היום בתפוז Live

היי אבשלום

רציתי לדעת מה ההבדל בינך לבין הקפוס והיודנרט בשואה הרי שניכם משתפי פעולה לא ???

שלום אודי

מצטער, בסוג כזה של דיון אינני משתתף, תודה. לידיעתך, שירתתי ארבע שנים ביחידה מובחרת ו-20 שנה במילואים, ככה שהערותיך אינם לעניין.

music dude

New member
שאלה שמעניינת אותי

שלום, מאז ומתמיד בכל שנה מתפרסמת הידיעה שפחות אנשים עושים מילואים, ותמיד יש גם את הידיעה הזו שאומרת ש"השנה זה הכי חמור...." איפה זה מעמיד אותנו? האם יש אמת בכך? ואם כן, ועדיין זו לא מוגדת בעיה, האם כל הגיוסים של אנשים למילואים לא מבזבים המון כסף מיותר למדינה? הרי יש מספיק אנשים מילואים ואולי גם יותר מידי... תודה

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

שלום

בשנה האחרונה השתמשו בצה"ל בשישה מליון ימי מילואים. ב-15 השנים האחרונות זוהי השנה העמוסה ביותר, לצערי הנטל אינו מתחלק שווה בין אנשי המילואים והפערים בין אלה שאינם משרתים, משרתים מעט ו-5 האחוזים המשרתים את מרב המילואים הינם בלתי נסבלים. להקטנת הפערים אנחנו נאבקים.

היי אבו! ../images/Emo13.gif

זה נור ואור, האחיינים שלך! ראינו שאתה מתארח כאן היום, אז קפצנו להגיד שלום!

newR

New member
לאור צימצום תקציב הביטחון

והרחבת צורכי הביטחון האם יגדילו את ימי המילואים או יאריכו את השירות הסדיר - הרי מבחינת עלויות זה עדיף גם קל יותר ? שאלתי האם הנושא עלה או שחיילי המילואים ישלמו בזמנם היקר שוב!

שלום

אין הגיון בהגדלת הצבא הסדיר על ידי הארכת השירות. חיילים משרתים שלוש שנים וקצינים למעלה מכך. אין צבא סדיר כזה בשום מדינה בעולם לכן, אין סיבה שאנשים צעירים ישרתו מעבר לתקופה ארוכה זו. מכאן, שאין ברירה בישראל אלא לקיים חיל מילואים גדול שיבטיח את עוצמתנו הצבאית. לחילופין ניתן לשקול הכנסת משכורות בגובה שכר מינימום לחיילי הסדיר כדי להביא הצבא לבסיס כלכלי אמיתי.

אבו !!!מענינת אותי שאלה!!!!

למה כל הדוסים וכל אלה שבאוהלה של תורה צוחקים עלינו ולא עושים סדיר ומילואים? ואנשים שקראו את התחת ביחידות השדה והם סטודנטים הקצינות קישור משגעות להם את המוח שהם מפילות עליהם תע"מ בזמן בחינות?

לסיכום

נושא המילואים והשוויון בנטל אינו יורד מסדר היום הציבורי. שדולת המילואים בכנסת שאני עומד בראשה יחד עם ח"כ איתן כבל מכילה חברי כנסת מכל המפלגות, ומטרתנו- להביא לשינויי חקיקה ושינוי כל היחס למערך המילואים ואנשי המילואים. בשנה האחרונה העברנו את חוקי הקצבאות שהביאו לשוויון מוחלט בין אנשי המילואים ואנשי הקבע במקרים של פציעה, אבדן כושר עבודה או מוות. בקרוב נערוך יום מילואים בכנסת שבמהלכו יועלו שורת חוקים ובנוסף לכך, אנו מטפלים בחקיקת חוק מילואים כולל שיבטיח את מכלול הזכויות והחובות של אנשי המילואים. נשמח לעזור בטיפול בפניות פרטניות. [email protected] בתודה, ח"כ אבשלום (אבו) וילן.

