היום הוא מביט בי באותו מבט...

רקפת7

New member
היום הוא מביט בי באותו מבט...

"תפסתי את שניהם", "תבדוק שהאמא עדין לא חזרה". אלה הקריאות שהפריעו לשקט של יום שבת בבוקר. הבטתי דרך החלון: השכן והשכנה :שני סטודנטים נחמדים, היו עסוקים ב"ציד" של שני גורי חתולים קטנטנים ומתוקים בגודל של פחות מכף ידי. שני הקטנטנים צרחו בכל ריאותיהם הקטנטנות יללות מצוקה. חשבתי:"אינכם יודעים שייטב לכם כחתולי בית." שני הגורים הנוספים נותרו מחכים לאם החתולה. שני הקטנטנים נלקחו ל"מעצר בית" כדי שלא ינסו לחזור לאחיהם ולאם החתולה. נסיונות חוזרים של הקטנטן מהשניים לברוח ולחזור לחצר לאמו ולאחיו לא הצליחו במיוחד, והם גודלו במסירות רבה ע"י שני שכני כחתולי בית. אחרי כ3 חודשים יצאו הקטנטנים לחצר בליווי המאמצים שלהם. השמחה לטפס על עצי החצר , להביט בגורים האחרים (אני האכלתי את הנותרים)- היתה ניכרת לעין. אחד מהקטנטנים היה מתוק וסקרן במיוחד. בנוסף למשחקים עם שאר הגורים ולטיפוס על העצים פיתח גם נוהג מוזר לעלות לעיתים לביתי בערב, כאשר חזרתי מהאוניברסיטה, לבקש ליטוף, ולחכות לשובם של שני הסטודנטים. המבט שלו: מבט תמים כל כך,מאמין!! בגיל חצי שנה סיפרה לי שכנתי שיעצו לה לסרס את הגורים. היא התלבטה ובחשש רב בצעה את הניתוח לשניהם. כעבור כמה ימים שמתי לב למשהו מוזר: אחד מהגורים לא השתנה במיוחד ,אולם הקטנטן נראה אחרת. הוא ילל ללא הפסק, רץ ממקום למקום בביתי,כאילו לא מצא מנוחה. גם עם החתולים האחרים הפסיק לשחק. ישב בריחוק ,משתופף לקרקע, ואישונין מורחבים. שכנתי ליטפה אותו ללא הפסק ,אבל הוא היה שונה. מבטו אובד, נצמד לקרקע ומילל ללא הרף. ובאחד הימים כשיצא החוצה נעלם! אחיו נותר מילל ומביט בעד החלון. עזרתי לחפש. האם יוכל להסתדר שם בחוץ? האם יצליח להרתיע אחרים שלא יפגעו בו? אחיו נראה שהשלים עם הכל, אבל אולי לו נעשה עוול? אולי הוא היה שונה? והיום גם לי יש גור. והוא שובב ומשחק בחוץ, ומביט בי באותו מבט תמים. ואני יודעת שכולם אומרים שצריך לעשות לו ניתוח ,אבל המבט ההוא לא עוזב אותי. ואיני יודעת מה לעשות.

מקודה

New member
בוודאי ודוודאי לסרס../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

רקפת - 7 יקרה, אני מבינה את החששות שלך, אבל תאמיני לי שזה לטובת החתול בלבד! לי יש שמונה חתולים בבית, שש זכרים ושתי נקבות, וכול הזכרים מסורסים, והנקבות מעוקרות. ואני יסביר לך למה: דבר ראשון, אם הגור שלך יוצא מהבית יש סיכוי די גדול שהוא יברח מהחצר, בתקופת הייחום שלו, וגם אם לא, הוא יריב עם זכרים אחרים והוא עלול להיפצע קשה. דבר שני קחי בחשבון שזכרים "מסמנים" את המקום, והוא יעשה את זה גם בבית, וזה די מפריע. דבר שלישי, והוא הכי חשוב: מבחינה בריאותית הרבה יותר טוב לו להיות מסורס, וזה בגלל שאם הזכרים רבים בניהם הם עלולים להדביק אחד את השני במחלה שנקראת f.i.v (איידס של חתולים) להירגע
זה לא מדבק בני אדם בשום דרך
אבל זה קטלני לגבי חתולים.(המחלה גורמת למוות בסופו של דבר) ויש עוד כמה סיבות שאותם אני לא יפרט כרגע, אבל תאמיני לי,יש לי הרבה ניסיון בעינין הזה.(אני מגדלת חתולים כבר הרבה שנים) בנוסף, אם את עדיין לא שלמה עם עצמך, (ואפשר להבין אותך) את יכולה להיתיעץ עם וטרינר, והוא יסביר לך למה זה כדאי וחשוב. זה גם מקטין את הסיכוי לסרטן האשכים אצל זכרים, ואצל נקבות זה מונע סרטן הרחם. זהו, פחות או יותר, אם תרצי אוכל להמליץ לך על וטרינר מעולה ויחסית גם לא יקר מדי. אני הולכת אליו כבר כמה שנים, ואני מרוצה עד הגג. בהצלחה
מקווה שעזרתי קצת. חתלתולה.

