היום ב 18:00 (ערב חג) הכרזה של oneplus 8

em28

Well-known member
סיקרנת אותי, הלכתי לבדוק....ומסתבר שה-300$ ממשיך באמזון

- מוזר - השיאומי תומך ב-4G בתחום מצומצם של תדרים (נתמכים בארץ).
- מהירות רשת עד 1GB ב-OP, עד 200MB בשיאומי - לא רלוונטי בארץ
- מסך אמולד קצת יותר קטן ב-OP עם גורילה 6 לעומת מסך IPS 5
- מעבד ראשי ומעבד גרפי מהירים יותר ב-OP
- גרסת בסיס עם 128/6GB לעומת 64/4GB בשיאומי, הגרסה ה"רגילה ב-OP עם 128/8GB
- מערך מצלמות מרובע ומרובה פיקסלים בשיאומי - צריך לראות איך זה עובד
- סוללה עדיפה לעין שיעור בשיאומי

- תוכנה: שניהם מריצים אנדרואיד 10 - OxygenOS ב-OP, בשיאומי זה עם ממשק ה-MIUI.
ב-OP המערכת הרבה יותר נקיה ודומה לפיקסל, בשיאומי הממשק יחודי.

סך הכל אני רואה פה עדיפות ל-OP, האם היא שווה את ה-100$ ?

enigo

New member
לא מצאתי השוואה ישירה בין ה-845 ל-720G, אבל בהשוואה ל-730G

היתרון של ה-845 נראה די קטן. כנראה מספיק קטן כדי שמה שיקבע הוא איכות התוכנה מסביב.
כך או כך - שניהם כנראה יהיו מהירים די והותר למשתמש ממוצע ואפילו ממוצע פלוס.
ולפני שבועיים (נדמה לי, אולי פחות. קשה לעקוב כשנמצאים בבית כל הזמן...) מכרו את גרסת ה-6/128 של השיאומי ב-200$, כולל משלוח חינם לארץ (מאמזון כרגע כמעט לא שולחים לארץ).
שיהיה ברור - אני לא בא להמליץ. לא היה לי את זה ולא את ההוא. רק אומר שאפשר היום למצוא טלפונים מספקים מאוד (לפחות על הנייר) גם בפחות מ-300$.
אגב, בהקשר הזה - עד היום תמיד הייתי קונה טלפונים ב"מכירות חיסול" ב-200$ ודרומה (כולל טלפוני עלית בני שנתיים), אבל נראה שמכירות החיסול האלו נעלמו. מדי פעם יש איזו הנחה קטנה, אבל כבר הרבה זמן לא ראיתי טלפון שהושק במחיר של 600-700$ שנמכר ב-200$ כמו הטלפון הנוכחי שלי.

se7en777

New member
יש לך את ה-k20 pro עם מעבד 855

שנמכר ב-300 בזמנו , עכשיו הכל התייקר בגלל המשלוחים , שתיגמר הקורונה המחירים יחזרו להיות נמוכים

enigo

New member
אנחנו מדברים על המחירים כרגע. אי אפשר לדעת מה יהיה

בעתיד.
אם כי, כמובן, השאלה הפילוסופית. תקפה תמיד - האם שווה לשלם 50% יותר כדי לעבור מ"טוב מספיק" ל"מעל ומעבר". יש טיעונים טובים לכאן ולכאן.

se7en777

New member
זה הדגם הכי חדש שיצא לפני שבועיים

מעבד 865
&nbsp
מגרד את ה-500 דולר ( זה רק שבועיים אחרי ההשקה )
&nbsp
&nbsp

enigo

New member
כמו תמיד, המפרט של הסדרה הזו של שיאומי נשמע מעניין

איפה הם חתכו פינות הפעם?

se7en777

New member
ההבדל בינו לבין ה-mi 10

זה מסך 90hz , רמקולים סטריאו ( בשני יש יציאת אוזניות ) , ומצלמה בקונפיגורציה שונה .

enigo

New member
אטימות למים? איכות מבנה?

