היום בתפוז: מרזים, נהנים ותורמים

natyh

New member
פיטר ואן פטגם

ד"ר ליווינסגטון ? I presume ארל מורטון סטנלי לד"ר המפורסם . נתי

פטר ון פטחם Peter van Petegem

מן הסתם מזכרת לכיבוש הספרדי בפלאנדריה במאה ה 16 - הם נהגו להשאיר מזכרות כאלה בכל מקום שאותו כבשו

סוף סוף נוכל לראות אותם מתחרים...

ראש בראש. ביום ראשון שני הטאנטים הצעירים אחד נגד השני, דמייאנו קונאגו Vs אלחנדרו ואלוורדה. אני כבר שבוע חולם בלילה על ספרינט בו שניהם משתתפים (אמנם בחלום שלי בסוף אסטרלואה מנצח, אבל זה לא משנה). ד"א מיקלה בארטולי החליט לא להגיע לאתונה, לצערי באלריני העדיף לא להזמין את קונאגו במקומו (פיולי הוזמן במקומו). ההחלפה הזו הופכת את בטיני למוביל האיטלקי היחידי באתונה.

קצת קשה להוביל נבחרת....

כשאתה בכלל לא בסגל. הסגל האיטלקי: Paolo Bettini (Qsd) - Cristian Moreni (Alb) - Daniele Nardello (Ita) -Luca Paolini (Qsd) - Filippo Pozzato (Fas) כוכב אחד וארבעה פועלים. בניגוד לספרדי: שלושה כוכבים+שני פועלים כוכבים. Igor Astarloa Askasibar (Lam) - Alejandro Valverde Belmonte (Kel) - Óscar Freire Gomez (Rab) - José Iván Gutiérrez Palacios (Ibb) = also ITT + Igor González de Galdeano (Lst)

נבחרת איטליה דווקא נראית לי טוב

דבר ראשון, אני אוהב את בטיני אז אני קצת משוחד. הייתה גם בקורת על בלריני (הסלקטור האיטלקי) שהוא לא בחר את רבלין או את די לוקה. יש בעיה עם רוכבים שהם התקפיים ומסומנים כמו בטיני או די לוקה. לא נותנים להם לברוח כל כך מהר. נראה לי שמורני (אלוף איטליה) יכול להיות גם פועל טוב וגם ג'וקר לבריחה שיתנו לה קצת יותר מרחב מחייה. הוא גם ספרינטר לא רע. נרדלו הוא סוס עבודה שאין שני לו ופאוליני יכול להוביל את בטיני בק"מ האחרונים. פוצאטו הוא נסיך ולא פועל, אבל בתור ספרינטר גם הוא יכול לדבר. נראה לי שבלריני בונה על ספרינט של 10-20 רוכבים בסיום והוא רוצה שיהיו לו מקסימום כלים במקרה כזה. רבלין לא יכול לנצח בספרינט (אולי את אולריך אם שניהם נשארים לבד).

אודי כנראה לא הבנת אותי...

אבל זו הייתה מחמאה לנבחרת האיטלקית. לדעתי להרכיב נבחרת עם פחות אגו היה צעד חכם, שילוב של בטיני,בארטולי, די לוקה ורבלין ביחד סתם היה יוצר עימותים. אבל בהרכב הנוכחי יש הירראכיה ברורה ב"אזורי", הירראכיה שתעזור לנבחרת להביא מדליית זהב. לעומת זאת הנבחרת הספרדית, היא קצת עמוסת אגו לדעתי. ואני מקווה שהיא לא תיפגע בגלל זה.

natyh

New member
מצטער לא הבנתי מי הכוכבים ???

בנבחרת הספרדית . נתי

אלוף העולם פעמיים-אוסקר פריירה,

אלוף העולם הנוכחי-איגור אסטרלואה, ואיזה ילד שאני לא צריך להציג לך. אלוף ספרד בנג"ש-איבן גוטיירז הוא כנראה הפועל, וכנראה שגם איגור גונזאלס דה גאלדיאנו (שהצליח להגיע ליותר מהישג אחד בקריירה שלו) אמור להיות פועל.

natyh

New member
טוב אז לא הבנתי שוב

אני רואה רק כוכב אחד וגם זה בקושי !!! אוסקר פרירה נעלם לכל העונה חוץ מניצחון אחד שלו . אסטרלואה יודע טוב מאד מי שם אותו על הפודיום בשנה שעברה , ולאחר הצלילה שלו בגירו הוא ממש לא כוכב . איוון גוטיירז לא היה כוכב מעולם , ודה גאלדיאנו ???? כרגיל מרב עצים לא רואים יער , כדאי להתרכז בנבחרות החזקות מאד של ארה"ב , גרמניה ואוסטרליה . ונראה לי שהספרדים או האיטלקים לא מועמדים לניצחון , והם מודעים לכך . ולכן אין ולא תהיה שם בעית איגו . נתי

../images/Emo6.gif נתי בוא נגיד שמה שאמרת הוא...

