היום במרחשת

היום במרחשת

אצלנו סיר עם מרק ירקות וגריסים, מתובל עם מעט כמון,קינמון ,מלח ופלפל גרוסים

בסיר נוסף אורז מלא עגול, אורז שחור עגול, קוביות גזר, בצל, עדשים חומים קטנים ואזוקי שהושרו מאמש, מתובל בכמון, קינמון, הרבה כורכום , מלח פלפל שחור גרוס ומעט שמן זית.

במחבת ברזל עמוקה - בצל, זוקיני בקוביות, תרמילי לוביה טריה חתוכים ובטטות פרוסות- מטוגן קלות בשמן זית ואחר כך לבישול איטי עם עגבניות מרוסקות, שום, מלח ,פלפל,עשבי תיבול ממה שיש- קורנית אזוב וקצת בזיליקום.

מה במרחשת שלכם?

http://www.safa-ivrit.org/milon/מרחשת

"מַרְחֶשֶׁת
כלי לטיגון עמוק.

וְאִם-מִנְחַת מַרְחֶשֶׁת קָרְבָּנֶךָ--סֹלֶת בַּשֶּׁמֶן תֵּעָשֶׂה (ויקרא ב ז)"
 

RSPA

New member
יפה. "מרחשת" מלשון רחשים.

כלומר משהו שמשמיע קולות פצפוץ, במקרה הזה של טיגון.
אגב זה מופיע בעוד מקום בתנ"ך (ויקרא, ז' ט'):
"וְכָל־ מִנְחָ֗ה אֲשֶׁ֤ר תֵּֽאָפֶה֙ בַּתַּנּ֔וּר וְכָל־ נַעֲשָׂ֥ה בַמַּרְחֶ֖שֶׁת וְעַֽל־ מַחֲבַ֑ת לַכֹּהֵ֛ן הַמַּקְרִ֥יב אֹתָ֖הּ ל֥וֹ תִֽהְיֶֽה׃ "
 

ladybug6

New member
נשמע טוב המרחשת הזאת שלך...

אצלי יש בטטות פרוסות גס ואפויות עם שמן זית, מלח גס ותערובת תבלינים יבשה.
תבשיל חורשט סבזי באדיבות חמותי (התבשיל הירוק הזה עם המון ירק מבושל ושעועית אדומה)
ובורגול גס מבושל עם ירקות קטנים, גם באדיבותה.
 

ימימה

New member
לוקחת את הרעיון של זוקיני ובטטה

רק בלי הלוביה, כי פשוט אין...
יש לי קצת שעועית ירוקה (סנפרוסט) שבושלה ברוטב עגבניות, אולי אשתמש בה במקום, ורק אוסיף בסוף שלא יהפוך לסמרטוט...
 
כל ירק יכול להצטרף

סלרי ופטרוזיליה במיוחד אם יש שורשים ניתן להכניס בקוביות קטנות- מעדן!
דלעת, פלפלים, פרסה, חצילים בקוביות קטנות....
 

ימימה

New member
יש שורשים תמיד

מעולה, אוסיף מכל טוב, אבל אשאיר את הבטטה זוקיני כמוטיב מרכזי בשביל הצבעוניות ירוק-כתום
 
היום ארצה לאפות

אפיה עושה תחושה של בית, אין כמו ריח של שמרים נאפים לתת תחושת שייכות נימוחה ומנחמת.
חלק יהיו בוודאות עם גלוטן - אני חושבת על שמריות קטנות עתירות שקדים ושוקולד, מרוחות בסירופ מיד אחרי צאת מן התנור...
ולחם נ"ג עם קמח סורגום , חושבת להוסיף סילן לתערובת באופן מודגש..
מה בתנורכם?
 

ימימה

New member
גרנולה

כלומר גם מכינה גרנולה תוצרת בית וגם אופה עוגיות גרנולה בשביל בן הזוג שיקח למקום העבודה, שיהיה לו עם הקפה... ומחפשת מתכון מוצלח לעוגיות בצק פריך טבעוניות. יש המלצות?
 
