היום הוא מביט בי באותו מבט...

כמה דברים:

1) לנסיון שלך להתחיל ריב אני בוחר שלא להתייחס. 2) אין לי תולעים וגם לא כינים אז את יכולה לפנות אלי בלשון יחיד. 3) אני לא מבין איך יכולתי להוציא את דברייך מהקשרם, כשכתבת דברים בלי הקשר ובלי ביסוס, וזלזלת באינטליגנציה של אנשים. 4) לגבי הסוגיה העקרונית של הדיון- אני מעדיף לקחת את הסיכון המזערי שבניתוח עיקור ולמנוע סיכון גדול יותר בעתיד. בעינייך זה צביעות, בעיניי זו אחריות. אנחנו לא חייבים להסכים על זה. 5)יאללה ביי.

brose

New member
דוריס היקרה

דבר ראשון, אני בת ולא בן....(היה חשוב לי לרשום את זה מאחר שהתייחסת אליי בלשון זכר). דבר שני.... בכל כלל יש יוצאים מן הכלל... תזכרי את המשפט הזה, כי הוא נכון לגבי כל דבר! אני מניחה שיש הרבה כלבים שהם היוצאים מן הכלל, כמו הכלב שלך, אבל אני רק רוצה להגיד לך שרוב הכלבים הם בדיוק כמו שהזכרתי לפני כן, ממלאים את כל או רוב הקריטריונים ש ריצדיקו את ניתוח הסירוס/עיקור. אני לא יודעת אם נכחת פעם בניתוח סירוס/עיקור, אבל אני כן, כל הניתוח אורך 15 שעה, ואם הוטרינר מנוסה מאוד בהליכים, זה יכול לקחת פחות. אני מסכימה איתך שלניתוח יש סיכונים, במיוחד אם זה בהרדמה מלאה, לכן, בד"כ ממליצים על גילח מוקדם של סירוס ועיקור. כלבים מבוגרים לא ממליצים לסרס ולעקר. ובקשר להשבחת הגזע, נכון, לרוב הגזעים הגיזעיים יש בעיות ספציפיות, אך בתי הגידול מנסים ככל יכולתם להכחיד מחלות אלו. דוגמא לכך תמצאי במחלת האפילפסיה הידועה מאוד אצל כלבים. מחלה זו היא מחלה שעוברת בתורשה, כלבים מעורבים לא מסורסים/מעוקרים יעבירו את המחלה לצאצאים שלהם והם יעבירו לצאצאים שלהם וכך אלה. לעומתם, כלבים גזעיים, בעלי תעודות לא יקבלו אישור להתרבות מבית הגידול במקרה של מחלה כזאת. כמו שאת בטוח יודעת, בטבע יש דבר כזה שנקרא ה"ברירה הטבעית" - הטבע עושה סלקצייה טבעית ובכך מכחיד את כל המחלות, כך שכל דור מייצר את הגנים הטובים ביותר, ובכך בעצם משביח את הגזע (בלי שום קונטציות לשואה, למרות שאת התאוריית השבחת הגזע היטלר לקח מהטבע!). בטבע שאנחנו יצרנו אין מקום לברירה טבעית, ובכך בעצם יצרו בית חממה למחלות שבמקום להיכחד הם פשוט מתרבות. בואי נעשה הפסקה לרגע, חשוב לי שתביני שבני-אדם אינם חיות, וגם שלפעמיים זה לא נראה כך, אנחנו לא חיות. אנחנו, בין אם נרצה או לא, הגזע העליון (ושוב בלי קונטוציות), ולכן החיות (כמה עצוב ומגעיל שזה ישמע) נתונות למרותנו, ולכן אין להשוות בינינו להם. כמובן שלא הייתי ממליצה לך לכרות את חזך, רק בגלל שאת נמצאת בסיכון גבוה יותר, ברור!!! אבל לבעל כלב, שיש לו סיכוי להעביר את המוטנצייה הגנטית של מחלה זו או אחרת הייתי ממליצה בפה מלא לעשות עיקור או סירוס. אני רק יסכם במשפט אחד, "כל אדם באמונתו יחיה"... וזהו.... אני מאמינה ככה, וזכותך המלאה להאמין אחרת!

