוק המשפחה. מעשה כזה הוא-הוא פירוק המשפחה (ואזתו של גבר כזה, גם אם בגדה, לא תיחשב סוטה)

shushu10

New member
לי זה לא כל כך ברור.

בכל מקום שנזכר חטא - יש איסור ואין הקלות. מתוך הגמרא במסכת חגיגה עמ' ט"ז דברי רבי עילאי (אחעה) הזקו שאמר: "אמר רבי לעה הזקן, אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירים אותו וילבש שחורים ויתעטף בשחורים ויעשה מה שליבו חפץ ואל יחלל שם שמיים בפרהסיה". רש"י מסביר שאם האדם נחוש בדעתו לעבור עבירה ואין מי שימנע ממנו, מוטב שיעשה זאת בצנעה ולא בפרהסיה. לא שמעתי שאומרים את על רוצח או גנב, אבל יתכן שאני טועה

רק אם אישתו לא מספקת אותו ../images/Emo70.gif|זהירו

אם אישתו לא מביאה לו ילדים אחריי 10 שנים !!!!!!!!!!!!!! , אז מותר לו להיתחתן עם עוד אישה כדיי להביא ילדים לעולם

פלגיה ! בוא תשמעי משהו מדהים !

חז"ל אמרו שמותר לגבר לקיים יחסי מין רק מתיי ש-האישה רוצה ! , כדיי ש- 2 בני הזוג יוכלו להנות מהנישואין ! , ולמהדרין אפילו עדיף לעשות את זה בחושך כדיי שזה יהיה יותר חושני ויותר מגרה בלי מחשבות רעות אחד על השני ! . מדהים נכון !

גרי רשף

New member
מה מדהים?..

..שכבר לפני 2000 שנה חז"ל ידעו איך לקיים יחסי מין למרות שלא היה אינטרנט?

מותר לגבר להנות רק מאישתו ../images/Emo70.gif../images/Emo127.gif

והכל הכל !!!! זה רק לשם שמיים !!! ,כדיי לחבר בין העולם הזה ! , הגשמי ! , לבין העולמות העליונים למעלה ! ,

למעלה