היום בפעם הלא ראשונה

איפה אין לי רצף בדבריי?

איפה אין לי רצף בדבריי? הסוגריים שמידי פעם אני שם בתוך משפט? זה לגיטימי בתחביר. מה שפה פשוטה יותר? אני מתנסח בשפה שאני משתמש תמיד, השפה העברית הרגילה,במילים שהן חלק לגיטימי מהשפה העברית, שום דבר מעבר לרגיל המקובל. סלחי לי אם איני משתמש בשפת רחוב...

Dark faith

New member
פשוט מאוד,

או שתשתמש בשפה גבוהה לאורך כל הדרך- או שפשוט לא. נורא קשה להבין פיסקה שלך. אין לך רצף של משפטים. גם מזה נעשה וויכוח? פשוט נמאסו עליי כל הוויכוחים השטותיים הללו. אתה מוזמן להגיב....אני כאן סיימתי.

מה זה ,"אין לי רצף של משפטים"?

מה זה ,"אין לי רצף של משפטים"?(מה זה רצף של משפטים? משפט אחד נגמר, משפט שני מתחיל...משפטים גם יכולים להיות מאוד ארוכים. את ממש לא ברורה בטיעון שלך-"מאוד פשוט" אבל את לא מסבירה עצמך. מה זה,"או שתשתמש בשפה גבוהה לאורך כל הדרך-או שפשוט לא?"- מה פשר המשפט הזה? ספציפית. מה, אני עובר מ"שפה גבוהה" לשפת רחוב,וחוזר חלילה או משהו כזה? לא שמיתי לב שעשיתי את זה איפשהו כאן..

jonar

New member
שמע שמע שמע....

זה שאתה משתמש בשפה גבוהה....אני בטוח שכולם מעריכים את זה פה....אבל בן אדם צריך להתאים את עגת הדיבור שלו למקום אתה לא יכול לבוא ולכתוב איך שאתה מדבר עם חברים שלך וכל זה....אתה נמצא בפורום ורוב האנשים בפורום הם בני 15 עד 19 או קצת....אני אישית מתקשה לקרוא את זה לא בגלל שאני אידיוט בגלל שלא הגעתי לרמה כזאת של אוצר מילים...אני קורא ת'הודעות שלך ומרוב שאני מנסה להבין מה פירוש של חלק מהמילים ואיך מחברים הכל ביחד אני מפספס את כל הרעיון של ההודעות שלך ובסוף יוצא שאני לא מבין כלום.....לא משהו אישי ובלי להעליב אבל אולי תנסה לכתוב בשפה יותר פשוטה ויותר עממית...

אבל זהו,שזו לא שפה עד כידי כך גבוהה

אבל זהו,שזו לא שפה עד כידי כך גבוהה שכמעט כל מילה דורשת מילון. לרוב, המילים הן מילים שכל אחד ראוי שידע, לא יזיק בכל מקרה-הרי זו השפה העברית המדוברת. זה לא שהתחלתי(בינתיים) לדבר בשפת התנ"ך או בעגתו של ביאליק או צ'רנחובסקי(אגב, אם אתחיל, אדאג להוסיף פרוש בסוגריים למילים שהן קרוב לוודאי לא מוכרות לרוב...). אז בוא נגיד שאולי יש כמה מילים שמישהו לא מבין(הרי זו לא כל מילה שניה לא מובנת...)-ביקור קצר במילון יגיד לו בדיוק מה פרוש המילה. גיל 15 זה גיל שבממוצע המוח הוא די בשיאו והוא יכול להבין מושגים ורעיונות מופשטים לעומק. אני כבר חיברתי בשבילך את הכל, כל הרעיון, כל המילים-כל מה שאתה צריך לעשות זה לקרוא את זה בתשומת לב-ואם עדיין לא הבנת וזה מעניין אותך, לקרוא ביותר תשומת לב פעם נוספת. או יותר טוב-אתה מתחיל לקרוא, ופתאום לא מבין משהו...חזור אחורה וקרא את הקטע הזה שוב עד שתבין- ואם משהו באמת לא מובן ולא נקלט, תמיד אפשר לשאול,"למה התכוונת כשכתבת כך וכך...?" דרך אגב, אם ישנן מילים לא מובנות בדבריי, למישהו כאן (והכמות לא יכולה להיות ממש גדולה), אז הוא יכול לראות את זה כהזדמנות להכיר מילה חדשה, להתעשר.

edeneden

New member
אני חייב לציין....

בגיל 1-3 המוח בשיא התפתחותו.........לא גיל 15....... וחוץ מזה הבנת משפטים לעומק ולגיל אין קשר לידעתך......

