ראשית התנצלות לגבי השגיאה לגבי המין
עכשיו לביזנס: "בכל כלל יש יוצאים מן הכלל... " זה בקצרה סיכום של כל מה שכתבתי אי פעם בנושא סירוס ועיקור. זה בדיוק מה שהייתי רוצה שאת עצמך תפנימי. כשאדם בא ושואל על עיקור או סירוס, ממליצים לו באופן חד משמעי לעשות כן. אף אחד לא טורח לבדוק עם בעל החיים שלו שייך לכלל או ליוצאים מן הכלל, אם דרך הגידול של בעל החיים היא כזו שדורשת עיקור/סירוס למניעת הזדווגות או לא, אם לכלב או החתול היסטוריה רפואית שגורמת לניתוח להיות מסוכן וכו´... אף אדם נורמלי לא היה מעלה על דעתו להמליץ מעל דפי הרשת לאדם זר לחלוטין, עם בעל חיים זר לחלוטין - על ניתוח בכזו קלות ראש! על השאלה אם לעשות ניתוח או לא מתייעצים אך ורק עם וטרינר! מי אני, את או הם - שיגידו אם ניתוח הוא הפתרון, הוא התשובה? אנשים ממליצים פה לאחרים לבצע ניתוח שכזה כדי למנוע בעיות התנהגותיות! ואם הבעיה לא תפתר? ואם חלילה יקרה משהו לכלבה בזמן הניתוח? זה היה שווה את זה? זה ניתוח - זאת השורה התחתונה. לניתוח ולמנתח לא מקבלים המלצות באינטרנט מאנשים שלא בטוח שהם מי שהם מציגים את עצמם - לא כשמדובר בחיינו אנו ולא כשמדובר בבריאות בעלי החיים שלנו!!! "כל הניתוח אורך 15 שעה, ואם הוטרינר מנוסה מאוד בהליכים, זה יכול לקחת פחות" אם ראית, כתבתי כבר שאני עצמי עברתי לפני זמן מה ניתוח שארך אפילו פחות (כמה שניות בלייזר), אפילו לא בהרדמה מלאה, סיכונים כמעט לא קיימים, סכנת מוות לא קיימת כלל. ומה את חושבת? שקיבלתי את דעתם של אנשים ברשת שכתבו לי "כן, בטח, תעשי!" או שאולי שקלתי את זה במשך שנה כמעט, ביקרתי במקומות רבים שמבצעים את הניתוח, נפגשתי עם כמה וכמה רופאים, קראתי מחקרים - ורק אח"כ עשיתי את הניתוח? כמובן - האפשרות השנייה... בדיוק אותו דבר אעשה אם אחליט להעביר את הכלב שלי ניתוח כלשהו - לא פחות! החיים שלו פשוט לא שווים פחות מהחיים שלי!!! גם הראייה שלי וגם החיים של הכלב שלי - הם דברים שערכם לא יכול להמדד בשום סכום כסף, הם דברים שבנוגע אל בטחונם אני לא פועלת על סמך דעת "הרוב" או על סמך עצות מאנשים שלא פגשתי מעולם. השורה התחתונה לגבי ניתוחי עיקור או סירוס - תמיד במקרה כזה מדובר על סיכון מול סיכון. הסיכון שיקרה משהו בעת הניתוח מול הסיכון שהכלבה תחלה בסרטן - זה החשבון שצריך לעשות. כמה בעלים של בע"ח פגשת שלפני ששלחו את הכלבה לעיקור ישבו וקראו מחקרים וסטטיסטיקות - לא רק את אלו המדברים על הסרטן אלא גם את אלו המדברים על שיעור מקרי מוות בעת ניתוח? כמה תומכי עיקור נלהבים פגשת שמציגים את שני סוגי המחקרים - אחד מול השני - ולא רק את הסוג שתומך בדעתם? אגב, על בעלים שמעדיפים לעקר או לסרס כי זה "קל יותר" מאשר למנוע מהכלב להזדווג אני אפילו לא