רקפת7

New member
../images/Emo51.gif על התשובה

הוא עדיין גור ,כך שאולי יש לי קצת זמן. האם הוטרינר שלך הוא מאזור תל אביב? אינני יודעת אם מה שקרה הוא "באשמת" הוטרינר. יתכן שהגור הקטנטן היה רגיש יותר מחתולים אחרים.
רקפת

מקודה

New member
כן, הוטרינר מתל אביב../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הוא נמצא ברחוב ז´בוטינסקי 138 בתל אביב.(ליד כיכר המדינה) קוראים לו בועז ארד, והטלפון שלו:03-6916586 וב -
:052-495112

faith2

New member
ממש לא!

אני מצטערת על היום שעיקרנו את טיטו´ש שלי! קשה להתחבר לכלבים של השכונה...היא כל הזמן איתנו, כמה שאני מנסה שהיא תתחבר על הכלבים של השכונה שהם מאו דידידותיים לא עוזר. שהכלבה של השכנים הייתה בהריון זה קרע אותי....ראו כמה טיטי עצובה.... קיצר אני נגד!......!!!!!

brose

New member
FAITH

אני לא מבינה למה את כל-כך נגד, היה יותר טוב שהגורים הקטנים יגיעו לרחוב? את יודעת מה הממוצע החיים של כלב או חתול ברחוב ? שנתיים.... את יודעת אייך הם ימותו? מפגיעה של מכונית, מרעב, מצמא, ממחלות, מהתעללות, .... והגרוע מכל... שליחתם לניסויים... אז מה יותר גרוע? עדיף שהם יגיעו לעמותות השונות??! את יודעת כמה חיות מגיעות לצער בע"ח בת"א בשנה? 10,000, זה הרבה... הרבה מאוד... יש עמותות שלא מקבלים יותר חיות, כי אין להם מקום, כדוגמת SOS.... ואל תתני לי בכלל לדבר על "תנו לחיות לחיות"... אז תגידי לי מה עדיף

reuven4u

New member
סירוס או לא?

לא חושב שיש תשובה - כי אנחנו לא יכולים לשאול את בעלי החים. לכין אנחנו עושים מה שטוב לנו!!!! ולא להם. ומה טוב להם? למות צעיר במחלות אבל להוליד גורים והמשיך את השושלת? לחיות (בלי גורים) אבל ה"משפחה" שלך נכחד - כי לך כבר אין ילדים? מי יודע מה עדיף? לדעתי אף אחד. אני גם מסרס את החתולים שחיים אצלנו, אבל אני לא שלם לחלוטיו עם המעשה!!!!

brose

New member
חידוש קטן...

הכביש זה לא טבע!!! ואל תשכח שהסביבה שאנחנו יוצרים לכלבים/חתולים שלנו רחוקה להיות הסביבה הטבעית שלהם... נכון, אנחנו עושים מה שטוב לנו... אבל יש גם סיבות בריאותיות מדוע מומלץ לסרס/לעקר. עיקור וסירוס מאריכים את חייו של החייה מכמה סיבות: 1. ההריון הוא דבר שוחק. גוף החייה (הנקבה במקרה הזה) נשחק מהלידות. 2. הסבירות למחלת סרטן הרחם גדלה כאשר לא מעקרים, ונעלמת כשמעקרים. 3. אצל הזכרים הסירוס תופס מקום אחר: א. הסירוס מוריד את נטיית האלימות או העצבנות של הכלב. ב. כל בעל כלב יודע מה קורה בתקופת הייחום, הכלב נעלם, גם עם שומרים עליו היטב, כל פינצ´ר חושב שהוא דוברמן, ונלחם על הנקבה גם עם הרוטויילר האמתי. ג. קפיצה מעל גדרות וחציית כבישים סואנים הם רק חלק מהדברים שהכלב הזכר יעשה למען האהבה... חוץ מזה, בשביל המשכיות הגזע קיימים בתי גידול מקצועיים, אשר משביחים את הגזע (במיוחד בפני מחלות, משהו שאין ברבייה טבעית, אל תשכח ששוב, אנחנו לא בטבע)!!!! זהו... אני חושבת שמיציתי

