אין מילים בפי. אני מאוהב בפרק הזה, פשוט מושלם! ללא ספק נכנס ישירות ל-TOP3 של פרקי הסדרה. מאז ומתמיד אהבתי את הפרק הזה ועכשיו, אחרי שנים שלא ראיתי אותו, אני אוהב אותו אפילו יותר. גם שמתי לב לדברים שלא שמתי לב אליהם בעבר, בעיקר להשתתפות של צ'ארלי אוקונול בפרק הזה. מהשניה הראשונה ועד האחרונה - פרק סופר ענק! סיפור גאוני, מדע ורגש ביחד. פשוט מבריק! אמנם זה לא באמת פרק סיום העונה אבל לדעתי לא יכלה להיות דרך טובה יותר לסיים את העונה המעולה הזאת. מחר העונה השלישית. אמנם הפרק הראשון סבבה אבל השאר... שלא נדע
אומנם הרעיון נראה לי טוב - עולם שבו הזמן מתקדם בכיוון ההפוך - אני חושב שהביצוע היה ממש לא טוב. היו צריכים להמציא דרכים כדי להזיז אותם אחורה. למשל זה שלוקחים אותם להתלבש בבגדים אזרחיים לפני שהם הולכים לבית משפט, זה שבא פקיד שמוריד להם את האזיקים. היה פעם פרק של ננס אדום (תוכנית מד"ב פארודית בריטית על צוות של ספינת חלל בעתיד) שבו הצוות הצליח לחזור לכדור הארץ, אבל זה היה כדור הארץ שבו העולם הולך אחורה. כמובן שגם שם זה היה לא הגיוני אבל בתוכנית כזאת לא מצפים להיגיון רב. אצלהם כל העולם היה על אחורנית מכוניות נסעו אחורה, אנשים נסעו אחורה ובמקום לאכול שלפו אוכל מהפה. כשהצוות הלך קדימה זה נראה לתושבים מוזר וכשהם אכלו זה היה להם ממש מוזר. הכי מצחיק זה תיאור החיים של מישהו בעולם כזה: החיים מתחילים כשמוציאים אותך מהאדמה ואתה יוצא מארון הקבורה שלך. עם הזמן אתה נעשה קטן יותר ויותר עד שלבסוף אתה מוכנס על ידי רופא לתוך אמא שלך.
זה הגולשים שזזים אחורה. הקדימה של העולם הוא האחורה של הגולשים. והקפיצות האלה הגיוניות לפי אפקט התקליט הקופץ שהסביר קווין. רק הגולשים מרגישים את הקפיצות האלה אחורה בזמן, בעוד שהעולם הזה נע כרגיל קדימה.
רק המספרים הפוכים. 1 במקום 11 ו-2 במקום 10. השעון עדיין זז מ-1 ל-2 ולא מ-11 ל-10. הזמן זז כרגיל רק שהספרות בשעון התהפכו. ואגב התאוריה שהם דברו עליה במהלך הפרק היא תאוריה אמיתית. הם פשוט בססו פרק שלם על פי התאוריה הזאת.
למה שהגולשים מרגישים. אם היו מראים לאנשי העולם ההפוך שעון מהעולם שלנו, הם היו בטוחים שהזמן זז אחורה בעוד שאנחנו בטוחים שהזמן זז קדימה. איפה כתוב שהזמן שלנו זז קדימה? חץ הזמן לאו דווקא זז בכיוון שאנחנו רגילים אליו. זה העניין, וכל הפרק הזה היה הפוך (כולל היפוך המעמדות באמריקה הספרדית, ובעולם הביניים שהסיפור של קווין ודיילין היה הפוך, הוא היה זה שנסע והיא נשארה).