היום בתפוז אנשים

היום בתפוז אנשים ../images/Emo170.gif

ציפי גון-גרוס, סופרת ופסיכולוגית, מחברת ספרים רבים, ביניהם "הורים מתגייסים" תשיב לשאלות במגוון נושאים הנוגעים לחיבור בין פסיכולוגיה והשירות הצבאי הערב בשעה 20:00 בפורום הורים לחיילים. אתם מוזמנים לשרשר שאלות כבר עכשיו.
פרופסור גיורא פילר, מנהל היחידה להפרעות שינה בילדים בבית החולים רמב"ם אשר כוללת את מעבדת השינה של הטכניון, יענה הערב בשעה 21:00 בפורום הפרעות קשב ADHD על שאלות בנושא שינה והפרעות שינה בילדים . אתם מוזמנים לצרף את שאלותיכם לשרשור השאלות שכבר נפתח
פורום איכות סביבה מכריז על תחרות ססמאות להעלאת המודעות נגד כריתת עצים למדורות ל"ג בעומר. אתם מוזמנים להציע את הסיסמה שלכם!

maore

New member
../images/Emo1.gifשינה ולילה../images/Emo29.gif

כל הסיפורים, השירים, הסרטים, האגדות והדמויות הרלוונטיות לנושא... הכל מותר

maore

New member
יום שבת/פרנקל

ההורים רוצים לישון עד מאוחר והבן שלהם רוצה שהם יקומו כבר וישחקו איתו... כל פעם הם מציעים לו לעשות משהו אחר בזמן שהם ינמנמו עוד קצת...

לוטקה

New member
ספר נפלא ../images/Emo99.gif

כל כך מעודן, מרגש וקסום(גם מבחינת האיורים שהם רישומי דיו משולבים בצבע).

פרחבר

New member
שרק -I - גנבו בלי בושה ....

מהאגדות שלנו, סרט מצחיק שההמשכון שלו מפיל מצחוק, בעיקר אנטוניו בנדרס בתור החתול במגפיים (אופס - שכחנו להוסיף *אותו* ברשימה של ספרים על בעלי חיים, הוספתי....)

maore

New member
תפילילה

אישית לא אהבתי, גם ארוך מדי, ורק בסוף יש בעצם את התפילה, אז מה עשינו עד עכשיו? וגם הציורים קיטשיים מדי לטעמי האישי.

sigalit33

New member
מסכימה איתך לגמרי! ועוד -

הספר הזה פשוט נורא בעיני! אררררררררוך מאד, מישהו מאד נוצרי באופי הטקסט ה"תפילתי" וגם האיורים קיטשיים ביותר. הצבעוניות עמוסה ובכלל לא מתאימה לשעת ההרדמות. אבל יש בהחלט ספרים אחרים מוצלחים יותר בענייני שינה ולילה: "לו הירח היה יכול לדבר" של קייט בנקס, ספר שהוא שיר ערש כמעט, איורים מעולים, נפלא ומרגש! "ג'ירפה ולישון" של גרוסמן, "לא יכול לישון דובון" (ברח לי שם המחבר), "לילה טוב גורילה" של פגי רתמן - ספר תמונות מעולה ומרתק.

ואני דווקא אוהבת

דרך הספר הזה, הילד שלי (שהוא בן שנתיים) למד המון מושגים - החל בדברים מוחשיים, שאף פעם לא ראה - עמקים, נהרות, יערות, חרקים, זוחלים, וכלה במושגים מופשטים - כעס, קושי, טעויות, אהבה. אנחנו קוראים את הספר הזה כמעט כל לילה (לפעמים הוא מגוון עם "ויהי ערב"), ומדברים על מה שעבר עליו היום (ביוזמתו!) ועל המושגים הלא-ברורים שבסיפור. הוא למד אותו בעל פה, וכבר יודע לדקלם כמעט את הכל לבד. הציורים דווקא ממש נפלאים בעיני, ומדגימים היטב את הנאמר בסיפור - זה כמו מין חלום בצבעים עזים. אהבתי את הקטעים שמדברים על ההרגעות ועל השאיפות והנשיפות - אני דווקא חושבת שזה כן עוזר להכנס למצב רוח ישנוני. אני רק חייבת לסייג את שבחי ולהסכים בקשר לנוצריות של הטקסט התפילתי ולפאגאניות של ההודיות לכל מיני גרמי שמיים. אלו הקטעים שפחות אהבתי.

