היה סופשבוע נפלא

• פותח הנושא b4icu
  • פורסם בתאריך

b4icu

New member
היה סופשבוע נפלא ../images/Emo39.gif

שלום היה סופשבוע נפלא. בילינו כמו שלא בילינו מזמן. מחמדי זכרון יעקב היו לנו לקסם השבת. זה החל בשיחה שהייתה כה חיונית (קשה לנו להתניעה) ביום שישי בלילה... והנחנו כמה דברים על השולחן. כל אחד את שלו. לא פתרנו כלום אבל שחררנו. זה היה מספיק להתחיל שבת בקפה של בוקר (בד"כ לא זכיתי לפינוק הזה) היה שם קפה מדהים כאשר ירדתי, עם טעם של הרבה אהבה. שתינו בסלון, שתינו בדשא ואז הצעתי שנצא. בקיצור מצאנו גלידה איטלקית מצוינת בזכרון, אח"כ ישבנו בגן בחזית העיריה ורוח קרירה נשבה ליטופים על ספסל האוהבים. נכנסנו רעבים ללתילנדית (שלנו) ואכלנו סעודה יוצאת מהכלל טובה. חזרנו שוב לגלידה לעוד סיבוב, לספסל, הביתה ושם למנוחת צהריים ערבה. גם בערב יצאנו לגן שמואל ואם לומר על זוגתי, שמצב רוחה השפיעה על המראה שלה, אז היא נראתה אתמול פשוט מדהימה. חזרנו בלילה ועוד קינחנו ביין וגבינה עם אבטיח במיטה. נרדמנו אוחזים יד ביד. אך, איזו שבת נפלאה.

rolan

New member
ביפור ../images/Emo24.gif

נפלא
זה נהדר
לקרוא עכשיו את שכתבת, אחרי השבועיים הקשים וההתלבטויות - משמח אותי!!!

maof

New member
בוקר טוב אנשים ושבוע ניפלא../images/Emo42.gif

ביפור נחמד ליקרוא את הדברים ועוד יותר נחמד לישמוע ..אופטימיות מעוף

b4icu

New member
../images/Emo5.gif

שלום לא חל שום שינוי בנוגע למורכבות (ילדים). וכמו שאמרתי מהתחלה, הזוגיות שלנו תמיד הייתה טובה, עד שהילדים... והמשך הסיפור ידוע גם ידוע.

maof

New member
ביפור....למה????למה???

לקלקל חשוב חיובי....והדברים הנחמדים יצצו
מעוף

b4icu

New member
יען - לא דוגמא טובה ../images/Emo179.gif

שלום אני יודע, הדברים נאמרו לי ע"י רולן ביום חמישי בשיחה. אם לא החלק הזה, מה יש לאדם שפוי לחפש במערכת זוגית, עם ילדים שאינן שלו? ובכל זאת אנסה להיות קצת יותר ריאלי. כמו חברה (מסחרית) שאין לה אסטרטגיה ברורה, יעדים וטקטיקה להשגת המטרה, אין לה סיכוי לשרוד. כאשר כוחות השוק (תחרות, איומים, מצב שוק וכו') יגיעו למאזן, החברה תפסיק מלהתקיים. כמו כל בעל חברה שראשו על כתיפיו, עליו לראות את מגמות השוק והיערך לקראתם מבעוד מועד. חוסנה של חברה ועתודות המטבע שלה לא יעמדו לצידה לעולם. כך גם בזוגיות המורכבת שלנו. האיום המוחשי והממשי של הצל שילדים יכולים להטיל, להכניס אותנו למריבות, למתחים מיותרים, להעביר ימים ושבועות בדאגות, בכעסים בתסכולים, עם השלכות כבדות על חיי היום יום, על העבודה, על התפקודים הרגילים (כאב לילדי - כבן זוג לאישה כבן לאם וכו') כולם נפגעים. גרוע מזה, ע"י קיום מערכת עכורה שביום יום מקבלת ביטוי טוב של "יען" יצאו ויצופו בנקודות הזמן הכי לא רצויות: בחופשה, באירוע משפחתי, במריבה הכי קטנה על בסיס אחר. הם רק מחכים לזה. וטוב שנדע, שכל הטוב הזה כבודו במקומו מונח, עם צל כבד של איום. צר לי אך לא נכון לדעתי להפנות גב לאיום או לטמון את הראש בחול. גם אם הגורל יכה בי, אני מעדיף ליעמוד זקוף ולהביט לו בפנים. זה האני מאמין הקטן שלי.