ד ו ר י ס

New member
ראשית התנצלות לגבי השגיאה לגבי המין

עכשיו לביזנס: "בכל כלל יש יוצאים מן הכלל... " זה בקצרה סיכום של כל מה שכתבתי אי פעם בנושא סירוס ועיקור. זה בדיוק מה שהייתי רוצה שאת עצמך תפנימי. כשאדם בא ושואל על עיקור או סירוס, ממליצים לו באופן חד משמעי לעשות כן. אף אחד לא טורח לבדוק עם בעל החיים שלו שייך לכלל או ליוצאים מן הכלל, אם דרך הגידול של בעל החיים היא כזו שדורשת עיקור/סירוס למניעת הזדווגות או לא, אם לכלב או החתול היסטוריה רפואית שגורמת לניתוח להיות מסוכן וכו´... אף אדם נורמלי לא היה מעלה על דעתו להמליץ מעל דפי הרשת לאדם זר לחלוטין, עם בעל חיים זר לחלוטין - על ניתוח בכזו קלות ראש! על השאלה אם לעשות ניתוח או לא מתייעצים אך ורק עם וטרינר! מי אני, את או הם - שיגידו אם ניתוח הוא הפתרון, הוא התשובה? אנשים ממליצים פה לאחרים לבצע ניתוח שכזה כדי למנוע בעיות התנהגותיות! ואם הבעיה לא תפתר? ואם חלילה יקרה משהו לכלבה בזמן הניתוח? זה היה שווה את זה? זה ניתוח - זאת השורה התחתונה. לניתוח ולמנתח לא מקבלים המלצות באינטרנט מאנשים שלא בטוח שהם מי שהם מציגים את עצמם - לא כשמדובר בחיינו אנו ולא כשמדובר בבריאות בעלי החיים שלנו!!! "כל הניתוח אורך 15 שעה, ואם הוטרינר מנוסה מאוד בהליכים, זה יכול לקחת פחות" אם ראית, כתבתי כבר שאני עצמי עברתי לפני זמן מה ניתוח שארך אפילו פחות (כמה שניות בלייזר), אפילו לא בהרדמה מלאה, סיכונים כמעט לא קיימים, סכנת מוות לא קיימת כלל. ומה את חושבת? שקיבלתי את דעתם של אנשים ברשת שכתבו לי "כן, בטח, תעשי!" או שאולי שקלתי את זה במשך שנה כמעט, ביקרתי במקומות רבים שמבצעים את הניתוח, נפגשתי עם כמה וכמה רופאים, קראתי מחקרים - ורק אח"כ עשיתי את הניתוח? כמובן - האפשרות השנייה... בדיוק אותו דבר אעשה אם אחליט להעביר את הכלב שלי ניתוח כלשהו - לא פחות! החיים שלו פשוט לא שווים פחות מהחיים שלי!!! גם הראייה שלי וגם החיים של הכלב שלי - הם דברים שערכם לא יכול להמדד בשום סכום כסף, הם דברים שבנוגע אל בטחונם אני לא פועלת על סמך דעת "הרוב" או על סמך עצות מאנשים שלא פגשתי מעולם. השורה התחתונה לגבי ניתוחי עיקור או סירוס - תמיד במקרה כזה מדובר על סיכון מול סיכון. הסיכון שיקרה משהו בעת הניתוח מול הסיכון שהכלבה תחלה בסרטן - זה החשבון שצריך לעשות. כמה בעלים של בע"ח פגשת שלפני ששלחו את הכלבה לעיקור ישבו וקראו מחקרים וסטטיסטיקות - לא רק את אלו המדברים על הסרטן אלא גם את אלו המדברים על שיעור מקרי מוות בעת ניתוח? כמה תומכי עיקור נלהבים פגשת שמציגים את שני סוגי המחקרים - אחד מול השני - ולא רק את הסוג שתומך בדעתם? אגב, על בעלים שמעדיפים לעקר או לסרס כי זה "קל יותר" מאשר למנוע מהכלב להזדווג אני