המוח בשיא התפתחותו בגיל 15

המוח בשיא התפתחותו בגיל 15 באופן ממוצע, מה שאינו אומר שאדם לא יכול לפתח את מוחו במידה רבה יותר, אלא שההתקדמות הגדולה ביותר של שכלו ומוחו של אדם בדרך כלל הינה עד גיל 15 כאשר מאז זה יותר מתאזן,מוחו הוא כבר של מבוגר פחות או יותר, פיזית. בגיל 1-3 התפיסה השכלית של האדם היא הרבה יותר נחותה(בלשון המעטה) ולא סתם, המוח שלו עדיין לא הבשיל וגם לא קיבל ניסיון מספיק בו יבנו לו יותר נתיבים חדשים במוח וכו'.... כלום אתה חושב שבגיל 1-3 הגעת לשיא ההתפתחות ושהמוח שלך פיזית מאז לא השתנה בהרבה? הבנת מושגים ורעיונות,יש לה בדרך כלל קשר לגיל. ובגיל 15 בתקופה שלנו, אדם אמור להיות מסוגל להבין קונספציות מסובכות ועמוקות(לא שמה שכתבתי היה כה מסובך או עמוק ברמה הפילוסופית...) המשפטים שלי הם לא קוביה הונגרית ולכן הרעיונות מאחוריהם צריכים להיות מובנים לרוב אלו שהם בני 15 ואני מניח שגם לאלו שהם צעירים מגיל 15.

בטח התכוונת לכך

בטח התכוונת לכך שמגילאים 1-3 המוח מתפתח במהירות הכי גדולה שיתפתח במהלך חייו של האדם(אבל הוא לא מגיע לשיאו בגילאים הללו...), משהו שאולי הוא אמת, לא בדקתי את זה.

spake

New member
אתה מודע לעובדה ש...

המוח כל הזמן גודל?... כאילו כל מידע שאתה דוחף לשכל שלך זה עוד קשר בתוך המוח....לכן שיא התפתחותו של המוח הכוונה הקצב הכי מהיר שהוא מתפתח זה עד גיל 3....זה קודם כל! חוץ מזה באמת לא רשמת פילוסופיה גבוה מידי אבל מילא...

לא

לא, שיא התפתחותו של המוח זה בערך בגיל חמש עזרה-מוח בוגר ובשל, מפותח די לגמרי, ולא הזמן שבו קצב ההתפתחות שלו הוא הכי מהיר שהוא לפיך בגילאים 1-3.המוח לא הכי מפותח בגיל 1-3 כפי שהסברתי מקודם(ויש לו עוד הרבה להתפתח), מכאן שהוא לא בשיא התפתחותו בגילאים הללו. השיא זה מתי שהוא נמצא במצב הכי טוב שלו בממוצע,מפותח לכידי מוח של מבוגר וללא כל השפעות זיקנה. בגיל 15 אדם לרוב מגיע לשיא שכזה. המוח לא גדל כל הזמן וקשרים חדשים(סינפסות) לא נוצרים בכזו קלות כמו שאתה חושב ,אחרי גיל 15 במיוחד. כידי שקשרים חדשים יווצרו אחרי הגיל הזה צריך משהו רציני ולא סתם אינפורמציה אקראית שנדחסת לזיכרון שלך ותופסת תאים אפורים. למידה אמיתית בניגוד לדחיסה של אינפורמציה חסרת חשיבות תפתח את המוח שלך. הוא לא יהפוך ל"גדול" יותר לפי מירב הסיכויים אבל מה שכן,יש לו הפוטנציאל לפתח קשרים חדשים שיהפכו אותו ליותר מורכב....אם לא תאמן את המוח שלך, חלק מהקשרים יתרופפו ולבסוף יתפוגגו-המוח יאבד ממורכבותו,או "יקטן". שיא התפתחתו של המוח, פעם נוספת, הוא הזמן בו המוח הכי מפותח(בממוצע, פחות או יותר),מכאן המונח שיא ההתפתחות,שלא יהייה מדוייק לגמרי מפני שמגיל 15 והלאה ישלאדם הרבה הזדמנויות להפוך את מוחו למורכב יותר, פשוט זה הרבה יותר קשה אחרי הגיל הקריטי של בערך 15 מפני ששם הילדות נגמרת והמוח פחות או יותר בשל לחלוטין ותהליכי ההתפתחות המהירים שהיו נגישים למוח מאטים-הוא הגיע לשיאו-מוח מבוגר ופונקציונאלי בהתאם. וזה לא גיל שנה או שנתיים או שלוש- אלא הגיל בו המוח ניהייה מבוגר ובשל לחלוטין, פחות או יותר. בגיל 15, לרוב נקבעה כבר יכולתו של המוח. מה שכן,עד גיל 6, מוחו של האדם הוא ספוגי במיוחד בכל הקשור לקליטת אינפורמציה,המוח הכי נגיש באותו הזמן לספיגת אינפורמציה, שפות וכו', לא הכי מפותח. תכף תגיד לי שהגיל שהאדם הוא בשיאו הגופני בממוצע( במקום המוח ניקח את כל הגוף לשם המחשה) הוא גיל 1-3...מה שברור שהוא לא נכון. ולמעשה זה בערך גיל עשרים ומשהו- מבוגר לחלוטין-הגוף נמצא בשיאו בממוצע(מה שלא אומר, כמו במקרה של המוח, שהאדם לא יכול לקחת את השיא הטבעי הזה ולהגדילו, לשפר את כושרו וכו'...)אותו הדבר עם המוח-הוא לא יכול להיות בשיא התפתחותו בגילאים 1-3-המוח של האדם בגילאים האלו אפילו לא קרוב לבשלות(אף על פי שיש לו סגולה מיוחדת במינה של ספיגת אינפורמציה שאין אותה במינון שכזה אחרי גיל 6), מכאן שאינו בשיא התפתחותו, בפיסגה של התפתחותו. שיא קצב ההתפתחות זה משהו אחר, זה השיא של הקצב של ההתפתחות, לא של ההתפתחות עצמה.