לח"כ וילן (שכחתי לשאול משהו)../images/Emo12.gif

שלום שוב. הקצינת קישור שלי אמרה לי שבמידה של מקרה חרום (כמו המלחמה) יכולים לקרוא לי גם אם השתחררתי לפני חודש. האם זה נכון? והאם יש סיכוי כזה?? רק להזכיר שאני התחלתי ללמוד שבוע אחרי השחרור. אז יש סיכוי למרות הלימודים? או שאין קשר בין השניים?(או שזה לא קשור אליך ואני מתבלבלת בבן אדם?
)

יעלי

קצינת הקישור שלך צודקת. אני תקווה שלא תהיה מלחמה ותוכלי ללמוד בשקט. במידה ותגוייסי שלא לצרכים חיוניים תוכלי לפנות אלי לפתרון הבעיה. [email protected] בהצלחה.

אלי ו.

New member
אני רואה את הבעיה בצורה קצת שונה

צה"ל משחרר בקלות רבה מדי אנשים משירות סדיר ומילואים. תמיד חשבתי כך, ועכשיו אני יודע על כך מנסיון אישי. שנים לא הבנתי ממש איך זה שאני היחידי בבנין שעושה מילואים. למה כשאני מבקש דחית שירות מילואים זה בלתי אפשרי, אבל אין בעיה לשחרר את 31 הגברים האחרים בבנין משירות מילואים לגמרי. לאחר 15 שנות מילואים, מסיבות אישיות, הגשתי בקשה לקל"ב. היו לי מסמכים רציניים לאישור הבקשה, אבל לא שלחתי אותם עם הבקשה. שלחתי בפקס רק העתק של מכתב קצר מאיש מקצוע שמפרט סיבות טכניות (שאין לי ספק שהמחליטים לא יכלו להבין ללא עזרת איש מקצוע ייעודי) ציפיתי להליך רציני, אולי שקצינת ת"ש תבוא לביקור, תעשה וידוא וכו' אחרי הכל, אני מבקש בקשה גדולה מאוד שתפטור אותי ממטלות רבות, ותצמצם את שירות המילואים לשירות בתעסוקה בתוך היחידה בלבד. תוך כשבועיים קיבלתי מכתב שאומר שנגרעתי מהיחידה אל מאגר חירום, ואקרא למילואים רק בשעת חירום. אני עצמאי, והמילואים היו כאב ראש רציני עבורי כך שאני לא הולך להתלונן. מה שמרתיח אותי זה הקלות הבלתי נסבלת של הגריעה ממערך המילואים. זו בעיני, הסיבה העיקרית לחלוקה הבלתי שוויונית של הנטל. הצבא מעדיף לנצל את הפראירים, ולא להתעסק עם מי שעושה בעיות. אגב, אני לא חושב שהבעיה היא דוקא בחוסר מילואימניקים קרביים, גם ג'ובניקים ואנשי קבע יכולים לבצע מטלות שמירה ובטחון שוטף שמוטלות כיום על קרביים. הענין הוא שצה"ל הולך על האנשים שעושים פחות בעיות. (ע"ע פראירים)

לח"כ וילן

שלום לך, אני משוחררת מזה כחודש ואני נמנית באולוסיית המילואימניקים, האם זה ייפגע גם בי למרות שאני בת?

שלום יעלי

העובדה שאת שייכת למערך המילואים אינה פוגעת בך בשום נושא, פרט לעובדה שאת עשוייה להקרא לשירות מילואים שנתי כמוגדר בחוק. מכאן, שמה שקבע המחוקק חל גם עליך.

סמיאגול שלום

הצעתך העקרונית נמצאת בדיונים. המצב העובדתי כיום שלרשות צה"ל עומד תקציב עבור 10 מליון ימי מילואים שנתיים. ככל שהוא משתמש בפחות ימים, נשאר לו יותר כסף בתקציב לנושאים אחרים. זוהי שיטה שבהכרח יוצרת אי שיוויון וזאת משום שזול יותר לקחת כמות קטנה של אנשים למספר ימים ארוך ככל הניתן. נשקלות במערכת הבטחון אופציות של מעבר לשכר או שווה-שכר לאנשי מילואים. הדבר יוביל לשינוי מערכתי מרחיק לכת, מצבא עממי לצבא מקצועי כולל מערך המילואים. זהו נושא כבר ולדעתי נצטרך להכריע בו במהלך השנים הקרובות.

אלי ו.

New member
אז למה לא עוברים לשכר פרוגרסיבי?

אחרי כל שבוע מילואים, מילואימניק יתוגמל ב 5% נוספים לאותו שבוע. שבוע ראשון - 100% שבוע שני - 105% שבוע שלישי - 110% וכן הלאה. לא יתכן להמשיך במצב הקיים!!

למעלה