היום בתפוז Live

סמיאגול

New member
הורדת נטל המילואים

הרבה אנשים מדברים על הורדת נטל המילואים אבל אף אחד (כולל הפוליטיקאים שרוכבים על הגל הזה) לא מנסה לחשוב על העניין עד הסוף. נתחיל בעובדות: 1. צה"ל זקוק לכמות מסויימת של ימי בטחון שוטף+ מבצעים מיוחדים כאשר הכמות הזו משתנה בהתאם למצב 2. כמות החיילים הסדירים אשר משתתפים במשימות האלה נובע מכמות היחידות המבצעיות בחילות הלוחמים 3. לצה"ל יש עודף כח אדם ביחידות עורפיות 4. על כל מקום של לוחם ביחידה קרבית יש שלושה מתנדבים לפחות (ע"פ הנתונים שמפרסם צה"ל) הפיתרון ההגיוני היחיד הוא להקים יחידות קרביות נוספות ולצמצם את היחידות העורפיות. ובכן נשאלת השאלה: למה צה"ל לא עושה זאת??? התשובה הקצרה היא "כסף" והתשובה הארוכה היא שלמרות שלמדינה חייל מילואים הוא יקר יותר מחייל סדיר הרי שדוקא לצה"ל חייל המילואים הוא זול יותר. איך זה יתכן? מספר סיבות: א. חייל מילואים מקבל "שכר" מביטוח לאומי וזה לא חלק מתקציב הביטחון ב. חייל מילואים שנמצא בשירות לא משלם מס הכנסה (הפסד כספי של המדינה) ובכן, הפיתרון לבעייה זו גם הוא מאוד פשוט. חייל מילואים צריך לקבל שכר מצה"ל ומשרד האוצר צריך לתגמל את צה"ל על כל צימצום בימי מילואים.

סמיאגול

New member
שאלה לח"כ אבשלום וילן

לפני כחודש כתבתי פה הודעה שנושאה כיצד אפשר באמת להוריד את נטל המילואים. ההודעה היא זו: הרבה אנשים מדברים על הורדת נטל המילואים אבל אף אחד (כולל הפוליטיקאים שרוכבים על הגל הזה) לא מנסה לחשוב על העניין עד הסוף. נתחיל בעובדות: 1. צה"ל זקוק לכמות מסויימת של ימי בטחון שוטף+ מבצעים מיוחדים כאשר הכמות הזו משתנה בהתאם למצב 2. כמות החיילים הסדירים אשר משתתפים במשימות האלה נובע מכמות היחידות המבצעיות בחילות הלוחמים 3. לצה"ל יש עודף כח אדם ביחידות עורפיות 4. על כל מקום של לוחם ביחידה קרבית יש שלושה מתנדבים לפחות (ע"פ הנתונים שמפרסם צה"ל) הפיתרון ההגיוני היחיד הוא להקים יחידות קרביות נוספות ולצמצם את היחידות העורפיות. ובכן נשאלת השאלה: למה צה"ל לא עושה זאת??? התשובה הקצרה היא "כסף" והתשובה הארוכה היא שלמרות שלמדינה חייל מילואים הוא יקר יותר מחייל סדיר הרי שדוקא לצה"ל חייל המילואים הוא זול יותר. איך זה יתכן? מספר סיבות: א. חייל מילואים מקבל "שכר" מביטוח לאומי וזה לא חלק מתקציב הביטחון ב. חייל מילואים שנמצא בשירות לא משלם מס הכנסה (הפסד כספי של המדינה) ובכן, הפיתרון לבעייה זו גם הוא מאוד פשוט. חייל מילואים צריך לקבל שכר מצה"ל ומשרד האוצר צריך לתגמל את צה"ל על כל צימצום בימי מילואים. שאלותיי הן: 1. מה דעתך על ההצעה? 2. אני יודע שאינך חבר בקואליציה אך האם תוכל להציע אותה לשרי האוצר והביטחון?

איפה משרשרים שאלות לחבר הכנסת?