rolan

New member
ראש פתוח

ולב בריא זה מה שצריך כל השאר יזרום מעצמו תרכיב משקפיים ורודות יש לעלמה - בקש ממנה

b4icu

New member
משקפיים וורודות ../images/Emo68.gif

שלום את הבדיחה הזו לא הבנתי, אולי "וורוד" הכוונה למינולט?

avitalp

New member
הזכרתם לי את "סיום" ../images/Emo79.gif../images/Emo168.gif../images/Emo20.gif

של נתן אלתרמן יש אדם רואה הכל באור ורוד ורוד זה לא טוב אומרים כולם אפילו רע מאוד יש אדם רואה הכל באפלה קודרת זו אותה המחלה רק בצורה אחרת אל תרכיבו משקפיים לא קודרות ולא שמחות הסתכלו נא בעיניים בעיניים פקוחות אל תאמרו אנחנו עוד בארץ רק מיעוט דווקא פה אולי מוצדקת האופטימיות אל תאמרו ציון רקדי ומזמורים הנעימי דווקא פה מוצדק מעט הרגש הפסימי ידיעות והסברות קבל מן העתון אך אצלנו בוא קבל זריקה של מבסוטון את הרע צריך לראות כדי להלחם בו על הטוב צריך לשמור בכדי להתנחם בו

עלמה 3

New member
אביטל ../images/Emo45.gif אני מעדיפה זריקה

של מבסוטון... את הרע צריך לראות בכדי להלחם בו............ ועל הטוב צריך לשמור בכדי להתנחם בו......... חזק..... ענק.... גדול....אוהבת כ כך את השיר הזה

yaeli4

New member
משקפיים ורודים ולא ורודות!!!!!

אם לא איכפת לכם....

rolan

New member
סליחה מורתי ../images/Emo6.gif

וטוב ששגיתי... כך חזרת אלינו

rolan

New member
אהה, סליחה לא שמתי ../images/Emo23.gif

ביפור משקפיים ורודים אלה המשקפיים בהן רואים הכל ורוד - אופטימי פסטיישט?...