נכון ולא שטות. למרות שאם תשאל את רוב הרוכבים, הם היו מעדיפים לנצח את המילאן-סאנרמו ע"פ כל הניצחונות של ואלוורדה העונה. ואני יעשה מאמץ להסכים איתך שואלוורדה הוא ההכוכב הגדול של הנבחרת הספרדית, אז לא עדיף לשים לידו 4 פועלים במקום שני "פרימדונות שחושבים שהם כוכבים", כמו אוסקר פריירה ואיגור אסטרלואה.

natyh

New member
יש לך בעיה בהנת הנקרא ???

"וגם זה בקושי" תקרא שוב . איך וולוורדה יכול להיות כוכב אם הקבוצה שלו התרסקה אין לו מממן אין לו חוזה לשנה הבאה ( יש לו אבל הקבוצה לא תעמוד בו) והוא נלחם כדי להציל את הקריירה ממש כפי שעשה תומס פוקלר בטור !!! אין בנבחרת הספרדית אף כוכב היום מדובר בנבחרת מרוסקת ממדינה בה הספורט התרסק . אם תשאל אותי הייתי לוקח דוקא רוכבים מסניור דובאל , פרדיגרו ושות שהם בכושר מצויין , ומצב הקבוצה מצויין. ידידי הפייבוריטים שלך מאיו היראס מנצבו ושות לא עשו כלום בטור מסיבה פשוטה, הספורט התרסק וההכנה שלהם היתה לקויה !!!! היחיד שעשה משהו הוא אותו אחד , שעבר מקלמה לקבוצה איטלקית וגם בו לא האמנת . עם כל הכבוד לאלחנדרו שאני המעריץ מספר אחד שלו פה בארץ , למרות שהוא ווינר פנטסטי , קשה לי להאמין כי מנולו סאייז יצליח להרים את הנבחרת שלו מהקרשים . ולסיום בועז לפני שאתה מגיב , תקרא שוב , מאד משעמם לחזור על אותו הדבר שלוש פעמים . נתי

natyh

New member
והסבר

הכוכב הוא אוסקר פרירה וכל היתר יעבדו בשבילו ההיררכיה אצל מנולו מאד ברורה . אם וולוורדה יצליח הוא ינסה להשתחל לפודיום למקום שני , בספרינט האחרון , בינו לבין איגור יברח זה שלא ישמרו עליו , בקשר לפריירה אם הוא יגיע לספרינט כל היתר יעבדו בשבילו . ושוב לפי ההרכבים של אוסטרליה וארה"ב השאלה היא מי הנבחרת שתגיע הכי טוב לסוף . אם האוסטרלים ישבו על הספרדים הספרינטרים שלהם טובים יותר , אם האמריקאים לא יברחו , הם לא יגיעו לפודיום , ועדיין לא הזכרנו את האחרים וואן פטגם , כידוע אוהב פודיומים . נתי

natyh

New member
ולמרות הטור האומלל

של אריק זאבל , אי אפשר לא להביא בחשבון את היכולות של הנבחרת הגרמנית . פויקט אולריך קלודן , מומחה הפרולוגים מגרולשטיינר , וזאבל עצמו . נתי

שכנעת אותי נתי...

ענף האופניים בספרד קרס, כל הקבוצות הספרדיות נכשלו (או במקרה של קלמה הוכשלו), והכי חשוב אין שום סיכוי לספרדים באתונה. אבל למרות שהצלחת לשכנע אותי אני צריך כמה הסברים ממך: 1) מה הקרש בין הבעיות בענף הרכיבה בספרד לכושר וליכולת של פריירה ואסטרלואה? הרי אחד מהם רוכב בקבוצה הולנדית והשני בקבוצה איטלקית. 2) מנשבו נכשל? הוא סיים במקום השישי, המקום הגבוה ביותר שלו אי פעם בטור. כבר כמה ימים שב-cyclingnews מתלהבים מהשיפור שלו בטור, ומצפים ממנו להרבה בוואלטה. 3) מאיו והראס, צודק נכשלו קורה לטובים ביותר. למרות הכישלון,עדיין לא הייתי קובר אותם, וגם השנה יש סיכוי מצוין שנראה אותם בשיאם. 4) איטור גונזאלס- זוכר את רשימת הטופ 20 שלי מפני הטור, טעיתי בהמון רוכבים שם. אבל אם תבדוק טוב תראה שהכנסתי לשם את איטור גונזאלס, והימרתי עליו כהפתעה ענקית. טעיתי הוא לא בטופ 20, אבל הוא חוזר לכושר ובגדול (אחד המועמדים המובילים לניצחון בוואלטה לדעתי).

