היום בתפוז
אנשים

היום בתפוז../images/Emo43.gifאנשים

סופשבוע אימוץ חתולים בתפוז אנשים
מבצע הצלה מיוחד להצלת חתולים מן "העמותה למען החתול" יתקיים ב-blogtv החל מהערב בשעה-22:00 ועד יום ראשון. בעמוד המיוחד תוכלו להכיר את החתולים, לקבל תשובות של מומחים בנושא אימוץ והתנהגות חתולים, ולשמוע "סיפורי חתולים" של מיטב האמנים שהצטלמו במיוחד לצורך המטרה הזאת: עופר שכטר, גיא לואל, מיכאל מושונוב, ירדנה ארזי, רוני סופרסטאר, ערד ניר, אסי עזר, אפרת רייטן, יוסי אזולאי, ריקי בליך, עומר ברנע, מרגלית צנעני ועוד רבים רבים אחרים.... 30 הגולשים הראשונים שיגיעו לעמותה למען החתול ויאמצו חתולים יקבלו ערכה חתולית" מיוחדת במינה: אוכל מתנת חברת פיורינה וחול וארגז חול מתנת חברת "רויאל קניין" ו"פגז עולם החי".
דוד רוטנברג, עורך המוסף קולות שבעיתון החרדי "בקהילה" יתארח בפורום חרדים היום בשעה 13:00 ויענה לשאלות הגולשים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=818&msgid=55795922
מתכוננים למכביה - הערב בשעה 18:00 אתם מוזמנים להשתתף בחידון המכביה הגדול בפורום אולימפיאדה וספורט הישגי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1039
בואו להשתתף במשחק הפוסטרים הגדול של הקיץ! אין לכם במה לקשט את קירות החדר שלכם? זה הזמן להכנס למשחק ולזכות! לפרטים נוספים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=34548

sagiberg

New member
שרשור חתולים ../images/Emo54.gif בספרות

אני מקוה שעדיין לא היה לנו ורוצה לפתוח ב: ג'רוניסימו בארץ השקרנים חבורת חצות החתולה המדברת

חתולים-

*ג'ני מהספר "ג'ני" וגם פיטר (ככה קוראים לילד?) שנהפך לחתול בספר... *החתול במגפיים. *החתול מאליס בארץ הפלאות. *יש חתול אחד בספר "רדוול", אבל אני לא זוכרת איך קוראים לו... (זה שאמר למתייאס איפה הינשוף החכם).

על חתולים

החתול דלעת משנה את הדעת / יונתן יביו איפה פפה ? צרלס סימיקחתול חתול לבן חתול שחור /שלמה אבס כול סדרת חתול תעלול /ד"ר סוס כול אלה ועוד ואף לא חתול אחד /צביקה זליקוביץ שני חתולים על ספסל אחד /דפנה חלף גבאי

ספריו של דזמונד מוריס -

אמנם לא ספרים עלילתיים, אבל יש בהם הרבה סיפורים מעניינים על חתולים: "על חתולים ואנשים" ו"עוד על חתולים ואנשים". ספרו של ג'יימס הריוט על חתולים: "סיפורי חתולים" כל מיני סיפורים על חתולים שהיו לו, ועל חתולים שפגש בעבודתו כווטרינר. 99 עצות לחתול - ספר מצחיק, שכתוב כמו עצות שניתנות לחתולים. האהובות עלי במיוחד הן: "אם עשית משהו רע - האשם את הכלב" ו"הראה מסתורי".

sigalit33

New member
ועוד כמה../images/Emo54.gif

"החתול שרצה להיות איש"/לויד אלכסדנר (סדרת מרגנית) "ספר שלם על חתול אחד"/יהונתן גפן (ספר שירים מקסים!) "ג'ינג'ר"/שרלוט ווק על חתול חמוד שצריך להתמודד עם בואו של חתלתול חדש הביתה... "החתולים של סבתא נעמי"/מרים רות. ספר נהדר עם טקסט זורם ומתנגן.

שאלה בקשר ל"חיי קסם":

האם תוכלי לכתוב על מה הספר בכללי? קראתי את הספר "הטירה הנעה" שהוא גם של דיאנה ווין ג'ונס ונורא אהבתי את הספר ואת הסופרת. אודה לך אם תוכלי. שירלי.

