היה לי נקר בצמיג היום

היה לי נקר בצמיג היום

וכשדיברתי עם אמא שמתי לב שכל הטרמינולוגיה שאני משתמש בה מקורה באנגלית. וזה לא שאין לנו מילים בעברית לדברים האלה, דווקא יש. כך, למשל, פנצ'ר הוא נקר, וקלאץ' הוא מצמד או מזווג, פלאג הוא מצת וג'ק יכול להיקרא גם מגבה. העיוות הכי מצחיק הוא "אמברקס" (שיבוש של Hand break). למה אף אחד לא קורא לו בלם יד? אז למה אתם חושבים שזה קורה? יתכן שהמוסכניקים מעדיפים שלא נבין על מה הם מדברים כך שיוכלו לסבן אותנו ביתר קלות? (אייקון של לאזי בדרך לצמיגאי [פנצ'רמאכער בשבילכם])

לדעתי יש סיבה אחרת

אנשי המקצוע התחילו לעבוד עם החידושים הטכנולוגיים הרבה לפניי שהאקדמיה נתתה להם שמות (לטכנולוגיה, לא לאנשי המקצוע).

עִידן

New member
פחח..

אני התחלתי ללמוד על עצירות היום בשיעור הנהיגה. המורה אמר לי לעצור, הוציא לוחון לבן וטושים (העבים), והתחיל להסביר לי (ולכתוב): יש שני סוגי עצירות: 1. עצירות מתוכננות 2. עצירות לא מתוכננות אחרי שנתבקשתי לתת לו דוגמות לעצירות מתוכננות ולא מתוכננות, נשאלתי על מה לוחצים קודם בכל מצב, על הקלאץ' או על הברקס. המורה, באופן מפתיע, כתב "מצמד" (באופן מפתיע - כי תמיד הוא אומר "קלאץ'"). כמעט נקרעתי כשהוא הסביר לי בקול חינוכי: "מצמד, זה קלאץ', בעברית - זה בא מ'צמוד', כי מצמידים בלה בלה בלה לבלה בלה בלה". אז תודה על ההסבר.

Levos

New member
דרך אגב, למה קוראים להם כך?

אולי כי הם "שמנים" כמו לורדים מפוטמים?

סֵג

New member
../images/Emo45.gif אפשר למצוא שירשור על זה

בפורום גרפיטי..

גנגי

New member
גם לשם זה הגיע?../images/Emo6.gif

הספיק לנו ב"תרבות", חצי שנה הלכנו מכות על זה. טושים הם הדקים ולורדים העבים, נאום אח"לה צבאות (ואזרחיוּת). ושלילנד יקירתי - תזכרי שבנוסף למילה האחרונה על טושים ולורדים יש לי גם מַחַק ביד.
ואכמ"ל. כן, אכמ"ל.

סֵג

New member
../images/Emo6.gif איזה מצוגעים

הנושא קרוב ל
בפורום גראף.. אגב, יש הרבה סוגי כלי כתיבה שקשה לומר מה הם. כמו הטוש שבו אני משתמש, הוא בעובי 5 וחצי סנטים. הוא פרמננטי, אבל שונה בסוג הצבע מהלורדים הרגילים שרוב האנשים מכירים. הצבע לבן או שחור ומאוד סמיך. זה איכשהו לא נראה מתאים לקרוא לזה לורד, כי לורד מתקשר עם הטושים של החצי אינץ הממסטלים. לזה יש ראש מובנה גדול. וגם הצבע והכל די שונה מהלורדים המוכרים. זה כנראה לורד. קשה להחליט איך לקרוא לזה. ניסיתי להכניס את המילה 'מצבע' כשם כולל לכל כלי הכתיבה המגודלים. זה לא תפס
אבל יצא לי לעשות מילה מגניבה - ועילדשטייל (vaildshtile?). זה סגנון שמערב סגנונות כתיבה מסורתיים בעיברית עם סגנון הwildstyle האמריקאי. חמוד, לא? D:

shellyland

New member
סלח להם, אלוהים

שאינם יודעים את שטושם העבה כותב (ולא נמחק).

גנגי

New member
../images/Emo124.gifע-י-ד-ן!!!

תסבירי לזאתי מעלי בבקשה שאני לא ממין זכר, כן?

U lu

New member
לא קוראים לזה...

לא קוראים לזה נקר קוראים לזה תקר

למעלה