reuven4u

New member
אני יודע שזה בריא

השאלה - איך אתה כ"כ בטוח שזה טוב להם?!?!?! זה בריא - כן. אבל מי אמר שבריאות הוא מטרת החיים? קראת את הספר פרא? יש שם משפט שמאוד אהבתי שאומר משהו כזה: ...אם כולם היו דואגים רק לחיות כמה שיותר (בוא נגיד - להשאר בריא) אז לא היית ראה ציפורים שרות וצבעוניות, כי כך הן מסכנית את עצמם - שטורפים יראו אתם... אבל בכל זאת הן שרות וצבעוניות... מי אמר שבשביל בעלי חיים מטרת החיים זה לשרוד כמה שיותר... מה שרציתי להגיד שאלי זה לא מעניין אותם - כי הם היו מעדיפים להתרבות בכל זאת- למורות הסיכוים. תראה אותנו - גם אנחנו בני אדם מזמן עברנו את התפוצצות האוכלוסין שלנו - בכל זאת ממשיכים להתרבות...

ד ו ר י ס

New member
הכללות הכללות ועוד הכללות...

זה מה שאני רואה לאורך הודעותייך בשרשור הזה... עם כל הכבוד, יש בעלים שכן יכולים לנוע מהכלבים / חתולים שלהם להתרבות גם בלי לעקר אותם, פשוט ע"י שמירה צמודה יותר, תשומת לב רבה יותר בטיולים וכד´. יותר קשה לבעלים, אבל אפשרי. לא כל הבעלים נאלצים לסרס או לעקר כדי למנוע הזדווגות. שנית, יש הרבה מאוד כלבים שהם לא אלימים או עצבניים גם לפני סירוס, לפעמים אפילו כשיש נקבה מיוחמת בסביבה. גם כלב שהוא עצבני או אלים כשאין נקבה בסביבה אפשר לחנך. לא כל הכלבים צריכים ניתוח כדי להיות מחונכים. "כל בעל כלב יודע מה קורה בתקופת הייחום, הכלב נעלם, גם עם שומרים עליו היטב, כל פינצ´ר חושב שהוא דוברמן, ונלחם על הנקבה גם עם הרוטויילר האמתי" - אה... לא! לא "כל בעל כלב יודע" כי לא כל כלב מתנהג כך. ואם אכן שומרים היטב, אפשר למנוע הזדווגות גם בלי ניתוח כלשהו. הכלב שלי, למשל, לא מסורס, ולא הזדווג מימיו. אני פשוט יודעת לשמור עליו במצבים בהם צריך לשמור עליו. לשמחתי הוא גם לא כלב שמיילל או מתחרפן כשיש נקבה מיוחמת בשכונה, אבל בדיוק לזה התכוונתי שטענתי להכללות - יש כלבים כאלו ויש אחרים. לא בכל המקרים סירוס הוא הפתרון, לא בכל מקרה יש בכלל מה לפתור. תן לבעלים שמכיר את כלבו או חתולו לשפוט ולהחליט. זה לא "סתם", זה ניתוח. וניתוח זה לא צחוק, תמיד יש אחוז סיכון מסויים. אם היית אתה נדרש לעבור ניתוח בטוחה אני שהיית בודק לפני כן אם הוא הכרחי, או שאפשר להסתדר בלעדיו. זה מה שאני עושה לגבי הכלב שלי - זה לא הכרחי ואני לא עושה את זה. האם היית רואה בניתוח פתרון כל כך מובן מאליו בלי לבדוק אפשרות אחרת אם הייתה הכותבת שואלת לגבי בנה הקטן, נניח? ולבסוף, סתם הצהרה שלא ברורה לי: "קיימים בתי גידול מקצועיים, אשר משביחים את הגזע (במיוחד בפני מחלות, משהו שאין ברבייה טבעית" אני מניחה שידוע לך שבבתי גידול מקצועיים מרביעים כלבים גזעיים בעיקר, שככלבים גזעיים - יש להם יותר נטיות גנטיות לבעיות מסויימות. לא ממש "השבחת גזע"... לגבי הטיעון הרפואי -

faith2

New member
אז מה, עדיף ש...