מוכנה לדבר. מי שמעדיף לסכן את בעל חיים שלו מאשר להתאמץ יותר, עשיף שאני לא אגיד מה אני חושבת בעניינו. הבעיה בתאוריה שלך לגבי החלפת הברירה הטבעית בפעולה כזו או אחרת של בתי גידול, היא שאת הטבע אף אחד לא יכול להחליף. לטבע דרכים משלו, ומאחר ועצם קיומם של בתי גידול ש"מייצרים" כלבים גזעיים הוא לא טבעי והולך בניגוד מוחלט לטבע - המלחמה הזו אבודה מראש - ובית הגידול תמיד יפסיד בה. אם אתה רוצה ללכת עם הטבע - בתי הגידול הם לא טבעיים, "ייצור" כלבים גזעיים הוא לא טבעי. הטבעי יהיה לתת לבעלי החיים להתרבות בצורה חופשית, לתת לאבולוציה להכחיד את המחלות מחד ולהתאים את הכלבים והחתולים לתאני המחייה בקרב בנ האדם. טבע, יקירתי, זה חתול בין יומיים שמת ממחלה לצורך מניעת התפוצצות אוכלוסין אצל חתולים. זה הטבע - והוא לא יפה. אם את רוצה ללכת נגד הטבע - אין אפשרות כזו. תלכי נגד הטבע, תעקרי, תסרסי, תנסי "לייצר" כלבים בריאים יותר וחתולים חזקים יותר - ולמרות שכל מה שתעשי יהיה לנסות "לזייף" איזון טבעי בין מוות לילודה תמיד יזרקו חתולים וכלבים לרחוב, ומאחר ואת החלטת לעקוף את הטבע ולהאכיל אותם ולחסן אותם הם לא ימותו ויווצר המצב הקיים כיום - יותר מדי בעלי חיים משוטטים ברחובות. כך או כך - הטבע מנצח. הנושא הוא מסובך ומרוכב, ואני מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונתי. להלחם בטבע, כפי שאנחנו עושים היום זה מתכון לבעיות מסוג חדש. אני לא טוענת שאי מקום למלחמה בטבע, למעשה המלחמה הזו הכרחית לקיומנו כיום. אני כן טוענת שלמלחמה הזו יש השלכות שאי אפשר להתעלם מהן, ואני כן טוענת שהנסיון להציג את בתי הגידול - שהם מלכי החוסר טבעיות - כמנסים לעשות משהו "במקום" הטבע הוא מגוחך מעט. אגב, את טועה אם את חושבת שבטבע מחלות אמורות להכחד - ממש לא. בלי מחלות אנשים וחיות לא ימותו - וזה יצור פיצוץ אוכלוסין. מחלות הן הכרחיות להמשך קיומו של המין בצורה נורמלית. ההפרדה הברורה שאת עושה בין ערך חיי כלב לערך חיי אדם מקוממת אותי מאוד. אני לא מוצאת את המילים לנסות לשכנע אותך בכך שזכותו של הכלב שלי לחיות לא פחותה משלי. אני לא מוצאת את המילים לשכנע אותך שהשקעה בבחירת רופא טוב לכלב היא הגיונית כמו השקעה בבחירת רופא טוב לילד והכרחית באותה מילה. אני לא מוצאת מילים לשכנע אותך שאוי לו למי שחושב שהוא טוב יותר במשהו, עדיף, חשוב יותר, שלחייו ערך רב יותר מלחייו של כלב - היהירות היא אחד החטאים הגדולים ביותר. במה טובים חיי מחייו, שאת חיי לא תרצי לסכן בניתוח לא הכרחי ואת חייו כן????? אני לא מוצאת את המילים לשכנע, כי התפיסה שערך חי שווה לערך חייו של הכלב שלי היא חלק אינטגרלי מתפיסת העולם שלי. להסביר לך את זה יהיה כמו לנסות להסביר לך איך נושמים.