השיא

השיא הוא לא של מהירות או קצב(כמו בתחרות ריצה...) אלא במובן של " "prime". a man is in the prime of his fitness and so on...

spake

New member
אני מבטיח לך....

אח שלי אין סיכוי שבגיל 15 הייתי מחזיק מעמד באוניברסיטה שבוע...

זה כבר עיניין של בגרות נפשית....

זה כבר עיניין של בגרות נפשית.... בגיל 13 אתה כבר טכנית מסוגל להוליד ילדים, כך שפיזית אתה בוגר ובשל מספיק בשביל זה-זה לא אומר שאתה מוכן לזה נפשית. בכל מקרה, את הנקודה שלי הבהרתי, המוח נמצא די בשיאו(לא השיא של קצב התפתחות, אלא של ההתפתחות הפיזית עצמה... ופשוט ציון הדבר הזה היה כהשוואה לתקופה בחייו של האדם, כאשר הוא צעיר בהרבה יותר ואינו מסוגל לתפוס בדרך כלל מופשטות יתר אם בכלל ומושגים מורכבים מידיי),ואינו נחות מבחינת היכולת הפוטנציאלית מזה של מוח של מבוגר ,ומישהו שגדל בתרבות שלנו, בגיל 15, הדברים שכתבתי הם בכלל לא מעבר לתפיסה ש"אמורה" להיות לו או לה. זה הכל.

Dark faith

New member
אתה שם לב למשהו?

אתה חושב שכל נגדך. אף אחד לא בא נגדך, ובטח ובטח לא לתקוף אותך. שוב, פורום המשוב פתוח לכלל גולשי תפוז. אם דבר מסויים אינו נראה לך כשורה בניהולי- פורום שאותו פתחתי ואותו אני כבר מנהלת קרוב ל-3 שנים- הינך יותר ממוזמן להביע את מחאתך שם.

טוב ויפה

טוב ויפה, אבל למה למחוק את התגובה המלאה שלי, לה? "פרימיטיבית" ,כתשובה למה שהיא אמרה לי זה די הולם ואינו בגדר קללה שכן,זה תאם והתבסס על סגנון התנהלותה,לא פחות ולא יותר , והתשובה שלי הייתה די מלאה ומושקעת...לפחות אזהרה לפני, כידי שאוכל להעתיק את התשובה שלי...

Dark faith

New member
מחיקת הודעות ראשיות,

מביאות למחיקת תגובות. נראה לך הגיוני הדבר כי הודעה תימחק והתגובה עליה תישאר?!

אז זהו,בגלל זה אמרתי שלפחות יכולת

אז זהו,בגלל זה אמרתי שלפחות יכולת להזהיר כידי שאוכל להעתיק את ההודעה ולשמור אותה-אחרי ככלות הכל,זו היתה הודעה מושקעת.זה הרי לא צודק שרק מפני שהיא ליכלכה, כל מי שענה להודעה שלה, היינו אני, צריך לשלם על זה.

למעלה