יש

בבקשה, כוס וחצי גרנולה כוס קמח וחצי קמח
בננה אחת מעוכה היטב
200 גרם שומן קוקוס איכותי
כוס ושליש סוכר חום
כפית אבקת אפיה
מעט מלח
תמצית וניל / זסט לימון/ זסט תפוז- אופציות תיבול לא חובה
מים או מיץ פרי לפי תחושת הבצק
מערבבים הכל ומכנסים לכדור, אם יבש מדי מרטיבים במים/ מיץ

מצננים היטב במקרר אחר כך מוציאים קורצים כדורים קטנים חצי פינג פונג, מגלגלים מניחים על תבנית ומועכים עם האצבע במרכז.
אופים כרבע שעה בתנור חם.

חייבת לצאת, אם משהו לא ברור תשאלי אני מסבירה בהמשך
 

ימימה

New member
עשיתי עוגיות בצק פריך פשוטות

לפי המתכון הזה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=301&messageid=167419256
ויצא מעולה! בצק נעים ונוח מאד לעבודה, עוגיות פריכות נמסות בפה - ממש כמו העוגיות של אמא שלי (שנקראות אצלנו "עוגיות סבתא") - רק בלי חמאה וביצים. מומלץ!
לעוגיות הגרנולה עוד לא הגעתי מפאת קוצר הזמן...)
 

ladybug6

New member
תתביישי לך

כל הסופ"ש רציתי להכין בצק שמרים אבל בגלל כאב לא מוסבר בפרק כף היד אני לא יכולה ללוש ונאלצת לדחות סיפוקים, ואז את באה לי עם התיאור הזה שכבר הכניס לי לאף את הריח של המאפה השוקולדי יוצא מהתנור
 

elin86

New member
תגידי בבצק אין ביצים?

והשוקולד הוא לא חלבי? אני תתוהה איזה דברים מתוקים אוכלים טבעונים.. קשה לי לוותר על השוקולד
 

יוספה 51

New member
שוקולד מריר, המון, יותר טעים מהחלבי בכלל.

ובעלי עושה כמויות גרנולה הסטריות כל שבוע, מעדן מדהים, וכשבא לי אז יוגורט שוקולד של אלפרו, וגם המשקה מקיאט שלהם מצוין. ומישהי העלתה מתכון מושחת ומוטרף שכלל שמן קוקוס שעושים מקוקוס והמסת שוקולד כלשהי. נשמע קל מאד ומושחת לגמרי, ליידיבאג- את יודעת למצוא את המתכון? קניתי לכבוד זה שמן קוקוס (מצד שני, אולי עדיף שלא תמצאי.) וכמובן גם קצת דברים בריאים כמו - פירות, תמר מג'הול וכו'. בעניין שוקולד חלב מול מריר, יש בזה מן ההתרגלות נסי ותראי שהוא יותר איכותי וטעים.
 
באפיה מאז ומתמיד

שוקולד מריר של לפחות 60 % מוצקי קקאו , לרוב יותר זה ההרבה הרבה הרבה יותר מוצלח , טעים, בעל מרקם מתאים מאשר שוקולד חלב
ולא חייבים ביצה, אפשר להכין בצק יחסית רטוב עם יותר שמן והוא יוצא רך להפליא
 

ladybug6

New member
בצק השמרים הכי טעים שאכלתי

הוא טבעוני, במתכון הזה:
http://tivonim-blog.co.il/גביניות-טבעוניות/
מה שמעניק לו את הרכות זה רסק התפוחים וחלב הסויה (כנראה בגלל הלציטין או משהו)

ומילוי שוקולד לעוגות תמיד עושים עם שוקולד מריר (שהוא פרווה), גם במתכונים לא טבעוניים.
למאפי שמרים עם שוקולד אני אוהבת להמיס את השוקולד עם קצת חלב סויה, ואם בא לי להתפנק אז מוסיפה אבקת נוגט, וקצת שברי פקאנים מלמעלה... יאמי.
 
לחמניות בזיגוג סילן

לתפרון בעיית השחמת המאפים ערבבנו סילן עם מעט שמן ומרחנו והנה התוצאה לפניכם
 
למעלה