היה סופשבוע נפלא

• פותח הנושא b4icu
  • פורסם בתאריך

b4icu

New member
שחר פז ../images/Emo42.gif

שלום להלן כמה נקודות. 1. בעוד במקרה שלך, המשמורת על ילדי בעלך היתה על גרושתו, הם לא חלקו אתכם קורת גג אחת. 2. במקרה שלנו, הילדים תחת המשמורת שלה והם גרים עכשיו בבית (חופש מהפנימיה ובכלל... 3. האם, במהלך השנים נסתה די הרבה אפשרויות, וכולם היו לכישלון: לראיה שלא חל שיפור במצב, כי אם הרעה. אתמול לדוגמא, היתי שם שוב וכדי לא להיות במחיצת הילד (אחד לא היה בכלל בבית) יצאתי להשקות את הגינה ואח"כ הצעתי שנצא לבלות. כאשר חזרנו, הוא ישב בסלון עם חברים (3) ופשוט עלינו לחדר השינה. בבוקר כאשר קמתי לעבודה, בני הבית עוד נמו את שנתם. בדרך לבילוי, ספרה לי האם (כמי שמבשרת לי בשורה טובה ומשמחת?), שבהתחלה הילד היה עושה לה סימנים ביד (מה הוא עושה פה בכלל?) ומעיר הערות, ולאחרונה (מאז שאולי ביקורי שם הפכו לעובדה שכיחה) הוא הפסיק! זה נאמר כביטוי להתקדמות חיובית...אני שתקתי. הקשבתי בקשב אך לא עניתי דבר. המשכתי בשתיקה קלה ואח"כ סיפרתי סיפור חמוד על "וורדי - מלחין האופרות. היא אהבה את הסיפור וכך עברנו נושא. לטעמי, הדברים נאמרו בהקשר לילד, אחרי שימתנו מיום שישי. היות ואין היא יכולה לדבר עמו על הנושא או לקדם אותו (הילד לא יאפשר זאת) היא חפשה דרך להגיד "תראה משהו חיובי כן קורה". ואני מסכים איתה. רק שזה לא קורה עם הילד או בין הילד לביני. זה קורה בינה לביני.

*יערית

New member
מה צריך בן אדם יותר מזה../images/Emo35.gif../images/Emo39.gif

יודעת שיש הרבה בעיות מעבר.. אבל הלבד הזה שאתם יוצרים לכם יחד חשוב ביותר לשם הבסיס... שמחתי לקרוא

../images/Emo6.gifנפלא שאפשר להנות ...

מדברים פשוטים שבמהלך החיים אנו מאבדים את טעמם והנאתם כל כך מרגיע ושלוו ועל הקירבה אי אפשר לחלוק פשוט נהדר ורומנטי מאחלת לכם הרבה ימים ורגעים של קירבה ואהבה גדולה אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

חשוב../images/Emo24.gifעל הרצון../images/Emo25.gifעל ההצלחה

כרגע קישרתי את הסיפור על הבילוי הרומנטי לשיתוף ששיתפת קודם יפה ובהצלחה חבר אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

בונוסית

New member
רומיאו ויוליה - אהבה ודרמה

חשבתם פעם האם רומאו ויליה היו באמת כול כך מאוהבים אם אהבתם לא הייתה אסורה? יש אהבות שפורחות בדרמות. במערכות יחסים מורכבות כמו שלנו, קל הרבה פעמים ליצור מצב שבו הזיגיות מופלאה, מושלמת, מדהימה אבל יש בה "פגם "קטנטן אחד... ה י ל ד י ם ללא הילדים הכול הייה מושלם. אני חושבת שלא- הילדים הם הרבה פעמים אפיק קל ונוח לניקוז הכאסים שלנו. יותר פשוט לכאוס בגלל משהוא שהם עושים מאשר משהו שבן הזוג שלנו עושה. נוצר מצב שבן הזוג טוב ומושלם והילדים הם החלק הקשה. אולי זה לא כול כך שחור ולבן אבל אני חושבת שכולנו יכולים להתחבר לזה קצת. זה כמו שיש זוגות שרבים על כסף כשבעצם הנושא האמיתי אינו 10 ש"ח אלא מבק שליטה, מאבק כוחות, מערכות של אמונות וערכים מנוגדות בין בני הזוג. והכסף הוא רק הביטוי לקונפליקטים. אצלנו, המשפחות המורכבות, הריבים מתרכזים סביב נושא הילדים... מיכאל, לאור מה שתארת על מערכת היחסים בינך ובן זוגתך, מאבקי הכוחות והקשיים. נראה לי שללא הילדים הייתם רבים על נושאים אחרים. חוץ מזה צר לי לאכזב אותך אבל הם לעולם לא יעלמו.

rolan

New member
בונוסית - חומר למחשבה

אני עדיין צריכה לחשוב על עך אבל, כמו תמיד, את מפתיעה בחשיבה ה"שונה" שלך... כדאי לקחת את דברייך בחשבון ולחשוב עליהם לעומק...

b4icu

New member
אפיק הילדים ../images/Emo67.gif

שלום שמעתי את זוגתי מעלה את הטענה הזו. צר לי, אך אנני מסכים. נכון שמסע טוב לגיבוש. אבל להמשיך מסע גיבוש שלוש וחצי שנים לא מחשל את הזוגיות כי אם הורס אותה. כוחות הנפש, הכוח להתמיד, הרצון להתמודד לא יעמדו לזוגיות לנצח. בעיקרון השלילה, אולי ניתן להקיש, שאם לא הילדים הבעייתיים, הזוגיות לא הייתה מצליחה בכלל. כך, במערכת של פרק ב' הדבר החיוני למערכת מוצלחת היא ילדים שעושים בעיות... אופס, עכשיו זה נשמע לטעמי לא רציני

עלמה 3

New member
B 4 , עכשיו לגמרי התבלבל לי

הבילבול והבלבלה עלתה לי למח............. אתה צריך לקחת את עצמך... לשיחה רצינית, ממוקדת , ישירה ומיידית..

עלמה 3

New member
בונוס, לי זה גורם כאב ב- ../images/Emo23.gif

אפילו ברמת המחשבה - שהילדים הם אפיק קל ונוח לניקוז הכעסים.... על פניו , אצלי זה מוטו בחיים... הילדים הם מחוץ לתחום, בכל הנושאים... גם אם היה לי יום קשה ביותר.. עם הבנק.. עם הזוגיות ועם האקסית וכל הבלה הבלה הזה... ברגע שאני רואה את ילדיי..אני עושה סוויץ'.... לא מערבת אותם ולא הופכת אותם לכלי , בעד שום הון שבעולם. וסליחה אם הייתי בוטה

yaeli4

New member
עלמה, אני חושבת שטעית בקשר לבונוסית

אני חושבת שלא פירשת נכון. היא אמרה, עד כמה שהבנתי, שמה ש"מצחיק" בכל העניין של המורכבות הוא, שכאילו שאם לא היו לנו הילדים, לא היו לנו סיבות לריב ולהתווכח. כאילו כל הסיבות מתנקזות ל"נושא הילדים" לא לילדים עצמם. פה אני חושבת שלא הבנת את מה שהיא התכוונה. לא להפיל את המריבות על הילדים, אלא שהם-הם, הנושא-עצמו. בונוסית, תקני אותי אם אני טועה. אין ספק שילדים לא צריכים לספוג מריבות בין ההורים.

למעלה