והיום
קציצות לוביה יבשה ששרתה במים 24 שעות אחר כך נטחנה גס במעבד מזון, כמו לפלאפל, גבעולים ועלי סלרי טחונים עם בצל חצי חבילת פטרוזילה ושני גזרים, רבע כוס עמילן ת"א, חצי כוס לפחות קמח מאש(אפשר חומוס),כפית סודה לשתיה, מלח,חאוויג' למרק בנדיבות, פלפל שחור גרוס. לערבב היטב. המבחן הוא קציצה שמחזיקה את עצמה ביד.
לחמם שמן לטגן רק לייצוב. להניח בכלי חסין חום על מצע עגבניות חתוכות. לערבב שמנת אלפרו אחת עם חבילת שמיר, 6-7 שיני שום, פלפל חריף (אופציונלי), מה שלא טחנתם מהסלרי לתוך הקציצות. לשפוך מעל לכסות ולאפות. מעדן.
אפשר לטגן יותר ולאכול ככה. אפשר לטגן יותר ולאפות ברוטב נוזלי יותר. אפשר לא להוסיף רוטב אלא עוד ירקות להמליח אותם מעט ולהוסיף טיפונת שמן לקרקעית. חשוב לכסות.