מהיום נעקר 90% מהנשים? הרי ישנו אחוז של ילדים שיהיו, מחוסרי בית, יגיעו לרשויות, יעברו התעללויות... שמע לפי דעתי....אין לסרס אבל יש לשמור טוב טוב על החיה שלך!..... כי, כאחת שחווה מה הכלב מרגיש אחריי העיקור, זה דבר נורא....הכלבה שלי פעם הייתה ממש חברותית לכלבי השכונה.....והיום אני לא יכולה להגיד לך שהיא עדיין כזאת...ואני באמת מצטערת על הררגע שעיקרנו אותה..... ואני מסכימה עם מה שראובן אמר...אנחנו רק חושבים על הצרכים שלנו, מה עם הצרכים של הכלב שלנו?....

ד ו ר י ס

New member
מה עדיף?

אם כוונתך ל"עדיף" במובן של "הפתרון האידיאלי" התשובה הברורה היא: אם בעלי הכלב או החתול מסוגלים לשמור עליו ולמנוע ממנו להזדווג בלי לנתחו - זה עדיף. אם לא - יש מקום לשקול סירוס או עיקור. וכשאני כותבת "לשקול" לכך אני מתכוונת. ניתוחים לא עושים "כי ככה", חושבים ושוקלים - ואח"כ מחליטים.

ד ו ר י ס,

האם עבורך סירוס ועיקור הם אמצעי מניעה ותו לא? ולמה את ממליצה לא לעקר את בעה"ח ולשמור עליו מאשר לעקר/לסרס? בשני המקרים אין הזדווגות וגורים, אבל אם לא מעקרים כל יחום מגדיל את הסיכוי לדלקת רחם וסרטן עטינים. דיברתי על הנושא עם הוטרינרית של הכלב שלי, והיא אמרה שכשהיא ממליצה על סירוס ועיקור לחתולים ולכלבים (והיא תמיד ממליצה) היא עושה את זה קודם כל כרופאה של בעה"ח, כשהאינטרס של הבריאות שלהם נגד עיניה מעל לכל (לא הנוחות של הבעלים או שאלות מוסריות שאפשר להתווכח עליהן).

ד ו ר י ס

New member
אני אנסה להבהיר את כוונתי:

אני לא "ממליצה" על כלום. מי אני שאני אמליץ על משהו? אני לא נגד סירוס או עיקור, ואני גם לא בעד. אני חושבת שלהיות בעד או נגד ניתוח זה שטחי ומטופש. סירוס ועיקור הם ניתוחים, וככל הניתוחים יש בהם מידת מה של סיכון הפציינט (בעל החיים, במקרה הזה). הבעיה לדעתי מתחילה בכך שרוב בעלי החתולים והכלבים לא רואים את הדברים כך: הם לא רואים את ההליך הזה כפי שהוא - ניתוח. לכן, בשרשור אחר, תוכל לראות מישהו שמחפש "מציאה", סירוס ב"מחיר טוב", דבר שהוא לא היה מעלה על דעתו לעשות אם היה מדובר בילדו או בו עצמו. בניתוח, כמו בניתוח, אי אפשר להתייחס לכלום בקלות ראש שכזו! אני לא נגד, כפי שאמרתי - אם זו הדרך היחידה למנוע ריבוי, שהוא בהחלט מיותר, אז זו הדרך. אבל כן, אם יש דרכים אחרות הן נראות לי עדיפות. עכשיו הלאה - תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה רואה בניתוח הזה סוג של "ניתוח מונע", נכון? ובכן, אם הייתי אומרת לך שאמא שלי סובלת מסרטן השד (מה שמגדיל את סיכויי לחלות אפילו מעבר ל1 מתוך 9 הממוצע) - היית ממליץ לי לכרות את שדי באותה קלות ראש? בהחלט, במקרה כזה יש מקום לשקול את כריתת השדיים, ויש מקרים בהם עושים זאת, אבל אין מקום לעשות זאת בלי לחשוב, בלי לשקול, בלי לבדוק היטב את המצב. גם בניתוח של כריתת שדיים, לדוגמא, יש סיכון, וככזה יש לבדוק את סיכוניו מול הסיכון לחלות בסרטן השד - אחרת היינו כורתים לכל ילדה בת 12 את שדיה, נכון? לכן - כמו שאני נגד לכרות לכל ילדה בת 12 את השדיים בכדי למנוע סרטן השד - אני נגד לכרות איברים לכלבים וחתולים בלי לבדוק היטב אם אין אופציות נוספות - רק כדי למנוע מחלה שאין איש יודע אם תופיע או לא. בכל המודבר ב"ניתוחים מונעים" אם מדובר בבני אדם ואם מדובר בבעלי חיים - אני מאוד מאוד סקפטית וחשדנית. ומעל ומעבר לכל זה - הגישה של תומכי העיקורים והסירוסים הנלהבים היא בדיוק זו המביאה אנשים לראות בהליך הזה משהו שהוא שווה ערך לתספורת שמחפשים לה "מחיר טוב", ובכך מסכנת את בעלי החיים. אם כבר עושים ניתוח צריך לראות אותו בדיוק ככזה - ניתוח, לא פחות! אפשר, בהחלט, להמליץ על סירוס או עיקור, אך יש להבהיר למקבל ההמלצה שאכן מדובר בניתוח, לא להתייחס לזה כ"הליך פשוט וחסר סיכונים" - כי הוא לא כזה.