Britush

New member
ובכן - ../images/Emo42.gif

קשה להסביר על מה הספר בלי לספיילר.
באופן כללי: מדובר בעולם שבו חיים קוסמים ומכשפות כמו גם אנשים 'רגילים'. קוסם מפורסם מבחין בכישורי הכישוף של אחותו הגדולה של אריק (הגיבור, הוא מכונה 'חתול'), ומזמין את שניהם לגור בטירה שלו. ומכאן כל השאר באמת יהיה ספויילר.
אבל אני בהחלט ממליצה על הספר. אמנם לא יצירת מופת, אבל ספר חמוד ביותר. הקריאה 'זורמת' - זה לא מסוג הספרים שבהם צריך להאבק כדי לסיים אותם
- והדמויות והעלילה מאוד מוצלחות לטעמי. "הטירה הנעה" זה ספר חדש? תוכלי להסביר על מה הוא? זכור לי שפעם חיפשתי בנרות ספרי דיאנה ווין ג'ונס שתורגמו לעברית (לאור התלהבותי הרבה מ"חיי קסם" ומ"תשע הנשמות של כריסטופר צ'אנט" שעוסק בילדותה של אחת הדמויות מ"חיי קסם"), ולא מצאתי.

../images/Emo42.gif "הטירה הנעה" ../images/Emo58.gif

"הטירה הנעה"- דיאנה ווין ג'ונס: הספר בהוצאת "כתר" (הסדרה הצעירה). הספר יצא לפני כמה שבועות. אני קניתי את הספר בשבוע הספר ככה שגם קיבלתי מתנה דיסק עם פסקול הסרט וטריילר לסרט. 273 עמודים. בארץ אינגרי שבה שולטים חוקי האגדות נידונה סופי, הבכורה מבין שלוש אחיות, לגורל של בינוניות. מכשפת השממה מטילה עליה כישוף והופכת אותה לאישה זקנה. סופי יוצאת אל הטירה הנעה שעשן סמיך מיתמר מארובותיה כדי להשיג עזרה. אבל הטירה שייכת לקוסם הנורא האול המשביע את רעבונו, כך אומרים, רק בלבותיהן של נערות תמימות. וכך נסחפת סופי אל מערבולת הרפתקאות ומעשי כשף מפתיעים, הכוללים קוסמים מאוהבים, כלבים מכושפים ודחלילים מדברים. זהו ספר הרפתקאות מרתק ומשעשע ובו דמויות מקסימות ועלילה מותחתף פנטזיה מהפנטת ומלאת הפתעות עד לעמוד האחרון. ספר יפה ביותר! מומלץ לכל הגילאים... מילדים ובני נוער עד מבוגרים. הסרט עפ"י הספר יוצא בתאריך ה-7 ליולי.
שירלי.

כן, זה ספר חדש,

שאגב, מחכה לי על המדף בחדר ומתחנן לקריאה. לא ידעתי על הספר "תשע הנשמות של כריסטופר צ'אנט", את ממליצה על הספר? ושירלי, Britush הסבירה כל מה שאפשר, אז, אני רק יכולה להצטרף לדבריה.

Britush

New member
כן, זה ספר נחמד ../images/Emo13.gif ../images/Emo42.gif

("תשע הנשמות של כריסטופר צ'אנט", כלומר) איכשהו אהבתי יותר את "חיי קסם", אבל אחרים שאני מכירה טענו ש'תשע הנשמות' טוב יותר. תאלצי לשפוט לבד.

maore

New member
רציתי לקרוא והיה בהשאלה

מכיוון שהתחיל החופש, וזו ספריית בי"ס בקיבוץ שאני משאילה ממנה, אז הספר בטח חזר...

תודה, סקרנתן אותי שתיכן לגבי הספרים

של דיאנה ווין ג'ונס. הבנתי שהסרט "הטירה הנעה" שונה לחלוטין מהספר (רק הדמויות זהות, אבל העלילה ממש לא). בכל מקרה, אני סקרנית לקרוא, ואחפש אותם בספריה.

חתולים הולכים מצויין עם מכשפות,

ולכן אזכיר כמה:
ב"הארי פוטר" - פרופ' מקגונגל הופכת לחתולה.
להרמיוני יש חתול (אני כל הזמן מחכה שיתברר משהו לגבי קרוקשנקס. הוא כל כך מסתורי).
ב"המכשפה מאגם הקיכלים" - לחנה, הנחשבת מכשפה, יש חתול, והיא לא רוצה לעזוב אותו מאחור, גם כשחייה בסכנה (ספר נפלא ומומלץ).

maore

New member
סדרת ספרי חתול של סופר יפני

שברח לי שמו. קראתי רק את הראשון, כי השאר לא נפלו לידי, אבל הוא ממש מוצלח. משהו כמו "חיי חתול" אני יודעת איך העטיפה נראית אבל לא זכורים לי הפרטים המזהים... זה ספר למבוגרים, אך בהחלט מתאים גם לילדים.

maore

New member
../images/Emo108.gif מינוש/ שמידט

ספר מעולה על חתולה שהפכה לבחורה.

למעלה