והמצלמות רק בקונפיגורציה שונה או גם הבדל בחומרה?

se7en777

New member
לגבי המבנה , שניהם עם גב זכוכית

אבל באחד המצלמות באמצע ואצל השני בצד , כמו כן ל-k30 יש מצלמת סלפי קופצת ולא pinhole . ב-mi יש 108/13/2/2 מגה במצלמות , ב-k30pro זה 64/13/5/2 .
לגבי אטימות למים , כמו תמיד אצל הסינים , יש ( לפחות מה שהיה בעבר ) אבל לא מפרסמים ולא משלמים לתקנים .

enigo

New member
מעניין. נראה שהם מצמצמים את הפער בין הסדרות. מעניין מה מצדיק

מבחינתם את פער המחיר.
בפוקו המקורי המצלמה נלקחה פחות או יותר כפי שהיא מסדרת הביניים, ואיכות הבניה לא היתה מרשימה (לא שזה באמת בולט כשהכל ארוז בתוך מארז). לפי מה שאתה אומר, כאן הפערים בבניה יהיו פחות בולטים, אם בכלל.
לגבי המצלמה - צריך לקרוא על כל אחת מהיחידות.

em28

Well-known member
הימור מעניין, יום לפני שאפל משיקה עייפון מוזל בחצי מחיר

אפל הכריזה הערב על אייפון SE - סמארטפון עם מסך בגודל 4.7 אינץ' שיעלה 399 דולר בלבד.
מבחינה חיצונית המכשיר זהה לאייפון 8 שיצא לפני כשנתיים וחצי, אך מתחת למכסה המנוע נמצאת ערכת שבבים חדישה - A13, שנמצאת גם בסדרת האייפון 11.
בדומה לאייפונים מדורות קודמים, הוא כולל כפתור בית בחלקו התחתון, מנגנון Touch ID לזיהוי טביעת אצבע ומצלמה אחורית אחת בלבד.

metrocard

New member
התהפך העולם
מי שהתחילה כמלכת הVFM

משיקה מכשירים צפונית ל700 דולר ומי שלא התרגשה בעבר מטרוניות הלקוחות על העלות הגבוה של מכשיריה מוציאה אחלה מכשיר (תיאורטית לפחות) בכמעט חצי מחיר.
האמת שלראשונה אני באמת רוצה לקנות אייפון בעיקר בגלל הגודל, מכשיר קומפקטי עם מפרט טוב מחברה עם תאימות תוכנה חומרה מוכחת.
אחרי שנה וחצי עם הOP6 הגודל שלו באמת מציק . נראה מה יביא הפיקסל4a מבחינת מחיר\גודל.

blzvi

Active member
מי שרוצה מכשיר בגודל הזה

רק מכיוון שיש לו לוגו של תפוח נגוס ,ישתמש בו כטלפון בסיסי וזה נכנס לו טוב לכיס החולצה.
אולי יהיה גם רטרו של נוקיה

metrocard

New member
אני רוצה מכשיר בגודל הזה לאו דווקא בגלל הלוגו, להפך

אי אפשר להאשים אותי בחיבה יתרה לאפל אבל אני בהחלט רוצה מכשיר שיהיה אפשרי לתפעול ביד אחת או לפחות שיהיה נוח יותר, הלוגו ממש לא משנה לי.
הייתי למשך שבוע עם S7 שתיקנתי לחבר ו"נזכרתי" שתפעול של מכשיר בגודל כזה הרבה יותר נח והגיוני.
המפרט של ה SE2020 לא רע , לאפל מוניטין מצויין במה שנוגע לצילום ותאימות חמרה\תוכנה אני מאמין שיהיה מדובר ב"ברזל" מוצלח , בטח למחיר המוצהר. הסיבה היחידה שאולי תמנע ממני לחשוב על מכשיר בכיוון הזה (למעט זה שאין לי כסף להשקיע בהחלפת מכשיר כרגע) היא העובדה שאני אחרי עשור עם מכשירי אנדרואיד והמערכת הזאת מוכרת ונוחה לי (למרות שעקומת הלמידה לא היסטרית) וכנראה שגם יידרש ממני לרכוש קצת כבלים שיהיו מתאימים במידה ואחליף.

em28

Well-known member
השוואה ראש בראש של ה-OP8 וה-S20

https://www.androidpolice.com/2020/04/20/oneplus-8-vs-galaxy-s20-which-should-you-buy/
&nbsp
- מכשירים מאד דומים, מסך גדול יותר ב-OP
- מצלמות טובות מאד שבקצוות (זום גדול בסמסונג, מאקרו ב-OP) לא עושות את העבודה
- יתרון לסמסונג בתמיכה ב-5G, יתרון ל-OP בממשק הקל יותר
- טעינה איטית יותר בסמסונג (20W) אבל עם תמיכה במטענים חלופים, מטען דאש (30W) מהיר אבל יחודי.
&nbsp
שורה תחתונה: תיקו ?

blzvi

Active member
אני רק התייחסתי

לנוהג של samsung לתקוע אפליקציות זבל במכשיר .
גם חשבון samsung שאנשים לא יודעים האם חובה ומה זה נותן להם יחסית לדברים ש google כבר נותנת. גם העברית שקיימת /לא קיימת במכשיר שתקנה בחו"ל .
Oneplus הרבה יותר נקיה ,בלי חוכמולוגיה

למעלה