כוונתך בהירה.

"אם כוונתך ל´עדיף´ במובן של ´הפתרון האידיאלי´ התשובה הברורה היא: אם בעלי הכלב או החתול מסוגלים לשמור עליו ולמנוע ממנו להזדווג בלי לנתחו - זה עדיף." דוקא נראה לי כמו קביעה חד משמעית. ואיך בדיוק תמיכה נלהבת בסירוסים ועיקורים גורמת לסיכון של בעלי חיים? אין קשר בין ההחלטה לעקר ובין ביצוע הניתוח אצל וטרינר זול וגרוע. "רוב בעלי החתולים והכלבים לא רואים את הדברים כך: הם לא רואים את ההליך הזה כפי שהוא - ניתוח" על מה זה מבוסס? על סקר של מינה צמח? ברצינות- איפה פגשת מישהו שלא ידע שהעיקור של הכלבה שלו מתבצע בניתוח? "אני נגד לכרות איברים לכלבים וחתולים בלי לבדוק היטב אם אין אופציות נוספות" מי שמכניס את הכלב שלו לניתוח בהרדמה (נכון, גם כאן, כמו בכל ניתוח עם הרדמה יש סיכון) ומשלם על זה מאות שקלים לא עושה את זה תך שליפה מהמותן או כי ככה בא לו. בד"כ מי שעושים דברים בלי לחשוב ולשקול אופציות אחרות הם אלה שלא מעקרים ומסרסים את החיות שלהם בגלל כל מיני קִבעונות והשלכות של רגשות אנושיים על בעה"ח. "אחרת היינו כורתים לכל ילדה בת 12 את שדיה, נכון?" דוגמא יפה אבל ממש לא לעניין. לילדה בת 12 לא הייתי מבצע כריתת שד מהרבה סיבות שלא משחקות תפקיד אצל כלבה וחתולה, כמו דימוי עצמי, השתלבות בחברה, השלכות פסיכולוגיות וכדומה. ראיתי כ"כ הרבה כלבות מבוגרות שעברו ניתוחים להסרת גידולי עטינים סרטניים, או הוצאת רחם מלאה מוגלה (ניתוחים שבגיל המבוגר של הכלבות בנוסף למצבן הבריאותי הירוד היו מסוכנים ביותר, והכרחיים כדי לתת להן סיכוי לחיות). לכן אעדיף לקחת את הסיכון האפסי, ללכת לוטרינר שאני סומך עליו ולעקר בגיל חצי שנה כל כלבה שתהיה לי. זו גם ההמלצה שרוב הוטרינרים יתנו לך. את בהחלט יכולה להיות חשדנית וסקפטית, ובינתיים נראה שלא בררת לגבי מערכת הרביה וחיי המין של כלבות וחתולות כמו שבררת לגבי סרטן השד אצל נשים. שבוע טוב,

