הידעתם ? `גט` בתנ``ך - יוק !

זה לא טוב להיתגרש ../images/Emo70.gif../images/Emo18.gif../images/Emo31.gif

היתכוונתי לומר ש-זוג הולך להיתגרש אז הוא עושה את זה בדרך נימוסית של הסכמים ! , ולא חס וחלילה ש-אחד עוזב את השני בלי להגיד שלום ! , גירושים זה דרך נימוסית להיפרד אלד מהשני ! ,

שוחר1

New member
מצווה לקדש ומצווה לגרש

איני זוכר איפה זה נכתב. אך כנראה לעיתים הגירושין הם מצווה, אולי כששני בני הזוג הגיעו לשלב בו הם רק מזיקים אחד לשני.

גרי רשף

New member
אצל דרוייאנוב כתוב כך..

מדוע מסכת גיטין נמצאת לפני מסכת קידושין במשנה? מפני שהקב"ה מקדים תרופה למכה..

אם אין ילדים ../images/Emo70.gif אז זה בסדר ../images/Emo70.gif

אם בני זוג היתחתנו ואין להם ילדים והם לא מסתדרים , אז זה בסדר גמור להיתגרש ! . ברגע שיש ילדים זה בעיה כי אחרי זה " רק ! " הילדים יסבלו הכי הרבה מ-הגירושים . ולא אף אחד אחר !!!!! .

גרי רשף

New member
אני רואה שאתה ממש ממש מתמצא..

כשבני הזוג אינם מסתדרים- גם הילדים סובלים, שלא לדבר על בני הזוג עצמם; ולעיתים גירושים פותרים המון בעיות. יש לי חשד קל שאת כל הקביעות ההחלטיות האלו אינך מביא מנסיונך המקצועי העשיר, אלא זה מה שאמרו לך כדי שתתחזק.. יכול להיות?

שוחר1

New member
מוכר מזמן, הדרשנים אוהבים להשתמש

בזה כדי להדגיש את חשיבות מסגרת הנישואין

שוחר1

New member
מתוך הלכות גירושין

ספר המדע, הלכות יסודי התורה פרק טז: גילו, והיה מהלך בדרכי הנבואה ובקדושתה ופרישותה, ואחר כך בא ועשה אות ומופת ואמר שהאל שילחו--מצוה לשמוע ממנו, שנאמר "אליו, תשמעון" (דברים יח,טו) ספר נשים, הלכות גירושין פרק יח: לפיכך מי שאינו רוצה לגרש--מאחר שהוא רוצה להיות מישראל, רוצה הוא לעשות כל המצוות ולהתרחק מן העבירות פרק כד: [כב] אישה רעה בדעותיה, ושאינה צנועה כבנות ישראל הכשרות--מצוה לגרשה, שנאמר "גרש לץ, וייצא מדון" (משלי כב,י)

אחי כדאיי לך לקרוא חסידות ! ../images/Emo8.gif../images/Emo45.gif

בספר " קיצור שולחן ערוך " של האדמו"ר הזקן כתוב איך ומתיי עדיף להיתחתן . אישה רעה = גהנום ! . אישה טובה = גן עדן ! .

אני דיברתי על " קיצור שולחן ערוך "

ברור לכולם שאת " ספר שולחן ערוך "
כתב : רבי יוסף קארו שאליו שואף היום הרב עובדיה יוסף . אבל את הקיצור של הספר שלו ! ( כדיי שיהיה קל יותר לקרוא ! ) כתב מייסד חסידות חב"ד " הרב האדמו"ר הזקן "

פלגיה

New member
יש כמה קיצורים אם כך

אני מכירה את זה של הרב גאנצפריד. ועדיף ללמוד הלכה מהספר המלא, ולא מהקיצורים למיניהם.

shirkoosh1

New member
ומה לגבי גברים?

יש הרי שניים בכל זוג נשוי. או שהאדמו"ר מיחס את הצלחת הנישואין לגבר וכשלון הנישואים לאשה?

shirkoosh1

New member
שאלתי היתה בקשר להודעה הקודמת שלך

שמציינת כי האדמו"ר שציטטת טוען כי אשה רעה= גיהנום ואשה טובה=גן עדן. ומה עם גברים? כלומר אם אשה לרוע מזלה מתחתנת עם גבר רע האם גם הוא שווה לגיהנום, ואז אם הנישואים נכשלים זו אשמתו? או שבכל מקרה ע"פ דעת האדמו"ר הנ"ל האשה תצא אשמה בכישלון. אני פשוט לא הבנתי את ההגיון בציטוט ואולי גם את ההקשר.

אישה זה מרכז הבית ! - בת = בית !

האיש מושפע תמיד על ידי אישתו ! , אישה רעה יכולה להפוך את בעלה לאיש רע ! , אישה טובה יכולה להפוך את בעלה לאיש טוב ! , " אישה בונה
, אישה הורסת
,

למעלה