היום אכלנו

היום אכלנו

קציצות מטוגנות מעדשים שחורים ששרו כמעט יומיים במים, זוקיני ובצל שנטחנו במעבד מזון, קמח מאש ותבלינים מזרח תיכוניים.
הוגשו תחת מעטה של פטריות שמפניון קטנטנות והרבה בצל חרוק שנצלו במחבת.

מרק משעועית אדומה מנומרת ששרתה יומיים במים, עגבניות שרי, חבילת גבעולי סלרי+עלים, בצל גדול, שמן זית, מים פלפלת חריפה טריה, מלח סוכר, זרעי כמון , פפריקה מתוקה. מ ע ו ל ה ואדמוני

 
או הנה, לכל המתענינים

שתי כוסות עדשים שחורים ששרו במים לפחות 24 שעות, שני זוקיני ובצל מכובד מרוסקים בבלנדר/מעבד מזון, כמון בנדיבות,חאוויג' למרק, כורכום, מלח פלפל. בערך חצי כוס קמח מאש אם אין אפשר קמח חומוס.כםית סודה לשתיה(לא חובה). שליש כוס עמילן- ת"א/ קורנפלור/טפיוקה לערבב לעיסה דביקה .
במחבת לחמם שמן זית מאיכות משובחת ובעזרת כף להניח קציצות. להפוך כשמשחימות ואחר כך צד ב, את הפטריות צליתי אחרי עם בצל ירוק מקוצץ ומעט מלח.

את הפטריות והבצל צליתי לחוד עם מעט שמן ומלח
 

Gidi Shemer

New member
יש משלוחה לימי הולדת?

חגיגה של צבעים וגם הטעמים והריחות זולגים דרך מסך המחשב. יוצא מן הכלל
 


אחרי שראיתי בסופר אמריקני בצפון מערב ארהב גבינה לבנה 9% אני חושבת שהכל אפשרי...
 
אחרי שאיתרתי אצל פייסל

שמפניונים קטנטנים ופציחים להפליא, הייתי חייבת לרכוש מהן מלוא השקית
וגם להשתמש מהר בעודן בהירות ויציבות כל כך
 
בתנור עוגה

היום בא לי קוקוס
אז ערבבתי -
כוס קמח סורגום, כוס קמח מאש
חצי כוס עמילן תפוחי אדמה
חצי כוס קוקוס טחון
שקיק אבקת אפיה
חצי כפית קסנטן גאם
שני שקיקים סוכר וניל
זסט מלימון אחד
מיץ מלימון אחד- אותו אחד
3/4 כוס סוכר דמררה
יוגורט סויה בטעם טבעי אחד
כוס חלב סויה
שליש כוס שומן קוקוס
קורט מלח

שימנתי תבנית , במקום לקמח פיזרתי קוקוס טחון ועכשיו הבית מדיף ריח שחבל"ז

אפשר היה גם לגרר שוקולד פנימה או שוקולד צ'יפס אבל לא התחשק לי, גם שקדים קלויים יכלו להוסיף כאן... מילא

עכשיו נחכה עם הקפה לתוצר
 

RSPA

New member
נראית טוב...

אגב, שמתי לב שאת משתמשת לאחרונה די הרבה בקמח מש. זה קמח שאת טוחנת לבד ממש או שאת קונה אותו מוכן ? אם את קונה - איזה וכמה זה עולה לך ?
 
קונה

של תבואות אורגני ויקר 17.90 לחצי ק"ג
אבל אפשר לטחון בבית. זה קמח מעולה לגמרי ושווה. אני צריכה לחשוב על מטחנה ראויה, אולי מטחנת קפה.
 
למעלה