ד ו ר י ס

New member
חבל שאת התוקפנות שלך אתה מבזבז

על מי שלא מתרגשת מזה... יש פה בפורום כמה יפי ויפות נפש שממש יבכו, זה יהיה הרבה יותר נחמד, לא? "דוקא נראה לי כמו קביעה חד משמעית" - נכון, אבל אתה לא שאלת על קביעה, שאלת על המלצה. קביעה - יכולה להיות תוצר של דיעה, וככזו נתונה לויכוח. המלצה - דורשת ידע מסויים ותארים מסויימים, צריכה כדי להיות קבילה להיות מבוססת על מחקרים אמינים - כזו אין לי ולא תהיה לי. אני, להבדיל ממך ומשכמותך, גם לא נוהגת להמליץ המלצות לגבי בעל החיים שלו למי שאני לא מכירה מספיק טוב, גם בתחומים הרבה פחות קריטיים. אם מישהו ישאל אותי "מה דעתך בנושא עיקורים וסירוסים?" גם את דעתי הוא יקבל רק אחרי שאחקור אותו לעומק בנושאים שונים הקשורים לבעל החיים הפרטי שלו. אין לי "דעה" כללית בנושא עיקורים וסירוסים. יש לי דעה שצריך לשפוט כל מקרה לגופו. "ואיך בדיוק תמיכה נלהבת בסירוסים ועיקורים גורמת לסיכון של בעלי חיים? אין קשר בין ההחלטה לעקר ובין ביצוע הניתוח אצל וטרינר זול וגרוע." התמיכה הנלהבת לכשעצמה לא מזיקה. זאת העובדה שכמעט אף תומך באף פורום שראיתי לא טרח להזכיר את חשיבות בחירת המנתח, את עצם העובדה שגם בניתוח שכזה יכול להיות מצב של מוות. הקשר הוא ברור - מכל תומכי העיקורים הנלהבים פה, אף אחד לא טרח להעיר לאותו אחד ש"חיפש מחיר טוב" בפורום את מה שטרחתי להעיר אני. הסכנה בניתוחים האלו היא ה"נקודה השחורה" שהתומכים משתדלים להתעלם ממנה, לא לראות אותה, בטח שלא לדבר עליה. אם המצב היה שהתומכים הנלהבים היו מספיק ישרים עם השואל הממוצע כדי להציג בפניו, במקביל למחקרים על הסרטן, גם נתונים על טרגדיות שקרו לבע"ח בזמן ניתוחים בהרדמה - הכל היה בסדר, אבל זה לא ככה. ולמה, בעצם? הרי מדובר על סיכון בסרטן, מול סיכון במוות בזמן הניתוח. למה במצב של סיכון מול סיכון אתם נמנעים מלהזכיר את הסיכון הנוסף? האם אתם כל כך נלהבים בשיכנוע שאתם מתנהגים בפטורנות של כאלו שיודעים טוב יותר מבעל הכלבה? האם לבעל הכלבה אין מספיק שכל כדי להגיע להחלטה אליה הגעתם אתם, לאור נתונים מלאים, משני הצדדים? למה כשבא מישהו כמוני, ומזכיר שיש גם סיכונים בניתוח שכזה, הוא ישר הופך למושא לתקיפה, אפילו שלא אמר שיש לו שתנגדות לניתוחים, אלא רק בקשה ללקיחה של הנושא בחשבון? "איפה פגשת מישהו שלא ידע שהעיקור של הכלבה שלו מתבצע בניתוח?" פגשתי רק אנשים שיודעים שההליך הוא ניתוח. פגשתי אנשים ספורים שמבינים שגם בניתוח שהכלב שלהם צריך לעבור יש את אותה מידת סיכון כמו בניתוח שהם עצמם מריכים לעבור. פגשתי מעט מאוד אנשים שמבינים שהמלצות למנתחים לכלבים או חתולים לא מוצאים באינטרנט אצל אנשים שאתה לא יודע אם הם בכלל מי שהם מציגים את עצמם. פגשתי מעט מאוד אנשים שאם היו צריכים לעבור בעצמם ניתוח היו מחפשים את "הכי זול" ועוברים את הניתוח כי "ההוא באינטרנט אמר שכדאי". פגשתי הרבה מאוד אנשים שההתייחסות שלהם לניתוח עיקרו כשהוא מבוצע בכלבה, היא בקלות ראש רבה יותר מלניתוח הוצאת ציפורן חודרנית בילד