חולפת2

New member
ואם לדייק:מלאך הקסם של דנה.

ומה הקסם? דנה,שלא רצתה לשכב לישון לבדה,קיבלה הבטחה,שאם תישן לבדה-תמצא בכל בוקר מתנה ממלאך הקסם.

לוטקה

New member
ספרי פיפי ולישון ../images/Emo1.gif

ויהי ערב- פניה ברגשטיין (זו קלסיקה של ממש).ספר מתנגן על ילדה שרצתה לתת לתרנגולות נשיקה אך הפחידה את כל הלול. אביה שחושב שנכנס תן או שועל ללול התרנגולות כועס עליה מאד (ואני ממש זוכרת את מילות הכעס שלו עוד מילדותי!!) וכשהוא מבין שהיתה לה כוונה טובה הוא מתנצל בחיבוק ונשיקה. הציורים קסומים בצבעים של ערב ותואמים את שנות הארבעים של המאה הקודמת, אז נכתב הספר. לילה חשוך אחד - אורה איל הדבר היחיד שעיצבן אותי בספר הזה היה הכינוי של הילדה "חנה-בננה", כשהקראתי לילדי תמיד השמטתי את הבננה. פרט לכך זהו ספר חמוד על פחדים מהחושך כשכל חפץ תמים מקבל משמעות מפחידה ומאיימת. ציורים עדינים בשחור לבן של הסופרת. אבא, אני לא נרדם! -מייקל פורמן ספר מתוק עם ציורים נפלאים על דב פנדה שלא מצליח להירדם ובאילו שיטות נוקטים ההורים המותשים (בעיקר האבא כי האמא שיושבת לה על הספה וקוראת עיתון אומרת: "זה התור שלך, אבא, אני גמרתי להיום.") הדובון מצידו נוקט בכל השיטות המוכרות כדי לא ללכת לישון, ואת הילדים ששומעים את הסיפור זה נורא מצחיק. איך דינוזאורים אומרים לילה טוב? - ג'יין יולן, מרק טיג ספר פרודי על תהליך ההשכבה לישון שעיקרו ציורים גדולים ומרהיבים על דינוזאורים שונים ומשונים שההורים שלהם הם אנשים רגילים לגמרי והם לא ממש רוצים ללכת לישון. אך אל דאגה, בסוף גם הם נרדמים בשלווה ובחיוך, מחובקים עם דובי.

בית השינה של ג'ונתן קו

על חבורת ידידים שנפגשת כסטונטים ושוב, כעבור שנים, כשלכולם קשר מסוים לבעיות שינה.

Britush

New member
הממ. ../images/Emo42.gif

מה עונים לאנשים, שאחרי שביקשת מהם כמה ספרי מד"ב ליום ההולדת, אומרים לך "אבל למה את קוראת רק שטויות כאלה? את צריכה לקרוא דברים רציניים, באמת
". (ציטוט מדוייק למדי של סבא
)

תציעי לסבא לקרוא בעצמו

או לחילופין ספרי לו על כמה רעיונות, דילמות, פילוסופיה, הגות ומחשבה שקראת בספרי ה"שטויות האלה". פעם ספרי מד"ב נחשבו כזבל, וחלקם אכן היו ספרי פרוטה על חייזרים מפחידים שמשתלטים על העולם, הורגים את כולם וזהו. אולי סבא שלך לא מודע לעומק האינטלקטואלי האמיתי שיש בספרי מד"ב טובים. בכל מקרה- עימדי על זכותך לאהוב את מה שאת רוצה!!! והאם זה אומר שמגיע לך מזל טוב?.....

Athaclena

New member
אוי, באסה

לי היו כמה תגובות כאלה אבל לא כזה גרוע. אני מצידי מתנקמת בהם בזה שאני מביאה להם מנפלאות הז'אנר... אמא שלי שלא אוהבת מד"ב בכל זאת נהנתה ממלבד הכלב של קוני וויליס. הבא בתור כנראה יהיה חומריו האפלים של פיליפ פולמן. או ספר יום הדין, כשיחזירו לי אותו. גם סבתא שלי קוראת כל מיני דברים (לא כבדים מדי), לפעמים אוהבת ולפעמים לא. האמת, אולי כדאי שהם ינסו את המשחק של אנדר, או חולית. הממ...

למעלה