יש איזה נוהל מסודר? או פשוט משאירים ככה בתפזורת כל אחד את השאלות שלו?

ryngs

New member
שאלות לח"כ וילן (או כל מי שיודע)

1. האם דמי הביטוח הלאומי עבור עצמאים ומובטלים עודכנו כפי שהובטח, ועל כמה הם עומדים היום? 2. האם יום מילואים חד-יומי מזכה בתגמול? ב"ל לא קבלו את תביעתי. 3. מדוע לא להפריד בתשלומים והטבות עבור כאלה שמשרתים במיל' קל"ב לבין כאלה שמשרתים ביחידות קצה? 4. מדוע לא להוסיף נקודות זיכוי למי שצבר מספר מסויים של ימי מילואים, כפי שמי שמשרת בסדיר זכאי לנקודות כשהוא מבקש משכנתא? **פראיירים כן מתים. במדים.**

ashmash

New member
שאלות לח"כ וילן

זה מכבר השתחררתי מצה"ל ועכשיו אני נמנה עם אוכלוסיית המילואימניקים. יש לי מספר שאלות/הצעות שאולי יכולות לעזור במקצת לבעיית המילואים. 1. במשק הישראלי יש כיום כ-300 אלף מובטלים. מודע לא מגייסים מובטלים למשימות אבטחה צבאיות ובמקום זה שולפים עובדים ממקום עבודתם, הרי זה אבסורד. (גם אם זה יצור חוסר שוויון, הרי ממילא קיים חוסר שיוויון בנטל המילואים בין אזרחי במדינה). 2. מדוע הצבא משחרר בסיטונות אלפי חיילים מידי שנה על בעיות שרובן לא אמיתיות, לא מגייס ערבים, חרדים, שתיות ועוד אי אלו קבוצות באוכלוסיה, אך מצד שני מעלים את כמות ימי המילואים ל-42 יום בשנה (יותר מיום אחד על כל עשרה ימים) לאחוזים הבודדים שכן משרתים? 3. האם אתה חושב שחל פיחות במעמדו של צו 8, מאז השימוש הנרחב שנעשה בו בעת מבצע חומת מגן, בו גוייסו כל כך הרבה מילואימניקים, שחלקם נשלח לכל מיני עבודות יזומות ולא לצרכים אמיתיים של לחימה? 4. מדוע אזרחים בני 30 עם משפחות יכולים ללכת לשמור בשטחים בעוד נגדים וקצינים בגיל הזה אינם נשלחים לביצוע משימות דומות (האם מנהל בחברה מסויימת שווה פחות מראש מדור בקרייה?) 5. אח שלי כעת במילואים ומבצע משימות שמירה בשטחים ואת השאלה האחרונה אני שואל בעקבות דברים שהוא העלה בפני במילואים הקודמים שהוא עשה לפני כחצי שנה. באותם מילואים הביאו את אח שלי לעשות סדר וניקיון בבסיס במשך יותר משבועיים. אח שלי עבד כמו חמור, בעוד סדירים ישבו ולא עשו כלום. אז נכון שהוא עושה את זה תקופה קצרה והם במשך שלוש שנים, אבל האם אתה מסכים שיש צורך לקצץ בימי המילואים של יחידות מסויימות שלא מנצלות בראש ובראשונה את כוח האדם הסדיר שלהן? אשמח לתשובות לפחות לחלק מהשאלות. אלעד

שאלה לחה"כ - הקפאת מילואים

שלום, מהן הנסיבות בהן הצבא ידחה את שרות המילואים לתקופה של 4 שנים? (השאלה חשובה לי, כי אם עד אוגוסט לא אצליח להקפיא/לדחות את השרות לתקופה האמורה, אשקול להפסיק את השרות ולצמיתות. מהמידע שיש לי עד כה (מעורכי דין) - הדרכים לעזוב מילואים זה פשוטות בהרבה מלהקפיא את השרות) מקווה לתשובה, יום טוב

אלי ו.

New member
הרחבה ל 4, הצעת חוק

נקודת זכות במס למי ששירת 14 יום או יותר במילואים באותה שנה. (או טוב יותר, הקלות במס בסדר גודל של תושב איזור עימות וכד') ושלא יגידו שאני פופוליסט שסוחט את הקופה הציבורית בלי להביא מקורות מימון, אציע גם לגבות אגרת מילואים, מכל בן 21 -45 שלא שירת באותה שנה. (גם אם הוא פטור חוקית משירות מילואים, זה לא עונש על אי שירות אלא אגרה לטובת מי שמגן על האזרחים)

שלום לכולם.