שלהם. אבל אם סבבה לך עם זה שהצלחת להוציא משפט מהקשרו המלא - יופי. "מי שמכניס את הכלב שלו לניתוח בהרדמה (נכון, גם כאן, כמו בכל ניתוח עם הרדמה יש סיכון) ומשלם על זה מאות שקלים לא עושה את זה תך שליפה מהמותן או כי ככה בא לו. בד"כ מי שעושים דברים בלי לחשוב ולשקול אופציות אחרות הם אלה שלא מעקרים ומסרסים את החיות שלהם בגלל כל מיני קִבעונות והשלכות של רגשות אנושיים על בעה"ח." נכון. מי שמכניס את הכלב שלו לניתוח עושה את זה כי "ככה אמרו בפורום", "כי ככה כולם אומרים שצריך", "כי קראתי מחקר אחד שאומר שאם אני לא אעקר אותה היא תמות מסרטן (לא קראתי סטטיסטיקות על מוות בניתוחים, אבל לא משנה...)". זאת אולי לא שליפה מהמותן, אבל אלו לא מניעים שהיו גורמים לאותם אנשים לעבור ניתוח בעצמם. ומעניין, אבל באמת מעניין, איפה בהודעה שלי מצאת "השלכות של רגשות אנושיים על בעה"ח". איפה בדיוק? אלא אם כן "הרצון לחיות", "השאיפה שיקחו ברצינות הליכים שגופי צריך לעבור" הם רגשות אנושיים - אין לי מושג על מה אתה מדבר. אבל סבבה - אם כל מה שיש לך זה אותם אמירות שאתה רגיל להגיד למי שמתנגד לעיקורים וסירוסים מסיבות שבכלל לא דיברתי עליהן - יופי. "לילדה בת 12 לא הייתי מבצע כריתת שד מהרבה סיבות שלא משחקות תפקיד אצל כלבה וחתולה, כמו דימוי עצמי, השתלבות בחברה, השלכות פסיכולוגיות וכדומה" את הבעיות שהעלית (דימוי עצמי וכו´) בהחלט פותרים כיום במקרים מסוג זה ע"י שתלים מלאכותיים. זה לא מה שמטריד אותי. אותי מטריד שלמרות שלכל אישה יש סיכוי של 1/9 לחלות בסרטן השד לא כורתים לכולן את השדיים (אז גם לא תהיה מוסכמה חברתית שצריכים להיות כאלה) כי אנחנו הרבה פחות ששים אלי סכין המנתחים כשזה קשור בנו. אני לא חושבת ולו לרגע שהדימויי העצמי של הכלבה יפחת כי "אין לה רחם". אני חוששת שהיא תמות על שולחן הניתוחים ובעליה יצטרכו לשאול את עצמם אם זה היה שווה מניעת סרטן שלא בטוח כלל שיהיה. סרטן, בכל איבר, אפשר למנוע ע"י כריתתו. יש איברים שאפשר לכרות בלי שהחיים יפגעו בצורה בלתי הפיכה גם אצל בני אדם, ובכל זאת אני לא רואה שאנשים עומדים בתור לכרות איברים שונים ומשונים כדי למנוע הופעת סרטן בהם. לסיכום, בנסיון נוסף להיות ברורה - הבעיה שלי היא לא עם עיקורים וסירוסים - אלא עם הזילות שלהם. לא לדבר בפלאפון, למשל, זה הרבה פחות מסוכן מאשר ניתוח עיקור, וגם זה מפחית את הסיכויים של האדם לחלות בסרטן. הרשה לי להעלות השערה שלא נבדקה ע"י מינה צמח: רוב התומכים בעיקורים מדברים בפלאפון. לא לעשן, למשל, זה בריא לכל הדעות. הרשה לי עוד השערה שלא נבדקה - יש בין התומכים בעיקורים שמדליקים סיגריה בין הטפת מוסר אחת לשניה. הרשה לי גם לשער, שרוב הנשים התומכות בעיקורים לא יבצעו בעצמן כריתת שד אם יתגלה להן שאמן חולה בסרטן השד, אפילו אם יובטח להן שיוכלו לשקם את מראן בעזרת שתלים. אנחנו מביאים על עצמנו סרטן בכל כך הרבה דרכים, לא מונעים אותו לא בניתוחים ולא בצורה פאסיבית. לנפנף בסרטן כסיבה מרכזית לעיקור או סירוס? צביעות, לטעמי.

למעלה