natyh

New member
הרוכבים הספרדים לא אוהבים

לרכב מחוץ לספרד . פריירה לא תוקף את הספרדים כי טוב לו הוא מעדיף ספרד אבל אין לו מקום שם לצערו . גם בטיני לא בקבוצה איטלקית והקבוצות האיטלקיות לא במצב טוב כלל ראית בטור . אסטרלואה לא רוכב בחלל ריק לא הולך לו בלמפרה מפני שלא עבדו בשבילו ראית בגירו הוא יצא לתקיפות סולו התרסק ופרש . איגור שאיני מכיר טוב הוא ווינר אבל שני רוכבים לא בונים קבוצה כשאחד מהם פריירה הוא הוא סימן שאלה גדול : הרוכב הטוב בעולם או אחד שלא סופרים , לך תדע איזה מהם יגיע . איטור הוא רוכב טמפרמנטי , אם נותנים לו הוא הולך ומנצח אבל יש שם בפאסה את דאריו ציוני ופוצאטו ולא בונים עליו . מאיו והיראס זה הקבוצות לא הם , תחזיר את היראס לדוורים והוא חוזר לעצמו , מאיו נלחם כל הזמן נגד זובלדייה ושרף את עצמו הם היו 7 כשאיימר פרש , ולמאיו לא נשאר סיכוי . מנצבו רכב לבד מנצוב לא היה שם לעזור לו , ואף אחד אחר לא היה טוב מספיק , שוב בעית קבוצה . הוא השתפר אבל לא מספיק כדי שיספרו אותו והאמת צפיתי ממנו להרבה יותר . איוון גוטירייז היה מצויין בנגד שעון בספרד , ובטור לא הבריק . לסיכום לא אמרתי שאין להם סיכוי אלא שהם לא נראים מועמדים לניצחון . ולכן הגרמנים אמריקאים אוסטרלים בלגים הולנדים ואפילו נורווגים עשויים להפתיע . נתי

נתי אתה ממשיך להתברבר בהסבר...

1) פריירה ואסטרלואה, הסיבה שהם רוכבים בקבוצות לא ספרדיות (אתה יכול להוסיף גם את פלצ'ה לעניין). היא שבספרד לא מתלהבים ממרוצים חד יומיים. אני לא כל כך יודע מה חשבת שתראה מאסטרלואה בג'ירו, הוא רוכב חד יומי הוא לא רוכב של גרנד טור. היו בג'ירו 2 קטעים שהתאימו לו והוא לא הצליח לנצח בהם. כשאת הקטע הקלאסי בשבילו "גנב" עמנואל סלה בבריחת יחיד של עשרות ק"מ. אסטרלואה לא עמד בציפיות ממנו בג'ירו (ניצחון בקטע בודד), אבל אחרי חודש ללא קבוצה זו לא בדיוק אכזבה. אוסקר פריירה נמצא במקום הרביעי בגביע העולמי, הוא ניצח קלאסיקה ויש לו שנה ממש לא רעה (יותר טובה מהקודמת), אני לא כל כך מבין את האכזבה שלך ממנו. אין אף רוכב שיגיע לאתונה ויחליט לא לספור את אוסקר פריירה (וליתר דיוק, אף רוכב ספרדי לא יזכה לחופש בלי שמירה איטלקית צמודה). 2) לא בונים על איטור גונזאלס בפאסה? הבחור יושב על חוזה ענק, אחרי פטאקי הוא הרוכב שלהם. ובוואלטה הוא אמור להיות המוביל, במרוץ כל כך חשוב בספרד, המוביל חייב להיות ספרדי (בעיקר אחד שכבר זכה בגרנד טור). פוזאטו צעיר מדי, והוא לא רוכב של דרוג כללי. סיוני הוא רוכב מצויין אבל הוא לא מוביל. אם דריו פריגו בריא, הוא אמור להיות מספר 3 של פאסה בוואלטה (אחרי פטאקי וגונזאלס). 3) הראס ומאיו- פשוט נכשלו, לא עמדו בציפיות. מאיו בגלל קבוצה לא חכמה. הראס בגלל שהוא לא היה בכושר מספיק טוב (יכול להיות שזה היה מתוכנן). 4) מנשבו- הבחור מאושר מההופעה שלו בטור (בעיקר מהשבועיים הראשונים), הוא סיים במקום הכי גבוה שלו אי פעם בטור, אבל אתה חושב שהוא איכזב? כנראה יש לך קריטריונים שונים משל רוב האנשים לכישלון ולהצלחה. כל הנבחרות שרשמת הם נבחרות מצוינות, נבחרות שיראו בכל מדלייה חוץ ממדליית זהב אכזבה. אבל עדיין בדומה להמילטון, התחרות היא קודם כל בין איטליה לספרד. ואתה תזהה בקלות את השמירות ההאישיות של הרוכבים בכחול ושל הרוכבים באדום באתונה.

למעלה