עלמה 3

New member
B4 תאמץ לך את השיר שאביטל הביאה

אך אפשר לומר שהזוגיות טובה, שבעצם משתמע ... שהילדים שלה... מאיימים ופוגעים בזוגיות.... תראה, אנחנו לא מכירים... אני אספר לך משהו ואני ישתדל שיהיה קצר... נשאתי כרווקה לבעלי , כשהוא גרוש + 2...גרושתו וילדיו, להלן המשקיפים.. ניסו בכל דרך שלא עולה על הדעת להרוס ולתרפד את הזוגיות שלנו... ואנחנו כזוג שכל כך מאמין באהבה בנתינה וקבלה לא נתנו לשום רעל להזדחל ולו במעט לקן האהבה... ואני יכולה לומר כשבני הבכור נולד והיה בן שנתיים... אני הרמתי ידיים, אזלו כוחותיי והעדפתי לעזוב להרפות זה סחט ממני את כל מה שאפשר , כשהבנתי שבני יקירי נפגע.. פיזית ומילולית... פשוט לא הסכמתי שזה ימשיך להיות בחיים שלי... הטרדות מכל הסוגים... פנים זעופים קללות ... וטירוף שלא נגמר... ואז אמרתי לבעלי שדיי .. זהו... שאני לא שק איגרוף של אף מתוסכל וחולה .. לא אני ולא הילד שלנו... ואז יחד עם ההבנה וההסכם שזה לא יפגע בזוגיות שלנו ובבן שלנו.... הבעל שלי לקח אותם לשיחה , אודה בפניהם שהוא אביהם שהוא אוהב אותם מאד ובכל מאודו... שהוא חרד ודואג להם.. ושהוא רוצה אותם בתא המשפחתי החדש יחד עם אישתו ובנו ב- 100% , אך הם העדיפו ואמרו שהם מעדיפים שהוא יתגרש ממני ולא יהיה .. הבעל שלי אמר להם שאם הם מתכוונים להמשיך ולמלא את הוראות אמם (הוראות החולי) אז כף רגלם לא תיגע בביתו... ועם כל הכאב היה נתק של 4 שנים או יותר, לא היה קשר... מיצדם עד שיתגרש ממני ומיצדו עד שילמדו לקבל אותי ולכבד אותי...כאישתו בפרק ב' בחייו. במפגש שהיה לנו, בעלי אמר משפט " אני לא יתן לפרק א' להרוס לי את פרק ב'"..... ומתוך מה שאתה מספר, לעניות דעתי , בת זוגתך צריכה לקחת את העניין לידיה ולהסדיר את זה מול ילדיה במלוא הרצינות... אם מערכת היחסים שלכם מספיק חשובה לה ולחייה... בכל מקרה עם כל הקושי... האהבה מנצחת.. עלמה

rolan

New member
עלמושקה, שמעתי את המשפט הזה

ותדעי לך - הוא נר לרגלי אני מקבלת ומאמינה בו מאוד

b4icu

New member
שחר פז ../images/Emo42.gif

שלום להלן כמה נקודות. 1. בעוד במקרה שלך, המשמורת על ילדי בעלך היתה על גרושתו, הם לא חלקו אתכם קורת גג אחת. 2. במקרה שלנו, הילדים תחת המשמורת שלה והם גרים עכשיו בבית (חופש מהפנימיה ובכלל... 3. האם, במהלך השנים נסתה די הרבה אפשרויות, וכולם היו לכישלון: לראיה שלא חל שיפור במצב, כי אם הרעה. אתמול לדוגמא, היתי שם שוב וכדי לא להיות במחיצת הילד (אחד לא היה בכלל בבית) יצאתי להשקות את הגינה ואח"כ הצעתי שנצא לבלות. כאשר חזרנו, הוא ישב בסלון עם חברים (3) ופשוט עלינו לחדר השינה. בבוקר כאשר קמתי לעבודה, בני הבית עוד נמו את שנתם. בדרך לבילוי, ספרה לי האם (כמי שמבשרת לי בשורה טובה ומשמחת?), שבהתחלה הילד היה עושה לה סימנים ביד (מה הוא עושה פה בכלל?) ומעיר הערות, ולאחרונה (מאז שאולי ביקורי שם הפכו לעובדה שכיחה) הוא הפסיק! זה נאמר כביטוי להתקדמות חיובית...אני שתקתי. הקשבתי בקשב אך לא עניתי דבר. המשכתי בשתיקה קלה ואח"כ סיפרתי סיפור חמוד על "וורדי - מלחין האופרות. היא אהבה את הסיפור וכך עברנו נושא. לטעמי, הדברים נאמרו בהקשר לילד, אחרי שימתנו מיום שישי. היות ואין היא יכולה לדבר עמו על הנושא או לקדם אותו (הילד לא יאפשר זאת) היא חפשה דרך להגיד "תראה משהו חיובי כן קורה". ואני מסכים איתה. רק שזה לא קורה עם הילד או בין הילד לביני. זה קורה בינה לביני.

rolan

New member
שחר פז ../images/Emo42.gif ביותר

ביפור יקר, אל תעשה השוואות, אין מקרה אחד דומה ומשנהו. לא כדאי להיתלות בהשוואות שאינן מביאות אותנו לשום מקום, כדאי ורצוי לשמוע מה קורה אצל אחרים, כיצד הם נוגהים אך ההשוואות מיותרות. שיהיה לך יום מוצלח.

b4icu

New member
נתלה ?