אפילו לא מוכנה לדבר. מי שמעדיף לסכן את בעל חיים שלו מאשר להתאמץ יותר, עשיף שאני לא אגיד מה אני חושבת בעניינו. הבעיה בתאוריה שלך לגבי החלפת הברירה הטבעית בפעולה כזו או אחרת של בתי גידול, היא שאת הטבע אף אחד לא יכול להחליף. לטבע דרכים משלו, ומאחר ועצם קיומם של בתי גידול ש"מייצרים" כלבים גזעיים הוא לא טבעי והולך בניגוד מוחלט לטבע - המלחמה הזו אבודה מראש - ובית הגידול תמיד יפסיד בה. אם אתה רוצה ללכת עם הטבע - בתי הגידול הם לא טבעיים, "ייצור" כלבים גזעיים הוא לא טבעי. הטבעי יהיה לתת לבעלי החיים להתרבות בצורה חופשית, לתת לאבולוציה להכחיד את המחלות מחד ולהתאים את הכלבים והחתולים לתאני המחייה בקרב בנ האדם. טבע, יקירתי, זה חתול בין יומיים שמת ממחלה לצורך מניעת התפוצצות אוכלוסין אצל חתולים. זה הטבע - והוא לא יפה. אם את רוצה ללכת נגד הטבע - אין אפשרות כזו. תלכי נגד הטבע, תעקרי, תסרסי, תנסי "לייצר" כלבים בריאים יותר וחתולים חזקים יותר - ולמרות שכל מה שתעשי יהיה לנסות "לזייף" איזון טבעי בין מוות לילודה תמיד יזרקו חתולים וכלבים לרחוב, ומאחר ואת החלטת לעקוף את הטבע ולהאכיל אותם ולחסן אותם הם לא ימותו ויווצר המצב הקיים כיום - יותר מדי בעלי חיים משוטטים ברחובות. כך או כך - הטבע מנצח. הנושא הוא מסובך ומרוכב, ואני מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונתי. להלחם בטבע, כפי שאנחנו עושים היום זה מתכון לבעיות מסוג חדש. אני לא טוענת שאי מקום למלחמה בטבע, למעשה המלחמה הזו הכרחית לקיומנו כיום. אני כן טוענת שלמלחמה הזו יש השלכות שאי אפשר להתעלם מהן, ואני כן טוענת שהנסיון להציג את בתי הגידול - שהם מלכי החוסר טבעיות - כמנסים לעשות משהו "במקום" הטבע הוא מגוחך מעט. אגב, את טועה אם את חושבת שבטבע מחלות אמורות להכחד - ממש לא. בלי מחלות אנשים וחיות לא ימותו - וזה יצור פיצוץ אוכלוסין. מחלות הן הכרחיות להמשך קיומו של המין בצורה נורמלית. ההפרדה הברורה שאת עושה בין ערך חיי כלב לערך חיי אדם מקוממת אותי מאוד. אני לא מוצאת את המילים לנסות לשכנע אותך בכך שזכותו של הכלב שלי לחיות לא פחותה משלי. אני לא מוצאת את המילים לשכנע אותך שהשקעה בבחירת רופא טוב לכלב היא הגיונית כמו השקעה בבחירת רופא טוב לילד והכרחית באותה מילה. אני לא מוצאת מילים לשכנע אותך שאוי לו למי שחושב שהוא טוב יותר במשהו, עדיף, חשוב יותר, שלחייו ערך רב יותר מלחייו של כלב - היהירות היא אחד החטאים הגדולים ביותר. במה טובים חיי מחייו, שאת חיי לא תרצי לסכן בניתוח לא הכרחי ואת חייו כן????? אני לא מוצאת את המילים לשכנע, כי התפיסה שערך חי שווה לערך חייו של הכלב שלי היא חלק אינטגרלי מתפיסת העולם שלי. להסביר לך את זה יהיה כמו לנסות להסביר לך איך נושמים.

