היום אכלנו

merav999

New member
ד"א הפאי עם הטחון מהצומח מהבלוג שלך?

עשיתי בסוף השבוע, רק עם עלי פילו כי לא היה בצק עלים. מדהיםמדהיםמדהים!

אולי אעשה שוב גם בסוף השבוע הזה.
 

ladybug6

New member
באמת? אני די סולדת מפילו, תנסי עם

בצק עלים או בצק אחר ותראי שזה הרבה יותר טעים..
אבל אני מבסוטה שאהבת!
 

merav999

New member
דווקא יצא מאוד טעים עם הפילו ופחות שמן

אבל אני אנסה עם בצק עלים השבוע :)
 
בטח שבוודאי

3 וחצי כוסות קמח, אני עשיתי נ"ג אבל את בהחלט יכולה להשתמש בחיטה

כף שמרים יבשים
כף סוכר אני השתמשתי ב-3 כפות סירופ מייפל
בערך 2 כוסות מים חמימים
מלח
חצי כוס שמן

מטמינים את השמרים בתוך גומה בקמח עליה ם מפזרים קצת סוכר ומכסים, מערבבים את הקמח והשמרים. מכניסים לקערה את שאר חומרי הבצק ולשים עד שהבצק נעים לעבודה ולא נדבק, אם רטוב מדי מוסיפים בעדינות מעט קמח, אם יבש מדי-יש מרבצי קמח שלא מתחברים, מוסיפים בעדינות מעט מים. לשים היטב , אפשר על משטח עבודה מקומח.
מכסים ונותנים לזה לתפוח . כמו ללחמניות. בינתיים מכינים את המלית.
עכשיו יש שתי אופציות- אחת היא לשטח בעזרת מערוך את הבצק לעלה גדול ואותו להכניס לתבנית ולצפות במלית. השניה היא יותר עבודה - לקרוץ ממנו כדורים קטנים כמו כדור פינג פונג, לשטח אותם ולהניח עליהם מהמלית. היתרון שאלה מנות אישיות. אני עשיתי תבנית וחתכתי מרובעים כמו פיצה ביתית.
בכל מקרה אופים בחום גבוה , מעל 200 ,בתנור חם. כששולי הבצק מזהיבים זה מוכן.
 
למעלה