שלום רולן לא נראה לי שהייתה סיבה בכתיבתי שתגידי שאני נתלה במקרה של... להיפך, מה שניסיתי להראות למה אין המקרים דומים. בנוגע למה שקורה אצל אחרים - בהחלט, לשם כך אני כאן אתכם (וגם בגלל שיש פה אנשים חביבים שקבלו אותי מאוד יפה). ובנוגע להשוואות, זו דרכי לבדוק מה מתוך הדברים אני יכול לאמץ, או לפחות להביא לשיחתי עם...כסיפור ששוה לקחת ממנו דוגמא. היות ומדובר כרגע בילדים שלה, וכאם לילדות את בטח יודעת, שאת יכולה להעיר לבתך ככל שתרגישי צורך (במקרה שאכן יש כזה צורך) אבל אוי לו לזר (ואפילו בן זוג) שיגיד על הילדה משהו רע! כך, שאני מתאים את עצמי למצב ב-"סיגנונות השתיקה". ועוד נקודה: במערכות קשר (כל קשר חברי/משפחתי/זוגי) אנו עושים ונוהגים מתוך שיקול של: מה אנחנו מרוויחים ומה אנחנו מפסידים בהתנהגות זו... זה קורה לאחר מריבה שאנחנו מסתגרים או זזים הצידה. זה הענשה עצמית שיש בה הפסד, כדי להרוויח את "אנחנו צודקים". בהיבט שלי בנוגע למצב עם הילדים, מצד אחד אין בי את הכוח ואת הרצון לעשות שום צעד בכיוון, ואני מקטר על המצב, אך מצד שני הוא מאוד נוח לי! לא צריך לשבת לאכול אתם (הילדים) או לעשות עבורם (להסיע, לבשל או להביא) שום דבר. ואם נגענו בנקודה, אז תספרו לי מה קורה במערכות כמו שלי, אחרי שנים של עכירות, נוצר אצלי רובד עבה של סלידה, אי חיבה (בעדינות) והערכה נמוכה לילדים. אם תשאלו אותי, זה ישאר שם עוד הרבה אם לא עד בכלל, במיוחד שכדי שזה ילך, ויתחלף במשהו אחר, צריך שיהיה מפנה בילדים (קשה לי להתחיל לאהוב את הקיים כי אין הו שום דבר שראוי). וזה נראה לי כמו מדע בדיוני. אפרופו, על כך אמר אסימוב: האלימות היא מפלתם האחרונה של חסרי היכולת.

rolan

New member
ביפור יקר

סלח לי שוב (פעם שניה בתוך פחות משבוע) אני כנראה לא מבינה את מסרייך... חבל...

עלמה 3

New member
B4 ואם במשוואות עסקינן.....

כן, אכן הם במשמורת אצל גרושתו, שלא נדבר על הסכנה... אך ע"פ הסדרי הראיה.. זה היה פעמיים בשבוע ושישבת כל שבועיים וחפש כן וחופש לא, אני לא רואה הבדלים זה כמעט אותו הדבר.. משמורת והסדרי ראיה, לא חושבת שהילדים התגרשו גם מאביהם.. בית אביהם היה בית לכל דבר עוד בית שלהם.. פתחו את המקרר ישנו איפה שבא להם, הקיאו.. שילשלו.. הרסו .. בדקו.. חיטטו... הם לא היו בפנימיה..... כפי שהבנתי, אתם לא גרים תחת אותה קורת גג... האמת אני דיי מבולבלת ממך... אתה סותר את עצמך..פה ושם.. וחבל שאתם מנהלים שיחות כאלה בין השיטין.... הישירות.. שם המשחק. ביפור - יש לי שאלה אחרת ???????????????? אם בנותיך או ילדך, היו מתנהגים באותה צורה מזלזלת כלפייה... איך היתה תגובתך???

למעלה