brose

New member
דבר ראשון ת ר ג ע י

תרגעי חמודה, תנשמי קצת בין מילה למילה. אני לא שטן, לידיעתך אני בטח אוהבת חיות קצת יותר ממה שאת אוהבת... אז אולי באמת כדי שתרגעי, ממש התחלת לעצבן אותי עם התאוריות שלך, אני לא רוצה לגלוש לפסים אחרים, אולי פשוט כדי שאת לא תתייחסי עליי ואני לא התייחס עליך, מה את אומרת... לידיעתך, ערך של חיי לפעמיים בעיניי קדוש יותר מערך של רוב בני אדם, אבל אני בניגוד עלייך, חמודה שלי, מאוד מיצאותית, ועם הרגליים על האדמה... אז אולי תרדי מהעץ הגבוה שאת נמצאת עליו, ותתעוררי (ממש לא מעניין אותי שאת ערה מ-6 בבוקר).. ואין לי חשק יותר לדבר איתך...

רקפת7

New member
החתלתול שלי מאוד חברותי ולא אלים

התופעות שfaith2 תיארה לגבי הכלבה שלה, שהפכה להיות פחות חברותית ופחות מאושרת- מאוד מטרידות. זה בדיוק מה שקרה לחתלתול ההוא שכתבתי עליו. אם, כמו שbrose אמרה, המטרה הראשית היא הקטנה של האלימות הטבועה בחתולים זכרים - החתלתול שלי מעולם לא הרים כף או ציפורן על אף אחד!!! הוא בא מגרגר ומלטף, אפילו לחתולים אחרים, קופץ עליהם ומשחק איתם. אחת השאלות המטרידות היא האם קרה משהו לאופים של החתולים שסרסתם? האם הפכו לשונים באופיים ממה שהיו לפני הסרוס? וזו אחת השאלות שרציתי להציג. הבעיה השניה המטרידה מאוד היא נושא המחלות שחתלתולה הציגה. אחרי הכל אני אחראית לשלומו של הקטנטן. לגבי הגדלת אוכלוסית החתולים החתלתול שלי עוד לא מראה התענינות בנושא: כל מה שהוא רוצה זה לשחק ולקבל ליטופים ופינוקים טעימים. וכעת שוב איני בטוחה. האם מניסיונכם למישהו נוסף קרה מקרה דומה של שינוי באופי, בהתנהגות, ובשמחת החיים , כפי שתארתי בהודעה הראשית? רקפת

זיו25

New member
אני מאמין שהוא לאט לאט יחזור לשיגרה

תני לו הרבה חום ואהבה. יכול להיות שאולי עוד כואב לו מהניתוח? בברכה, זיו.

faith2

New member
זיו...

הכלבה שלי עברה 6 שנים אחריי הניתוח........מתי היא כבר תתאושש?!....עכשיו רציני.....הכלבה שלי היא אחת הכלבים שמקבלת הכי חום ואהבה, היא כמו נסיכה קטנה בבית הזה.......תאמין לי שהניתוח שינה אותה...איתנו לא....אבל עם כלבים אחרים היא אמוד השתנתה... אני אומרת שבהחלט שהניתוח הזיק...למרות שלא ממש הייתה לנו ברירה....כי היא חלתה באותה תקופה מרעלת היריון

זיו25

New member
פיית´...

אני מכיר כמה וכמה כלבים שעברו עיקורים, ושמחת החיים שלהם לא נפגמה. לעומת זאת, יש כאלה שישארו עם טראומות לכל החיים. גם אני עברתי ניתוח לפני 3 שנים, ועד היום מרגיש אי נוחות לעיתים בגלל זה. (לא ניתוח עיקור או סרוס, לא לדאוג
) כל אחד מקבל את תוצאות הניתוח אחרת, לשמחתי הרוב עוברים אותו בשלום, בהצלחה ונשארים שמחים ומאושרים. בברכה, זיו.

הסירוס לא השפיע בכלל.

לא הסירוס ולא העיקור לא השפיעו על החתולים שלי בכלל. הם בכלל לא יודעים שעשו להם את זה ואני לא חושב שאכפת להם. לפחות נמנע מהם הסבל של היחום כל פעם מחדש.

sheda0ktana

New member
לסרס, למרות הכל.

מילא כלבים, שיש כאלה שטוענים שהם יכולים לשלוט בהם. אישית, אני לא מאמינה, אלא אם הכלב סגור בדירה כל היום וכל הזמן על רצועה בכל מקום - חיי כלב אמיתיים. לגבי חתולים - ראשית צריך לזכור שהרבה יותר קשה לשלוט בחתולים. היו לי שני חתולים. אחד היה פסיכי, ודווקא סירסנו אותו כדי שירגע קצת - לא דובים ולא פשפשים. הוא נשאר פסיכי, שאפילו הוטרינר פחד ממנו. לשני ויתרנו על הסירוס כי גרנו בקומה רביעית. אחרי שהוא קפץ מהמרפסת ונעלם לשבוע - הדבר הראשון שעשינו היה ללכת לוטרינר לסרס. הכי חשוב - את בעצמך אמרת בלבך "אם היית חתול בית מצבך היה טוב יותר". אם את לא רוצה גורים ברחוב על מצפונך, עדיף שתסרסי אותו, עם כל חוסר ההומניות שבזה.

brose

New member
רקפת

לא, המטרה הראשית היא לא הקטנת האלימות, היא רק חלק מהמטרות, המטרה הראשית היא להתנקות ממחלות, ולהאריך את חיי החייה שאתם כל-כך אוהבים.. זאת המטרה

למעלה