בנושא הקפאת מילואים לארבע שנים. אם מדובר בנסיעה לחו"ל, יש נוהל ברור שתוכל לקבל אותו אצל קצין/קצינת הקישור. אם מדובר במקרה פרטי, הרי אני צריך את הפרטים המלאים כדי לייעץ לשואל השאלה. אתה מוזמן לכתוב אלי לכנסת לקבלת תשובה באימייל: [email protected]

שלום אלעד

נושא גיוס המילואים לא יורד מסדר היום הציבורי בשנה האחרונה. אי אפשר לממש את הצעתך בדבר גיוס מובטלים משום שהם בחלקם חסרי הכשרה צבאית, ואינם משרתים ביחידות אורגניות. שוויון השירות הינו בעיה קשה ואנו מתמודדים עימה בכנסת, אל מול משרד הביטחון והצבא, ולראיה בחודש האחרון הפחתנו את ימי המילואים השנתיים מ-42 ל-36 (מתוכם ארבעה ימים לאימונים בלבד), ואני תקווה כי בשנה הבאה נחזור ל-30. לגבי גיוס אנשי קבע למילואים, אתה צודק מאד. ישנה החלטת רמטכ"ל משנת 1992 המורה לגייסם לשירות מילואים רגיל והצבא אינו מממש החלטה זו. בנושא זה פניתי מספר פעמים לשר הבטחון ולרמטכ"ל ואני תקווה כי גם הוא יפתר בקרוב.

KKnDoIt

New member
הצבא לעולם לא ידחה לך

ארבע שנים ? תשכח מזה. לא תקבל אפילו דחייה לשנה. אם יש לך אפשרות להשתחרר כלומר: אתה יכול להרשות לעצמך להוריד פרופיל לפרופיל נפשי, יש לך קומבינות, פרוטקציה, או שאתה מוכן לשבת בכלא, אני ממליץ לך להשתחרר. הטעות הכי גדולה שעושים אנשים שמשתחררים מהצבא היא שהם נכנסים למעגל המילואים. הטעות הכי גדולה שהם עושים לפני שהם מתגייסים היא שהם הולכים ליחידות קרביות.

רונא

New member
רעיון מעולה

ספורט ההתחמקות ממילואים עבר כל גבול. בעלי משרת 35 ימים בשנה . אשמח מאוד אם יגבו כסף מהמתחמקים, כמובן שלכ-ו-ל-ם יש סיבות מוצדקות.

אביב שלום

הצבא מתגמל כיום את אנשי המילואים שעושים מעל 26 ימי מילואים מהיום ה-15 ואילך. נושא זה לא השתנה. השנה התווסף תגמול נוסף לקצינים מעל גיל 41 שהיו אמורים לפרוש מיחידות קרביות. הם יקבלו התגמול מהיום ה-8 ואילך.

סמיאגול

New member
אני לא בטוח שאתה צודק

בכל אופן כל סטודנט שנה א לכלכלה יגיד לך שזה מעשה טירוף של משק לקחת גורמי ייצור מועסקים ולשלם להם כסף לעשות עבודה מסויימת, בשעה שגורמי הייצור שאמורים היו לעשות את העבודה נמצאים באבטלה סמוייה(או יותר נכון גלויה)

היום בתפוז Live

היום ב-16:30 נארח Live בפורום מילואים את הח"כ אבשלום וילן, העומד בראש השדולה למען אנשי מילואים בכנסת. אתם מוזמנים להכניס את שאלותיכם כבר עכשיו בפורום.
הפרסומת שצונזרה בטלוויזיה עכשיו בלעדי בתפוז אנשים. עוד לא ראיתם את הפרסומת המצונזרת ל"קרוקר"? על זה כולם מדברים!

יוֹאב

New member
ח"כ וילן היקר

ראשית, הרשה לי לומר כי אני שמח על ההזדמנות שניתנת בידי לשאול אותך שאלה. אני אמנם,חבר מרכז מפלגת העבודה, אבל אני מעריך אותך מאוד ועוקב אחרי פעילותך הפרלמנטרית. שאלתי היא: מהי המדיניות בימים אלה של כוננות, לגבי מילואימניקים שגוייסו בצו 8 לפיקוד העורף? יש לי חבר שגוייס לצריפין, והוא כבר כ-10 ימים נמצא שם יש בחדרים מסריחים יחד עם עוד כ-15 איש בחדר, והמקום עצמו על תקרת אסבסט המסרטנת. האם הכוננות הנמוכה שהוכרזה, היא אינה סיבה מספקת להתחשב שאנשי המילואים? יש בידיי תמונות של המקום בו חברי עושה מילואים, ואם תרצה בכך אף אשלח לך לאימייל בכנסת את אותן תמונות. יואב לוי, רחובות

למעלה