היום במרחשת

יוספה 51

New member
אני עשיתי היום תבשיל של

חיטה שהושרתה רק שלוש שעות בערך, בושלה חצי שעה, התווספה לרימון גדול מאד. ולבצל ירוק וקצת אוכמניות וג'עלה. תענוג. והרוטב- ויניגרט עם סילאן במקום דבש. וגם- תבשיל הבית: קינואה עם בטטה ותמר מג'הול. (במקור יש גם חסה אבל כדי שיחזיק מעמד עוד יום יומיים ויתרתי עליה).

ladybug6

New member
היום התלבבו פה לביבות

מגזר, קישוא ירוק, תפוח אדמה, בצל, קמח חומוס, קוואקר טחון, קצת קמח תפו"א וכוסברה, תובל במלח וזרעי כוסברה טחונים. עמדתי בפיתוי ואפיתי במקום לטגן ויצא יאמי.
ליד זה חוסלו שאריות של חורשט סבזי ובטטה אפויה.

זה מפצה תזונתית על העוגיות שוקולד צ'יפס שאכלתי לארוחת בוקר?

איזה קטעים!

אף אני טיגנתי בליל אמש תערובת של חומוס ושעועית שהושרו ,כוסברה טריה, זרעי כוסברה, פטרוזליה, דלעת, בצל, גזר, מלח ,פלפל וקמח חומוס וטיגנתי. יצאו קציצות רכות מבפנים ופציחות מבחוץ. לצד זה שיירי המרחשת שמהם החל הדיון.

וסלט חי מלא כל טוב.

מה צריך יותר? לחמניות מרוחות בטחינה גולמית ודבש

ladybug6

New member
האמת היא שהופתעתי שיצא טעים

אני לא חזקה באפיית לביבות/קציצות, במיוחד כאלה שעל בסיס ירקות. אבל יצא ממש אחלה..

ladybug6

New member
אין לי כמויות מדודות אבל

שני גזרים, שני קישואים ירוקים, בצל קטן, תפו״א בינוני, את כל אלה גיררתי ללא בישול. לזה הוספתי חצי כוס קוואקר טחון ועוד בערך חצי כוס קמח חומוס, או כמה שהיה צריך כדי שהעיסה תהיה נוחה לליבוב בידיים רטובות. הוספתי גם כף וחצי קמח תפוחי אדמה, כוסברה קצוצה גס, חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים ומלח.
לשתי בידיים עד שהתקבלה עיסה שהרגישה לי מספקת. שימנתי תבנית עם נייר אפייה ואפיתי על חום בינוני גבוה עד שהחלק התחתון השחים, הפכתי ונתתי לזה עוד איזה עשר דקות לצריבה מהצד השני.

littlegem

New member
אחלה רעיון עם הקנמון במרק

אנחנו היום בחופש ונלך לחפש במקום ג'מייקני אם יש לי מה לאכול אצלם
(
אוהבת את התיבולים שלהם)

למעלה